Initiativa Remus Cernea
Scris 27 February 2008 - 08:44 AM
Scris 27 February 2008 - 08:43 AM
slow&sperios, la Feb 27 2008, 08:31 AM, a spus:
Eu sunt pentru studierea religiei in scoala!
Componenta spirituala este una dintre cele mai importante componente ale structurii umane.
Modul in care as vrea sa fie studiata este cronologic si sa fie cuprinse in programa urmatoarele curente:
Hinduism, Daoism, Confucianism, Budism, Crestinism, Zen (pentru exemplificarea unei hibridizari Budism+Daoism+Confucianism), Islamism si daca mai ramane timp.... evolutia Crestinismului (pentru ca totusi suntem o tara crestina)
Scris 27 February 2008 - 08:59 AM
Cavaleru' Jedi, la Feb 27 2008, 09:43 AM, a spus:
Componenta spirituala este una dintre cele mai importante componente ale structurii umane.
Modul in care as vrea sa fie studiata este cronologic si sa fie cuprinse in programa urmatoarele curente:
Hinduism, Daoism, Confucianism, Budism, Crestinism, Zen (pentru exemplificarea unei hibridizari Budism+Daoism+Confucianism), Islamism si daca mai ramane timp.... evolutia Crestinismului (pentru ca totusi suntem o tara crestina)
Cand o face plopu mere si rachita micsunele!
Nu renunta barbosii ortodocsi la control asupra bietilor copii.Au nevoie sa-i faca viitori enoriasi indobitociti si contribuabili.
Scris 27 February 2008 - 09:09 AM
Cavaleru' Jedi, la Feb 27 2008, 08:43 AM, a spus:
Religia ar trebui sa fie un lucru intim, nu ceva care se "invata".Ea se insufla in general de catre parinti copiilor.Orele de religie ar trebui eventual inlocuite de ore de "morala".
Scris 27 February 2008 - 09:47 AM
sunt de acord si cu ce spune slow and sperios, cu mentiunea ca probabil vroia sa spuna "credinta" e un lucru intim si nu trebuie invatata.
Aceasta postare a fost editata de Enki: 27 February 2008 - 09:48 AM
Scris 27 February 2008 - 10:06 AM
Enki, la Feb 27 2008, 09:47 AM, a spus:
sunt de acord si cu ce spune slow and sperios, cu mentiunea ca probabil vroia sa spuna "credinta" e un lucru intim si nu trebuie invatata.
Pus punctul pe I.
Am ascultat dimineata motivatia data de fostul ministru al educatiei, referitoare la scoaterea teoriei lui Darwin,...jalnica.
Scris 27 February 2008 - 11:31 AM
cea mai buna solutie ca sa ne tina ocupati, este sa mai produca un scandal mediatic de toata jalea... si nimeni nu observa!
iar o sa fie dezbateri televizate, o sa se iasa in strada cu pancarte, o sa se faca circ si teatru scurt...si din nou n-o sa observam ca totul a fost doar o acoperire, ca sa nu bagam in seama adevaratele probleme...
va mai amintiti de faptul ca Romania a avut procent de absorbtie 0 a fondurilor europene, in primul an de aderare? si ca lucrul asta, pe langa ca ne-a costat un miliard si ceva de euro taxa anuala UE, a fost cu atat mai stupid cu cat ne-a facut unici in toata istoria aderarii ?
s-a discutat cumva treaba asta? nu. eram prea ocupati sa ne certam pe icoanele din scoli...
acum e acelasi lucru!
Aceasta postare a fost editata de dark_light: 27 February 2008 - 11:34 AM
Scris 27 February 2008 - 12:26 PM
dark_light, la Feb 27 2008, 11:31 AM, a spus:
cea mai buna solutie ca sa ne tina ocupati, este sa mai produca un scandal mediatic de toata jalea... si nimeni nu observa!
iar o sa fie dezbateri televizate, o sa se iasa in strada cu pancarte, o sa se faca circ si teatru scurt...si din nou n-o sa observam ca totul a fost doar o acoperire, ca sa nu bagam in seama adevaratele probleme...
va mai amintiti de faptul ca Romania a avut procent de absorbtie 0 a fondurilor europene, in primul an de aderare? si ca lucrul asta, pe langa ca ne-a costat un miliard si ceva de euro taxa anuala UE, a fost cu atat mai stupid cu cat ne-a facut unici in toata istoria aderarii ?
s-a discutat cumva treaba asta? nu. eram prea ocupati sa ne certam pe icoanele din scoli...
acum e acelasi lucru!
E bine ca ne preocupa si situatia politico-economica a tarisoarei noastre, a problemei Harghita-Covasna via Kosovo insa nu are nici o legatura cu topicul.
La sectiunea politica se poate discuta despre abaterea atentiei de la problemele reale si urgente cu care ne confruntam, insa sincer, pe mine ma intereseaza si aspectul punctat de Cernea.
Aceasta postare a fost editata de slow&sperios: 27 February 2008 - 12:30 PM
Scris 27 February 2008 - 12:28 PM
Cavaleru' Jedi, la Feb 27 2008, 09:43 AM, a spus:
Religia nu are legatura deloc cu componenta spirituala. Multi au impresia asta dar se insala amarnic. Oricum astia nu au nici o treaba cu educatia, invatamantul nostru este mai rau ca dupa al 2-lea razboi.
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
topicuri combinate |
d_a_n | 992 | 46.616 |
|
Ati mai accepta pe cineva drag daca isi schimba religia? | Itsi Bitsi | 44 | 4.875 |
|
Interviu cu Dumnezeu | Anca/Maria | 24 | 7.064 |
|
eCall
Eagle Eye - Se adeveresc profetiile calugarilor ortodocsi? :D |
hans | 2 | 266 |
|
Vindecarea prin Imaginatie | Aditzuuu | 53 | 1.972 |
Recent blog entries on this topic
From: Initiativa Remus Cernea
De Marinel
in Marinel's Blog, la 05 August 2011 - 02:24 PM