sau Inregistrare

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

CONTINUITATEA crede si nu cerceta? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   fericirea 

• Psihanalist
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 17-May 05

Scris 14 July 2005 - 03:04 AM

- simplu
- daca Adam si Eva au fost primii pe pamant
- daca ai au avut copii
- lumea sa-a format prin incest? (sau casatorit fratii intre ei) ?
8)"

Aceasta postare a fost editata de fericirea: 14 July 2005 - 03:14 AM

0

#2 Utilizator offline   midnight-ghost 

• Nike!!!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-June 05

Scris 14 July 2005 - 08:52 AM

....interesant topicul pe care la-ai deschis.......la treaba asta m-am gindit si eu de multe ori.......si mai gindeste-te ca atunci cind a fost potopul tot o singura familie a ramas :blinca: ......are cineva o explicatie pentru treaba asta? 8)" .......
0

#3 Utilizator offline   MariaB 

• catolica
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 14 July 2005 - 08:57 AM

Biblia este o carte de credinta, nu carte istorica, nici reportaj, nici tratat stiintific. Biblia raspunde intrebarilor credintei. Pentru celelalte intrebari exista alte carti. Evreii au tratate de mistica unde se vorbeste despre facerea lumii in cu totul alti termeni.

In ebraica, adam inseamna om, iar het-vav-hei, consoanele numelui Eva, provin de la radacina verbului a trai, a locui.

Concluzia ca Adam si Eva au fost singurii oameni de pe pamant este concluzia noastra, nu a textului biblic. Daca Dumnezeu a facut primul om, de ce crezi ca la-a impiedicat ceva sa faca si alti oameni?
0

#4 Utilizator offline   ddf 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 12-May 05

Scris 14 July 2005 - 10:27 AM

[quote name='MariaB' date='Jul 14 2005, 09:57 AM']
Biblia este o carte de credinta, nu carte istorica, nici reportaj, nici tratat stiintific. Biblia raspunde intrebarilor credintei. Pentru celelalte intrebari exista alte carti. Evreii au tratate de mistica unde se vorbeste despre facerea lumii in cu totul alti termeni.

In ebraica, adam inseamna om, iar het-vav-hei, consoanele numelui Eva, provin de la radacina verbului a trai, a locui.

Concluzia ca Adam si Eva au fost singurii oameni de pe pamant este concluzia noastra, nu a textului biblic. Daca Dumnezeu a facut primul om, de ce crezi ca la-a impiedicat ceva sa faca si alti oameni?

pentru ca Adam este considerat protoparintele omenirii si nu vad de ce in cazul vietii primare de pe planeta noastra incestul ar fi fost o problema. in conditiile vietii pacatoase e altceva, dar Adam era desavarsit, ceea ce schimba total realitatea.
daca te gandesti la Noe, cand zici ca a ramas o singura familie tre sa ai in vedere ca si ginerii lui faceau parte din familie, dar din punct de vedere genetic nu erau rude, ceea ce din nou schimba aspectul discutiei.

Bibila, din ceea ce spune ea despre sine (Tim.3:16) este mai mult decat o carte de credinta: da cunostinta (in primul rand cea de care e nevoie pentru mantuirea noastra), prevede reguli de conduita etc. Ai dreptate in principiu cand spui ca Bibila nu a fost conceputa pentru a fi manual de gteografie, istorie sau alte stiinte, desi contine si date si informatii din aceste domenii.
0

#5 Utilizator offline   fericirea 

• Psihanalist
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 July 2005 - 01:26 PM

MariaB, la Jul 14 2005, 09:57 AM, a spus:

Concluzia ca Adam si Eva au fost singurii oameni de pe pamant  este concluzia noastra, nu a textului biblic. Daca Dumnezeu a facut primul om, de ce crezi ca la-a impiedicat ceva sa faca si alti oameni?
[snapbacca]54985[/snapbacca]

Bine punctat,cum religia e cea mai puternica arma psihologica de masa,multe adevaruri ne sunt ascunse sau musumalizate,sa credem ceea ce vor "ei" sa credem,dar nu este asa cum spun "ei"

MariaB, la Jul 14 2005, 09:57 AM, a spus:

si nu vad de ce in cazul vietii primare de pe planeta noastra incestul ar fi fost o problema. in conditiile vietii pacatoase e altceva, dar Adam era desavarsit, ceea ce schimba total realitatea.

