sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

LUMIX LZ18 SAU NIKON D40 LUMIX LZ18 SAU NIKON D40 Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   p_o_r_t_a 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 30-March 08

Scris 30 March 2008 - 10:22 AM

Salut,

Eu pe viitor as dori sa-mi cumpar un aparat foto cu care sa fac poze de o calitate mai buna. Insa in urma unei cautari foarte lungi am ajuns sa aleg intre Panasonic Lumix LZ18 si Nikon D40. Stiu sunt aparate din categorii destul de diferite.
Inainte eram pus pe Nikon D40 dar multi care au camere foto DSLR mi-au spus ca automat ce-mi iau un aparat foto cu obiectiv detasabil trebuie sa investesc in obiective. Si sincer sa fiu nu prea sunt dispus sa investesc in 800 de euro pe bucata.
Astfel FZ18 ma ajuta din punct de vedere financiar si desi ma limiteaza prin obiectivul ei nedatasabil, stiu astfel ca pot sa le fac mai pe toate cu acesta. Ca si bani cele 2 aparate foto sunt destul de apropiate. In cazul in care e unul dintre voi care detine un DSLR sau si mai bine un Nikon D40 te rog spune-mi daca pot sa raman DOAR cu obiectivul standard de AF18-55mm. Va rog frumos sa ma ajuti cu mai multe explicatii referitor la obiective si cu un sfat folositor in vederea unei alegeri bune

Va multumesc frumos! :cheer:

Imagine amplasataImagine amplasata
0

#2 Utilizator offline   INAMICUL#465 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 18-March 08

Scris 04 April 2008 - 02:00 PM

Eterna dilema.

Dar nu cred ca ar trebui sa mai vorbesti de D40, fiindca s-a īnlocuit cu D40x, si acuma chiar a aparut D60.

Daca ai sa-ti cumperi LUMIX-ul, īn curānd (cānd o sa vrei sa faci poze ca Ravl) o sa fi frustrat de viteza de reactie, īn principal, si de confortul de vizare, īn principal, si de tratamentul de zgomot. Īn principal :lol:

Daca o sa cumperi NIKON, īn curānd (cānd o sa vrei sa faci poze ca Ravl) o sa fi frustrat de limitarie unui singur obiectiv. 18-55 e subtire de tot, chiar daca īn echivalent 24x36 poti ajunge si mai sus cu cele 2 limite.
DAR, nu trebe sa disperi, probabil daca mai īnvestesti īntr-un 70-300 tot de la NIKON vei avea (cam) tot ce-ti trebuie ca sa īncerci sa te apropii de performantele artistico-culturale ale domnului Ravl.

mai trebe sa stii ca nu e nevoie sa iei obiective doar de la Nikon, mai sunt si altele, compatibile, gen Sigma, tamron, Tokina, vivitar sau asa ceva.

īn plus, NIKON-ul are marele avantaj de a fi compatibil si cu opticile mai vechi, (montura F) de aceea poti sa-ti faci un parc decent de obiective cu minime costuri.

Raspunsul, evident din cele mai de sus : CANON D400 :P Si sa vii la mine sa te īnvat cāte cadre sa tragi :jester:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic