Excel Functie in Excel
Scris 12 February 2008 - 02:20 PM
Stie cineva vreo functie in Excel care sa-mi caute automat daca am introduse mai multe date de acelasi fel intr-un tabel?
Am un document in Excel in care am introdus o serie de date...pentru ca am nevoie, ca in aceasta baza de date, sa am inregistrari pe acelasi nume, decat o singura data, nu am nici un control asupra acestei. in sensul ca daca introduc astazi ceva date pe un nume...peste 1 luna nu mai am cum sa stiu daca am introdus aceleasi date..
intrebarea mea este: exista cumva vreo functie in excel care sa stie sa sorteze, sau sa ma atentioneze ca am mai introdus aceleasi date?
multumesc anticipat!
Scris 12 February 2008 - 02:32 PM
Scris 12 February 2008 - 02:42 PM
OK, ca sa nu tremure omul, uite codul aici:
Sub FindDups ()
'
' NOTE: You must select the first cell in the column and
' make sure that the column is sorted before running this macro
'
ScreenUpdating = False
FirstItem = ActiveCell.Value
SecondItem = ActiveCell.Offset(1, 0).Value
Offsetcount = 1
Do While ActiveCell <> ""
If FirstItem = SecondItem Then
ActiveCell.Offset(Offsetcount,0).Interior.Color = RGB(255,0,0)
Offsetcount = Offsetcount + 1
SecondItem = ActiveCell.Offset(Offsetcount, 0).Value
Else
ActiveCell.Offset(Offsetcount, 0).Select
FirstItem = ActiveCell.Value
SecondItem = ActiveCell.Offset(1,0).Value
Offsetcount = 1
End If
Loop
ScreenUpdating = True
End Sub
Titlul articolului: How to find duplicate entries in a column by using a macro in Excel 2000
Aceasta postare a fost editata de Paul Brahtl: 12 February 2008 - 02:44 PM
Scris 12 February 2008 - 02:42 PM
Antoniob, la Feb 12 2008, 02:20 PM, a spus:
Stie cineva vreo functie in Excel care sa-mi caute automat daca am introduse mai multe date de acelasi fel intr-un tabel?
Am un document in Excel in care am introdus o serie de date...pentru ca am nevoie, ca in aceasta baza de date, sa am inregistrari pe acelasi nume, decat o singura data, nu am nici un control asupra acestei. in sensul ca daca introduc astazi ceva date pe un nume...peste 1 luna nu mai am cum sa stiu daca am introdus aceleasi date..
intrebarea mea este: exista cumva vreo functie in excel care sa stie sa sorteze, sau sa ma atentioneze ca am mai introdus aceleasi date?
multumesc anticipat!
joaca te asa:
deschide o pagina excel
in coloana A.. scrie pe coloana litere de la A la E
in coloana C scrie pe coloana cifre de la 1 la 5
in coloana E scrie alte litere de la F la I
pe coloana E selectezi toate literele de la f la i ...mergi in optiunea DATA ( sus in bara ) si selectezi Filter apoi Auto Filter
.................
poate iti este de folos varianta asta
enjoy
Scris 14 February 2008 - 12:58 PM
Pana la urma m-am gandit ca ar fi mai usor sa-mi rezolv problema, creand intr-un sheet un pivot, in care selectez toate cnp-urile si in dreapta un count de cate ori apar inregistrari pe cnp-ul respectiv. ca sa nu mai stau sa ma uit peste toate sa vad care sunt de mai multe ori, le selectez pe toate si le sortez in ordine ascendenta... astfel incat in primele randuri imi vor fi afisate doar cele care sunt de mai multe ori. s-a rezolvat.
multumesc frumos inca odata.
Scris 14 February 2008 - 03:45 PM
Antoniob, la Feb 14 2008, 12:58 PM, a spus:
Pana la urma m-am gandit ca ar fi mai usor sa-mi rezolv problema, creand intr-un sheet un pivot, in care selectez toate cnp-urile si in dreapta un count de cate ori apar inregistrari pe cnp-ul respectiv. ca sa nu mai stau sa ma uit peste toate sa vad care sunt de mai multe ori, le selectez pe toate si le sortez in ordine ascendenta... astfel incat in primele randuri imi vor fi afisate doar cele care sunt de mai multe ori. s-a rezolvat.
multumesc frumos inca odata.
bravo...
inseamna ca ti-a fost de folos ceea ce te-am invatat...
sunt mandru de mine
......................
ptiu..modestule
Aceasta postare a fost editata de newtask: 14 February 2008 - 03:46 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
|
Alexr23 | 0 | 1.692 |
|