sau Inregistrare

• 36 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Pamantul - regatul lui Satan ?! Evaluare topic: * * * * *

#1 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 05 March 2008 - 11:32 AM

Inainte de caderea sa Lucifer ar fi fost un arhanghel, probabil egal sau poate chiar superior lui Mihail.
Domnul l-a creat desavarsit in frumusete, si se spune despre el ca ajunsese la cea mai inalta treapta a desavarsirii si era plin de intelepciune. El statea in Eden (bucurie, desfatare), gradina lui Dumnezeu si era acoperit cu tot felul de pietre scumpe... Astfel ni se indica statura la care Lucifer ajunsese perseverand. El mai avea si rolul de a se ocupa cu compunerea cantarilor si melodiilor de inchinare care erau cantate in cinstea Domnului inaintea tronului lui Dumnezeu in adunarea ingerilor. Aceasta inseamna ca el se afla undeva in vecinatatea tronului lui Dumnezeu. Dar faptul acesta ca el statea in apropierea tronului lui Dumnezeu nu implica si participarea lui la sfaturile secrete ale lui Dumnezeu in cadrul Trinitatii. La acest sfat al trinitatii nu mai participa nimeni in afara de Trinitatea lui Dumnezeu.
Dupa descrierea lui Lucifer de mai inainte, el a ajuns la cea mai inalta treapta a desavarsirii, adica mai sus de aceasta treapta nu mai exista alta, ajunsese la ultimul nivel de desavarsire existent. El umbla printre cele mai alese comori ale lui Dumnezeu, dar desi ajuns aici el nu a stiut sa se opreasca aici, si atunci in el a aparut vanitatea si mandria. Si atunci a inceput sa isi doreasca ceva ce nu va putea sa aiba niciodata. El a dorit sa fie ca Dumnezeu, probabil simtindu-se cumva frustrat deoarece cuiva asa mare ca el si desavarsit nu i se permite sa intre in sfatul Trinitati lui Dumnezeu, acolo unde nu avea acces nimeni. El s-a mandrit vrand sa ii i-a locul lui Dumnezeu si in el a aparut pentru prima data in universul spiritual al lui Dumnezeu nelegiuirea prin mandrie acompaniata cu vanitate.
Urmarit de acest gand si avand aproape toate lucrurile la dispozitia sa Lucifer concepe un plan diabolic pentru a-L detrona pe Dumnezeu. In acest plan de la inaltimea spirituala la care se afla el momeste si atrage alaturi de el prin inselaciune si pe alti ingeri care dupa cum vedem in Biblie ocupau unele functii inalte ( 1 Pet.2:4 ), este foarte probabil ca la fel ca in scena Absalom contra lui David si Lucifer sa fi promis anumite lucruri acestor ingeri daca el ar fi ajuns dumnezeu, in schimbul alaturarii lor si a ajutorului lor in acesta actiune deosebit de vicleana de detronare.
Odata conceput acest plan Biblia ne arata ca Lucifer l-a atacat pe Dumnezeu cu toata puterea si cu toata viclenia de care el putea sa dispuna in acel timp, banuind ca i-L i-a pe Dumnezeu prin surprindere. Dar Dumnezeu care cunoaste toate lucrurile pentru ca El le-a creat se putea sa nu cunoasca si acest lucru ?. Bineinteles ca il cunostea. Este posibil ca aceasta lupta sa fi inceput chiar in sala tronului, deoarece el era heruvim si deci avea acces acolo si de acolo banuia ca iL poate surprinde pe Dumnezeu cumva fara aparare.
Dar acest atac teribil de viclean planuit de Lucifer pentru a-L detrona pe Dumnezeu nu reuseste. Si oricum nu ar fi reusit. Astfel Lucifer a planuit si executat primul atentat din univers care il avea ca tinta tocmai pe Cel ce a creat acest univers, pe Dumnezeu. Biblia nu ne descopera prea multe in privinta aceasta, dar e usor de inteles ca de acest atentat pus la cale de Lucifer, Dumnezeu stia deja si nu l-a putut lua prin surprindere. De asemeni se poate intelege usor ca nu a putut sa il atinga sau sa Il raneasca pe Dumnezeu.
Desi planul lui Lucifer a esuat, totusi se pare ca in aceasta confruntare a existat o dezvaluire deosebita de forte, ceea ce noi numim razboi. Lucifer nu reuseste si acum planul sau ascuns este descoperit oficial. In consecinta el este alungat din cerurile lui Dumnezeu si aruncat pe pamant ( se coboara din Cer ca o stea cazatoare) adica undeva in inaltimile pamantului. Numele lui de " Lucifer" este schimbat in Satan adica - adversarul - si din arhanghel de lumina si de la cea mai mare desavarsire el ajunge a fi acum - intuneric.
Se pare ca odata cu izgonirea lui Adam si a Evei din gradina Edenului omul se alatura lui Satan, rasa umana fiind pervertita
in unirea ei cu ingerii cazuti, Gen. 6:1,2.
Omului i se mai acorda o sansa prin jertfa mareata a Domnului Iisus si intoarcerea lui de sub puterea Satanei la Dumnezeu. Chiar insusi Iisus ( cand este ispitit de Satan, care ii ofera bogatiile Pamantului ) afirma ca imparatia lui e in Cer, ceea ce-ar insemna ca Pamantul e regatul lui Satan, fapt dovedit de caderea lui si de pervertirea rasei umane.
Observam cum dea lungul istoriei umanitatea este inrobita de autocrati. Conflicte dupa conflicte si varsari de sange nevinovat. Nu a existat niciodata libertate deplina. Toate regimurile politice au subjugat pleava generatie dupa generatie pana la secatuire. Lucrurile nu s-au schimbat nici astazi. Omul flamand lupta ca sa-si asigure felia de paine de la o zi la alta, munceste ca sa plateasca taxe la stat ori ca sa scape de ratele bancare. Un sistem piramidal ( specific francmasonilor ) nu poate fi decat opera lui Satan.
Deasemenea trebuie luat in vedere faptul ca omul e supus pacatului stramosesc inca de la nastere. Existenta noastra este o greseala de la bun inceput. Suntem cu totii ingeri decadenti, ingeri care in trecut s-au alaturat lui Lucifer in lupta pentru detronarea lui Dumnezeu. Unica noastra raza de speranta ramane Iisus Hristos. Adevarata Viata e in Cer.

