Am imprumutat un tip cu 4 milioane in luna iulie. Conform intelegerii noastre trebuia sa imi dea banii inapoi pe 20 august, nu mai tirziu de 1 septembrie.
Nu mi-a dat in 20 august si nici pana acum, amandu-ma de pe o zi pe alta, iar in ultimele zile evita orice dialog.
Stiu ca nu e o suma mare, dar am nevoie urgent de bani.
Respectiva persoana a facut o hartie pe care am semnat-o amandoi:
"Subsemnatul Radu Murarescu, am imprumutat suma de 400 RON de la Alin Stelian in data de 3 august 2007. Ma obig sa ii inapoiez intreaga suma pana cel tarziu 30 decembrie 2007"
Are vreo valoare aceasta hartie?
Pot sa il actionez intr-un fel pe respectivul, sa imi inapoieze banii?
Pagina 1 din 1
Recuperare datorie
Scris 07 February 2008 - 10:40 PM
astelian, la Feb 7 2008, 10:36 PM, a spus:
Am imprumutat un tip cu 4 milioane in luna iulie. Conform intelegerii noastre trebuia sa imi dea banii inapoi pe 20 august, nu mai tirziu de 1 septembrie.
Nu mi-a dat in 20 august si nici pana acum, amandu-ma de pe o zi pe alta, iar in ultimele zile evita orice dialog.
"Subsemnatul Radu Murarescu, am imprumutat suma de 400 RON de la Alin Stelian in data de 3 august 2007. Ma obig sa ii inapoiez intreaga suma pana cel tarziu 30 decembrie 2007"
are valoare juridica, daca ai si martori ca i-ai dat banii e si mai bine, poti sa agajezi un avocat, sa-l dai in judecata sa-ti recuperezi banii. dar pentru 4oo de ron...mai bine te abtii
Scris 08 February 2008 - 08:14 AM
si simpla voastra intelegere verbala reprezinta contract valabil incheiat, daca se poate dovedi cu martori... daca foaia aia e scrisa de el si semnata de amandoi cu atat mai bine, nu e nevoie de nici un martor, treaba e simpla si certa, doar ca dureaza ceva pana sa-l oblige pe ala sa-ti dea banii... banii pe care ii dai avocatului o sa ti-i recuperezi de la cealalta parte daca tu castigi procesul, si nu ai de ce sa nu-l castigi.... el o sa plateasca toate cheltuielile de judecata...
Scris 08 February 2008 - 02:15 PM
daddy0307, la Feb 8 2008, 08:14 AM, a spus:
si simpla voastra intelegere verbala reprezinta contract valabil incheiat, daca se poate dovedi cu martori... daca foaia aia e scrisa de el si semnata de amandoi cu atat mai bine, nu e nevoie de nici un martor, treaba e simpla si certa, doar ca dureaza ceva pana sa-l oblige pe ala sa-ti dea banii... banii pe care ii dai avocatului o sa ti-i recuperezi de la cealalta parte daca tu castigi procesul, si nu ai de ce sa nu-l castigi.... el o sa plateasca toate cheltuielile de judecata...
Poţi să faci o estimare realistă a costurilor, până la obţinerea unei hotărâri definitive?
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Impartire despagubire
Cum se face impartirea? |
Andreyvrj | 1 | 1.305 |
|
Acte Dosar pt. Iesire din Indiviziune
- pe cale amiabila - |