Sari la conținut
Forum Roportal

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Buna Juliana,

 

se pare ca fiica ta a avut o vindecare spontana a hepatitei B. A facut si ea testul DNA?

Cum ti-a iesit rezultatul PCR-ului? Cat de mare este viremia? ce inseamna putin?

Editat de Enigma

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo,

ma bucur pentru reactia rapida la mesajul meu.

Nu fiica mea nu a facut testul DNA, trebuie sa-l faca cu toate ca Antigenii sint negativi?

"Virusi putini" nu stiu ce inseamna. Astea au fost vorbele Gastroenerologului la telefon: "Aveti putini virusi si nu sinteti infektioasa"

El a scris un protokol pe care il v-a trimite la medicul de casa. Peste doua saptamini, cind sotul meu v-a face al doilea vacin, vom sta de vorba cu medicul de casa si voi cere un duplicat dupa DNA-Test. De un lucru sint foarte dezamagita, am sentimentul ca medicii de aici nu au timp pentru pacient, si pacientii sint lasati singurii.

Din cauza asta sper sa gasesc in acest forum intelegere si rabdare si sfaturi de la oameni care au trecut prin faza asta.

Iti multumesc inca odata pentru reactia ta rapida, si sper sa ne mai scriem

Ciao Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Juliana.

Probabil ca avand pana in 20000 de copii/ml viremie si transaminaze normale ti s-a pus diagnosticul de purtator inactiv de Ag Hbs. La numarul de anticorpi pe care ii are fata ta e posibil fie sa fi avut hepatita si sa se fi vindecat, fie sa fi fost vaccinata acum cativa ani, nu stiu sigur cat timp ar putea persista anticorpii in sange dupa o vaccinare tot ce stiu e ca se recomanda revaccinare o data la 5 ani pt hepatita b. Asa ca e posibil sa aibe anticorpii asa de mari si pt ca a fost vaccinata. La nastere, la gradinita sau la scoala. Stiu ca acum si in scoli se face acest vaccin. Oricum e bine inseamna ca macar ea nu are.

Tu te afli ca si mine ca si altii (cei mai multi, aproximativ 300 milioane de oameni) in starea de purtator inactiv, nu sanatos, tine minte, ci doar inactiv. In aceasta forma poti ramane pana la 60-70 de ani sau poti sa ai anumite reveniri la forma activa. In medicina, din ceea ce am citit eu, se recomanda efectuarea unui test DNA si peste un an de zile, a transaminazelor la fiecare 3 luni, o ecografie abdominala o data la 6 luni si ar trebui si AFP o data la 6 luni, pt ca desi mai rar, chiar si purtatorii inactivi pot face cancer primar hepatic, mai ales dupa 20-30 de ani de prezenta a virusului in organism.

Referitor la ceea ce intrebi tu: infectioasa mai esti, atata timp cat inca mai ai AgHbs pozitiv, indiferent cat e de mare viremia, insa e adevarat ca mult mai putin infectioasa. 1% din cazurile de purtatori de AgHbs pot obtine seroconversia, adica aparitia anticorpilor de suprafata insa exista si 20-30% din cazuri cand revin la forma activa si pot suferi leziuni ale ficatului, culminand cu ciroza sau cancer. Tratament in aceasta faza nu exista, nu iti va recomanda nici un medic, pe de o parte pt ca nu vei raspunde la nici un tratament atata timp cat ai viremie sub 100000 copii/ml, apoi ai transaminaze normale si se considera ca tratamentul devine eficace cand exista semne de activitate. Tot ce poti face este sa te controlezi regulat, sa mai iei niste vitamine, cu cat mai putin fier si cupru, in general cel mai bun e complexul B de vitamine si silimarina si in cazul in care transaminazele cresc poti apela la tratamentul cu interferon care este subventionat de stat. Chiar si cu acest tratament doar 10 maxim 20 % pot obtine o seroconversie si scapa definitiv de virus.

P.S. Referitor la testul DNA pt fiica ta, il poti face dar nu cred ca va iesi pozitiv, din moment ce are AgHbs negativi si titruri mari de anticorpi.

Editat de Sky

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Hallo Sky,

mersi pentru mesaj si urari de sanatate. Iti doresc si eu tie si familiei tale toate cele bune. Sotul meu s-a vaccinat deja si mai trebuie sa repete vaccinul inca de doua ori, asa cum ai spus si tu (trei vaccine)

Cit despre griji, l-a inceput nu am stiut ce sa fac, m-am invirtit ca un leu in cusca. Eu sint o fire care nu prea accepta lucruri fara rezolvare si cauta tot timpul o portita. Prima saptamina am fost nebuna si din pacate am facut stress familiei, am despartit lucrurile mele de ale lor, am gatit cu manusi, am desinfectat tot timpul WC-ul... si am plins intruna. Mi-a fost frica ca e si fica mea infectata. Am sl

Editat de juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

scuze daca n-am nimerit bine dar habar nu am cum pot posta si eu un mesaj.Ideea este ca vin direct de la medic si cautind informatii despre virusul hepatic B am ajuns aici pe forum.Medicul zice:analiza virala(Bucuresti sau Timisoara)si functie de rezultat decide tratamentul.Am tot citit despre tratamentul cu interferon.Pare destul de dur(ma refer la efecte secundare).Ma gindesc totusi ca primul pas este acela de a face acea analiza speciala si mai ramine de vazut ce se va intimpla.Imi cer scuze inca odata pentru nestiinta si v-as multumi daca mi-ati spune cum sa folosesc forumul,cum sa postez un mesaj si cum sa caut ce ma intereseaza.Multumesc anticipat si va doresc sanatate tuturor.Am uitat sa specific ca analizele mele confirma prezenta Ag HBs,iar ce nu e chiar OK:TGP-49,ALPHA 2-13%g/L,BETA 2-5,3%g/L.Multumesc inca o data.

