Sfantul Pavel a fost satanist sau crestin?
Scris 16 March 2008 - 07:49 AM
Nicidecum.Pavel a fost un sincer slujitor al Domnului Isus.Atunci care-i baiul si de ce sa ajuns aici?
Raspunsul e atat de simplu ca cei mai multi nu vor sa-l accepte.La inceputul fiecare-i epistole scrie astfel:Epistola lui Pavel catre...x,y,z.Erau niste scrisori ale lui in care se adresa unor anumite persoane din diferite popoare carora le raspundea la anumite probleme si le dadea anumite sfaturi in functie de fiecare.Acestea au fost pastrate,culese ulterior,si aduse la rangul de Cuvintul lui Dumnezeu si lege.Asa a aparut noul testament.
Aceste epistole au fost baza principala a primei biserici oficiale crestine si cauza evului intunecat pana la reforma.Chiar si crestinii forumisti atunci cand dau copy paste folosesc citate din epistole ca sa-si demonsreze punctele de vedere.Exista multe sfaturi bune si lucruri interesante in aceste epistole dar nu pot fi transformate in legi si nu pot fi atribuite lui Dumnezeu.In Noul Testament exista in afara de evanghelii exista si epistole nedoctrinare,foarte faine si sanatoase cum sunt de exemplu epistolele lui Ioan,care se afla in perfecta concordanta cu ce a spus Domnul Isus.
Aceasta este opinia mea dupa peste 10 ani de studiu si cautari.de aceea consider ca e o mare diferenta intre a fi ucenic al lui Isus si crestin,respectiv ucenic al lui Pavel,desi nu asta a fost intentia lui si cred ca isi smulge parul din cap cand vede ce au scos nebunii din epistolele sale.
Astept sa fiu injurat de crestini si alte opinii sau completari.
Scris 16 March 2008 - 10:15 AM
Şefu cel mic, la Mar 16 2008, 07:49 AM, a spus:
Din contră, Isus a īnfiinţat o biserică, şi el e īnsuşi conducătorul ei.
EFESENI 5:23 "căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii..."
Şefu cel mic, la Mar 16 2008, 07:49 AM, a spus:
De ce spui tu că īnvăţătura creştină a fost cauza evului īntunecat ? Pe ce-ţi bazezi afirmaţia ?
Scris 16 March 2008 - 10:46 AM
lupini, la Mar 16 2008, 11:15 AM, a spus:
EFESENI 5:23 "căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii..."
De ce spui tu că īnvăţătura creştină a fost cauza evului īntunecat ? Pe ce-ţi bazezi afirmaţia ?
Exact ce am spus mai sus.Vorbesti de Biserica dar nu probezi cu cuvintele Domnului Isus sau macar vreo profetie din V.T. ci cu cuvintele lui Pavel din epistola CATRE EFESENI.Biserica lui Hristos a fost, este si inseamna totalitatea oamenilor care il Iubesc pe Domnul Isus si pe Dumnezeu,din toate popoarele si religiile fara discriminare.Nu are nici o legatura cu sensul si intelesul care este dat astazi cuvantului biserica.
Pentru ca criminalii prelati ai acestei perioade si-au justificat intotdeauna faptele pe texte prelucrate din epistolele lui Pavel,fondatorul crestinismului.Domnul Isus nu pomeneste nicaieri despre vreo biserica si modul de functionare al acesteia.Singurul loc este in Matei si acesta este interpretat aiurea.
Matei 16:18 Şi Eu īţi spun: tu eşti Petru (Greceşte: Petros.); şi pe această piatră (Greceşte: petra.) voi zidi Biserica Mea, şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui.
Biserica(totalitatea credinciosilor) au credinta,casa zidita pe stanca(petros) nu pe apostolul Petru care nu a zidit nici o biserica.El a slujit noilor convertiti din Ierusalim si a predicat evanghelia.Iar biserica(gr.ekklesia)inseamna totalitatea celor chemati afara sau din cei alesi si scosi.
Scris 16 March 2008 - 10:54 AM
Şefu cel mic, la Mar 16 2008, 10:46 AM, a spus:
Perfect ! E bine că ai observat asta. Majoritatea oamenilor confundă biserica ori cu o clădire, ori cu ...ierarhia clerului. Īn realitate, Biserica este ceea ce ai scris tu mai sus ! Ai văzut foarte bine !
Şefu cel mic, la Mar 16 2008, 10:46 AM, a spus:
Şefule, tu crezi că l-ar mai fi ales Isus pe Matei īn rāndul celor 12 apostoli dacă ar fi interpretat aiurea cuvāntul lui Dumnezeu ?
Scris 16 March 2008 - 03:07 PM
lupini, la Mar 16 2008, 10:54 AM, a spus:
M-ai inteles gresit.Nu am spus ca Matei ar fi inteles gresit ce a spus Domnul Isus ci ca teologii si reprezentantii bisericii au interpretat eronat textul ca sa se potriveasca la doctrinele lor.Evangheliile sunt Cuvantul lui Dumnezeu si au valoare vesnica.
Scris 17 March 2008 - 09:32 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ce a venit sa ne invete Isus? | CavalerulJedi | 156 | 12.504 |
|
Omul nascut din Dumnezeu
Nasterea din nou |
cioanas | 59 | 14.746 |
|
Melchisedec.
cum a aparut si ce se stie despre el? |
otilia* | 63 | 15.712 |
|
TOPICE COMBINATE |
SkaterGirl | 695 | 37.094 |
|
Daca Constantin cel Mare adopta Arianismul?
Consecinte. |
rimpoce | 49 | 12.650 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS