sau Inregistrare

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

In dragoste si in razboi totul e posibil. Oare? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Tina' 

• Dantela si Cristal...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 25-March 07

Scris 25 February 2008 - 12:47 AM

Cum stii cand trebuie sa mergi mai departe? Sa il/o lasi in urma.. oricat de mult ai iubi...
Pana la ce limita trebuie sa lupti pentru persoana iubita? Sau in ce fel? Ce e permis si ce nu?

Aceasta postare a fost editata de Khristine: 25 February 2008 - 12:48 AM

1

#2 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 25 February 2008 - 12:53 AM

Vezi postareaKhristine, la Feb 25 2008, 12:47 AM, a spus:

Cum stii cand trebuie sa mergi mai departe? Sa il/o lasi in urma.. oricat de mult ai iubi...
Pana la ce limita trebuie sa lupti pentru persoana iubita? Sau in ce fel? Ce e permis si ce nu?

Pentru mine prima dată e o atracţie. Aceasta constă īn faptul că mă atrag ideile ei, pentru că sunt exact ca ale mele, şi cănd vorbesc cu ea, mă īnţelege fără să dau explicaţii, pentru că are aceleaşi gānduri cu ale mele. Cu timpul, această relaţie duce la o prietenie foarte strānsă şi simt că aş dori să fiu īn permanenţă īn preajma acelei persoane.

Tu īntrebi depre o luptă. Pentru mine lupta există doar acolo cānd cineva vrea să facă rău persoanei dragi mie. Nu am cum să duc o luptă pentru cineva care nu se simte atrasă de mine sau care nu īmi e fidelă. Nu are sens, nu are logică o astfel de luptă. Nu am de ce să o duc, pentru că nu deageaba nu vrea să fie cu mine : pentru că nu avem idei comune.

Ce e permis ? Orice, atāta vreme cāt cei doi sunt fideli unul altuia !!!

Aceasta postare a fost editata de lupini: 25 February 2008 - 12:55 AM

0

#3 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 25 February 2008 - 12:54 AM

Vezi postareaKhristine, la Feb 25 2008, 02:47 AM, a spus:

Topicul asta se potriveste perfect cu starea mea de spirit.
Nu stiu,uneori nu stiu. Cand iubesti, e greu sa renunti si sa lasi in urma totul,si asta n-o fac decat atunci cand stiu ca 1.va fi fericit fara mine ;2.imi cere sa renunt.
In situatia asta,mereu am zis ca El e "pionul" principal. Fiecare vorba,gest din partea lui conteaza.Restul nu.

Pe de alta parte,apropo de "ce e voie si ce nu",cred in zicala:"in dragoste si razboi ,totul e permis." De ce? Pentru ca in momentul in care renunti la sufletul tau,la implinirea prin iubire, nu constientizezi ca de fapt asta e menirea noastra. (Sa iubim)
In clipa in care imi dau seama ca el nu isi mai doreste sa ii fiu alaturi,pentru ca,din motive intemeiate,considera ca nu sunt fericirea lui,sau ca iubeste o alta femeie,atunci merg mai departe.
Omul pe care il iubesc foarte mult mi-a spus sa renunt,pentru ca totu-i imposibil si trebuie sa fim fericiti separat.Mi-am dat seama ca-l fac sa sufere,ca-l ranesc,ca-n loc sa-l fac fericit,ii aduc nenorociri,si-atunci m-am hotarat sa renunt. (desi,cine stie,in sufletul meu e posibil sa nu renunt niciodata -de parca ar mai conta?!)

Aceasta postare a fost editata de Miss-Take: 25 February 2008 - 12:56 AM

0

#4 Utilizator offline   Tina' 

• Dantela si Cristal...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 25-March 07

Scris 25 February 2008 - 01:01 AM

Vezi postareaMiss-Take, la Feb 25 2008, 12:54 AM, a spus:

Topicul asta se potriveste perfect cu starea mea de spirit.
Nu stiu,uneori nu stiu. Cand iubesti, e greu sa renunti si sa lasi in urma totul,si asta n-o fac decat atunci cand stiu ca 1.va fi fericit fara mine ;2.imi cere sa renunt.