P.s. As vrea ( pe cat posibil ) sa nu stricati si topicul acesta cu glume idioate sau cu vexari inutile. Daca vreti sa faceti bancuri seci duceti-va la Otv. Doresc sa purtam o discutie serioasa.

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 05 March 2008 - 11:52 AM

0

#2 Utilizator offline   Deanna Rulescu 

• quicksand
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 26-November 07

Scris 05 March 2008 - 11:36 AM

ce religie esti?
0

#3 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 05 March 2008 - 11:46 AM

Crestin ortodox. Are vreo relevanta ?!

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 05 March 2008 - 11:46 AM

0

#4 Utilizator offline   Deanna Rulescu 

• quicksand
  • PipPipPipPip

Scris 05 March 2008 - 11:53 AM

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 5 2008, 11:46 AM, a spus:

Evident ca are, niciodata nu vb chestiuni de religie cu cineva care nu e aceeasi religie cu mine sau cel putin catolic.
0

#5 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 05 March 2008 - 11:59 AM

Vezi postareadanutza86, la Mar 5 2008, 11:53 AM, a spus:

Evident ca are, niciodata nu vb chestiuni de religie cu cineva care nu e aceeasi religie cu mine sau cel putin catolic.

Faci discriminari ?!
0

#6 Utilizator offline   Deanna Rulescu 

• quicksand
  • PipPipPipPip

Scris 05 March 2008 - 12:01 PM

nu, in nici un caz doar ca stiu ca aceste controverse nu au niciodata un sfrsit, adica nici el n-o sa ma convinga pe mine si nici eu pe el...
0

#7 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 05 March 2008 - 03:57 PM

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 5 2008, 11:32 AM, a spus:

Omului i se mai acorda o sansa prin jertfa mareata a Domnului Iisus si intoarcerea lui de sub puterea Satanei la Dumnezeu. Nu a existat niciodata libertate deplina.

Eu formulez altfel : jertfa lui Isus a fost făcută pentru a salva pe cei aleşi de Dumnezeu, pentru că omul nu poate face nimic cu de la sine putere.

EFESENI 2 : 8 "Căci prin har aţi fost māntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu."

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 5 2008, 11:32 AM, a spus:

Nu a existat niciodata libertate deplina.

Libertate deplină pentru om a existat doar cānd omul nu era īn păcat, dar apoi, a pierdut această libertate din cauză că a īncălcat legea lui Dumnezeu. La fel cum un om care īncalcă legile ţării, şi ajunge īn īnchisoare, pierzānduşi liberatea, tot aşa, cel care īncalcă poruncile lui Dumnezeu, īşi pierde libertata şi ajunge īn īnchisoarea păcatului. De asta spune Dumnezeu despre cei care īl cunosc pe El :

IOAN 8 : 32 "Veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face liberi."
0

#8 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 05 March 2008 - 04:14 PM

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 5 2008, 12:46 PM, a spus:

Nu are ...dar interpretarea ta este prea putin argumentata ...iata eu te combat cu sfanta treime impletita din Logica, Citate din Scriptura si Adevar Istoric.

Nu vreau sa ii plictisesc pe cei care deja imi stiu conceptiile asa ca voi fi scurt!

