sau Inregistrare

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Iona Topicuri combinate Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 13 March 2008 - 04:18 PM

Majoritatea stiu povestea lui Iona din Biblie.Cine nu o stie sa citeasca.Sunt doar doua pagini si jumate.Din lectura acesteia se vede ca Iona a fost o puslama,razvratit,neascultator si foarte obraznic cu insusi Dumnezeu.De ce credeti ca Domnul s-a purtat cu atata ingaduinta,bunatate si l-a tratat ca pe un prieten?
0

#2 Utilizator offline   K0ntr0VerSy#12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 08

Scris 13 March 2008 - 04:47 PM

Exista si contraexemplul - Iov.

Pentru ca YHWH e schizofrenico-paranoic.
0

#3 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 13 March 2008 - 05:30 PM

Vezi postareaŞefu cel mic, la Mar 13 2008, 04:18 PM, a spus:

Majoritatea stiu povestea lui Iona din Biblie.Cine nu o stie sa citeasca.Sunt doar doua pagini si jumate.Din lectura acesteia se vede ca Iona a fost o puslama,razvratit,neascultator si foarte obraznic cu insusi Dumnezeu.De ce credeti ca Domnul s-a purtat cu atata ingaduinta,bunatate si l-a tratat ca pe un prieten?

Iona pe langa faptul ca era obraznic,... cred ca era lenios si egoist. Il interesa doar de el si nu vroia ca cetatea Ninive sa fie iertata. Era poate si deprimat, plictisit,...

Intre Iona si Domnul era o relatie, iar cum Domnul este "un Dumnezeu milos şi plin de îndurare, îndelung răbdător, şi bogat în bunătate, şi că Te căieşti de rău!" cuvintele lui Iona, probabil cuteza sa fie si neascultator.
0

#4 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 March 2008 - 06:23 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy#12, la Mar 13 2008, 05:47 PM, a spus:

Exista si contraexemplul - Iov.

Pentru ca YHWH e schizofrenico-paranoic.

***edit***
Nu stiu daca am scris corect dar ai priceput ce vreau sa zic.
Am pomenit eu ceva de IHWH.Ai o obsesie?

[edit: injuraturile, in orice limba, nu isi au locul pe forum (Fr0z3nas|c3)]

Vezi postareabrudi, la Mar 13 2008, 06:30 PM, a spus:

Iona pe langa faptul ca era obraznic,... cred ca era lenios si egoist. Il interesa doar de el si nu vroia ca cetatea Ninive sa fie iertata. Era poate si deprimat, plictisit,...

Intre Iona si Domnul era o relatie, iar cum Domnul este "un Dumnezeu milos şi plin de îndurare, îndelung răbdător, şi bogat în bunătate, şi că Te căieşti de rău!" cuvintele lui Iona, probabil cuteza sa fie si neascultator.

Intradevar ai prins niste aspecte interesante.Toti copiii lui Dumnezeu sunt la fel.In burta pestelui era tot numai o lauda si multumire dar dupa ce l-a scapat Dumnezeu iar a devenit recalcitrant si ii adreseaza Celui PreaInalt numai reprosuri.

Iona 2:1 Iona s-a rugat Domnului, Dumnezeului său, din pântecele peştelui,
Iona 2:2 şi a zis: "În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul, şi m-a ascultat; din mijlocul locuinţei morţilor am strigat, şi mi-ai auzit glasul.
Iona 2:3 Şi totuşi mă aruncasei în adânc, în inima mării, şi râurile de apă mă înconjuraseră; toate valurile şi toate talazurile Tale au trecut peste mine.
Iona 2:4 Ziceam: "Sunt lepădat dinaintea ochilor Tăi! Dar iarăşi voi vedea Templul Tău cel sfânt".
Iona 2:5 Apele m-au acoperit până aproape să-mi ia viaţa, adâncul m-a învăluit, papura s-a împletit în jurul capului meu.
Iona 2:6 M-am pogorât până la temeliile munţilor, zăvoarele pământului mă încuiau pe vecie; dar Tu m-ai scos viu din groapă, Doamne, Dumnezeul meu!
Iona 2:7 Când îmi tânjea sufletul în mine, mi-am adus aminte de Domnul, şi rugăciunea mea a ajuns până la Tine, în Templul Tău ce sfânt.
Iona 2:8 Cei ce se lipesc de idoli deşerţi îndepărtează îndurarea de la ei.
Iona 2:9 Eu însă Îţi voi aduce jertfe cu un strigăt de mulţumire, voi împlini juruinţele pe care le-am făcut. Mântuirea vine de la Domnul."
Iona 2:10 Domnul a vorbit peştelui, şi peştele a vărsat pe Iona pe pământ.

Si acum hai sa vedem ce zice dupa ce a scapat si si-a indeplinit treaba:Iona 4:1 Lucrul acesta n-a plăcut deloc lui Iona, şi s-a mâniat.

Iona 4:2 S-a rugat Domnului, şi a zis: "Ah! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu când eram încă în ţara mea? Tocmai lucrul acesta voiam să-l înlătur fugind la Tars. Căci ştiam că eşti un Dumnezeu milos şi plin de îndurare, îndelung răbdător, şi bogat în bunătate, şi că Te căieşti de rău!
Iona 4:3 Acum, Doamne, ia-mi viaţa, căci vreau mai bine să mor decât să trăiesc!"
Iona 4:4 Domnul a răspuns: "Bine faci Tu de te mânii?"
Iona 4:5 Şi Iona a ieşit din cetate, şi s-a aşezat la răsărit de cetate. Acolo şi-a făcut un umbrar, şi a stat sub el, până va vedea ce are să se întâmple cu cetatea.
Iona 4:6 Domnul Dumnezeu a făcut să crească un curcubete, care s-a ridicat peste Iona, ca să facă umbră capului lui şi să-l facă să-i treacă mânia. Iona s-a bucurat foarte mult de curcubetele acesta.
Iona 4:7 Dar a doua zi, la răsăritul soarelui, Dumnezeu a adus un vierme, care a înţepat curcubetele, şi curcubetele s-a uscat.
Iona 4:8 Când a răsărit soarele, Dumnezeu a făcut să sufle un vânt uscat de la răsărit, şi soarele a bătut peste capul lui Iona, şi Iona a leşinat. Atunci a dorit să moară, şi a zis: "Mai bine să mor decât să trăiesc!"
Iona 4:9 Dar Dumnezeu a zis lui Iona: "Bine faci tu de te mânii din pricina curcubetelui?" El a răspuns: "Da, bine fac că mă mânii până la moarte!"

Aceasta postare a fost editata de Fr0z3nasic3: 13 March 2008 - 06:19 PM

0

#5 Utilizator offline   K0ntr0VerSy#12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 13 March 2008 - 07:00 PM

Vezi postareaŞefu, la Mar 13 2008, 07:23 PM, a spus:

***edit***
Nu stiu daca am scris corect dar ai priceput ce vreau sa zic.

Tu nu.

Vezi postareaŞefu, la Mar 13 2008, 07:23 PM, a spus:

Am pomenit eu ceva de IHWH.Ai o obsesie?

Si ce e gresit daca am pomenit de YHWH?
Esti stupid?
0

#6 Utilizator offline   Arcangelo 

• SuperGayBoy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 26-February 08

Scris 13 March 2008 - 07:13 PM

De fiecare data cand,in biblie,se fac afirmatii bizare,contradictorii,de fiecare data cand dogmele sunt percepute ca absurde,fara sens,apare explicatia SUPREMA:,,Dumnezeu lucreaza pe cai misterioase''.
Si cu asta ni se inchide gura...
Adica cine suntem noi sa putem intelege planul celui ,,preainalt''? -povestea lui Iov este doar una dintre cele mai trase de par.Un om mic si cuminte,devine subiectul unui experiment intr-o disputa AMICALA dintre Dumnezeu si Diavol...Sigur,el se intreaba ...sufera...si vede ca e bagat in seama doar de dracu! -La propriu!
Nu va mai intreb care o fi explicatia...deja stiu:,,Dumnezeu lucreaza pe cai misterioase''...gata! -io ce sa mai spun,ca sunt prea mic in in meciul divino-satanic...
0

#7 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 March 2008 - 07:30 PM

Vezi postareaK0ntr0VerSy#12, la Mar 13 2008, 08:00 PM, a spus:

Tu nu.

