Iubirea=incredere? poti iubi fara sa ai incredere in celalalt?
Scris 08 March 2008 - 06:29 AM
Eu cred ca atunci cand ajungi sa iubesti celalalt chiar daca o ia rau de tot pe campii si stii, esti convins, de exemplu, ca minte, nu trece iubirea batand din degete... si chiar si atunci ai face orice pt celalalt.
Am purtat o discutie cu cineva unde s'a pus egal intre cele doua. Iubirea este conditionata de incredere? Iubirea este conditionata, mai clar spus? Am ajuns sa ma consult si cu dex'ul....
ÎNCRÉDERE s.f. Acţiunea de a (se) încrede şi rezultatul ei; sentiment de siguranţă faţă de cinstea, buna-credinţă sau sinceritate a cuiva; credinţă. ♢ Expr. Om (sau persoană) de (mare) încredere = persoană căreia i se poate încredinţa orice secret, orice misiune. A pune chestiunea de încredere = a cere deputaţilor să-şi precizeze în anumite împrejurări, prin vot, atitudinea faţă de politica guvernului. A da vot de încredere = a aproba în parlament activitatea sau programul unui guvern. – V. încrede.
Scris 08 March 2008 - 06:36 AM
cand rationalul se dilueaza in fata fluturasilor
increderea se cucereste, pas cu pas, clipa de clipa
daca iubesti fara macar o bruma de incredere, vei avea doar pocalul cu venin ravnind la nectarul zeilor
e o imensa diferenta intre incredere si altruismul iubirii, prima se castiga in timp, a doua o ai sau nu in ranita
la multi ani!. femeilor!
Scris 08 March 2008 - 08:27 AM
Anca/Maria, la Mar 8 2008, 07:29 AM, a spus:
sigur că poţi iubi şi fără să ai încredere, în cazul în care eşti masochistă , caz în care îţi place durerea fizică , iar în cazul de faţă şi cea sufletească .
Poate că termenului "încredere" din DEX, i'ar trebui adăugată şi următoarea definiţie : a'şi pune sufletul/ viaţa în mâinile celuilalt .
Aceasta postare a fost editata de Ravl: 08 March 2008 - 08:33 AM
Scris 08 March 2008 - 10:23 AM
Increderea in celalalt, pentru ceea ce poate face el, exista. Increderea ca poti sa iti lasi viata in mainile cuiva, vine cu timpul... parerea mea.
Insa, ma repet, punem pune un egal intre ele? iubirea = incredere?
Scris 08 March 2008 - 10:26 AM
Scris 08 March 2008 - 10:36 AM
otilia*, la Mar 8 2008, 10:26 AM, a spus:
pentru mine, nu.
Insa cred ca in discutia purtata a fost o neintelegere pe undeva... fiind vorba de fapt de increderea ca celalalt poate reusi, nu increderea in partener.
Scris 08 March 2008 - 11:25 AM
Anca/Maria, la Mar 8 2008, 10:23 AM, a spus:
Increderea in celalalt, pentru ceea ce poate face el, exista. Increderea ca poti sa iti lasi viata in mainile cuiva, vine cu timpul... parerea mea.
Insa, ma repet, punem pune un egal intre ele? iubirea = incredere?
sigur NU
sunt doua planuri care doar tangential se ating
Scris 08 March 2008 - 11:28 AM
Citeaza
You trust me, but you dont love me anymore.
?
Scris 08 March 2008 - 11:53 AM
Scris 08 March 2008 - 12:25 PM
Increderea este o caramida care sta la baza fundatiei unei relatii.O relatie poate dainui si fara iubire,insa fara incredere cam greu.
De multe ori iubim oameni in care nu se poate avea incredere.De multe ori inselam increderea pe care ne-au acordat-o oameni care ne iubesc.Relatie se poate rupe,dar sentimentele dainuiesc mult timp dupa aceea.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Dilema :) |
Shiva* | 747 | 49.835 |
|
De ce mint femeile.... | Orpheus. | 302 | 20.517 |
|
Primul prieten/prima prietena | capshunyk17 | 16 | 2.800 |
|
Cum ati spus "te iubesc" [primei persoane]?
daca sunteti timid/a, cum ati actiona? |
Marinius | 95 | 8.906 |
|
De ce ar insela o femeie
in primul an de casnicie |
GoldFace | 348 | 22.336 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS