sau Inregistrare

• 45 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Rezistenta irakiana sau de ce pierd americanii Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Arminius 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-March 07

Scris 12 February 2008 - 02:27 AM

O operatiune memorabila. Un om extrem de curajos, un cauciuc, un Bradley eliminat:

http://www.fileflyer.com/view/qjZUtBE
0

#2 Utilizator offline   vali_ 

• sint parte din dumnezeul adevarat .
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 17-February 07

Scris 13 February 2008 - 11:52 AM

Vezi postareaArminius, la Feb 12 2008, 02:27 AM, a spus:

O operatiune memorabila. Un om extrem de curajos, un cauciuc, un Bradley eliminat:

http://www.fileflyer.com/view/qjZUtBE

ok dar link-ul dat nu se deschide sau nu il pot deschide eu
0

#3 Utilizator offline   andi_ 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 22-November 07

Scris 13 February 2008 - 01:43 PM

Poate ca americanii pierd pt ca nu sunt asa de fanatici ca irakienii.......... :bataita:
0

#4 Utilizator offline   MaxJuve 

• Colonel
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 13 February 2008 - 01:45 PM

Deoarece si-au bagat coada in prea multe locuri iar cind fugi dupa 2 iepuri odata nu prinzi nici unul
0

#5 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 13 February 2008 - 02:09 PM

Rezistenta fata de un regim de ocupatie, este un lucru firesc si normal, pentru tarile arabe. Americanii, ar fi trebuit sa invete din esecul lor din vietnam si coreea. Irak, nu este altceva decat o reeditare a razboiului din Vietnam.
0

#6 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 14 February 2008 - 08:14 PM

Vezi postareawolf79, la Feb 13 2008, 02:09 PM, a spus:

Rezistenta fata de un regim de ocupatie, este un lucru firesc si normal, pentru tarile arabe. Americanii, ar fi trebuit sa invete din esecul lor din vietnam si coreea. Irak, nu este altceva decat o reeditare a razboiului din Vietnam.

Care rezistenţă faţă de un regim de ocupaţie? :spiteful: Sunniţii organizează atentate īn care omoară de-obicei şiiţi şi se īntāmplă destul de rar să moară şi militari american.

Dacă tu crezi că aşa s-a desfăşurat războiul din Vietnam, īnseamnă că nu citeşti nici almanahele, ca Vanghelie :tease:

Ai idee cāte MiG-uri erau pe cerul Vietnamului?

Aceasta postare a fost editata de harald: 14 February 2008 - 08:17 PM

0

#7 Utilizator offline   Arminius 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 12-March 07

Scris 14 February 2008 - 10:35 PM

Vezi postareaharald, la Feb 14 2008, 08:14 PM, a spus:

Care rezistenţă faţă de un regim de ocupaţie? :airkiss: Sunniţii organizează atentate īn care omoară de-obicei şiiţi şi se īntāmplă destul de rar să moară şi militari american.

Dacă tu crezi că aşa s-a desfăşurat războiul din Vietnam, īnseamnă că nu citeşti nici almanahele, ca Vanghelie :airkiss:

Americanii mor rar pentru ca sunt baricadati in baze, circula in vehicule bine blindate, au body armor si detin suprematia aeriana. Si cu toate acestea au murit 4,000 si peste 20,000 au fost raniti. Numarul atacurilor asupra ocupantilor depaseste cu mult numarul atentatelor inter-secte.

In Vietnam s-a intamplat aproximativ la fel. Avand in vedere ca vorbim despre 2 tari diferite si despre perioade si ideologii diferite, e imposibil sa nu existe deosebiri. Insa exista si importante asemanari.

Vezi postareavali_, la Feb 13 2008, 11:52 AM, a spus:

ok dar link-ul dat nu se deschide sau nu il pot deschide eu

La mine merge.
0

#8 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 15 February 2008 - 12:00 AM

Vezi postareaharald, la Feb 14 2008, 08:14 PM, a spus:

Care rezistenţă faţă de un regim de ocupaţie? :airkiss: Sunniţii organizează atentate īn care omoară de-obicei şiiţi şi se īntāmplă destul de rar să moară şi militari american.

