hepatita fibroza mare viremie mica....
Scris 21 February 2008 - 04:16 PM
Simt k inebunesc...sa ma jute cineva care stie sau care a trecut prin faze asemanatoare...sau macar dati-va cu parerea
nu mai inteleg nimic, la o singura intrebare primesti mai multe raspunsuri...si culmea toate sunt valabile,imi pleznesc creerii
Am o fibroza 3 si knodell 13....da culmea viremie mica 1966 copii...ce se recomanda la asta ??...unii primesc interferon alti primesc sfaturi..adik eu...sa nu mananc aleea alea si sa nu beau ,in rest pastile silimarina... so atat
Va intreb pe voi, viremiea asta nu imi afecteaza ficatu in continuare???..cei drept poate mai lent , dar nu ma incalzeste asta, dupaia dau in ciroza daomne fereste,si imi spunde k tot nu imi da interferon.
....ce ar trebuii sa fac? sa-mi schimb medicu?...am un coleg care cu viremie foarte mica (aproape nedetectabila)a fost bgat pe interferon din cauza fibrozei 3 ...
Mie mi s-a spus k e foarte buna viremia si sa stau linistit k ficatu incepe sa-si revina..oare e posibil???
SKY daca citesti te rog macar da-mi o parere am vazut k u stii poate mai multe uneori ca un doctor, si restu sfaturilor sunt bine venite ...
va multumesc!
Scris 25 February 2008 - 08:31 AM
Scris 25 February 2008 - 10:51 PM
SKY iti multumesc de raspuns
m-am uitat peste ce mi-ai trimis acolo dar sincer nu inteleg prea multe...nu prea pricep toti termenii inca
nu este specificat nicaeri daca se ncepe terapia la fibroza mare...sau poate nu am vazut eu ...nu stiu ce sa zic
am samai merg inca la un medic sa vad asta ce imi spune ,poate imi da tratament antiviral ...
mai am o intrebare la cre te rog sa-mi raspunzi: daca ai antigen hbe -pozitiv sau negativ ce inseamna???...virusul se replica sau nu se replica ,eu asta am inteles!!..pai si in cazurile in care nu se mai replica viremia cum de variaza???
sunt cam dezorientat ,din punctul meu de vedere treaba asta cu hepatita e tare sucita...depinde daca ai noroc de un doctor care chiar stie ce face cu sanatatea ta sau numa se face ca te trateaza...inca nu pot sa inteleg multe cum de unii recomanda ceva iar alti spun strict ca nu am nevoie...ROMANIA..dulce patrie
Sky oare e posibil sa isi revina ficatul meu sub viremia asata (1966 copii) e mica dar imi e frica sa nu inainteze totusi intr-un ritm mai lent, cum spuneai si tu..
ma gandesc ca ficatu meu a luato razna si din cauza k am luat cam 2 luni pastile( antibiotice antiinflamatoare si alte magarii) in perioada asta eu nu stiam ca am hep B...unde mai pui ca consumam si alcool regulat si mancam porcarii de fast food si mai depuneam si efort fizic ...acum am renuntat la toate astea , te ntreb oare am sanse sa se regentreze ?
Si una din intrebarile care imi da mari batai de cap ...Interferonul actioneaza direct in refacerea ficatului ???...de se zice k ar cauza o regresie a fibrozei...sau numa prin reducerea virusilor se cauzeaza regresia fibrozei, pai sunt persoane cu viremie nedetectabile care spun k iau interferoon...pai practic nu are ce virusi sa-i reduca dar ia interferon pt regresia fibrozei...
te rog cand ai timp sa-mi raspunzi pentru mine cel putin conteaza enorm sfaturile tale...
iti multumesc inca odata!!!
