sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Facultatea de drept... Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   raluca-maria 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 06-February 08

Scris 06 February 2008 - 05:14 PM

chiar asa, dupa ce termin facultatea de drept imi pun serios intrebarea care dintre cariere sa o aleg?
Daca platesc un avocat (OARE IN CLUJ CAT CERE UN AVOCAT UNUI STAGIAR?) si dupa 2 ani am sa devin si eu unul, ma cam gandesc daca va intra cineva in biroul meu avand in vedere ca nu am renume...
Daca vreau sa fiu notar... pot de acum sa imi iau gandul intrucat e casta inchisa :D Asta e visul tuturor ca acolo se invart banii adevarati
Ca jurist? oricum dupa 10 ani, ai ceva mai multa experienta si poti fi direct avocat, dar cu oarecare "cunostinte" acumulate. Asa ca asta ar putea fi o varianta...
Si apropo de asta, e valabil zvonul ce l-am auzit ca va intra in vigoare o noua lege conform careia termenul de 10 ani in care profesezi ca jurist sa fie redus la doar 2 pentru a deveni avocat? Ar fi super-tare! :)
Iar in Politie as putea sa lucrez? fara Academie ma cam indoiesc, iar Scoala de Agenti din Campina/Bucuresti nu suna excelent.

Daca cineva a terminat Dreptul aici, mi-ar placea sa ascult ceva pareri :D
multumesc!

(INM-ul iese din disutie evident)
0

#2 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-December 05

Scris 06 February 2008 - 10:55 PM

Esti la UBB?
0

#3 Utilizator offline   raluca-maria 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 06 February 2008 - 11:11 PM

Vezi postareaWahaha, la Feb 6 2008, 10:55 PM, a spus:

Esti la UBB?

da.
0

#4 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 February 2008 - 11:34 PM

Vezi postarearaluca-maria, la Feb 7 2008, 01:11 AM, a spus:

da.

Si eu. An III sau IV?
0

#5 Utilizator offline   raluca-maria 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 06 February 2008 - 11:37 PM

Vezi postareaWahaha, la Feb 6 2008, 11:34 PM, a spus:

Si eu. An III sau IV?

IV
0

#6 Utilizator offline   Wahaha 

• Aspiranta
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 06 February 2008 - 11:47 PM

Vezi postarearaluca-maria, la Feb 7 2008, 01:37 AM, a spus:

IV

Da-mi ID-ul tau, te rog.
0

#7 Utilizator offline   daddy0307 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-February 08

Scris 07 February 2008 - 08:57 AM

eu am terminat ubb anu trecut, am dat la inm, am facut 70 intrebari si evident ca imi mai trebuiau inca 10, oricum exam a fost tare aiurea, mai ales ca s-au anulat 6 intrebari si s-au considerat la toti bune, si chiar si asa de abia au intrat 179 din 240 locuri, daca nu se anulau intrebarile ar fi intrat de abia 50...
in barou nu am vrut sa intru caci in cj se cam cer 15 000 euro plus ca in primii 2 ani de stagiatura si chiar si apoi nu ai bani nici pt darile catre barou...
cu cei 10 ani te inseli.. pt a intra in barou dupa 5 ani de activitate ca jurist, tre sa dai interviu si nu exam, iar pt a intra ca magistrat dupa 10 ani se da interviu, iar dupa 5 ani exam la inm, dar daca il iei nu mai faci inm ci intri direct magistrat.
din cate mi-au zis cei la colegiu cons juridici ,acum dupa 2 ani de activit ca jurist poti sa dai exam la barou si daca il iei intri direct ca av definitiv, fara sa mai dai bani la altii... doar ca iarasi e greu la inceput....
eu lucrez acum ca si cons. juridic, recunosc ca e destul de greu sa gasesti un loc bun mai ales si fara exp, si o sa dureze ceva timp, dar nu impos. eu am depus 2 cv-uri la 2 firme mai mari si m-am angajat la una...acum stau mai mult pt exp, pt ca intentionez sa dau la inm.. sau eventual la barou peste cativa ani...1-2 daca renunt la inm. oricum bafta....
chestia cu pol nu ti-as recomandao decat daca vrei sa te plafonezi...
0

#8 Utilizator offline   raluca-maria 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 07 February 2008 - 09:28 AM

ai invatat mult pentru concursul de la INM? Ce ghinion... e foarte greu :bye: Si am participat la o conferinta cu un judecator de la Curtel de Apel de aici din Cluj cu avocatul pe penal si mult stimatul Sergiu Bogdan :senile: si un procuror cu multa experienta. Numele lor nu le-am retinut. Ca si concluzie la intrunirea aceea am retinut ca pentru o femeie nu e o meserie cea de procuror iar judecatorii (cel putin in Cluj) nu sunt prea bine platiti si mereu stai la serviciu, de la 8 la 8, ai procese toata ziua si mai trebuie sa te si pregatesti pentru ele. Doamna aceea care era judecator a precizat foarte multe dezavantaje... si a si spus ca deja si in Cluj se face presiune asupra judecatorilor. Nu stiu daca mi-as dori asadar sa intru la INM, plus ca se intra ca prin sita.
Si cum e la interviurile acelea? Esti admis de obicei sau nu? si in legatura cu cei 15.000 euro, merg la barou plus ce mai treb sa mai cotizezi avocatului la care iti faci stagiatura sau doar 15.000 e toata suma? nu am inteles acolo :)
0

#9 Utilizator offline   daddy0307 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 02-February 08

Scris 07 February 2008 - 10:16 AM

magistratii oriunde ar fi au aceeasi indemnizatie, indiferent de cj sau buc sau tm... iar chestia cu presiunea asa e peste tot, stai linistita
la admiterea in barou se plateste o taxa pt a da exam, apoi daca il iei tre sa te inscrii pe tablou sa poti profesa, inca 30 milionae inscrierea si mai inainte sa te inscrii pe tablou, dar dupa ce ai luat exam iti tre semnatura unui avocat, care iti va fi si maestru, iar aici e treaba voastra cum va intelegeti.. oficial nu tre dat nimic, dar ca sa te ia ca stagiar merge cam 10-15 000 pe an, in f-ctie si de valoarea acelui avocat, e posibil sa gasesti si cu mai putin... gen 10 000 pe cei 2 ani.
eu pt inm nu m-am omorat cu invatatu din pacate, cateva sapt din vara s-au dus aiurea... pe distractii si altele, in concluzie am mers cu baza din fac si cu cateva sapt invatate in august, dar nu e suficient tre sa te pregatesti temeinic
0

#10 Utilizator offline   raluca-maria 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 07 February 2008 - 10:54 AM

e diferita faculatea(teoria) fata de cum e in practica? Mi-au zis unii ca am invatat numai inutile in fac asta. :senile:
Si ca notar nu am nici o sansa daca nu am cunostinte, asa e? :bye:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic