sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

picturi in original Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 10-September 07

Scris 27 February 2008 - 08:19 PM

care e diferenta intre reproducere si tabloul original? din experienta proprie.
0

#2 Utilizator offline   __Dunadan 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 27-February 08

Scris 27 February 2008 - 08:21 PM

eu cred ca se simte nevoia unei reformulari aici... ia mai incearca sa intrebi o data :cheer:
0

#3 Utilizator offline   New Task 

• Daca te enervezi, iti imprumut "Ciocanul".
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 09-August 07

Scris 27 February 2008 - 10:38 PM

Vezi postareabre.pi, la Feb 27 2008, 08:19 PM, a spus:

care e diferenta intre reproducere si tabloul original? din experienta proprie.

sunt reproduceri care nu pot fi numite reproduceri, caci nu au nici o legatura cu originalul..
astea fac parte din categoria--hai sa pictam dupa model--
sunt reproduceri facute cu mult simt artistic ( la scara mica sau mai mare ) si care fac obiectul iubitorilor de arta frumoasa
sunt reprduceri care sunt puse in circulatie si se confunda cu originalul...( picasso. miro.)--astfel de picturi exista pe piata
in galerii de arta sau in prprietatea colectionarilor.
nu stiu cat este de adevarat, dar se vehiculeaza ideea ca sunt multe tablouri pe piata si nu se mai stie care din ele este originalul...spun asta facand referire la pictorii de la sfarsitul sec 19 si pana la mijlocul sec 20...
( miro,matisse, picasso,dali,etc)
.......................
cand am vizitat Louvre am fost impresionat de cativa pictori care faceau reproduceri la scara dupa picturile expuse..
totul se petrecea in timp real--( este si un mod de atractie turistica, adevarat)
singura diferenta vizibila era marimea picturii...
deja, asta este o afacere...
.......................
ca idee, fiecare pictor,desenator,artist in general, are tendinta de a-si pune amprenta proprie asupra creatiei.
fiecare iubeste culorile in felul lui.
0

#4 Utilizator offline   bre.pi 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Inregistrat: 10-September 07

Scris 28 February 2008 - 02:29 PM

Vezi postarea__Dunadan, la Feb 27 2008, 08:21 PM, a spus:

eu cred ca se simte nevoia unei reformulari aici... ia mai incearca sa intrebi o data :P

da...ai dreptate...eram cam terminata de somn cand am propus topicu...nici nu stiu ce mai cautam la calculator... :o:
intrebarea se referea la diferenta dintre tabloul reprodus intr-un album... si tabloul in original...adica in muzeu. e mai clar? :kiss:

hai sa dau un exemplu ca sa fie si mai clar. eu am vazut van gogh in albume si mi-a placut dar nu extraordinar. anul trecut am fost la budapesta unde fost o expozitie importanta cu operele lui van gogh adunate din mai multe muzee. si am ramas f impresionata. atunci am inceput sa inteleg de ce e important sa vezi un tablou in original.

Vezi postareanewtask, la Feb 27 2008, 10:38 PM, a spus:

sunt reproduceri care nu pot fi numite reproduceri, caci nu au nici o legatura cu originalul..
astea fac parte din categoria--hai sa pictam dupa model--
sunt reproduceri facute cu mult simt artistic ( la scara mica sau mai mare ) si care fac obiectul iubitorilor de arta frumoasa
sunt reprduceri care sunt puse in circulatie si se confunda cu originalul...( picasso. miro.)--astfel de picturi exista pe piata
in galerii de arta sau in prprietatea colectionarilor.
nu stiu cat este de adevarat, dar se vehiculeaza ideea ca sunt multe tablouri pe piata si nu se mai stie care din ele este originalul...spun asta facand referire la pictorii de la sfarsitul sec 19 si pana la mijlocul sec 20...
( miro,matisse, picasso,dali,etc)
.......................
cand am vizitat Louvre am fost impresionat de cativa pictori care faceau reproduceri la scara dupa picturile expuse..
totul se petrecea in timp real--( este si un mod de atractie turistica, adevarat)
singura diferenta vizibila era marimea picturii...
deja, asta este o afacere...
.......................
ca idee, fiecare pictor,desenator,artist in general, are tendinta de a-si pune amprenta proprie asupra creatiei.
fiecare iubeste culorile in felul lui.

e interesant ce zici. eu nu ma refeream la copiile dupa diverse tablouri, ci la reproducerile din albume (stiu ca nu m-am facut suficient de clara prima data, dar acum am rectificat). dar poti sa deschizi un topic cu problema asta pe care o pui tu aici. :P
0

