sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

People, please help Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   atlass 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-December 06

Scris 23 March 2008 - 03:06 PM

Cred ca sunt pe cale sa imi pierd mintile...
M-am lasat de job acum 3 saptamani, crezand ca asa o sa am curaj sa o iau de la capat sa imi gasesc altceva, fara alte presiuni in spate...nu mai imi placea ceea ce faceam, dar mi-era si tare frica sa "start over"..
Am sustinut o dizertatie intre timp, toate bune si frumoase...insa, a inceput cosmarul..
Nu mai aveam chef de nimic, nici de interviuri, nici de job, nici de nimica...nici sa ma vad cu prietenii..aveam senzatia ca vaiata fara job este meaningfull...faptul ca am renuntat la job ma face ACUM sa ma gandesc ca am renuntat la mine...
Si uite asa, de o saptamana iau Prozac, dar anxietatea mea este in crestere, este atat de sus, mai ales ca am impresia ca nu voi reusi sa ma adaptez la un nou job, sa o iau de la capat (eu am avut m probleme la capitolul asta in trecut), incat "mai sa sar pe geam"..gandurile astea ma termina, nu mai pot nici manca, mi se pare fara sens, imi vine sa vomit dupa ce mananc..
Vreau si eu un sfat...
Mersi mult..
0

#2 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 23 March 2008 - 03:13 PM

eu nu am sfat sa ti dau sunt in aceeasi situatie doar ca nu am bani sa mi iau pastile ....... doar stau pe net si ma chinui zilnic cu ale mele ......... lumea de aici va zice ca sunt lucruri mult mai importante decat starile noastre ca sunt tragedii mai mari pe lumea asta sau ca suntem egoisti sau slabi nimeni nu ne ajuta stai calm nimeni nu e in locul nostru ca sa stie ce simtim si sa stie sa ne ridice
0

#3 Utilizator offline   elandi 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-September 05

Scris 23 March 2008 - 03:16 PM

De la cine mananci?
0

#4 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 23 March 2008 - 03:30 PM

Vezi postareaelandi, la Mar 23 2008, 03:16 PM, a spus:

De la cine mananci?

mai lamureste ne....... intrebari vagi nu ne ajuta
0

#5 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 23 March 2008 - 03:42 PM

Fii mai atenta cand te gandesti sa-ti lasi job-ul. Nu-l lasa decat dupa ce te gandesti unde altundeva ti-ai putea gasi ceva mai bun si daca este posibil sa te angajezi in alta parte. Nu cred ca e bine sa te grabesti asa sa-ti lasi job-ul daca ceva nu-ti place, si eu am momente cand nu-mi place la job dar asta nu inseamna ca gata, il las. Gandeste-te bine ce ti-ar placea sa faci, ca sa nu mai ajungi in situatia asta. Nu e sfarsitul lumii, iti mai poti gasi un alt job...
0

#6 Utilizator offline   georgiana_new 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 23 March 2008 - 04:10 PM

Eu nu cred ca ai gresit cand ti-ai lasat job-ul,mai ales pentru ca ai mentionat ca nu iti mai placea si ca erau niste presiuni.
Daca nu ai fi renuntat,probabil ca in viitorul apropiat la fel ai fi simtit si in legatura cu job-ul,te-ai fi simtit la fel ca acum,desi aveai o ocpuatie.
Eu cred ca omul are nevoie de munca,deoarece atunci cand nu munceste,cand se plictiseste,cand sta degeaba....are timp sa se analizeze,sa-si analizeze viata si mai ales vede doar partea goala a paharului.
Am trecut si eu prin stari d'astea....
Eu cred ca ai o depresie mai puternica....Inainte sa renunti la job,cu vreo 2 sapt inainte..nu aveai si atunci stari mai ciudate???
Eu cred ca ar trebui sa te bucuri de "vacanta" asta....sa reflectezi asupra a ceea ce vrei,a ceea ce ai nevoie si asupra ta,mai ales!!!
Si...sa te rasfeti,sa faci ce iti place,sa iesi cu prietenii (chiar daca initial nu ai chef....iesind o sa-ti vina si cheful si o sa te simti mai bine)....sa faci ceea ce nu aveai timp sa faci cand aveai un job,banuiesc solicitant!
Stii....eu am avut o problema destul de urata,la modul ca eram dependenta de societate,de lume....nu ma simteam bine decat in compania altor persoane,cand eram singura acasa....in loc sa ma bucur de putina liniste,eu dimpotriva....nu stiam ce si cum sa fac cu timpul meu liber....mi se parea ca am prea mult timp liber.
Normal ca asta s-a accentuat cand,la fel ca tine (ca voi),am renuntat la job si m-am trezit acasa....zi de zi,plictisindu-ma si nestiind ce sa fac.Ajunsesem sa ma urasc pe mine,vedeam totul negru,nimik nu ma multumea,nu aveam chef de nimik,eram nesuferita....totul mi se parea fara sens si plangeam dupa job-ul meu si viata mea sociala....pe care pana aunci o credeam prea obositoare.
Asa ca....o sa fie bine!!!Pe mine m-a ajutat faptul ca stateam pe net,faptul ca am vorbit despre starile mele,faptul ca le explicam prietenilor mei ce simt si ei au incercat sa ma ajute,intelegand situatia.
Trebuie doar sa va faceti putin curaj si sa incercati.Chiar daca nu ai chef sa te duci la un interviu de ex.....fa ceva ce-ti face placere,o sa te simti mai bine si o sa vezi ca daca te duci....o sa te simti f bine!!!
Totul se obtine cu putin efort....nu te poti simti bine doar pentru ca vrei sau pt ca ai avea nevoie sa te simti asa!!!
Sper sa aud numai de bine.....si oricum daca te ajuta cu ceva,sa stii ca poti vb cu mine,pentru ca te inteleg,pt ca si eu am avut multe,multe pobleme (acu sunt bine,m-am obisnuit cu faptul ca nu pot avea doar zile bune....si acum daca o zi incepe prost,ma chinui sa nu se termine la fel!)!!!!
pupici

