DarkBringer, la Feb 27 2008, 07:09 PM, a spus:
Si eu cred ca "Spiritul este acea constiinta reflexiva care ne indica gradul de intensitate la care putem trai." Intrebarile pe care si le pune spiritul au dus la formarea religiei. De aceea eu o vad ca pe un rezultat al vietii spirituale. Un cumul de raspunsuri. Nu pot sa o vad decat ca pe o rezultanta directa a acestei cautari spirituale.
Tu poate te referi la practicile din ziua de azi, la tipicuri... care intradevar... nu prea au legatura cu spiritul.
Legat de "incercarile bolnave"... eu nu le vad asa. Eu vad Crestinismul ca pe manifestarea suprema a evolutiei spirituale. Dar, ca sa fim clari, pentru mine Crestinismul nu este reprezentat de ce se vede in biserici. Pentru mine Crestinismul autentic este reprezentat de urmarea instructiunilor din Predica de pe munte in forma explicata de Tolstoi adica.... folosirea unui ideal spre care sa te indrepti cu un nivel concret pe care il poti atinge acum, accentul fiind pus pe viteza de deplasare spre acel ideal si nu pe nivelul concret la care ai ajuns.
Pentru a intelege mai bine despre ce vorbesc, arunca o privire aici:
http://www.simplitat...-an-mai-tarziu/
Contact
Facebook
Twitter
RSS