#5 Utilizator offline   CssC 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 22-December 07

Scris 05 March 2008 - 03:35 AM

Vezi postareabre.pi, la Feb 28 2008, 02:29 PM, a spus:

da...ai dreptate...eram cam terminata de somn cand am propus topicu...nici nu stiu ce mai cautam la calculator... :tease:
intrebarea se referea la diferenta dintre tabloul reprodus intr-un album... si tabloul in original...adica in muzeu. e mai clar? :P

hai sa dau un exemplu ca sa fie si mai clar. eu am vazut van gogh in albume si mi-a placut dar nu extraordinar. anul trecut am fost la budapesta unde fost o expozitie importanta cu operele lui van gogh adunate din mai multe muzee. si am ramas f impresionata. atunci am inceput sa inteleg de ce e important sa vezi un tablou in original.

e interesant ce zici. eu nu ma refeream la copiile dupa diverse tablouri, ci la reproducerile din albume (stiu ca nu m-am facut suficient de clara prima data, dar acum am rectificat). dar poti sa deschizi un topic cu problema asta pe care o pui tu aici. :tease:

vad ca ti-ai raspuns pe jumatate la intrebare, + siguranta + culoare sub actiunea bliturilor isi pierde din intensitate. (eu unul ma indoiesc ca un muzeu si-ar permite sa lase doar sub supravegherea unei camere video si 3 paznici un Gioto, Michelangelo, Da vinci) ce pierderi ar fi?
asa ca nici un muzeu din lumea asta nu cred ca expune originalele, ci doar copi foarte bune

Aceasta postare a fost editata de CssC: 05 March 2008 - 03:41 AM

0

#6 Utilizator offline   tosca_5 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 18-March 07

Scris 05 March 2008 - 10:51 PM

Vezi postareaCssC, la Mar 5 2008, 03:35 AM, a spus:

vad ca ti-ai raspuns pe jumatate la intrebare, + siguranta + culoare sub actiunea bliturilor isi pierde din intensitate. (eu unul ma indoiesc ca un muzeu si-ar permite sa lase doar sub supravegherea unei camere video si 3 paznici un Gioto, Michelangelo, Da vinci) ce pierderi ar fi?
asa ca nici un muzeu din lumea asta nu cred ca expune originalele, ci doar copi foarte bune

Nu este asa,in muzee sunt expuse originalele,eu am dubii doar cand se face cate o expozitie itineranta a unui autor!
De curand inElvetia s-au furat 4 tablouri ...originale!
Cézanne, Van Gogh, Monet si Degas .

http://www.lastampa.it/_web/cmstp/tmplrubr...17&sezione=

http://www.lastampa.it/multimedia/multimed...ipo=FOTOGALLERY

Aceasta postare a fost editata de tosca_5: 05 March 2008 - 10:58 PM

0

#7 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 05 March 2008 - 11:13 PM

Vezi postareatosca_5, la Mar 5 2008, 10:51 PM, a spus:

Nu este asa,in muzee sunt expuse originalele,eu am dubii doar cand se face cate o expozitie itineranta a unui autor!
De curand inElvetia s-au furat 4 tablouri ...originale!
Cézanne, Van Gogh, Monet si Degas .

http://www.lastampa.it/_web/cmstp/tmplrubr...17&sezione=

http://www.lastampa.it/multimedia/multimed...ipo=FOTOGALLERY

de multe ori mi-am pus intrebarea asta..
or fi sau nu cele reale?
in Louvre si Musse d'Orsays, distanta intre vizitator nu este mare---aprox 1 m---
de multe ori am intins mana ( mai ferit de privirile paznicilor) si am atins panza..
acum, or fi adevarate nu or fi, Dumnezeu stie..
picturile cu valoare mare erau inchise in vitrine.
monalisa o vedeai de la 6-7 metri si era inchisa intr-o vitrina..
la Musse d'Osays am prin un vernisaj Pissaro si Cezane...
erau picturi din colectii particulare....
erau expuse in vitrine si la departare mai mare--2-3 metri
0

#8 Utilizator offline   aknetaton 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-June 07

Scris 05 March 2008 - 11:30 PM

De regula expozitiile itinerante cu lucrari de calibru se fac in incinte prestigioase. Locatiile beneficiaza de sisteme de paza si securitate, si au obligatia de a asigura lucrarile respective la sume acoperitoare. O institutie serioasa care consiliaza o manifestare "grea" nu isi permite sa iasa la rampa cu copii. Deseori un expert din public "citeste" o copie. Doar locatiile cu grad mare de risc , adica in spatii deschise, cu aflux mare, se recurge la copii. Muzeele celebre folosesc expuneri de copii pe perioadele in care lucrarile originale sunt in restaurare.

