sau Inregistrare

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Initiativa Remus Cernea Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 22-February 06

Scris 27 February 2008 - 08:31 AM

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-24531...din-maimuta.htm

Bagati aici.
0

#2 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 27 February 2008 - 08:44 AM

Cat de idiot poti sa fii ca sa scoti din programa teoria lui Darwin??? N-a gasit altceva, mai putin important? Normal ca trebuie reintrodusa in programa teoria evolutionista. Nu de alta, dar daca se continua asa, cu ideea ca da domne, Dumnezeu a creat universul in 6 zile ajungem rau de tot, o natie de inapoiati care considera ca universul are 6000 de ani, si nu mai are nevoie sa studieze nici geologie, nici astronomie, nici biologie, ca deh, scrie in Biblie cum a fost. :stars: :doh:
0

#3 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 27 February 2008 - 08:43 AM

Vezi postareaslow&sperios, la Feb 27 2008, 08:31 AM, a spus:

Eu sunt pentru studierea religiei in scoala!
Componenta spirituala este una dintre cele mai importante componente ale structurii umane.

Modul in care as vrea sa fie studiata este cronologic si sa fie cuprinse in programa urmatoarele curente:
Hinduism, Daoism, Confucianism, Budism, Crestinism, Zen (pentru exemplificarea unei hibridizari Budism+Daoism+Confucianism), Islamism si daca mai ramane timp.... evolutia Crestinismului (pentru ca totusi suntem o tara crestina)
0

#4 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 27 February 2008 - 08:59 AM

Vezi postareaCavaleru' Jedi, la Feb 27 2008, 09:43 AM, a spus:

Componenta spirituala este una dintre cele mai importante componente ale structurii umane.

Modul in care as vrea sa fie studiata este cronologic si sa fie cuprinse in programa urmatoarele curente:
Hinduism, Daoism, Confucianism, Budism, Crestinism, Zen (pentru exemplificarea unei hibridizari Budism+Daoism+Confucianism), Islamism si daca mai ramane timp.... evolutia Crestinismului (pentru ca totusi suntem o tara crestina)

Cand o face plopu mere si rachita micsunele!
Nu renunta barbosii ortodocsi la control asupra bietilor copii.Au nevoie sa-i faca viitori enoriasi indobitociti si contribuabili.
0

#5 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 February 2008 - 09:09 AM

Vezi postareaCavaleru' Jedi, la Feb 27 2008, 08:43 AM, a spus:

Religia ar trebui sa fie un lucru intim, nu ceva care se "invata".Ea se insufla in general de catre parinti copiilor.Orele de religie ar trebui eventual inlocuite de ore de "morala".
0

#6 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 27 February 2008 - 09:47 AM

si eu sunt pentru studierea religiilor (!) in scoli. Numai ca la noi nu se face studiu, ci indoctrinare. Studiu presupune o atitudine obiectiva, impartiala, iar ceea ce se face la noi e spalare de creier curata. Ar trebui studiate toate marile religii ale lumii, cum spune si Jedi, la fel de temeinic precum se face cu crestinismul.
sunt de acord si cu ce spune slow and sperios, cu mentiunea ca probabil vroia sa spuna "credinta" e un lucru intim si nu trebuie invatata.

Aceasta postare a fost editata de Enki: 27 February 2008 - 09:48 AM

0

#7 Utilizator offline   otilia* 

• un zambet...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 06-July 07

Scris 27 February 2008 - 10:06 AM

Vezi postareaEnki, la Feb 27 2008, 09:47 AM, a spus:

si eu sunt pentru studierea religiilor (!) in scoli. Numai ca la noi nu se face studiu, ci indoctrinare. Studiu presupune o atitudine obiectiva, impartiala, iar ceea ce se face la noi e spalare de creier curata. Ar trebui studiate toate marile religii ale lumii, cum spune si Jedi, la fel de temeinic precum se face cu crestinismul.
sunt de acord si cu ce spune slow and sperios, cu mentiunea ca probabil vroia sa spuna "credinta" e un lucru intim si nu trebuie invatata.

:stars:
Pus punctul pe I.

