sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Hipnoza topic combinat Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   Jugulator 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 24-April 07

Scris 10 August 2010 - 07:17 AM

@Sicily: cred ca ar fi interesant daca ai putea detalia, macar in linii mari, despre ce problema a fost vorba.

Aceasta postare a fost editata de Jugulator: 10 August 2010 - 07:18 AM

0

#22 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 27-June 10

Scris 10 August 2010 - 07:23 AM

Am mai scris pe aici despre asta , se plictiseste lumea daca intru iar in detalii - anorexo-bulimie.
0

#23 Utilizator offline   Itsi Bitsi 

• Verva
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 12-October 06

Scris 10 August 2010 - 08:19 AM

Vezi postareaSicily, la Aug 10 2010, 08:23 AM, a spus:

Am mai scris pe aici despre asta , se plictiseste lumea daca intru iar in detalii - anorexo-bulimie.

eu stiu ca prima oara trebuie muncit la constient, avut discutii indelungi cu pacientul si apoi trecut la munca pe subconstient...iar pacientul trebuie sa fie pregatit pentru asa ceva, deschis la asa ceva, si sa astepte rezultate de abia dupa un timp...

probabil tu, dupa prima sedinta, te-ai descurajat ca nu ai vazut rezultate si nu a mai avut efect la tine...
0

#24 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 August 2010 - 08:38 AM

Probabil ca daca pe la a patra sedinta domnului psiholog n-ar fi cautat sa-mi verifice plusul in zona sanilor ( si nu la incheietura mainii, ca de obicei ) , ar fi fost o chestie. :)
Revenind la primele sedinte, eu eram deschisa , cooperanta si foarte dornica de a ma vindeca, mica si fraiera pe deasupra (adica nu aveam ideile asta preconcepute despre tagma psihologilor/psihiatrilor) . Plus ca am inteles ca nu oricine poate fi hipnotizat. Marele psiholog mi-a spus ca sunt undeva intre, pentru ca, intr-adevar, eu intram in starea aia de hipnoza si aveam senzatia aia placuta si usuratoare de a pierde controlul, insa de fiecare data mi-am amintit tot ce s-a intamplat in timpul sedintei de hipnoza. Chiar mult timp dupa aia m-am intrebat daca ala mi-ar fi spus sa sar pe geam, as fi sarit? - asta pentru ca repet, eram obedienta, intrand in starea aia disparuse liberul arbitru si nu cred ca ar mai fi avut vreo importanta faptul ca eu imi aminteam totul, dupa.
Poate ca toate metodele astea psihologice or fi ele bune la ceva, dar cei care le practica sunt tot oameni, cu toate consecintele nefaste care deriva din asta.
0

#25 Utilizator offline   Itsi Bitsi 

• Verva
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 10 August 2010 - 09:04 AM

ai vazut? a fost acolo ceva problema care sa te retina de la concentrarea pe adevaratul motiv pentru care te aflai acolo..psihologul ala chiar era un porc daca a facut asa ceva, si a avut ghinion ca te-a intalnit pe tine, care iti aminteai lucrurile din timpul sedintelor...

oricum...in viata de zi cu zi, multe lucruri inexplicabile logic, se pun pe seama hipnozei...de exemplu vorbitul in limbi la penticostali, sau unele "impresii" de rapiri extraterestre...
0

#26 Utilizator offline   Ninja2 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-July 10

Scris 10 August 2010 - 09:11 AM

Functioneaza dar nu cred ca are treaba cu psihologia, ai putea sa o folosesti de ex. cand ai nevoie sa faci o lucrare la dantura, te poate hipnotiza sa nu te mai doara. Poate fi folosita sa pacaleasca creierul in legatura cu anumiti stimuli.
A da, si din cate stiu nu intri intr-o stare in care nu esti constient, doar esti mai susceptibil, relaxat.
E bun pentru durere fizica, si mai poate fi folosita pentru anumite boli, dar cam atat.
0

#27 Utilizator offline   Itsi Bitsi 

• Verva
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 10 August 2010 - 10:32 AM

apropo de dantura...am vazut la stiri cum un dentist opera fara anestezic. A facut o demonstratie si l-a hipnotizat pe pacient, apoi a inceput lucrarea. Acestuia i-a sugerat sa asocieze fiecare durere cu o jucarie cu care se juca atunci cand era copil.
Cand s-a trezit, pacientul a spus ca a simtit cateodata o durere mica, dar a fost suportabil.
0

#28 Utilizator offline   Sicilia 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 10 August 2010 - 10:43 AM

In acelasi sens ma mira ca domnu' stomatolog nu a incercat si intreruperea "temporara" a legaturii dintre maduva spinarii si encefal , pentru ca sa fie chiar sigur ca pacientul nu simte deloc durerea.
Eu tot nu cred ca poate fi rezolvat ceva (orice) prin interventii externe abuzive in subconstient.
0

#29 Utilizator offline   Ninja2 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 21-July 10

Scris 10 August 2010 - 11:08 AM

Dar hipnoza n-are legatura cu subconstient.
0

#30 Utilizator offline   Itsi Bitsi 

• Verva
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 13 August 2010 - 10:28 PM

Vezi postareaSicily, la Aug 10 2010, 11:43 AM, a spus:

In acelasi sens ma mira ca domnu' stomatolog nu a incercat si intreruperea "temporara" a legaturii dintre maduva spinarii si encefal , pentru ca sa fie chiar sigur ca pacientul nu simte deloc durerea.
Eu tot nu cred ca poate fi rezolvat ceva (orice) prin interventii externe abuzive in subconstient.

probabil intreruperile acestea sunt riscante deoarece exista posibilitatea sa nu se mai refaca legatura dintre cele doua si sa se piarda semnalele durerii. :pardon:

Vezi postareaNinja2, la Aug 10 2010, 12:08 PM, a spus:

Dar hipnoza n-are legatura cu subconstient.

pai, daca nu are legatura cu subconstientul, cu ce are legatura?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) roseata din obraj care te da de gol.... delia4d  31 21.401
Hot Topic (New) Coaxil si Pramistar
A luat cineva?
stillchild  53 40.731
Hot Topic (New) Carui tip de ANXIETATE apartineti?
Chestionar-test
New Task  20 9.257
Replici noi Psihologia balcanica, orientala Cleric Prestųn  15 4.112
Replici noi Neincredere giovanna55  13 6.611