sau Inregistrare

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Care este explicatia pierderii...? ...despre suflete pereche,din nou... Evaluare topic: * * * * *

#21 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 01 March 2008 - 06:04 PM

Vezi postareacinnamon^, la Feb 28 2008, 11:33 PM, a spus:

Pana la intalnirea cu printul,trebuie sa pupam multe broaste :ermm:

Mult spor la pupat broaste! :spiteful:
0

#22 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 01 March 2008 - 06:18 PM

Vezi postareastupid_me, la Mar 1 2008, 05:54 PM, a spus:

chiar daca ar da moartea peste unu din ei ?
chiar daca unul ar deveni criminal peste noapte?
chiar daca unul din ei ar iubi prea mult, ar fi prea posesiv..ca pana la urma posesivitatea si gelozia e o boala..
chiar?

Da... daca s-ar iubi necontenit. Ar sti ca cineva, acolo sus, are grija el/ea si il/o asteapta cum ne asteapta Iisus pe fiecare dintre noi sa ne mantuim.

Criminalul iubeste ? Cel ce ucide nu se mai poate numi om.

Gelozia nu are de-a face cu iubirea. Iubirea e libera de reguli pe cand gelozia te priveaza de libertate. E posesiva.
0

#23 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 01 March 2008 - 06:27 PM

sa inteleg ca daca esti un om gelos din fire nu esti capabil sa iubesti cu adevarat?
Criminalul poate iubi ceea ce e al lui..
Daca iubesti o persoana, nu inseamna ca trebuie sa iubesti neaparat si universul sau pe Dumnezeu..

cineva acolo sus il/ o asteapta ..dar daca chiar e asa..o fi el in rai sau in iad..?..
0

#24 Utilizator offline   Andrei Vlinder 

• Adevăr
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 01 March 2008 - 06:33 PM

Vezi postareastupid_me, la Mar 1 2008, 06:27 PM, a spus:

sa inteleg ca daca esti un om gelos din fire nu esti capabil sa iubesti cu adevarat?
Criminalul poate iubi ceea ce e al lui..
Daca iubesti o persoana, nu inseamna ca trebuie sa iubesti neaparat si universul sau pe Dumnezeu..

cineva acolo sus il/ o asteapta ..dar daca chiar e asa..o fi el in rai sau in iad..?..

Daca ti-ai iubi cu adevarat aproapele ai intelege ca iubirea de aproape nu e numai pentru tine sau pentru cel de langa tine, ci e pentru fiecare.

Il obsedeaza victima - nicidecum nu o iubeste.

Daca a iubit intradevar si a ajuns in rai.

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 01 March 2008 - 06:34 PM

0

#25 Utilizator offline   stupid_me 

• Rebeldom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 01 March 2008 - 06:41 PM

zici ca esti lupini..

in fine, nu are rost polemica asta.
Un om care e bolnav de gelozie nu va fi vindecat veci de tot, asa ca e vina lui ca asa a fost dat pe pamant?..nu are dreptul si el la iubire, aka fericire?

parca ai scrie o poezie aici..
0

#26 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 01 March 2008 - 06:49 PM

Uneori ne este dat să īntālnim oameni pentru a ne fi īnvăţătură de minte, de felul : aşa nu se face !

Aceasta postare a fost editata de lupini: 01 March 2008 - 06:50 PM

0

#27 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 02 March 2008 - 08:45 PM

Vezi postareaBlack Panther, la Mar 1 2008, 05:21 PM, a spus:

Ideea e că oamenii evoluează, se schimbă şi e destul de greu (dacă nu chiar imposibil) ca un cuplu să meargă mereu īn acelaşi sens, īn aceeaşi direcţie şi cu aceeaşi viteză. :P

Ideea e ca nu prea gasesc asocierea dintre suflete pereche si secolul vitezei. Sufletele pereche exista oricum,sfidand evolutia noastra ca oameni. Tocmai ai spus o prostie: "daca nu chiar imposibil...ca un cuplu sa mearga in acelasi sens...".. Sunt in jur exemple (rare,ce-i drept) de cupluri care merg in acelasi sens de ani intregi,de o viata de om,as zice. Ipoteza ta pica din start,n-ai atins subiectul,am intrebat altceva. Si-am mai zis si repet: topicul este pentru cei care cred in suflete pereche.

Vezi postareastupid_me, la Mar 1 2008, 07:40 PM, a spus:

eu ti-am mai explicat ca omul trebuie sa iubeasca liber fiind ca sa iubeasca neconditionat..iubirea sa fie pt el un dans, nu o inchisoare.
mai ai de invatat..

pai Missy zicea mai sus ca se refera la suflete perche..ceea ce ar insemna ca exista iubire..
Si oricum, nu ajunge doar iubirea sa tina doi oameni unul langa altul..

Da,cand iubesti trebuie sa ai aripi,sa poti zbura cat mai sus,dar asta n-are nici o legatura cu egoismul,posesivitatea,sentimente care exista in noi si care sunt specifice acelei iubiri pe care-o stiu eu.

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 1 2008, 07:50 PM, a spus:

Chiar daca s-ar afla la distanta si s-ar iubi cu adevarat si ar crede in iubirea lor, atunci nu i-ar desparti nici marea, nici pamantul, nici moartea.