Si ce e gresit daca am pomenit de YHWH?
Esti stupid?

Pai in afara de batjocuri mai stii si altceva?Doar esti baiat inteligent.
Ia spune ca sa imbogatesti prin cunostintele tale pe cititorii roportalieni:
1.Care este traducerea numelui personajului ce face subiectul topicului?
2.Cu aproximatie in ce an au loc evenimentele descrise?
3.Care este ideea cartii si ce semnifica atitudinea cel putin ciudata a lui Iona?
4.Cine era imparat in israel in acel timp?

Daca raspunzi la aceste intrebari o sa-ti trimit diploma de merit ca cel mai inteligent forumist.Ok?

Intrebarile sunt adresate si celorlalti.
0

#8 Utilizator offline   K0ntr0VerSy#12 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 13 March 2008 - 07:37 PM

Vezi postareaŞefu, la Mar 13 2008, 08:30 PM, a spus:

Pai in afara de batjocuri mai stii si altceva?Doar esti baiat inteligent.
Ia spune ca sa imbogatesti prin cunostintele tale pe cititorii roportalieni:
2.Cu aproximatie in ce an au loc evenimentele descrise?
3.Care este ideea cartii si ce semnifica atitudinea cel putin ciudata a lui Iona?
4.Cine era imparat in israel in acel timp?

Daca raspunzi la aceste intrebari o sa-ti trimit diploma de merit ca cel mai inteligent forumist.Ok?

Intrebarile sunt adresate si celorlalti.

Tu inspiri bancuri...

Te-ai simtit ofensat cand ai auzit de YHWH, dupa modelul unui prieten de-al meu calugar, care si-a scuipat in san cand i-am spus ca i se inchina lui YHWH si mi-a spus ca Doamne fereste, nu e sectar.

Juxtapunerea intre Iov si Iona exprima indubitabil caracterul de bolnav mintal al lui YHWH. Repet, al lui YHWH.

KaSe Kl0SeD.
0

#9 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 13 March 2008 - 09:55 PM

Vezi postareaŞefu cel mic, la Mar 13 2008, 07:30 PM, a spus:

1) În ebraică, Iona înseamnă porumbel. Mi se pare o alegere inspirată pentru numele unui profet. Dar e ironic faptul că distrugerea unei cetăţi a fost vestită de simbolul actual al păcii.
0

#10 Utilizator offline   brudi 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-February 08

Scris 13 March 2008 - 11:10 PM

Vezi postareaFr0z3nasic3, la Mar 13 2008, 09:55 PM, a spus:

1) În ebraică, Iona înseamnă porumbel. Mi se pare o alegere inspirată pentru numele unui profet. Dar e ironic faptul că distrugerea unei cetăţi a fost vestită de simbolul actual al păcii.

Inseamna porumbel, dar figurativ caldura, cordialitate, prietenie, si chiar caracter aprins (al discutiei etc.), fierbinteala,

Probabil prin faptul ca la trimis pe Iona a fost ca un sol de pace, ptr. a ii instiinta ce urmeaza in cazul cand nu se intorc oamenii la D-zeu, de la rautatile lor. Iona nu cred ca ii iubea deoarece nu erau din poporul lui.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 9 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Omul nascut din Dumnezeu
Nasterea din nou
cioanas  59 14.745
Hot Topic (New) Drama lui Iuda Iscarioteanul - desi s-a cait a ajuns in Iad
desi prin el 50% din planul mantuirii s-a implinit, totusi ...
Cleric Prestřn  493 47.754
Replici noi Originea Societatilor Secrete (OSS)
Best
ronin4tim  5 4.841
Replici noi Omul din Isaia dulgherul  1 344
Hot Topic (New) Omul
Perspectiva crestina
cioanas  85 16.292