Sari la conținut
Forum Roportal
6834728

Despre ASM

Evaluează acest topic

Postări Recomandate

Voi ce stiti despre ASM........o generalizare,un principiu pe care se bazeaza...ceva :crazy:

Am auzit ca este tare folositor,si as dori sa imi recomandati si mie niste tutoriale care credeti ca sunt mai indcate!

As vrea sa stiu sa lucrez cu w32dasm!

Multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Desi este foarte tardiv raspunsul meu, poate ca iti mai este/ va mai este/ va va fi de folos o baza de date Norton Guide (creata de mine cu multi ani in urma). Baza de date (in "sistem help") cuprinde o colectie bogata de materiale pt. invatarea limbajelor de asamblare. Auzisem ca era utilizata intens de studentii din Politehnica (Facultatea de Automatica si Calculatoare / Facultatea de Electronica si Telecomunicatii) ceea ce inseamna ca studentii au considerat-o utila.

Din pacate, forumul nu permite atasarea acestui tip de fisier (o arhiva .zip) asa ca i-am redenumit extensia in ".doc". Dupa descarcare va trebui sa ii schimbati extenia in ".zip" si sa o dezarhivati. Rezultatul va fi o baza de date Norton Guide (MOREASM.NG) care se poate deschide sub Windows sau Linux cu programul Expert Guide for Windows.

 

Puteti accesa continutul acestui fisier si direct (fara modificarea extensiei) cu un program gen WinRar. Fisierul .NG din arhiva nu este executabil si nu poate fi vizualizat decat cu ajutorul unui program care cunoaste formatul ".ng" (Norton Guide).

"Helpul" creat de mine se bazeaza pe o bibliografie destul de vasta cuprinzand carti si elemente din diverse alte sisteme help. In timp adaugasem si alte documentatii despre limbaje de asamblare si despre interfatarea cu alte medii de programe (care acum nu mai sunt utilizate).

Nu stiu daca intre timp baza de date creata de mine nu a fost modificata/ dezvoltata si de altcineva. Este posibil sa existe si versiuni imbunatatite. Eu nu m-am mai preocupat de ea de multa vreme.

 

Pe mine m-au pasionat limbajele de asamblare si am consumat foarte multe ore, chiar nopti intregi, intr-o vreme a adolescentei cand altii se gandeau numai la distractii, ca sa rezulte aceasta baza de date. Din acest motiv, va rog, ca in cazul in care veti descarca acest fisier sa il oferiti altora tot gratuit si liber de orice idee de Copyright (adica sa nu aflu ca cineva si-a asumat drepturi de autor pentru ceva care nu le apartine). Sursele bibliografice din care au fost preluate documentatiile sunt indicate ori de cate ori a fost cazul. Eu am tradus partial din cateva materiale, restul fiind in limba engleza.

Daca cineva isi propune sa dezvolte o versiune paralela a acestei bazei de date, atunci poate decompila baza de date sau imi poate solicita sursele (sper sa le mai gasesc - au trecut foarte multi ani).

Voi atasa si cateva capturi de ecran relevante:

MOREASM.DOC

post-390820-0-91551000-1370939516_thumb.jpg

post-390820-0-59747300-1370939526_thumb.jpg

post-390820-0-72192500-1370939534_thumb.jpg

post-390820-0-55538100-1370939543_thumb.jpg

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

×