Vezi postareanewtask, la Mar 5 2008, 11:13 PM, a spus:

de multe ori mi-am pus intrebarea asta..
or fi sau nu cele reale?
in Louvre si Musse d'Orsays, distanta intre vizitator nu este mare---aprox 1 m---
de multe ori am intins mana ( mai ferit de privirile paznicilor) si am atins panza..
acum, or fi adevarate nu or fi, Dumnezeu stie..
picturile cu valoare mare erau inchise in vitrine.
monalisa o vedeai de la 6-7 metri si era inchisa intr-o vitrina..
la Musse d'Osays am prin un vernisaj Pissaro si Cezane...
erau picturi din colectii particulare....
erau expuse in vitrine si la departare mai mare--2-3 metri

Lucrarile din colectiile particulare sunt asigurate la sume enorme pe banii organizatorilor. Masurile de securitate sunt in aceste cazuri mult mai mari.

Tentatia atingerii lucrarii pentru un pasionat de arta e explicabila. Un curator de expozitie imi explica faptul ca sunt tolerate aceste usoare tentatii pentru ca s-a observat ca pot constitui o atractie. Psihologic e un paradox: nu mergi la Tg jiu sa te asezi la Masa tacerii desi poti legal sa o faci, dar mergi la Pompidu sa atingi D-ra Pogany.

E aici tentatia "interzisului."
0

#9 Utilizator offline   New Task 

• PipPipPipPipPipPip

Scris 05 March 2008 - 11:37 PM

Vezi postareaaknetaton, la Mar 5 2008, 11:30 PM, a spus:

De regula expozitiile itinerante cu lucrari de calibru se fac in incinte prestigioase. Locatiile beneficiaza de sisteme de paza si securitate, si au obligatia de a asigura lucrarile respective la sume acoperitoare. O institutie serioasa care consiliaza o manifestare "grea" nu isi permite sa iasa la rampa cu copii. Deseori un expert din public "citeste" o copie. Doar locatiile cu grad mare de risc , adica in spatii deschise, cu aflux mare, se recurge la copii. Muzeele celebre folosesc expuneri de copii pe perioadele in care lucrarile originale sunt in restaurare.

Lucrarile din colectiile particulare sunt asigurate la sume enorme pe banii organizatorilor. Masurile de securitate sunt in aceste cazuri mult mai mari.

Tentatia atingerii lucrarii pentru un pasionat de arta e explicabila. Un curator de expozitie imi explica faptul ca sunt tolerate aceste usoare tentatii pentru ca s-a observat ca pot constitui o atractie. Psihologic e un paradox: nu mergi la Tg jiu sa te asezi la Masa tacerii desi poti legal sa o faci, dar mergi la Pompidu sa atingi D-ra Pogany.

E aici tentatia "interzisului."

daca nu ai fost mi-ar placea sa ajungi sa atingi acele tablouri ( chiar daca sunt doar copii)
si copia respectiva poarta in ea spiritul celui dupa care este facuta...
senzatia este ......
nu pot sa definesc....
initial m-am inrosit, apoi mi s-a facut parul pe mana ca ariciul...
sotia mea mi-a spus ca am luat.o razna...
si pe bune ca o iei razna...
sunt doar cateva poze din zecile facute pe furis...

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de newtask: 06 March 2008 - 12:31 AM

0

#10 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 05 March 2008 - 11:55 PM

Vezi postareanewtask, la Mar 5 2008, 11:37 PM, a spus:

iti doresc sa ajungi sa atingi acele tablouri ( chiar daca sunt doar copii)
si copia respectiva poarta in ea spiritul celui dupa care este facuta...
senzatia este ......
nu pot sa definesc....
initial m-am inrosit, apoi mi s-a facut parul pe mana ca ariciul...
sotia mea mi-a spus ca am luat.o razna...
si pe bune ca o iei razna...

Si ce , nu vea dreptate ? :crazy:
..de aici si semnatura ta ?
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Atasamente VINZARE ACUARELE RUSESTI (ST-PETERSBURG)
MASTER CLASS
styopkaa  9 3.379
Hot Topic (New) Atasamente ajutor
doresc sa aflu mai multe despre tehnicile de pictura
smokin  32 11.611
Replici noi Cine este autorul picturii ?
Stie careva cine este autorul picturii, va rog ?
Horatiu nistor  0 4.091
Replici noi tablou vechi
fecioara maria cu ie si tricolorul pe mana
Calin044  0 3.732
Replici noi Statuete din lemn Beberares  0 1.209