Scris 26 February 2008 - 02:37 AM
adi_44, la Feb 25 2008, 11:51 PM, a spus:
SKY iti multumesc de raspuns
m-am uitat peste ce mi-ai trimis acolo dar sincer nu inteleg prea multe...nu prea pricep toti termenii inca
nu este specificat nicaeri daca se ncepe terapia la fibroza mare...sau poate nu am vazut eu ...nu stiu ce sa zic
am samai merg inca la un medic sa vad asta ce imi spune ,poate imi da tratament antiviral ...
mai am o intrebare la cre te rog sa-mi raspunzi: daca ai antigen hbe -pozitiv sau negativ ce inseamna???...virusul se replica sau nu se replica ,eu asta am inteles!!..pai si in cazurile in care nu se mai replica viremia cum de variaza???
sunt cam dezorientat ,din punctul meu de vedere treaba asta cu hepatita e tare sucita...depinde daca ai noroc de un doctor care chiar stie ce face cu sanatatea ta sau numa se face ca te trateaza...inca nu pot sa inteleg multe cum de unii recomanda ceva iar alti spun strict ca nu am nevoie...ROMANIA..dulce patrie
Sky oare e posibil sa isi revina ficatul meu sub viremia asata (1966 copii) e mica dar imi e frica sa nu inainteze totusi intr-un ritm mai lent, cum spuneai si tu..
ma gandesc ca ficatu meu a luato razna si din cauza k am luat cam 2 luni pastile( antibiotice antiinflamatoare si alte magarii) in perioada asta eu nu stiam ca am hep B...unde mai pui ca consumam si alcool regulat si mancam porcarii de fast food si mai depuneam si efort fizic ...acum am renuntat la toate astea , te ntreb oare am sanse sa se regentreze ?
Si una din intrebarile care imi da mari batai de cap ...Interferonul actioneaza direct in refacerea ficatului ???...de se zice k ar cauza o regresie a fibrozei...sau numa prin reducerea virusilor se cauzeaza regresia fibrozei, pai sunt persoane cu viremie nedetectabile care spun k iau interferoon...pai practic nu are ce virusi sa-i reduca dar ia interferon pt regresia fibrozei...
te rog cand ai timp sa-mi raspunzi pentru mine cel putin conteaza enorm sfaturile tale...
iti multumesc inca odata!!!
Pot sa vin si eu cu ceva lamuriri la intrebarile tale.
Sotul meu a facut transplant de ficat ,nu in Romania .Cauza a fost hepatita C - care a luat-o cu 30 de ani in urma si de existenta careia nu am stiut.Am aflat doar cind i s-au mai dat de trait cam trei luni.
Medicii de aici din Marea Britanie au pus in discutie tratamentul cu interferon-ribavirin ,dar au spus ca pt.o persoana cu un grad avansat de ciroza se poate sa-i produca mai multe stricaciuni decit bine. Un om in cazul sotului meu supravietuia din ficatul care mai era,un om traieste pina la ultima picatura de ficat ca sa zic asa,pt. ca ficatul este singurul organ din corp care se regenereaza . Tratamentul cu interferon afecteaza ficatul intr-o oarecare masura si in cazul nostru putea sa ramina si fara ce mai avea. De aceea medicii de aici nu au ales sa faca acest tratament inainte de transplant,ci au asteptat pina corpul s-a stabilizat si au sfatuit sa facem acest tratament dupa transplant. Ceea ce am si facut.
Nu imi dau cu parerea la ce cred eu sa faci sau CE CRED EU CA E BINE- fiecare om are cazul lui,medicul care trateaza stie cel mai bine riscul si avantajulin situatia ta. Exista intr-adevar riscuri de luat in considerare cind vorbim de un medic care se afla in Romania,de nivelul lui de integritate versus mita si pregatirea care o are.
Fibroza de gradul trei are o cauza - afla ce te-a adus aici, daca numai cele 1966 de copii au facut treaba asta sau mai este si altceva ce inflameaza ficatul. Cel mai important este sa reduci nivelul de inflamatie ca sa dai timp ficatului sa se regenereze. De aceea se fac tot felul de incercari pe piata de diferite companii cu anumiti inhibitori ai virusului care nu reusesc sa vindece dar in schimb tin nivelul de replicare al virusului scazut.Deasemenea este important si genotipul virusului C ,unele sint mai usor de eliminat cu tratamentul asta de interferon , dar genotipul 1 se elimina mai greu.
Poate sfaturile date de medicii de aici sotului meu sa te ajute oarecum,de aia m-am si gindit sa scriu .
Iti urez mult succes si sanatate .