Dacă tu crezi că aşa s-a desfăşurat războiul din Vietnam, īnseamnă că nu citeşti nici almanahele, ca Vanghelie :airkiss:

A scuza-ma, americanii din Irak, asigura ordine, ce prost sunt, se vede ca nu m-am incadrat in UE, ce sa faci asa e cand esti indoctrinat in comunism. Trebuie sa ma familiarizez cu Termenii astia moderni, acum nu se mai zice ocupatie, se zice mentinerea ordinii, si asigurarea securitatii ", acelasi lucru il faceau si in vietnam, si in coreea, si doreau sa-l faca si in cuba, ghinionul lor find faptul ca tata Fidel le-a cam tras-o in "Golful porcilor". Regimului democrat" din Irak, care nu a fost impus de americani, ei doar au facut posibila adeziunea poporului care se saturase de Saddam pana peste cap, si au preferat un regim democratic sub aripa protectoare a prietenului universal america.
Eu sunt curios daca poti sa accepti si parerile altora, fara sa ai ceva de comentat, nu toata lumea sta drepti in fata ta, si da din cap in semn de aprobare atunci cand postezi ceva.

Cat despre atentate, tu de unde sti ce orientare ideologica religioasa au atentatorii, ca doar nu zic "buna ma cheama Ahmed, sunt siit si azi mi-am pus in gand sa arunc in aer azi 40 de suniti". Cat despre numarul mare de morti din randul soldatilor, unde am zis eu ca au murit cu miile, scopul acestor atentate este de a destabiliza ordinea, si de a demonstra inca o data ca americanii sunt de rahat, adica nu sunt in stare sa faca nimic. Cum se face ca dupa atatia ani se ocupatie in irak, nu s-a rezolvat nimic dpdv al securitatii. cat despre paralela cu Vietnamul - ce ai vrut sa sugerezi ca spatiul aerian era survolat, a fost rezolvat ceva prin aceasta, cand avem de-a face cu un razboi de gheruila, iar numarul mortilor din randul soldatilor americani a depasit 100,000. Eu acest lucru explicam - situatia din Irak este o reeditare a razboiului din vietnam, la o alta scara si alt nivel.
0

#9 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 15 February 2008 - 01:22 AM

Vezi postareaArminius, la Feb 14 2008, 10:35 PM, a spus:

In Vietnam s-a intamplat aproximativ la fel. Avand in vedere ca vorbim despre 2 tari diferite si despre perioade si ideologii diferite, e imposibil sa nu existe deosebiri. Insa exista si importante asemanari.

Īn Vietnam, chiar era război civil. Cu nordul īmpotriva sudului, cu bătălii terestre şi aeriene reale.

Īn Irak, este vorba doar de insurgenţi, de o intervenţie americană limitată īn locul unei ocupaţii care ar trebui să arate ca īn Germania sau ca īn Japonia după 1945, dar nu are intenţia şi nici nu are legitimitatea să arate astfel. Japonia şi Germania atacaseră efectiv ţări din lumea civilizată, aşa că trebuiau remodelate din temelii, cu societăţi cu tot. Irak-ul are nevoie de aceeaşi remodelare, dar legitimitatea americană lipseşte, īn acest caz, pentru că Irak-ul nu a atacat ţări din lumea civilizată.

Īnsă: īn lipsa intervenţiilor cum e cea americană din Irak, lumea s-ar scufunda īn anarhie şi fiecare dictator local ar ataca după bunul plac ţările din jur. Aşa că astfel de lecţii sunt necesare din cānd īn cānd. Continui să cred că o retragere intempestivă acum, ar transforma Irak-ul īntr-o nouă Somalie, iar responsabilitatea ar reveni, indiscutabil, americanilor.