Suna asa frumos si idealist ceea ce spui tu incat aproape ca-ti dau dreptate.... Si totusi... O sa vin in a-ti completa afirmatiile ,pentru a-ntelege mai bine ce-am vrut sa spun. Ok,pe de o parte,luam exemplul unor oameni care se afla la distanta unul de celalalt. Se iubesc,cred in iubirea lor. Se intalnesc. Apoi poate ca isi fac un viitor aproape unul de celalalt. Dar poate ca ajunsi acolo, in acelasi oras,sa zicem, sunt despartiti de nesansa. Nu poate exista asa ceva? Adica,pe de alta parte,e vorba de Destin. Asta as fi vrut sa subliniez. Sufletele pereche sunt in stransa legatura cu "ceea ce ti-e dat"... Pentru ca oricat de mult iubesti pe cineva, nu este de ajuns, asa cum a spus si stupid_me, sunt multe alte "ingrediente" care conteaza,multe alte potriviri/nepotriviri.
Si mai vorbeam despre teoria conform careia sufletele pereche care se gasesc,nu raman in final impreuna,pentru a-si tese un viitor trainic. Au parte de clipe si atat. Sa fie conceptul prea putin cunoscut de noi? Sa fim total dezinformati? Sa ni se para conceptul de domeniul sf-ului? Sau asta sa fie,pana la urma,rolul sufletului pereche? De a-l gasi,a fi cu el o clipa,apoi de a-l pierde,pentru a constientiza ceva,pentru a-ti schimba viata...
Sa nu uitam,viata-i cinica. Cata vreme supravietuieste puritatea in jocul dur al vietii? Puritate,alb =suflete pereche.

Vezi postarealupini, la Mar 1 2008, 08:49 PM, a spus:

Uneori ne este dat să īntālnim oameni pentru a ne fi īnvăţătură de minte, de felul : aşa nu se face !

Nu vorbesc despre oameni,ci despre un singur om,despre jumatate,unica...
0

#28 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 06 March 2008 - 10:45 PM

Mda... nu mai scrie nimeni... :D
0

#29 Utilizator offline   Ovu' 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-August 07

Scris 11 March 2008 - 06:49 PM

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 1 2008, 05:50 PM, a spus:

Chiar daca s-ar afla la distanta si s-ar iubi cu adevarat si ar crede in iubirea lor, atunci nu i-ar desparti nici marea, nici pamantul, nici moartea.

da...poate pt vreo 2 saptamani sau pana cand ii apare vreo Ileana Cosanzeana care ii aprinde beculetele de la partea instinctiva si este rapus(a) de feelingurile primare latente din noi.

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Mar 1 2008, 06:18 PM, a spus:

Da... daca s-ar iubi necontenit. Ar sti ca cineva, acolo sus, are grija el/ea si il/o asteapta cum ne asteapta Iisus pe fiecare dintre noi sa ne mantuim.

Criminalul iubeste ? Cel ce ucide nu se mai poate numi om.

Gelozia nu are de-a face cu iubirea. Iubirea e libera de reguli pe cand gelozia te priveaza de libertate. E posesiva.

u ai avut vreun iubit vreodata ca sa traiesti ceea ce descrii tu?!Ca mi se pare k vb din "experienta" unui copil...

Suflete pereche=cuplu primordial, cuplul androginului...nu?!Am impresia ca nu vei realiza k omul de langa tine e perechea ta perfecta decat dak o vei pierde...altfel nu exista suflet pereche in mintea indragostitului.

Aceasta postare a fost editata de Ovu': 11 March 2008 - 06:56 PM

0

#30 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 22-December 07

Scris 13 March 2008 - 08:32 AM

Vezi postareacinnamon^, la Feb 28 2008, 11:23 PM, a spus:

Am stat si m-am gandit,si-as vrea sa stiu si teoriile voastre.Am auzit foarte multe persoane care-au spus ca ,desi la un anumit moment si-au gasit sufletul pereche,mai tarziu l-au pierdut, pentru ca sufletele pereche nu-s facute pentru a ramane impreuna in viata asta.
Mai tarziu,am imbratisat si eu teoria asta.Nu stiu de ce.Asa am simtit intr-un anumit moment,mai ales dupa ce ,o persoana draga mie,mi-a spus acelasi lucru.
Si-atunci nu inteleg.Pentru ce mai exista suflete pereche daca oricum nu vor ramane impreuna,si oricum sunt sortite esecului in lumea asta? Sa fie adevarat ce se zice? Potrivit celor ce se intampla in fiecare zi,inclin sa cred ca da.Si-atunci care-i explicatia?

"sufletele pereche nu-s facute pentru a ramane impreuna in viata asta" -am auzit-o si eu, odata. Insa atunci mi-a parut ca o scuza, o tentativa de eschivare. Am crezut in menirea asta a noastra de a ne completa, de a ne gasi "sufletul pereche", dar acum ca am crescut nu mai cred ca ar putea exista asa ceva, (desi am acasa un caz clar de suflete perechi, mama si tata).
Ar mai fi un lucru, si anume sa nu incerci tu sa il transformi pe cel de langa tine, fortat, in "sufletul pereche", sa nu te apuci tu sa-l construiesti dupa bunul plac, exista si aceasta posibilitate.
Eu unul zic ca nu trebuie fortate lucrurile, (fortarea neglijeaza amanuntele), d.p.m.d.v afirmatia "sufletele pereche nu-s facute pentru a ramane impreuna in viata asta", este un mod foarte elegant, de a evita , de ati spune "PA", si in consecinta el nu a fost sufletul tau pereche, si este foarte posibil ca tu sa-l fi vazut ca fiind.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 13 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic