Sky, la Nov 2 2005, 04:44 PM, a spus:
Te poate ajuta un link : http://archive.mail-...h/msg08814.html
Vei citi acolo ca dc un an de zile analizele iti ies la fel de bine, parcursul bolii e unul benign, care insa necesita control medical. Asadar recomandarile care exista: transaminaze la fiecare 3 luni, si AFP (alfa fetoproteina) si ecografie abdominala la fiecare 6 luni. La cel mai mic semn, intri pe tratament.
Asa cum ti-a scris si medicul: esti infectioasa pe calea sangelui, dar nu si prin celelalte secretii ale corpului (care in mod normal si ele sunt infectioase). Adica e necesar sa iti vaccinezi sotul si copilul si sa ai grija ca alte persoane sa nu intre in contact cu sangele tau. In rest, probabil ca cel mai bine ar fi sa duci o viata fara excese: renunta la tigari si la alcool. Definitiv. Mananca orice nu iti face rau si odihneste-te cand poti. Viata nu trebuie sa se schimbe de acum incolo, asta trebuie sa intelegem toti.
Sanatate si sa auzim numai de bine. Apropo, fetei tale ce i s-a mai spus?
Tot in link vei citi ca doar putini din cei care au avut peste 10000 de copii/ml au suferit o reactivare, restul au urmat un curs benign. A si foarte important: 8 % au pierdut Aghbs si 1 % pe an au dobandit anti Hbs, adica SI-AU REVENIT COMPLET. Si asta doar din randurile celor inactivi. Avem sanse. Nu uita sa mergi regulat la controale si e foarte important ca o data la 6 luni sa faci AFP si ecografie pt ca desi putem trai pana la 80 de ani si fara tratament avem un risc ridicat de a ne procopsi cu un cancer primar hepatic (care in faza incipienta e curabil).
Hallo Sky,
m-am bucurat foarte mult citind mesajul tau. Eu sint inca novice in tema asta. Voi citi linkul recomandat de tine acasa impreuna cu sotul meu ca el stie foarte bine engleza. Despre fica mea au spus doctorii ca nu are rost sa mai faca analizele ca are HBs AG negativ si HBs AK titer >1000. Sotul meu isi face saptamina aceasta al doilea vacin si din fericire la primit pe reteta ca pentru primul a platit 60,00 €. Eu de fumat din fericire m-am lasat acuma 15 ani, dar din cind in cind beau cu placere la masa vin rosu, mai ales cind am musafiri. Cum e cu sportul? Am voie sa alerg de doua ori pe saptamina cite opt kilometri, sau e prea mult?
Inca odata iti multumesc foarte mult pentru timpul pe care ti l-ai luat pentru mine.
Ciao Juliana
Contact
Facebook
Twitter
RSS