De unde stii.. de unde stiu.. ca va fi fericit?

Cand cineva iti spune ca nu te va putea iubi niciodata... renunti?
0

#5 Utilizator online   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 25 February 2008 - 01:02 AM

Vezi postareaKhristine, la Feb 25 2008, 01:01 AM, a spus:

Nu ce spune cineva, ci ce face, asta trebuie să primeze. Cineva poate spune : nu te voi iubi niciodată, dar el, īn sufletul lui, să te dorească enorm.
0

#6 Utilizator offline   Andruta* 

• miss tache
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 19-August 05

Scris 25 February 2008 - 01:11 AM

Vezi postareaKhristine, la Feb 25 2008, 03:01 AM, a spus:

In primul rand,am pretentia de la mine ca iubesc un om destul de matur incat sa stie mult mai bine ca mine ce reprezinta fericirea lui. Ca atare,nu pot sa fac presupuneri si sa spun:"lasa,ca ma iubesti,si fericirea ta sunt eu" cand el imi spune clar ,sincer si la obiect ca nu il pot face fericit,si pe deasupra sa observ singura ca ,din contra,il fac sa sufere si il ranesc mereu prin comportamentul meu.
Intr-adevar,pe de alta parte,nu va sti nici el daca a facut alegerea potrivita in momentul in care a spus ca eu nu-i aduc fericirea,dar cu siguranta isi va da seama de asta intr-o zi si daca m-a iubit vreun moment,ma va cauta si-mi va spune ca s-a inselat. Iar daca nu,inseamna ca a avut dreptate,nu eram fericirea lui. Pentru ca mi-e greu sa cred ca un om poate fi atat de sadic incat sa-si doreasca sa traiasca nefericit toata viata... (si eu sunt sadica,dar renunt la orgoliu cand vine vorba de constientizarea unor lucruri esentiale,care implica fericirea mea).

In legatura cu a doua intrebare, am un crez. Consider ca in momentul in care intalnesti un om,prima impresie are un impact uluitor pe viitor. Exemplu:"eu te intalnesc pe tine pentru prima data, imi esti f simpatica si imi spun in gand ca esti genul de persoana care mi-ar putea deveni intr-o zi prietena,pentru ca simt ca ai ceva aparte." Ceea ce vreau sa spun ca si in iubire,in relatiile intre persoane de sex opus,se respecta crezul meu. Simti din primul moment daca poti iubi un om peste o vreme,maine sau niciodata,asa cum si el poate simti la fel de bine daca te-ar iubi intr-o buna zi. Eu asta cred.
Si da,daca omul respectiv imi spune ca nu ma va putea iubi niciodata (astea-s chestii pe care le simti si pe care de multe ori nici nu le poti explica!--Ea-"de ce nu m--ai putea iubi? ;El-"pentru ca n-ai ceva-ul ala care m-ar putea face sa zbor."),atunci cu siguranta renunt. Nu pentru ca nu pot iubi un om care nu ma iubeste (iubirea neconditionata),ci pentru ca tind catre ideal (vreau macar sa am perspectiva ca as putea fi iubita intr-o zi)...Ma rog,mai sunt si exceptii.Depinde in ce masura il iubesti pe cel de langa tine,in ce fel iti marcheaza viata. Pentru ca mi-e teama ca atunci nu numai ca n-ai renunta,dar n-ai dori decat sa te lase sa-l iubesti for the rest of time,fara sa-i ceri nimic in schimb.
Iti spune ca nu te va iubi,dar nu-ti spune sa pleci. Si-atunci,daca iubirea ta-i mare,poate fi chiar pentru doi...Ramai pentru ca iubesti tu,este suficient. (desi pentru finalitate e nevoie de 2-depinde de idealurile fiecaruia).

