sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

carti de filosofie Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   marry02 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 29-March 07

Scris 10 March 2008 - 07:01 PM

ce carti bune de psihologie si filosofie stiti ? ma refer la genul ala de carti din care intelegi lucruri, ramai cu niste informatii pretioase si eventual iti largesc orizonturile...

stiu ca o sa ziceti ca toate cartile au rolul asta, dar nu e asa. Unele sunt scrise foarte incalcit, de neinteles chiar ...

deci? astept sugestii... si eu la randul meu o sa scriu o mica lista cu ce mi`a placut mie din domeniu..
0

#2 Utilizator offline   Ovu' 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 11-August 07

Scris 11 March 2008 - 07:01 PM

Vezi postareamarry02, la Mar 10 2008, 07:01 PM, a spus:

ce carti bune de psihologie si filosofie stiti ? ma refer la genul ala de carti din care intelegi lucruri, ramai cu niste informatii pretioase si eventual iti largesc orizonturile...

stiu ca o sa ziceti ca toate cartile au rolul asta, dar nu e asa. Unele sunt scrise foarte incalcit, de neinteles chiar ...

deci? astept sugestii... si eu la randul meu o sa scriu o mica lista cu ce mi`a placut mie din domeniu..

Pt psihologie...l-ai citit pe Freud sau Jung?!
La filosofie...ce ercomandari pot fi?Dupa ce citesti pe toti marii filosofi poti sa ceri recomandari de alte opere mai obscure...pana atunci...
0

#3 Utilizator offline   .R* 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 10-December 07

Scris 11 March 2008 - 07:05 PM

Vezi postareaOvu', la Mar 11 2008, 07:01 PM, a spus:

La filosofie...ce ercomandari pot fi?Dupa ce citesti pe toti marii filosofi poti sa ceri recomandari de alte opere mai obscure...pana atunci...

E suficient sa cunosti doi filosofi, copile. Filosofii adevarati, precum Critica ratiunii pure a lui Kant se citeste la nivel de 5 pag/ zi. Asta daca nu esti cumva student la Spiru Haret unde la examen primesti o glila si tre sa bifezi daca Thales a trait in Milet.
0

#4 Utilizator offline   Ovu' 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 13 March 2008 - 11:05 AM

Vezi postarea7Marco, la Mar 11 2008, 07:05 PM, a spus:

E suficient sa cunosti doi filosofi, copile. Filosofii adevarati, precum Critica ratiunii pure a lui Kant se citeste la nivel de 5 pag/ zi. Asta daca nu esti cumva student la Spiru Haret unde la examen primesti o glila si tre sa bifezi daca Thales a trait in Milet.

Nu-s student...
Si in ceea ce priveste filosofia...am vazut oameni care au citit "Fructele Maniei" de Steinbeck in 2 saptamani...stiu k probabil vei spune ca nu e la nivelul lui Kant(si poate ai dreptate) dar nici numarul de pagini nu se compara...
Si dupa cum ai spus...e suficient sa cunosti 2 filosofi. Intrebare: Cine iti poate recomanda si pe ce criterii(mai ales k nu iti cunoaste interesele) sa citesti 2 filosofi?
Cred ca doar singur trebuie sa incerci si sa vezi daca poti intelege...
0

#5 Utilizator offline   Usagi2008 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 01-March 08

Scris 16 March 2008 - 10:19 PM

Citeste Castelul de Kant.Nu te astepta sa o intelegi.Cred ca din ambitie am reusit sa o termin.Te sfatuiesc ca atunci cand citest carti filozofice sau mai greu de inteles sa citesti si comentarii d -ale criticilor ca sa te luminezi .In orice caz ,destul de interesanta cartea.M-a facut sa citesc si Metamorfoza,in care un individ se trezeste in corpul unui paianjen urias si nu mai poate fi inteles de oameni... asta da situatie ciudata...
0

#6 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 16 March 2008 - 10:49 PM

Vezi postareabianca.laura, la Mar 16 2008, 10:19 PM, a spus:

Citeste Castelul de Kant.Nu te astepta sa o intelegi.Cred ca din ambitie am reusit sa o termin.......M-a facut sa citesc si Metamorfoza,in care un individ se trezeste in corpul unui paianjen urias si nu mai poate fi inteles de oameni... asta da situatie ciudata...

E vorba de Kafka , nu de Kant :lol2: .Metamorfoza si Castelul m-au incantat si pe mine.La fel si Procesul.Nu mi s-au parut de neinteles.Originale,dar nu de neinteles.

Carti bune de filosofie a scris Kant : "Despre frumos si bine" mi-a placut mie mult.

Sau unul din cei mai "de inteles" filosofi : Emil Cioran . Cartile lui se citesc ft usor. :P

Aceasta postare a fost editata de deliah: 16 March 2008 - 10:50 PM

0

#7 Utilizator offline   Usagi2008 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 01-March 08

Scris 17 March 2008 - 11:53 AM

Da, ai dreptate, eram ametita aseara cand am scris... mai greseste omul:) nu am spus ca nu le-am inteles, doar ca abia dupa ce am terminat sa le citesc.
0

#8 Utilizator offline   Ovu' 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 17 March 2008 - 11:16 PM

Vezi postareadeliah, la Mar 16 2008, 10:49 PM, a spus:

E vorba de Kafka , nu de Kant :doh: .Metamorfoza si Castelul m-au incantat si pe mine.La fel si Procesul.Nu mi s-au parut de neinteles.Originale,dar nu de neinteles.

Carti bune de filosofie a scris Kant : "Despre frumos si bine" mi-a placut mie mult.

Sau unul din cei mai "de inteles" filosofi : Emil Cioran . Cartile lui se citesc ft usor. :D

Poate alea pe care le-a scris in limba romana...k dupa ce a plecat in Franta... :P s-a "a cam plecat de-acasa" cu totul!!! :o: Numai silogisme despre disperare, amagire etc
0

#9 Utilizator offline   părere 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 05-March 07

Scris 17 March 2008 - 11:38 PM

Vezi postarea7Marco, la Mar 11 2008, 07:05 PM, a spus:

curiozitate: al doilea?
si o opinie: la o medie de 5pag/zi, ma indoiesc de faptul ca urmatoarele 5 nu vor intoarce cu susul in jos pe cele anterioare, si tot ce-a fost inteles se dovedeste a fi pe dos. Nu cred ca se poate estima un nr de pag care poate fi parcurs intr-un timp dat. Nu se poate inainta in 5 pagini fara reveniri si fara Prolegomene, in paralel.

Aceasta postare a fost editata de părere: 17 March 2008 - 11:40 PM

0

#10 Utilizator offline   Alexeevna 

• Ronald McDonald
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 22-April 07

Scris 17 March 2008 - 11:50 PM

Vezi postareaOvu', la Mar 17 2008, 11:16 PM, a spus:

Poate alea pe care le-a scris in limba romana...k dupa ce a plecat in Franta... :doh: s-a "a cam plecat de-acasa" cu totul!!! :D Numai silogisme despre disperare, amagire etc

El niciodata nu "a fost pe-acasa" de fapt 8). Dar asta imi place cel mai mult la el.Ca e altfel. :P.Dar la unele chestii pe care le-a scris chiar am ras cu lacrimi.Si am auzit nenumarate afirmatii gen " Cioran=labagiu ipocrit",dar tot ramane preferatul meu.

Mi-am adus aminte de un alt filosof care se citeste usor : La Bruyere - Caracterele :o: . Mi-a placut mult cand eram mai mica.

Aceasta postare a fost editata de deliah: 17 March 2008 - 11:51 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente romane de dragoste ralukka  218 38.211