Vezi postarearise_again, la Mar 23 2008, 04:13 PM, a spus:

eu nu am sfat sa ti dau sunt in aceeasi situatie doar ca nu am bani sa mi iau pastile ....... doar stau pe net si ma chinui zilnic cu ale mele ......... lumea de aici va zice ca sunt lucruri mult mai importante decat starile noastre ca sunt tragedii mai mari pe lumea asta sau ca suntem egoisti sau slabi nimeni nu ne ajuta stai calm nimeni nu e in locul nostru ca sa stie ce simtim si sa stie sa ne ridice

Pai nu lumea trebuie sa ne ridice.....lumea nici nu ne poate ridica,chiar daca ar vrea...totul tine de noi!!!
Si,asta cu importanta lucrurilor este relativa....deoarece daca pt mine este ceva f important,tie iti poate pare un fleac si invers!!!Asa ca.....sa stii ca nimeni nu vorbeste despre starile lui de extaz....cand e in culmea fericirii.....toti cautam sa gasim un raspuns atunci cand ceva nu este in regula....nu cautam raspuns pentru fericire,nu???
Eu cred ca este bine sa asculti si sa vorbesti despre asta,despre starile pe care le ai.....si daca asculti si parerea,povestea,sfaturile celorlalti (desi nu sunt implicati direct si nu au cum sa stie exact ce simti tu),ai sa vezi ca nu e totul asa de negru,sau de alb cum il vezi u in clipele astea....
iti place culoarea gri???
cam asa sta treaba!:P
Nu suntem slabi.....daca am fi fost slabi nu am fi cautat o rezolvare la problemele noastre.....nu asa.....cei slabi....aleg cea mai simpla varianta :sa inceteze sa lupte!!!
Egoisti???Dc?Ca vb despre problemele noastre si nu ale celorlati,sau cum???Pai inseamna ca toti suntem egoisti si aunci nu mai este nicio problema,nu???
0

#7 Utilizator offline   atlass 

• Garoafa
  • PipPip
  • Inregistrat: 29-December 06

Scris 23 March 2008 - 05:27 PM

Oameni buni, multumesc mult de raspunsuri..din pacate la ora actuala am o stare ca nu am "rabdare" nici macar sa tastez ceva...nu pot sta 5 minute linistita, ma chinui, incerc sa imi fac treaba, alerg, spal, numai sa nu imi revina gandurile astea care m-au zapacit de cap..

Intr-adevar am simtit ca jobul pe care-l faceam nu mi se potrivea.
De la inceputul lui ianuarie ma trezeam dimineata cu griji si imi faceam pb ce sa fac..din nefericire pt mine, mi s-a facut o propunere dar am respins-o crezand ca acasa e mai bine si ca o sa am curajul sa ma apuc de altceva..si uite asa starea s-a accentuat..
Georgiana, s-ar putea sa ai dreptate aici...e f posibil ca si ramanand acolo starea mea sa fi fost la fel..

Pb e ca acum nu am rabdare sa gasesc altceva, si ceva care sa imi placa. Ma simt ca intr-un cerc vicios si nu vad lucrurile ca pe o vacanta...ci ca pe o asteptare nebuna.....

Cred ca am facut si o tulburare obsesiv-compulsiva cu jobul.. :P

Sincer, nu am chef de nimic...nici sa ma vad cu prietenii (mie rusine sa le zic ca nu am job), nici sa ies in oras..ma misc pe strada din cauza anxietatii care nu ma lasa sa stau locului, noaptea dorm vreo 4h, nu pot sa mananc si in rest sunt cam zombie...

Rise, incearca sa faci un tratament ceva, nu stiu sincer cum poti sta asa..

Elandi, am stat 3 zile la unchii mei (am plecat de acasa crezand ca o schimbare de mediu imi va face bine..initial a f bine, dar apoi anxietatea a crescut) acuma am revenit acasa...si senzatia e la fel..mananc si dupa ce mananc, mi se pare fara rost si imi vine sa vomit...

Nu vreau sa iti zic, cu ce frica m-am mutat acolo, era sa nu mai pot pleca din casa mea, cand am coborat la metrou am crezut ca nu mai ies vie de acolo..

O intrebare: Care dintre voi aveti tuse convulsiva?

PS: MULTUMESC mult de SUPORT!!!!! Mi-e asa de frica de ziua de maine.. :flowers:

Aceasta postare a fost editata de anmarr: 23 March 2008 - 05:32 PM

0

#8 Utilizator offline   virgin tudor 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 04-January 07

Scris 23 March 2008 - 05:29 PM

eu cred ca mai bine ti-ai lua niste vitamine antistress decat prozac.
pe mine ma ajuta.
de obicei urasc lumea viata si oamenii.
cand iau antistress imi trece :P
0

#9 Utilizator offline   georgiana_new 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 23 March 2008 - 05:42 PM

Si acum solutii ca am senzatia ca aproape toti stim ce este deprimarea

* Cand simti ca te cuprinde deprimarea ca viata ta nu are sens ca toate sunt aiurea ca nu ai bani …bun …asta e …..ai constat asta …deci ai o problema
-nu sta ….cea mai mare prostie pe care o poti face cand esti deprimat este sa stai …..fa ceva ….iesi din casa …iesi cu prietenii daca ai ,nu sta singur cu tine ca daca nu esti puternic aluneci pe o panta periculoasa tare
-as vrea sa retineti asta pentru ca asta te poate ridica …iesi pe strada …te plimbi …calm te gandesti ….problemele tale nu sunt nici pe departe cele mai rele din lume …..altii sunt si mai si …..
*Acum gandeste logic …in comparatie cu altii tu esti un tip(a) cu probleme …bun…pai eu zic ca ai noroc …..da nu glumesc …ai noroc ….problemele iti obliga creierul sa lucreze …oricine poate sa isi cumpere o toala pe banii lui tata…dar nu oricine se gandeste cum sa faca rost de bani sa isi cumpere o toala pe banii lui ca tata nu are …oricine poate sa fie fericit intr-o familie fericita ..insa nu oricine stie ca a fi fericit in familia ,relatia ta etc etc este o adevarata arta ….trece timpul…..spune-mi cine a invatat mai mult …tu sau restul fericitilor ??????
*um e cazul sa analizezi totul la rece ….deci daca e vorba de factori exteriori asta e …aici nu poti modifica aproape nimic sau daca o poti face necesita mari eforturi …..UITA DE TOT CE NU TINE DE TINE ….sterge totul din minte ….da-i comanda creierului sa stearga totul …tu esti stapanul tau ,tu decizi daca ai chef sa fi perturbat de asta sau nu …stiu ca unii nu au bani de suc ……sau ca nu stiu ce vor manca maine sau peste o luna …ok ….poti face ceva in acest sens ???? daca da -FA …daca nu …asta e ….fi optimist
*Ceea ce veti citi in continuare este cel mai important lucru pe care l-am invatat eu pana acum
-fa-ti o analiza obiectiva a vietii tale …asa cu bune si rele …pune totul intr-o agenda personala sau un caiet …vezi ce e bine ce e rau ….uneori toate sunt rele …nu conteaza …in acest caz vezi ce inveti din tot ce e rau ….
*Puneti toate visele si problemele pe foaie …acum gandeste-te ce ar trebui sa faci ca sa iti traiesti visele ,ce ar trebui sa faci ca sa iti rezolvi problemele …
0

#10 Utilizator offline   Sarah N.... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 07-July 06

Scris 23 March 2008 - 05:43 PM

Vezi postareahernandez, la Mar 23 2008, 07:29 PM, a spus:

eu cred ca mai bine ti-ai lua niste vitamine antistress decat prozac.
pe mine ma ajuta.
de obicei urasc lumea viata si oamenii.
cand iau antistress imi trece :P

Cu antistress rezist si eu in multe situatii... :flowers:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi vis din noaptea de 19 aprilie - desertul Mandinka Sarah N....  5 2.239
Replici noi Cumnata mea l-a inselat pe fratele meu !
Ce ar trebui sa fac? Sa-i spun fratelui meu sau nu? Pls Sfaturi !
Magicus  7 1.304
Replici noi sint paralizat in urma unui accident rutier [tetraplegie spastica]
exista pe plan mondial un tratament ?
chicago  9 9.377
Hot Topic (New) De ce fugi de prezent?
cat de mult din viata pierzi ?
PourMoi  122 7.371
Hot Topic (New) Inceptia Hyohko  44 4.918