Vezi postareawolf79, la Feb 15 2008, 12:00 AM, a spus:

tata Fidel le-a cam tras-o in "Golful porcilor".

Du-te, măi băiatule, şi mai citeşte una-alta. Nu mai veni cu poveşti pe care le auzi cānd se īmbată taică-tău cu amicii lui. Implicarea americană a fost mai mult decāt limitată atunci. Chiar ai impresia că dacă Statele Unite ar dori să ocupe Cuba, atunci sau acum, n-ar putea-o transforma īn deşert sau n-ar putea pune cāte un militar american din 10 īn 10 metri pe toată insula? Chiar ai impresia că n-ar putea duce īncă un milion de militari americani īn Irak, dacă şi-ar propune asta?

Īnsăşi societatea americană este cea care limitează intervenţia, īnsăşi societatea americană a dezvăluit abuzurile de la Abu Ghraib sau de la Guantanamo, exact pentru că e o societate pluralistă, īn care adevărul nu aparţine preşedintelui şi grupului din jurul său.

Bine că v-aţi trezit anti-americani acum şi căutaţi cāte un Robin Hood prin toată istoria.

Vezi postareawolf79, la Feb 15 2008, 12:00 AM, a spus:

Cat despre atentate, tu de unde sti ce orientare ideologica religioasa au atentatorii, ca doar nu zic "buna ma cheama Ahmed, sunt siit si azi mi-am pus in gand sa arunc in aer azi 40 de suniti".

Atentatorii sunt suniţi, nu şiiţi, nici măcar asta n-ai fost īn stare să reţii, deşi era destul să citeşti. Pune link-uri despre ultimele 10 atentate despre care ai citit.

Aceasta postare a fost editata de harald: 15 February 2008 - 01:24 AM

0

#10 Utilizator offline   wolf2010 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 15 February 2008 - 09:51 AM

Vezi postareaharald, la Feb 15 2008, 01:22 AM, a spus:

Īn Vietnam, chiar era război civil. Cu nordul īmpotriva sudului, cu bătălii terestre şi aeriene reale.

Pai in coreea nu era la fel, cat despre batalii terestre si aeriene reale, de este cunoscut ca razboiul buncarelor. Rolul acestui razboi ca si cel din coreea era de a limita sferele de influente ale comunismului, si ambele sau dovedit esecuri, incheindu-se cu compromisuri.

Citeaza

Īn Irak, este vorba doar de insurgenţi, de o intervenţie americană limitată īn locul unei ocupaţii care ar trebui să arate ca īn Germania sau ca īn Japonia după 1945, dar nu are intenţia şi nici nu are legitimitatea să arate astfel. Japonia şi Germania atacaseră efectiv ţări din lumea civilizată, aşa că trebuiau remodelate din temelii, cu societăţi cu tot. Irak-ul are nevoie de aceeaşi remodelare, dar legitimitatea americană lipseşte, īn acest caz, pentru că Irak-ul nu a atacat ţări din lumea civilizată.

Pai si cum justifici aceasta remodelare a Irakului, cand chiar tu sustii, ca americanii nu au nici o acoperire legala la aceasta politic abuziva.

Īnsă: īn lipsa intervenţiilor cum e cea americană din Irak, lumea s-ar scufunda īn anarhie şi fiecare dictator local ar ataca după bunul plac ţările din jur. Aşa că astfel de lecţii sunt necesare din cānd īn cānd. Continui să cred că o retragere intempestivă acum, ar transforma Irak-ul īntr-o nouă Somalie, iar responsabilitatea ar reveni, indiscutabil, americanilor.

