sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Glicemie ridicata in sarcina Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-October 07

Scris 13 March 2008 - 07:45 PM

as vrea sa intreb fetele care au trecut prin asa ceva.in urma analizelor de sange,mi s-a spus ca am glicemia cam ridicata:182 de mg/dL.e foarte mult?e foarte grav?inseamna ca am diabet gestational?trebuie sa repet analizele pe 1 aprili insa nu mai am rabdare pana atunci.multumesc!
0

#2 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 13 March 2008 - 07:56 PM

glicemia poate creste din diverse cauze: infectii, oboseala exagerata...chiar si sarcina
dar.......182 e cam mult
te sfatuiesc sa repeti glicemia, si indicat este sa ti-o iei mereu in aceleasi conditii
de ex: dimineata inaintea micului dejun
desi costa, un glucometru te poate edifica
sanatate !
0

#3 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 13 March 2008 - 08:14 PM

Vezi postareapuiu.t, la Mar 13 2008, 08:56 PM, a spus:

glicemia poate creste din diverse cauze: infectii, oboseala exagerata...chiar si sarcina
dar.......182 e cam mult
te sfatuiesc sa repeti glicemia, si indicat este sa ti-o iei mereu in aceleasi conditii
de ex: dimineata inaintea micului dejun
desi costa, un glucometru te poate edifica
sanatate !

la analiza de rutina,glicemia imi iesi f bine.insa am facut o analiza suplimentara,in care atrebiut sa beau 50 de ml de glucoza.si doar in urma acesteia am aceste valori.fara sa bea glucoza,am glicemia 83 mg/dl.adica,normala.insa dupa 50 de ml de glucoza o am 182...eu de obicei nu mananc dulciuri...nu e normal sa o am ridicata,daca beau glucoza?ce e acela glucometru?
0

#4 Utilizator offline   mihaela... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 20-January 06

Scris 13 March 2008 - 08:28 PM

Vezi postareaLucaLuca, la Mar 13 2008, 07:45 PM, a spus:

as vrea sa intreb fetele care au trecut prin asa ceva.in urma analizelor de sange,mi s-a spus ca am glicemia cam ridicata:182 de mg/dL.e foarte mult?e foarte grav?inseamna ca am diabet gestational?trebuie sa repet analizele pe 1 aprili insa nu mai am rabdare pana atunci.multumesc!

In mod normal, daca la testul screening cu 50 g glucoza si ai glicemia peste 130 - 140, atunci se face imediati testul cu 100 g glucoza anhidra . Poti sa repeti celelalte analize pe 1 aprilie, asa cum ai programarea, dar nu amana re-testarea glicemiei.
Exista teste standardizate de diagnostic pentru diabetul gestational, iar testarea cu un glucometru nu este utila pentru diagnostic, ci doar pentru a monitoriza eficienta tratamentului in diabet. Glicemia in sangele capilar este mai mica decat in plasma venoasa.

Aceasta postare a fost editata de mihaela...: 13 March 2008 - 08:29 PM

0

#5 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 13 March 2008 - 08:39 PM

Vezi postareamihaela..., la Mar 13 2008, 09:28 PM, a spus:

In mod normal, daca la testul screening cu 50 g glucoza si ai glicemia peste 130 - 140, atunci se face imediati testul cu 100 g glucoza anhidra . Poti sa repeti celelalte analize pe 1 aprilie, asa cum ai programarea, dar nu amana re-testarea glicemiei.
Exista teste standardizate de diagnostic pentru diabetul gestational, iar testarea cu un glucometru nu este utila pentru diagnostic, ci doar pentru a monitoriza eficienta tratamentului in diabet. Glicemia in sangele capilar este mai mica decat in plasma venoasa.

retastarea glicemiei mi-au programat-o pe 1 aprilie.e tarziu?incep sa ma sperii de-a binelea.sa le zic sa mio repete mai repede?ma gandesc ca daca era asa grav nu ma lasau pana atunci?nici macar nu mi-au spus sa tin regim alimentar...
0

#6 Utilizator offline   mihaela... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 March 2008 - 09:01 PM

Vezi postareaLucaLuca, la Mar 13 2008, 08:39 PM, a spus:

retastarea glicemiei mi-au programat-o pe 1 aprilie.e tarziu?incep sa ma sperii de-a binelea.sa le zic sa mio repete mai repede?ma gandesc ca daca era asa grav nu ma lasau pana atunci?nici macar nu mi-au spus sa tin regim alimentar...

Eu stiu ca se face cat mai repede, daca ai avut la testul sceening peste 140 g/dl.
Sincer, nici eu nu as avea rabdare sa astept atat de mult pentru a afla ce se intampla. Daca ceva nu e ok, poti avea mai bine grija de tine - fiind informata - , daca totul e in ordine, te eliberezi de un stress. Nu are rost sa te sperii, cu atat mai mult cu cat nici macar nu exista un diagnostic. :P
0

#7 Utilizator offline   puiu.t 

• cel mai simpatic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 28-June 06

Scris 13 March 2008 - 09:07 PM

nu te speria
e bine sa nu schimbi inca nimic din modul firesc de viata, pana nu ai o confirmare definitiva
mai pe intelesul tau, testul cu glucoza arata reactia organismul la aministrarea glucozei
in mod ideal echilibrarea o face organismul, dar incetineala reactiei poate indica o oarecare disfunctie pancreatica
iti repet: nu te speria!

ps. in ce luna esti?

Aceasta postare a fost editata de puiu.t: 13 March 2008 - 09:09 PM

0

#8 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 13 March 2008 - 09:34 PM

Vezi postareapuiu.t, la Mar 13 2008, 10:07 PM, a spus:

nu te speria
e bine sa nu schimbi inca nimic din modul firesc de viata, pana nu ai o confirmare definitiva
mai pe intelesul tau, testul cu glucoza arata reactia organismul la aministrarea glucozei
in mod ideal echilibrarea o face organismul, dar incetineala reactiei poate indica o oarecare disfunctie pancreatica
iti repet: nu te speria!

ps. in ce luna esti?

in luna a patra?aveti idee ce regim alimentar trebuie sa tin?eu nici nu mananc dulciuri,de obicei,foarte rar.tocmai asta ma da peste cap.nu inteleg de un e glicemia asta ridicata.si nu stiu ce sa mai mananc.
0

#9 Utilizator offline   mihaela... 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 March 2008 - 10:01 PM

Vezi postareaLucaLuca, la Mar 13 2008, 09:34 PM, a spus:

in luna a patra?aveti idee ce regim alimentar trebuie sa tin?eu nici nu mananc dulciuri,de obicei,foarte rar.tocmai asta ma da peste cap.nu inteleg de un e glicemia asta ridicata.si nu stiu ce sa mai mananc.

Daca vrei sa-ti faci un bine tie si copilului tau, nu cere sfaturi medicale pe un forum. Mergi la un medic, afla intai daca trebuie sa-ti faci probleme si, in functie de asta, ii poti cere lui sfatul in ce priveste un posibil tratament. Pe un forum fiecare poate sa aiba o idee, dar asta nu inseamna ca e si buna pentru tine.

Aceasta postare a fost editata de mihaela...: 13 March 2008 - 10:12 PM

0

#10 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 13 March 2008 - 10:20 PM

Vezi postareamihaela..., la Mar 13 2008, 11:01 PM, a spus:

Daca vrei sa-ti faci un bine tie si copilului tau, nu cere sfaturi medicale pe un forum. Mergi la un medic, afla intai daca trebuie sa-ti faci probleme si, in functie de asta, ii poti cere lui sfatul in ce priveste un posibil tratament. Pe un forum fiecare poate sa aiba o idee, dar asta nu inseamna ca e si buna pentru tine.

pai am fost azi.si mi-a dat programare pentru repetarea testului tocmai luna viitoare,fara sa imi spuna nimic de un regim alimentar sau ceva de genul asta.iar eu eram prea surprinsa ca sa realizez ce face...pana atunci,as face bine sa ma ingrijesc.si pe aici sunt persoane care au trecut prin asa ceva.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Tremurat predator  11 8.146
Replici noi O mica problema cu organul genital Rares21  4 1.638