Indiferenta in cuplu
Scris 24 March 2008 - 11:25 PM
Scris 24 March 2008 - 11:36 PM
delia02, la Mar 25 2008, 01:25 AM, a spus:
Într'o căsnicie nu poţi merge pe premisa "te voi iubi si respecta pana cand moartea ne va desparti” , pentru simplu fapt că suntem supuşi unor transformări psihice permanente , astfel în cei 5-6 ani de căsnicie, atât omul de lângă tine cît şi tu însăţi , aţi suferit transormări majore .
De aici apar scenariile cunoscute gen "nu te mai recunosc " , "eşti alt om" , etc ...
Doar ţinînd pasul cu nevoile şi aspiraţiile celuilalt , poţi menţine o relaţie , comunicând şi implicînd partenerul în activităţi comune .
părerea mea ...
Scris 25 March 2008 - 12:42 AM
Scris 25 March 2008 - 02:46 AM
delia02, la Mar 24 2008, 11:25 PM, a spus:
Dar de ce " cand o sa fii in situatia asta " ? De ce trebuie sa ajungi acolo ? De ce nu : "daca o sa afiu in situatia asta " ?
Poate ca dupa o vreme incepem sa luam totul "for granted" si uitam sa mai acordam atentie amanuntelor, gesturilor mici, dorintelor exprimate subtil ale celuilalt, apoi incepem sa ne simtim nedreptatiti pentru ca celalalt devine si el mai putin atent, apar mici sau mari lupte de orgolii, declarate sau nedeclarate, dar care au ca rezultat aceasta indepartare fata de celalalt.
Cred ca orice " Te voi iubi si respecta pana la moarte ", chiar si autentic, privit de aproape, include multe momente de incordari, suferinte, certuri si impacari. Fiecare trebuie sa-si gaseasca propria cale ...
Scris 25 March 2008 - 07:52 AM
delia02, la Mar 24 2008, 11:25 PM, a spus:
Sunt casatorit de mai mult de 9 ani ...
Cum imi mentin casnicia.... hmmm sa vedem ....
nu cred ca o fac pt ca trebuie ci pentru ca asa mi se pare normal ....
flori la fiecare doua saptamani, o sarut inainte de a pleca la serv si cand ma intorc, nu uit nici o aniversare, cumparaturi impreuna, observ intodeauna ce poarta si cum se aranjeaza ... astea mi-au venit acum in cap, dar mai sunt; oricum, nimic foarte deosebit .... doar lucruri normale ...
si inca ceva .... intodeauna cand are ceva de spus, o ascult cu atentie.
consecinta ... pana acum nu m-am "certat" decat de 3 ori cu ea din niste motive ... idioate dupa care am ras de asta.
lucrurile astea marunte cred eu ca ajuta sa mentin casnicia ...
Scris 25 March 2008 - 08:58 AM
delia02, la Mar 25 2008, 02:42 AM, a spus:
dragostea ?
Dragostea se duce dreaq după primul an de convieţuire !
Rămân însă alte sentimente , printre care şi iubire
Restul depinde doar de modul în care ştii să'ţi manageriezi propia relaţie .
samsara, la Mar 25 2008, 10:41 AM, a spus:
hmm... tentează'l
Scris 25 March 2008 - 09:04 AM
Ravl, la Mar 25 2008, 08:58 AM, a spus:
Dragostea se duce dreaq după primul an de convieţuire !
Rămân însă alte sentimente , printre care şi iubire
Restul depinde doar de modul în care ştii să'ţi manageriezi propia relaţie .
hmm... tentează'l
hai nu dupa chiar primul an
si daca ma uit la un meci sau la un film cu el apoi crezi ca pe urma o fi mai romantic?
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Problema... | mignon | 52 | 5.743 |
|
O vreau inapoi. am nevoie de sfaturi practice | Mircea21 | 76 | 8.604 |
|
Love love | Someone Lost | 62 | 4.876 |
|
M-a inselat.. | Demisec | 62 | 2.242 |