Aceasta postare a fost editata de Miss-Take: 25 February 2008 - 01:13 AM

0

#7 Utilizator offline   estella 

• cont dezactivat
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 30-July 06

Scris 25 February 2008 - 05:09 AM

Vezi postareaKhristine, la Feb 24 2008, 06:01 PM, a spus:

imediat :jester: , bine ca am lamurit problema, totul e clar... next!
chiar daca o sa mai visez la persoana respectiva... o sa pastrez chestia asta pt mine si o sa incerc sa merg mai departe, n-are rost sa insist, vorba aia ''dragoste cu sila nu se poate''

Vezi postarealupini, la Feb 24 2008, 06:02 PM, a spus:

Nu ce spune cineva, ci ce face, asta trebuie să primeze. Cineva poate spune : nu te voi iubi niciodată, dar el, īn sufletul lui, să te dorească enorm.

mda... asta e in mintea ta, ceea ce-ti doresti tu... iti faci fel si fel de scenarii, ipoteze, analizezi cuvinte/gesturi, intrebi prieteni, cauti pe net, interpretezi vise, dai in carti ;) ... doar doar o iesi ca ii pasa :flowers:
nu mai zic de numaratul petalelor de flori : ma iubeste, nu ma iubeste ... :)

Aceasta postare a fost editata de estella: 25 February 2008 - 05:23 AM

0

#8 Utilizator offline   flori de camp 

• Ochelarista cārcotaşă!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 31-October 05

Scris 25 February 2008 - 07:18 AM

e mai sanatos sa renunti. daca va fi sau nu fericit nu stiu cata relevanta mai are. si il/o priveste direct daca va fi in stare sa fie fericit/a.

limitele le impunem noi singuri. in functie de cat putem si vrem sa dam, in functie de cat trebuie sa luptam. fiecare este in masura sa decida cat merita cel de langa noi. dar asta fara a ne distruge propria viata.
0

#9 Utilizator offline   herbert 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 11-June 07

Scris 25 February 2008 - 08:58 AM

Vezi postarealupini, la Feb 25 2008, 12:53 AM, a spus:

Pentru mine prima dată e o atracţie. Aceasta constă īn faptul că mă atrag ideile ei, pentru că sunt exact ca ale mele, şi cănd vorbesc cu ea, mă īnţelege fără să dau explicaţii, pentru că are aceleaşi gānduri cu ale mele. Cu timpul, această relaţie duce la o prietenie foarte strānsă şi simt că aş dori să fiu īn permanenţă īn preajma acelei persoane.

Tu īntrebi depre o luptă. Pentru mine lupta există doar acolo cānd cineva vrea să facă rău persoanei dragi mie. Nu am cum să duc o luptă pentru cineva care nu se simte atrasă de mine sau care nu īmi e fidelă. Nu are sens, nu are logică o astfel de luptă. Nu am de ce să o duc, pentru că nu deageaba nu vrea să fie cu mine : pentru că nu avem idei comune.

Ce e permis ? Orice, atāta vreme cāt cei doi sunt fideli unul altuia !!!

De acord cu cele relatate mai sus. Iubirea inseamna inainte de toate armonie si nu lupta. Ideea de a a lupta pentru cineva sa-l cuceresti este este valabil in ceea ce se numeste '' pasiune '' si nu in '' iubire''. Iubirea este ca un parau cu apa curata care curge lin si daca mai intanleste mici obstacole nu face decat sa fim fermecati de susurul pe care il auzim.
0

#10 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 25 February 2008 - 11:37 AM

Daca nu e reciprocitate... speranta va disparea... iar daca nu e speranta... iubirea va muri si ea curand.

Cand El e nehotarat si tu STII ca el e THE ONE, speranta e in floare.

Cand el STIE ca tu nu esti THE ONE... poti sa crezi tu cat vrei... iubirea din inima ta nu va fi hranita... si mai devreme sau mai tarziu va muri... poate ca moare brusc... sau poate ca se vestejeste incetul cu incetul... dar de murit... fara speranta... moare sigur... sau in fine... poate se transforma intr-o monstruozitate oribila ce se hraneste cu ramasite... cu interpretari absurde si vise nefondate...
0

Impartaseste acest subiect:

• 11 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Respingerea deea_s  66 15.079
Hot Topic (New) Mamica singura nightwish  300 18.602
Hot Topic (New) Atasamente Calitatile unui barbat vs calitatile unei femei * * * * - **Lux**  950 44.551
Hot Topic (New) Cand sunt femeile rele ? * * * - - sompic  255 13.881
Hot Topic (New) Despre barbati si fetele frumoase Ruxi_Ruxy  83 11.705