[snapbacca]54985[/snapbacca]

viata primara sau actuala ,indiferent incestul este si a fost un pacat,eu as exclude varianta asta,si fie si cu incest si copii lui adam si eva erau fiinte,si se stie ca cei nascuti prin incest nu ies sanatosi,cu diferite boli,unele mai grave decat celelalte;gentica are raspunsul.
0

#6 Utilizator offline   midnight-ghost 

• Nike!!!
  • PipPipPipPip

Scris 14 July 2005 - 02:31 PM

ddf, la Jul 14 2005, 12:27 PM, a spus:

pentru ca Adam este considerat protoparintele omenirii si nu vad de ce in cazul vietii primare de pe planeta noastra incestul ar fi fost o problema. in conditiile vietii pacatoase e altceva, dar Adam era desavarsit, ceea ce schimba total realitatea.
daca te gandesti la Noe, cand zici ca a ramas o singura familie tre sa ai in vedere ca si ginerii lui faceau parte din familie, dar din punct de vedere genetic nu erau rude, ceea ce din nou schimba aspectul discutiei.
[snapbacca]54991[/snapbacca]

.......daca Adam era asa de perfect cum de a gresit incalcind porunca Lui de-zeu....insa sa trecem peste asta.......daca era desavirsit asta inseamna ca putea face ce il taie capul si noi nu?

fericirea, la Jul 14 2005, 03:26 PM, a spus:

viata primara sau actuala ,indiferent incestul este si a fost un pacat,eu as exclude varianta asta,si fie si cu incest si copii lui adam si eva erau fiinte,si se stie ca cei nascuti prin incest nu ies sanatosi,cu diferite boli,unele mai grave decat celelalte;gentica are raspunsul.
[snapbacca]55044[/snapbacca]

.....prin urmare ar trebui ca pamintul sa fie plin de :waccao: 8) ....... :band:"
0

#7 Utilizator offline   fericirea 

• Psihanalist
  • PipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 14 July 2005 - 02:59 PM

- n-ai inteles ce vroiam sa zic,tocmai asta e ca nu a avut cum sa fie incest. Ne sunt ascunse multe ce tin de religie,adam si eva au fost primii oameni pe pamant dar nu singurii.
- unde esti "..."? si toti cei care apara cu atata desavarsire religia,care e explicatia? fara prea multe ocolisuri,filosofie si posturi care nu se mai termina.
0

#8 Utilizator offline   midnight-ghost 

• Nike!!!
  • PipPipPipPip

Scris 14 July 2005 - 03:05 PM

......intr-adevar religia are destule lucruri 8)" care noua ne sunt ascunse....in fine pina la urma urmei aveau nevoie de ceva caruia sa fim supusi si asa ca sa inventat religia :De

Aceasta postare a fost editata de midnight-ghost: 14 July 2005 - 03:05 PM

0

#9 Utilizator offline   MORRIGAN 

• psycho bitch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 22-June 05

Scris 14 July 2005 - 10:53 PM

interesanta intrebare.mi-a zis profa de religie cum sta treaba cu asta, dar eu eram atenta mai mult de o gramada.oricum, am auzit numai ca cica sa-au casatorit fratii(incest) 8)
daca am auzit gresit, sa ma corecteze cineva
0

#10 Utilizator offline   Hmd 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 26-May 05

Scris 14 July 2005 - 11:32 PM

MORRIGAN, la Jul 14 2005, 11:53 PM, a spus:

interesanta intrebare.mi-a zis profa de religie cum sta treaba cu asta, dar eu eram atenta mai mult de o gramada.oricum, am auzit numai ca cica sa-au casatorit fratii(incest) 8)
daca am auzit gresit, sa ma corecteze cineva
[snapbacca]55168[/snapbacca]

Ideea este ca atunci nu exista notiunea de incest
Asadar Dumnezeu inca nu ii invatase aceasta. Acum daca stam sa judecam o sa intelegem ca nu poti condamna pe cineva daca a facut o fapta inanitea aparitie legii care interzice acea fapta.
Deci nu se punea problema incestului atunci.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 7 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Profeţii biblice despre Islam si lumea araba Cleric Prestųn  1 5.018
Replici noi Voinţa divină tota_puri  3 1.355
Hot Topic (New) Inchinarea catre Fiara ! Abuz mental si psihic ! * * - - -
Fanatism crestin din SUA (video)
Schimbarea Perceptiei  180 21.484
Topic inchis Atasamente Sfanta Treime sau cum 1=3
Este "Trinitatea" biblica?
Elia  1.058 93.754
Replici noi Biblia, Coranul, sau traditzia, sau toate impreuna? il servo  5 2.874