sau Inregistrare

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Recuperare datorie Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   astelian 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 07-February 08

Scris 07 February 2008 - 10:36 PM

Am imprumutat un tip cu 4 milioane in luna iulie. Conform intelegerii noastre trebuia sa imi dea banii inapoi pe 20 august, nu mai tirziu de 1 septembrie.
Nu mi-a dat in 20 august si nici pana acum, amandu-ma de pe o zi pe alta, iar in ultimele zile evita orice dialog.
Stiu ca nu e o suma mare, dar am nevoie urgent de bani.

Respectiva persoana a facut o hartie pe care am semnat-o amandoi:
"Subsemnatul Radu Murarescu, am imprumutat suma de 400 RON de la Alin Stelian in data de 3 august 2007. Ma obig sa ii inapoiez intreaga suma pana cel tarziu 30 decembrie 2007"

Are vreo valoare aceasta hartie?
Pot sa il actionez intr-un fel pe respectivul, sa imi inapoieze banii?

0

#2 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 07 February 2008 - 10:40 PM

Vezi postareaastelian, la Feb 7 2008, 10:36 PM, a spus:

Am imprumutat un tip cu 4 milioane in luna iulie. Conform intelegerii noastre trebuia sa imi dea banii inapoi pe 20 august, nu mai tirziu de 1 septembrie.
Nu mi-a dat in 20 august si nici pana acum, amandu-ma de pe o zi pe alta, iar in ultimele zile evita orice dialog.
Stiu ca nu e o suma mare, dar am nevoie urgent de bani.

Respectiva persoana a facut o hartie pe care am semnat-o amandoi:
"Subsemnatul Radu Murarescu, am imprumutat suma de 400 RON de la Alin Stelian in data de 3 august 2007. Ma obig sa ii inapoiez intreaga suma pana cel tarziu 30 decembrie 2007"

Are vreo valoare aceasta hartie?
Pot sa il actionez intr-un fel pe respectivul, sa imi inapoieze banii?

are valoare juridica, daca ai si martori ca i-ai dat banii e si mai bine, poti sa agajezi un avocat, sa-l dai in judecata sa-ti recuperezi banii. dar pentru 4oo de ron...mai bine te abtii :stars:
0

#3 Utilizator offline   daddy0307 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 02-February 08

Scris 08 February 2008 - 08:14 AM

si simpla voastra intelegere verbala reprezinta contract valabil incheiat, daca se poate dovedi cu martori... daca foaia aia e scrisa de el si semnata de amandoi cu atat mai bine, nu e nevoie de nici un martor, treaba e simpla si certa, doar ca dureaza ceva pana sa-l oblige pe ala sa-ti dea banii... banii pe care ii dai avocatului o sa ti-i recuperezi de la cealalta parte daca tu castigi procesul, si nu ai de ce sa nu-l castigi.... el o sa plateasca toate cheltuielile de judecata...
0

#4 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 08 February 2008 - 02:15 PM

Vezi postareadaddy0307, la Feb 8 2008, 08:14 AM, a spus:

si simpla voastra intelegere verbala reprezinta contract valabil incheiat, daca se poate dovedi cu martori... daca foaia aia e scrisa de el si semnata de amandoi cu atat mai bine, nu e nevoie de nici un martor, treaba e simpla si certa, doar ca dureaza ceva pana sa-l oblige pe ala sa-ti dea banii... banii pe care ii dai avocatului o sa ti-i recuperezi de la cealalta parte daca tu castigi procesul, si nu ai de ce sa nu-l castigi.... el o sa plateasca toate cheltuielile de judecata...

Poţi să faci o estimare realistă a costurilor, până la obţinerea unei hotărâri definitive? :o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

Pagina 1 din 1
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Impartire despagubire
Cum se face impartirea?
Andreyvrj  1 1.305
Replici noi Acte Dosar pt. Iesire din Indiviziune