LOD
Scris 26 February 2008 - 09:41 AM
De cele mai multe ori, o viremie mica dar detectabila, sa stii ca nu ii va permite ficatului sa isi revina. De fapt chiar si cu o viremie nedetectabila dureaza ff mult sa isi revina ficatul pentru ca odata produsa fibroza, ea nu mai este reversibila. Distrugerea e una, iar fibroza e alta. Fibroza e o cicatrizare si e de cele mai multe ori ireversibila atata timp cat doar organismul lupta cu mijloacele proprii. Insa, interferonul si cateva antivirale pot sa ajute la o regresie a fibrozei.
Interferon poate chiar sa stopeze si sa regreseze o ciroza, insa trebuie precizat faptul ca in cazul ciroticilor, indicatiile sunt fff stricte, tocmai pentru a nu decompensa boala (adica e foarte posibil sa produca si rau). O forma incipienta a cirozei poate fi tratata cu interferon cu rezultate foarte bune.
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=Th...eron+&meta=
http://www.google.ro/search?hl=ro&q=re...tis+b&meta=
Persoanelor cu viremie nedetectabila care li se recomanda interferon, li se recomanda tocmai pentru a induce o regresie a fibrozei.
Sanatate
Scris 27 February 2008 - 06:47 PM
am sa mai merg la un doctor sa vad ce imi zice si el...parca am inceput sa cred tot mai mult ca am nevoie de tratamentul cu interferon...
o sa va tin la curent
sanatate
Scris 01 March 2008 - 10:16 PM
Mai draga Bobocel bine te-am gasit. L a fel va salut pe toti cititorii acestui forum si tv. de suferinta. Ma adresez in primul rand tie pentru ca din pacate sunt in aceeasi oala daca nu si mai rau.Dar despre ale mele mai incolo. In primul rand i-i felicit pe LOD si SKY ptr. raspunsurile si sfaturile pe care ti le-au dat ptr. ca sunt in concordanta in mare cu realitatea dura in care ne aflam, mai pe romaneste spus de multe ori medicii nu-si dau silinta si interesul sa ne trateze asa cum meritam.Poate si ei se afla in dilema referitor la tratamentul cel mai indicat ptr. un caz sau altul deoarece cati medici te consulta atatea tratamente primesti.De aceea e bine sa mergi si la alt medic asa cum te-au sfatuit LOD si SKY ,de preferinta un medic cu greutate caruia sa-i soliciti cinstit ajutorul mai mult sau mai putin dezinteresat in obtinerea tratamentului cu interferon.E singurul tratament care a dat rezultate f.bune intr-un caz asemanator cu al tau cu diferenta ca viremia era mult mai mare si dupa un an de tratament viremia este nedetectabila iar transaminazele sunt in valori normale.Este o prietena de familie si am urmarit evolutia bolii ei pas cu pas,asa ca nu vorbesc din auzite. Nu stiu daca am sa reusesc sa trimit acest text asa cum trebuie,sant un novice in calculatoare si e prima data cand ma loghez pe un forum si credetima amfacut-o f.greu, sunt si la o varsta 50 ani cand tehnica noua ne depaseste dar cu ajutorul vostru sper sa o scot la capat . Am sa revin cu detalii despre hepatita mea mai incolo, pana atunci RESPECTE MAXIME tuturor.
PETRICEH
Scris 02 March 2008 - 10:09 PM
Scris 02 March 2008 - 10:45 PM
ce sa zic, nasol si rezultatul tau...
traim in romania si totul e posibil, sa obtii interferonul incearca la alti medici am auzit ca unele persoane sunt bagate pe tratament doar din cauza fibrozei mari ...ti-o spun din surse sigure, e un fel de program de studii ,primesti analize din 3 in 3 luni viremie si altele gratuit...
si eu am f 3 si numai 20 ani
iti urez suces...o sa fie bine in final !!
Scris 03 March 2008 - 12:54 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Ciroza Hepatica + Operat la cap + Diabet | Ionut_Buc | 1 | 1.915 |
|
(in locul punctiei) |
ela_2_hope | 6 | 8.633 |
|
Recomandare doctori hepatologi/ spitale
topic combinat |
maruca80 | 47 | 22.390 |
|
colecistita
simptome colecistita |
annajanette | 0 | 1.532 |
|
hepatita se vindeca fara nici un tratament?
dureri in partea reapta! |
lorelai1907 | 6 | 8.695 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS