Sari la conținut
Forum Roportal
vizitator1987

Medicamente, suplimente alimentare pentru tratarea cirozei hepatice

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

SALUTARE,POSTEZ PENTRU PRIMA OARA AICI IN SPERANTA CA VOI GASI OAMENI CARE-MI POT DA SFATURI LEGATE DE TRATAMENTUL MEDICAMENTOS IMPOTRIVA CIROZEI HEPATICE.

TATAL MEU SUFERA DE CIROZA HEPATICA CA URMARE A UNEI HEPATITE DE TIP B NETRATATA,DE APROAPE 5 SAPTAMANI A INCEPUT SA ACUMULEZE SI LICHID(IA FOST SCOS DE 2 ORI O DATA 4L, A2-A ORA 7),URMEAZA UN TRATAMENT PRESCRIS DE O DOCTORA DE LA SPITALUL FUNDENI,FACE CITOSTATICE(ARE O TUMORA INTERNA).

INFORMATIILE DE CARE AM NEVOIE SUNT URMATOARELE,CE SUPLIMENTE ALIMENTARE IMI RECOMANDATI,MAI ALES CA ARE STARI DE GREATA ,OSETRONUL(PARCA ASA SE NUMESTE MEDICAMENTUL CARE-L IA PT STARI DE GREATA NU-SI PREA FACE EFECTUL)VOMITA ZILNIC O "SUBSTANTA" INCOLORA ,NU ARE POFTA DE MANCARE MAI DELOC(SPUNE CA NU POATE MANCA DC NU VOMITA),A SLABIT INGROZITOR DE MULT(STIU CA TREBUIE SA MANCE O MANCARE BOCATA IN CALORII,SA BEA 1,5L LICHIDE PE ZII ETC .,DAR NU-L POT CONVINGE)...AM O MIE DE GANDURI IN CAP ACUM SI NU MA POT CONCENTRA...IN FINE .AM VAZUT CA SUNT MEBRII (AM INCERCAT SA LE LE TRIMIT MESAJE PRIVATE DAR. NU MERGE)CARE AU TRECUT PRIN SITUATII ASEMANATOARE ,ASTEPT NISTE SFATURI...

 

 

MULTUMESC

Editat de vizitator1987

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut,

e greu cand nimeni nu-ti raspunde..........

 

Nu stiu sa-ti dau sfaturi in privinta cirozei, dar pot sa te lamuresc cum e cu chimio si Osetronul pt ca am trecut prin asta nu de mult timp.

Ideea e sa ia Osetron din 8 in 8 ore ca doar atat are efectul o pastila. Daca nu primeste de la spital mergeti la medicul specialist din Policlinica (nu stiu cum e la voi la Cluj acolo am fost) sa va dea reteta gratuita cu care puteti primi o cutie pe luna (10 buc). Cum face citostatice ? Una la 21 de zile? asa ar trebui sa-i ajunga pana la urm perfuzie. Dimineata daca ii e greata mai bine sa vomeze, e atat de usor ca nici nu-ti inchipui si il usureaza mult. Eu vomam inante o data pe an si atunci eram bolnava cateva zile , dar in timpul chimioterapiei vomam de 2 ori pe zi si eram fresh in 5 minute.

Mai sunt si alte medicamente la fel ca Osetronul, cu efect mai bun si pe termen mai lung: 12 ore. Este si Osetron cu efect de 12 ore, pachetul cu albastru nu rosu. Nu mai stiu exact gramajele.

 

Lichide e nevoie sa bea si inca cat de multe poate. Incearca suc de portocale, grepfruit sau morcovi. Nu-l fortati sa bea suc de sfecla , asa cum recomanda medicii si restul "sfatuitorilor", pt ca il doare groaznic stomacul si nici nu apuca sfecla aia sa-si faca efectul pana la urm. perfuzie. Incearca sa vezi daca poate sa bea apa minerala. Eu doar aia o agreeam in aceea perioada. Apa de la robinet simteam ca are gust.

Sa nu-i dati alimente fierbinti, cum e supa. Il va deranja, ii va face greata, il va durea stomacul. Nici laptele nu prea il poate tolera in perioada asta. Daca il poate e ideeal.

Sa ii dati tot ce poate manca si sa nu il fortati deloc. Sa manance tot ce pofteste ca si asa nu are pofta de multe sau nu ii accepta organismul.

Eu eram ca o gravida , pofteam la ceva si dupa ce incepeam sa mananc , muscam o data si gata nu-mi mai trebuia, chiar mi se facea greata. Asta e. Nu am terminat din farfurie tot cateva luni de zile, indiferent cat de putin imi puneam. A fost o mare victorie prima data cand m-am saturat supa ce am inceput chimio si-mi amintesc cat eram de bucuroasa.

 

E groaznic sa faci chimio dar trebuie !

Ce este neaparat e sa aiba vointa sa lupte cu boala. Putere multa. Sa nu se lase !!!!

 

Multa, multa sanatate. :)

 

Multa sanatate.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×