Razboaie in ,lumea a III, vor fi in continuare, dar aceasta nu justifica rolul de justitiar al statelor unite. Implicarea lor nu urmareste pastrarea echilibrului mondial ci aspecte de facura personala, interese economice, testare de echipament militar, testare de armament neconventional. binele universal - acest principiu nici nu exista in vocabularul politic al intereselor americii - in al doilea razboi mondial de ce nu au intervenit decat atunci cand au fost atacati direct. Japonezii, au distrus un port, dar ce au facut americanii la Hirosima si Nagasaki, ti se pare normal, a fost adus vre-un general in fata tribunalului militar si acuzat pentru genocuid, si tu ma intrebi de ce sunt impotriva americii - pai da-mi tu un exemplu de o fapta buna facuta, in afara de genocide, facute de acestia iun fata carora OMu inchide ochii. In timpul razboiului din golf, cand a fost lovita instalatia aceea, iar urmarile atacului au avut repercusiuni asupra propriilor sioldati de ce a acuzat Irakul, doar atunci cand s-a dovedit in presa, au recunoscut, pai daca sunt asa de corecti si cinstiti de ce nu-si recunosc faptele. despre abuzurile din Guantanamo si ghraib, de ce nu se sesizeaza Onu, pai cum vine cu drepturile omului, de ce se musamnalizeaza tot, ai vazut tu in acest caz adus cineva in fata tribunalului de razboi.

Citeaza

Du-te, măi băiatule, şi mai citeşte una-alta. Nu mai veni cu poveşti pe care le auzi cānd se īmbată taică-tău cu amicii lui. Implicarea americană a fost mai mult decāt limitată atunci. Chiar ai impresia că dacă Statele Unite ar dori să ocupe Cuba, atunci sau acum, n-ar putea-o transforma īn deşert sau n-ar putea pune cāte un militar american din 10 īn 10 metri pe toată insula? Chiar ai impresia că n-ar putea duce īncă un milion de militari americani īn Irak, dacă şi-ar propune asta?

Esecul din golful porcilor, a demonstrat ineficienta politicii americane, in cazul fidel. Tu imi zici ca americanii puteau oricand sa cucereasca cuba, pai eu cred ca era intelept sa ataci o tara care avea indreptate arme nucleare impotriva ta, de ce nu au cucerit-o, pai URSS, crezi ca statea si se uita cum fratele fidel era inlaturat de americani.

Citeaza

Īnsăşi societatea americană este cea care limitează intervenţia, īnsăşi societatea americană a dezvăluit abuzurile de la Abu Ghraib sau de la Guantanamo, exact pentru că e o societate pluralistă, īn care adevărul nu aparţine preşedintelui şi grupului din jurul său.

Amnericanii sunt prosti si naivi - iar instrumentul de manipulare al guvernului ii duce de nas ca pe niste catelusi. Evident ca actiunile militare au nevoie de adeziunea poporului, ca doar prostul cotizeaza, dar in lipsa argumentelor, sunt contrafacute.

Citeaza

Bine că v-aţi trezit anti-americani acum şi căutaţi cāte un Robin Hood prin toată istoria.

Eu recunosc ca sunt antiamerican, si aceasta adeziune a mea se datoreaza politicii imperialiste a americii.

Citeaza

Atentatorii sunt suniţi, nu şiiţi, nici măcar asta n-ai fost īn stare să reţii, deşi era destul să citeşti. Pune link-uri despre ultimele 10 atentate despre care ai citit.

Pai teroristul tot terorist este, tu vrei sa-mi zici aceste atacuri au un context ideologico-religios, ca x pune bombe la y pe motiv ca isi pune turbanu invers - pai asa ceva ii spui la naivii care te cred, nu mie.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 45 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis ROMPETROL
un cal troian ...???
calliope  5 3.363
Topic inchis Taxa de inscriere
o noua smecherie a guvernului Tariceanu?
Soimos  23 18.235
Topic inchis conflictul prim-ministru şi preşedinte
oare aceşti oameni au consilieri?
vesperala  212 21.324
Topic inchis Dont try this from home
enervarea unora
fnicolici1  6 2.038
Topic inchis Jos Cenzura !
Jos Cenzura !
Caddy88  1 2.075