sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

indemnizatie pt copil cine are idee? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 12-October 07

Scris 13 February 2008 - 05:29 PM

in urma unui contract incheiat cu "Casa Nationala de Pensii" ,cotizez lunar(de 3 ani de zile) o anumita suma la stat,pentru a-mi "merge" vechimea.as vrea sa stiu,de la persoane in cunostinta de cauza, daca am dreptul la indeminizatia acordata la nasterea unui copil timp de doi ani de zile.
0

#2 Utilizator offline   daddy0307 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-February 08

Scris 13 February 2008 - 06:35 PM

daca ai calitatea de asigurat si ai un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni anterioare nasterii copilului, atunci da.
0

#3 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 13 February 2008 - 06:42 PM

Vezi postareadaddy0307, la Feb 13 2008, 07:35 PM, a spus:

daca ai calitatea de asigurat si ai un stagiu de cotizare de cel putin 12 luni anterioare nasterii copilului, atunci da.

indeplinesc ambele conditii,insa cei de la "Casa de Pensii" ii spun mamei ca nu se mai poate.ca ar trebui sa fiu in tara(mometan sunt in alta tara) si sa lucrez.dar nu mi se pare corect,din moment ce cotizez ca toata lumea.s-a schimbat legea,oare?
0

#4 Utilizator offline   GinGin 

• tonic
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 24-October 06

Scris 13 February 2008 - 07:02 PM

Vezi postareaLucaLuca, la Feb 13 2008, 06:42 PM, a spus:

indeplinesc ambele conditii,insa cei de la "Casa de Pensii" ii spun mamei ca nu se mai poate.ca ar trebui sa fiu in tara(mometan sunt in alta tara) si sa lucrez.dar nu mi se pare corect,din moment ce cotizez ca toata lumea.s-a schimbat legea,oare?

Da,legea s-a schimbat...doar daca lucrezi 12 luni inainte de nasterea copilului poti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.In cazul tau,doar copilul va primi alocatia de 200 lei.
0

#5 Utilizator offline   Enki 

• god of wisdom
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 15-June 06

Scris 13 February 2008 - 07:13 PM

Deci: trebuie sa realizezi venituri profesionale timp de 12 luni, adica sa contribui cu impozit, pentru ca acum indemnizatia de crestere a copilului nu se mai da de la bugetul de asigurari sociale ci de la bugetul de stat.

Aceasta postare a fost editata de Enki: 13 February 2008 - 07:15 PM

0

#6 Utilizator offline   SeqenenreTao 

• Horus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 08-January 07

Scris 13 February 2008 - 09:30 PM

Citeste aici !
0

#7 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 14 February 2008 - 09:08 AM

nu prea mi se pare corect,pentru ca platesc taxele si impozitele ca si o persoana normala,fie ca se duc la stat sau la bugetul de asigurari sociale.In fine...Sper sa nu am probleme cu acesti ani,ma refer la iesirea la pensie...Adica sa gaseasca tot felul de motive si banii platiti de mine lunar sa fie irositi asa,aiurea...
0

#8 Utilizator offline   maricris 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 18-December 07

Scris 17 February 2008 - 10:22 AM

* persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pina la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap)

* prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activitati independente, din activitati agricole Cred ca te incadrezi si tu pentru obtinerea indemnizatiei.Poti sa scri o scrisoare recomandata la ministerul muncii si protectiei sociale in care sa detaliezi situatia ta exacta si vei primi raspuns scris de la ei in care iti vor spune sigur daca ai sau nu dreptul la indemnizatie
0

#9 Utilizator offline   LucaLuca 

• Garoafa
  • PipPip

Scris 18 February 2008 - 05:21 PM

Vezi postareamaricris, la Feb 17 2008, 11:22 AM, a spus:

* persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal si care beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pina la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap)

* prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activitati independente, din activitati agricole Cred ca te incadrezi si tu pentru obtinerea indemnizatiei.Poti sa scri o scrisoare recomandata la ministerul muncii si protectiei sociale in care sa detaliezi situatia ta exacta si vei primi raspuns scris de la ei in care iti vor spune sigur daca ai sau nu dreptul la indemnizatie

multumesc!mi-a fost de folos sugestia ta!cei de la minister au fost foarte prompti.le-am trimis un e-mail. :yawn:
0

#10 Utilizator offline   eoz 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 16-March 08

Scris 05 April 2008 - 10:26 PM

Vezi postareaGinGin, la Feb 13 2008, 08:02 PM, a spus:

Da,legea s-a schimbat...doar daca lucrezi 12 luni inainte de nasterea copilului poti beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului.In cazul tau,doar copilul va primi alocatia de 200 lei.

Ti-am trimis mesaj personal dar nu styu daca l-ai primit
as vrea sa vb cu tine zoe_musceleanu e ID meu
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi colonel SRI de la securist la lichea
Col. MOTA corupe pe banii poporului
thunami  0 1.896
Hot Topic (New) Amenda de 100 de lei
Am dat date false
Ste@uA  63 7.596
Replici noi legi romanesti
impozit pe cladiri
uinita50  1 1.940
Replici noi Recuperare avans pe baza de chitanta Iuliana.24  3 1.898
Replici noi Contabilitatea gospodariei taranesti (fermei individuale) secretarul  9 10.458