Editat de adi-37

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Buna Adi,

 

e ok unde ai scris mesajul, cred ca daca vei citi putin in forum vei sti cum este impartit, adica un topic de discutii, pe care le poti insa posta si in intrebari si raspunsuri intr-un topic specific pentru intrebarea sau comentariul tau. Daca acesta inca nu exista poti crea unul nou. In rest mai sunt topicuri cu efecte secundare, adrese utile etc. cred ca este destul de logica structura forumului.

Stii cumva de cand ai putea avea HBV? daca te incadrezi inca in cele 6 luni de la momentul infectarii s-ar putea sa ai parte de o vindecare spontana pe care o au cam 90% care sufera de HBV. Daca nu...inseamna ca va trebui probabil sa facu un tratament, avand in vedere ca transaminazele sunt ceva ridicate. Totusi acest lucru trebuie verificat printr-o viremie pt. a sti clar daca virusul este prezent.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Buna Juliana,

 

se pare ca fiica ta a avut o vindecare spontana a hepatitei B. A facut si ea testul DNA?

Cum ti-a iesit rezultatul PCR-ului? Cat de mare este viremia? ce inseamna putin?

Buna,

ieri am primit protocolul de la specialist si rezultatele DNA-ului

Va rog foarte mult sa ma ajutati sa inteleg si eu despre ce e vorba. Medicul a scris urmatoarele:

"Hepatita B cronica replicativa cu HBS Ag positiv si e-minus Mutante. Tinind cont ca replicatia de Virusi e mica si transaminazele sint normale este pericolul individual al pacientei minimal si nu se recomanda nici o terapie. Pacienta este infektioasa doar prin Singe si producte de singe. Rezultatul DNA (PCR Quantitativ) este de 4000 Virusi/ml"

Va rog foarte mult sa ma ajutati sa interpretez aceste rezultate, pentru ca nu mai inteleg nimic. La telefon Gastroenterologul mi-a spus ca nu sint infectioasa iar in protocol a scris ca sint infectioasa prin singe.

Ciao Juliana

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Ma rog, parerea medicului pe undeva pare corecta. Insa diagnosticul pe care ti l-a pus sufera. De ce? Pai a spune ca este virus mutant, in mod normal, in practica internationala, inseamna ca 1 an de zile ti-a testat atat viremia cat si DNA-ul. Exact cum ti-am scris cu cateva mesaje mai sus. Ai transaminaze persistent normale si viremie mica, sub 20000 copii/ml, timp de un an de zile, inseamna ca esti purtator inactiv. Te afli totusi intr-un caz fericit de hepatita cronica, la fel ca si cei 300 de milioane de carrieri din toata lumea asta. E o forma latenta a hepatitei in care nici un tratament nu si-a dovedit eficacitatea.

Te poate ajuta un link : http://archive.mail-list.com/hbv_research/msg08814.html

Vei citi acolo ca dc un an de zile analizele iti ies la fel de bine, parcursul bolii e unul benign, care insa necesita control medical. Asadar recomandarile care exista: transaminaze la fiecare 3 luni, si AFP (alfa fetoproteina) si ecografie abdominala la fiecare 6 luni. La cel mai mic semn, intri pe tratament.

Asa cum ti-a scris si medicul: esti infectioasa pe calea sangelui, dar nu si prin celelalte secretii ale corpului (care in mod normal si ele sunt infectioase). Adica e necesar sa iti vaccinezi sotul si copilul si sa ai grija ca alte persoane sa nu intre in contact cu sangele tau. In rest, probabil ca cel mai bine ar fi sa duci o viata fara excese: renunta la tigari si la alcool. Definitiv. Mananca orice nu iti face rau si odihneste-te cand poti. Viata nu trebuie sa se schimbe de acum incolo, asta trebuie sa intelegem toti.

Sanatate si sa auzim numai de bine. Apropo, fetei tale ce i s-a mai spus?

Tot in link vei citi ca doar putini din cei care au avut peste 10000 de copii/ml au suferit o reactivare, restul au urmat un curs benign. A si foarte important: 8 % au pierdut Aghbs si 1 % pe an au dobandit anti Hbs, adica SI-AU REVENIT COMPLET. Si asta doar din randurile celor inactivi. Avem sanse. Nu uita sa mergi regulat la controale si e foarte important ca o data la 6 luni sa faci AFP si ecografie pt ca desi putem trai pana la 80 de ani si fara tratament avem un risc ridicat de a ne procopsi cu un cancer primar hepatic (care in faza incipienta e curabil).

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×