Lucifer (in latina ...in romana Luceafarul) Steaua Stralucitoare a diminetii .... Fiul cel frumos a-l lui Yahve razvratimdu-se ...a fost aruncat din cer ...iata cum vede un martor scena:

12. Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pămānt, tu, biruitor de neamuri!
13. Tu care ziceai īn cugetul tău: "Ridica-mă-voi īn ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! Īn muntele cel sfānt voi pune sălaşul meu, īn fundurile laturei celei de miazănoapte.
14. Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaīnalt voi fi".
15.
Şi acum, tu te pogori īn iad, īn cele mai de jos ale adāncului!

Iata cum Dumnezeu il alunga din cer pe fiu:

12. 12 De aceea bucuraţi-vă, ceruri, şi voi cari locuiţi īn ceruri! Vai de voi, pămīnt şi mare! Căci diavolul s-a pogorīt la voi, cuprins de o mīnie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme

Iata ce zice Diavolul= Lucifer= Luceafar= Stea stralucitoare a diminetii:

Apocalipsa 22 16 Eu, Isus, am trimis pe īngerul Meu să vă adeverească aceste lucruri pentru Biserici. Eu sunt Rădăcina şi Sămānţa lui David, Luceafărul strălucitor de dimineaţă.

Adica diavolul cel alungat din cer ...anunta ca vine sa isi faca biserica pe pamant...si iata cum confirma martorii de baza faptul:

2 Petru 1. 19 Şi avem cuvāntul prorociei făcut şi mai tare; la care bine faceţi că luaţi aminte, ca la o lumină care străluceşte īntr-un loc īntunecos, pānă se va crăpa de ziuă şi va răsări luceafărul de dimineaţă īn inimile voastre.

Satana inger de lumina:
14Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface īntr-un īnger de lumină.

si iata cum satana e slavit in biserici ca Dumnezeu:

2 Tesaloniceni 2:4 potrivnicul, care se īnalţă mai presus de tot ce se numeşte "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de īnchinare. Aşa că se va aşeza īn Templul lui Dumnezeu, dāndu-se drept Dumnezeu.

Iata cum acelasi Isus vazut de martor ca e aruncat in Iad ...da semne de viata:...dupa "inviere"

Eu sīnt Cel dintīi si Cel de pe urma,...(adica tot Lucifer)
18 Cel viu.
Am fost mort, si iata ca sīnt viu īn vecii vecilor. ...!!!!!
Eu tin cheile mortii si ale iadului!!!!

Asa ca macar titlul topicului suna real ...desi tu il interpretezi gresit!

In sprijinul afirmatiilor mele stau izvoare istorice care dovedesc ca religia crestina e o facatorie politica furata de Constantin de la o alta religie ...iar Biblia ...o carte de care nici Isus nu pomeneste ...nu e inspirata de nici un Dumnzeu ...caci daca era inspirata ...nu ii furau crestinii textele de la o alta religie !

Oricum e corect ca ai sesizat adevarul ...mai trebuie sa intelegi si faptul ca religia este "legea" prin care Satan=Dracu= Lucifer= Luceafarul= Steaua stralucitoare a diminetii= Isus ...isi exercita puterea diabolica!
(Iarasi ...vezi istoria crestinismului!)

Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 05 March 2008 - 04:17 PM

0

#9 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 05 March 2008 - 04:38 PM

Pamantul NU ESTE REGATUL LUI SATAN ci numai o parte a omenirii,cei care sau razvratit impotriva lui Dumnezeu si a Domnului Isus.Avem un exemplu mai sus.Orice om care marturiseste ca Isus Hristos este Domnul si asculta de El face parte din tabara adversa.Adica din acea parte a omenirii care este opusa partidului dracului.Mai sunt multi altii care sunt din partidul Domnului Isus care nu il cunosc cu numele ci prin constiinta.In curand satan si toti cei care sau lasat inselati de el o vor lua in mecla foarte serios.
0

#10 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 05 March 2008 - 04:55 PM

Ce pacat ca vorbele goale ...nu rezista la argumnetele ISTORIEI ...ca in mod sigur cvrestinismul ar parea atat de sfant cat iti place tie sa il crezi ...si nu atat de spurcat si demonic cum ni-l prezinta faptele sale!

cat despre isus al tau ... tot istoria ne arata ca nici dracu cu toata armata lui demonica ...inca nu au ajuns nici la degetu mic a lui isus al tau si biserica lui ...in materie de dracovenie si demonicitate !

Pacat ca Faptele vorbesc mai adevarat decat scripturile mincinoase ....NU??????
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 36 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Calendar Biblic
plan de citire zilnic pentru protestanti
BigDefender  335 21.103
Replici noi de ce forme de invatamint patronate de neoprotestanti? demerzel  5 4.092
Topic inchis biblia vs. coranul Puffball  1 1.108
Hot Topic (New) De ce crestin? de ce Biblia? crystyann  153 21.263
Hot Topic (New) Atasamente Dumnezeu - un mit? Pixelut  230 26.381