Am ascultat dimineata motivatia data de fostul ministru al educatiei, referitoare la scoaterea teoriei lui Darwin,...jalnica. :lol2: :doh:
0

#8 Utilizator offline   dark_light 

• Familia Viperidae
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 18-November 05

Scris 27 February 2008 - 11:31 AM

iar ni se pregateste o devalizare masiva... iar nu trebuie sa fim atenti la faptul ca preturile cresc, salariile si pensiile raman insignifiante, alimentele de baza sunt mai scumpe decat in tarile vest-europene... :doh: :stars:

cea mai buna solutie ca sa ne tina ocupati, este sa mai produca un scandal mediatic de toata jalea... si nimeni nu observa! :lol2:

iar o sa fie dezbateri televizate, o sa se iasa in strada cu pancarte, o sa se faca circ si teatru scurt...si din nou n-o sa observam ca totul a fost doar o acoperire, ca sa nu bagam in seama adevaratele probleme...

va mai amintiti de faptul ca Romania a avut procent de absorbtie 0 a fondurilor europene, in primul an de aderare? si ca lucrul asta, pe langa ca ne-a costat un miliard si ceva de euro taxa anuala UE, a fost cu atat mai stupid cu cat ne-a facut unici in toata istoria aderarii ?

s-a discutat cumva treaba asta? nu. eram prea ocupati sa ne certam pe icoanele din scoli... :lol2:

acum e acelasi lucru!

Aceasta postare a fost editata de dark_light: 27 February 2008 - 11:34 AM

0

#9 Utilizator offline   slow&sperios 

• Crin
  • PipPipPipPipPip

Scris 27 February 2008 - 12:26 PM

Vezi postareadark_light, la Feb 27 2008, 11:31 AM, a spus:

iar ni se pregateste o devalizare masiva... iar nu trebuie sa fim atenti la faptul ca preturile cresc, salariile si pensiile raman insignifiante, alimentele de baza sunt mai scumpe decat in tarile vest-europene... :doh: :stars:

cea mai buna solutie ca sa ne tina ocupati, este sa mai produca un scandal mediatic de toata jalea... si nimeni nu observa! :lol2:

iar o sa fie dezbateri televizate, o sa se iasa in strada cu pancarte, o sa se faca circ si teatru scurt...si din nou n-o sa observam ca totul a fost doar o acoperire, ca sa nu bagam in seama adevaratele probleme...

va mai amintiti de faptul ca Romania a avut procent de absorbtie 0 a fondurilor europene, in primul an de aderare? si ca lucrul asta, pe langa ca ne-a costat un miliard si ceva de euro taxa anuala UE, a fost cu atat mai stupid cu cat ne-a facut unici in toata istoria aderarii ?

s-a discutat cumva treaba asta? nu. eram prea ocupati sa ne certam pe icoanele din scoli... :lol2:

acum e acelasi lucru!

E bine ca ne preocupa si situatia politico-economica a tarisoarei noastre, a problemei Harghita-Covasna via Kosovo insa nu are nici o legatura cu topicul.
La sectiunea politica se poate discuta despre abaterea atentiei de la problemele reale si urgente cu care ne confruntam, insa sincer, pe mine ma intereseaza si aspectul punctat de Cernea.

Aceasta postare a fost editata de slow&sperios: 27 February 2008 - 12:30 PM

0

#10 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 27 February 2008 - 12:28 PM

Vezi postareaCavaleru' Jedi, la Feb 27 2008, 09:43 AM, a spus:

Religia nu are legatura deloc cu componenta spirituala. Multi au impresia asta dar se insala amarnic. Oricum astia nu au nici o treaba cu educatia, invatamantul nostru este mai rau ca dupa al 2-lea razboi.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Apocalipsa sau sfarsitul lumii, care, cum, cand * * * - -
topicuri combinate
d_a_n  992 46.616
Hot Topic (New) Ati mai accepta pe cineva drag daca isi schimba religia? Itsi Bitsi  44 4.875
Hot Topic (New) Interviu cu Dumnezeu Anca/Maria  24 7.064
Replici noi eCall
Eagle Eye - Se adeveresc profetiile calugarilor ortodocsi? :D
hans  2 266
Hot Topic (New) Vindecarea prin Imaginatie Aditzuuu  53 1.972

Recent blog entries on this topic

From: Initiativa Remus Cernea

De Marinel  in Marinel's Blog, la 05 August 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaadrstan1, la Mar 8 2008, 03:49 AM, a spus:

Cat de trist. Nu ar trebui sa fie obligatorie studierea religiei in scoala

Religia nu este si nu poate fi obligatorie
Constitutia S.U.A.
Primul Amendament

Acesta interzice Congresului sa voteze legi prin care sa...