De ce e asa o lipsa de incredere in fortele proprii ale tarii... Fenomenula asta a cuprins cam totate fostele tari comuniste, si Romania nu e o exceptie. Oriunde vezi pe internet un articol despre ceva rau care se intampla in spatiul romanesc, veti vedea comentarii de genul: "Asta e, traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul", "Ce sa ii faci, asta e in Romania", "Asta in occident nu s-ar fi intamplat" (de parca aia pe acolo nu au oameni rai), etc.
Lipsa asta de incredere se manifesta si pe roportal cand la o simpla intrebare geografica se primesc raspunsuri de genul "Romānia e o ţară tāmpită, oriunde ar fi.". ( http://www.roportal.ro/discutii/index.php?...st&p=703512 ).
Cat timp va mai dura??? Care credeti sa fie cauzele?
Pagina 1 din 1
De ce lipsa asta de incredere in sine. In tara...
Scris 18 February 2008 - 12:10 AM
Cat va mai dura asta nu am de unde sa stiu, dar de vina e mentalitatea noastra, stim ca lucrurile merg prost si tinda sa mearga mult mai prost dar nu prea facem nimic sa schimbam ceva si stam si ne plangem de mila si ne complacem in situatie. Daca cineva are totusi idei bune si e capabil sa faca ceva, e combatut mereu de ceilalti...noua ne place foarte mult sa ne tot contrazicem si sa pierdem astfel timpul...parca vrem si noi sa parem totusi macar interesanti daca nu si destepti.
Scris 18 February 2008 - 11:25 AM
in timp vei afla si raspunsul la intrebari...poate daca ti-ar spune cineva, nu ai intelege raspunsul lui...
din punctul meu de vedere de multe ori romanii au dat cu capul de probleme in locuri in care nici nu trebuia sa intalneasca astfel de probleme si cu siguranta acea problema in alte tari nu s-ar fi intamplat.
Tot dand cu capul de probleme de genul acesta, au ajuns sa zica..asta e...traiesc in ro...ca si cum ar zice: asta e..nu mai comentez...ii un lucru la care ma asteptam si ma voi astepta de acum incolo, deoarece in romania se pot intampla astfel de lucruri.
Sper ca mi-ai inteles ideea
din punctul meu de vedere de multe ori romanii au dat cu capul de probleme in locuri in care nici nu trebuia sa intalneasca astfel de probleme si cu siguranta acea problema in alte tari nu s-ar fi intamplat.
Tot dand cu capul de probleme de genul acesta, au ajuns sa zica..asta e...traiesc in ro...ca si cum ar zice: asta e..nu mai comentez...ii un lucru la care ma asteptam si ma voi astepta de acum incolo, deoarece in romania se pot intampla astfel de lucruri.
Sper ca mi-ai inteles ideea
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
...lor le-ar trebui niste roboti... | Victor Apostu | 1 | 4.217 |
|
lucreaza cineva acasa ? pentru bani ! | Athena | 7 | 27.788 |
|
Concurs foto