CREZUL:Sondaj de opinie.
Scris 22 March 2008 - 06:33 PM
1.Cred într-unul Dumnezeu, Tatal Atottiitorul, Facatorul cerului si al pamântului, vazutelor tuturor si nevazutelor.
Si într-unul Domn Iisus Hristor, Fiul lui Dumnezeu, Unul-Nascut, Care din Tatal S-a nascut mai înainte de toti vecii. Lumina din Lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Nascut, nu facut; Cel de o fiinta cu Tatal, prin Care toate s-au facut.
Care pentru noi oamenii si pentru a noastra mîntuire S-a pogorît din ceruri si S-a întrupat de la Duhul Sfînt din Maria fecioara si s-a facut om.
Si S-a rastignit pentru noi în zilele lui Pontiu Pilat si a patimit si S-a îngropat.
Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi.
Si S-a înaltat la ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.
Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit.
Si întru Duhul Sfînt, Domnul de viata Facatorul, Care de la Tatal purcede, cel ce împreuna cu Tatal si cu Fiul este închinat si slavit, Care a grait prin prooroci.
2.Într-una sfânta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
3.Marturisesc un Botez, întru iertarea pacatelor.
4Astept învierea mortilor.
Si viata veacului ce va sa vie.
Amin!
4.
Am sa raspund eu primul.Puteti face si precizari sau completari.
1.Da
2.Nu
3.Da
4.Da
Scris 22 March 2008 - 08:24 PM
edit
2 NU!
3 NU!
4 NU!
Aceasta postare a fost editata de Jet Black: 22 March 2008 - 08:25 PM
Scris 22 March 2008 - 08:34 PM
2.??? ( consider ca biserica ar trebui sa fie sfanta , soborniceasca si apostoleasca ... Cat este ? Si cat de vrednici sunt slujitorii ei ? )
3.Da
4.Da
Aceasta postare a fost editata de Fr0z3nasic3: 22 March 2008 - 10:55 PM
Scris 22 March 2008 - 11:00 PM
Scris 22 March 2008 - 11:27 PM
1)Nu cred ca Isus a fost/este Dumnezeu,si nu cred ca a inviat.
2)Daca nu cred ca este Dumnezeu,nu cred nici in biserica ortodoxa(sau catolica).Pentru mine are cam aceasi relevanta ca )si un templu hindus:istorie frumoasa,au avut o contributie la dezvoltarea civilizatiei,au avut o contributie la "modelarea" felului in care oamenii vad viata(sigur,in regiunile unde religia crestina si cea hindusa sunt raspandite),dar cam atat.
3)Oamenii nu sunt pacatosi din momentul nasterii,de fapt nu cred ca exista pacate,ci doar greseli.Iar un bebelus nu are ce greseli sa fi facut.Si oricum,faptul ca cineva se hotaraste sa se boteze(adult fiind),nu il "curata" de greselile pe care le-a facut.Cel putin in opinia mea.
4)Nu cred ca mortii vor mai invia vreodata.
Scris 23 March 2008 - 03:01 PM
2) Nu cred în nici un fel de biserică, nici în utilitatea religiei. Regret faptul că biserica constituie o putere în stat în timp ce propovăduieşte umilinţa şi respingerea tentaţiilor lumii materiale.
3) Nu cred că avem nevoie de ritualuri care să şteargă păcatele în mod automat. Iertarea pentru propriile fapte (nu idioţenia moştenirii păcatului) trebuie meritată, nu se acordă gratuit, din oficiu.
4) Aş aştepta învierea unor morţi dacă ar fi posibilă şi necesară. Nu în sensul mistic. Ar fi excelent să progreseze medicina în aşa fel încât să permită resuscitarea decedatului la o perioadă mai mare de timp după un accident fatal.
Scris 23 March 2008 - 04:52 PM
Şefu cel mic, la Mar 22 2008, 06:33 PM, a spus:
NU !
Nu vad de ce ar fi valoroase crezurile lansate de un imparat CRIMINAL ...doar ca era imparat sau doar ca era criminal?
1.Cred într-unul Dumnezeu, ...denumit Flying Spaghetty Monster !
Si într-unul Domn Iisus Hristor, ....cred mai putin decat in catelul meu ...daca incerci sa ma imbrancesti ...catelul meu in mod sigur iti rupe pantalonii ...nu aceasi aparare mi-o asigura hoitul unuia care a murit acum 2000 de ani!
Si S-a rastignit ...cum adica s-a rastignit ....nu a fost rastignit de altii?
Si a înviat a treia zi, dupa Scripturi....mai mort ca oricare alt mort ...adica mult mai mort decat un mort viu denumit Zombi!
Si S-a înaltat la ceruri ...exact ca si pisica mea care a murit acum o luna!
Si iarasi sa vina cu slava, sa judece vii si mortii, a Carui împaratie nu va avea sfîrsit.
Si întru Duhul Sfînt, ...care imi umple izmenele dupa ce manac fasole?
2.Într-una sfânta, ....FUGITIII .... biserica sfanta ....hahahahahaha ... pai daca era sfanta o sponzoriza Dumnezeu din ceruri ...ca ala e atotputernic ..si nu baba Veta care n-are bani de medicamente!
3.Marturisesc un Botez, întru ...vanzarea sufletului
4Astept ... ca prostu ... învierea mortilor.....care nu va mai veni niciodata ...tot asa cum din duhul sfant din izmene nu va reinvia niciodata mancarea de fasole !
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 23 March 2008 - 04:53 PM
Scris 23 March 2008 - 07:39 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chestionar:
Separarea Statului de BOR?
Este buna? Nu? Ce credeti ca trebuie facut? |
maybe | 6 | 5.205 |
|