sau Inregistrare

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Relatia adolescentilor cu scoala Investig. gradului de implicare al adolescentilor in rel. cu scoala Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   cerasela2 

• Ghiocel
  • Grup: Members
  • Inregistrat: 02-February 08

Scris 02 February 2008 - 04:19 PM

Buna!

V-as fii recunoscatoare daca mi-ati putea da o mana de ajutor! :yahoo:
Realizez un studiu legat de gradul de implicare al adolescentilor in relatia cu scoala.
As ruga pe cei care se afla in aceasta grupa de varsta, sa-mi raspunda la cateva intrebari.
Va multumesc anticipat!!!

1. Imaginati-va ca e dimineata, abia v-ati trezit, incepe o noua zi de scoala. Ce sentimente va incearca?
2. In week-end sunteti invitat/invitata de prieteni la munte. Luni aveti de predat o lucrare importanta, pentru care stiti ca veti fi evaluat/evaluata. Ce faceti?
3. Sunteti cadru didactic. Vorbiti elevilor despre un subiect pe care-l considerati de maxima importanta, dar, constatati ca nimeni nu va asculta. Cum captati si mentineti interesul elevilor dvs.?
4. Va aflati la ora de matematica. Profesorul preda notiuni noi. Constatati ca nu intelegeti nimic, desi profesorul a explicat rezolvarea exercitiului de 2 ori. Ce faceti?
5. Care sunt in opinia dvs. caracteristicile orei la care ati fi prezent?
6. Descrieti pe scurt, impactul consilierii scolare asupra constituirii setului de valori si a deciziilor pe care le-ati luat.
7. Ce calitati ar trebui sa aiba un cadru didactic pentru a va motiva in activitatea de invatare?
8. Care considerati ca este rolul scolii in realizarea proiectului dvs. de viata?
9. Trebuie sa luati o decizie privind viitorul dvs. profesional. Care sunt persoanele carora le-ati solicita ajutorul in aceasta privinta?
0

#2 Utilizator offline   neuron 

• I want it all and I want it now
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-October 05

Scris 03 February 2008 - 10:57 AM

1. Sa ma culc la loc
2.Cum am ore de amiaza, m-as duce la munte si as face lucrarea in dimineata aia.
3.As incerca sa fac totul mai atractiv a.i elevii sa fie atenti...insa oricum majoritatea elevilor dintr-o clasa nu dau 2lei pe ce zice profesoru, chiar daca e interesant...
4.Lucrez mai mult la mate daca imi place. Daca nu, nimic.
5.Profesor inteligent, care sa nu fie un tampit sa ceara spaga la elevi sa-i treaca sau sa-i oblige la meditatii cum multi fac, sa faca ora atractiva, sa fie in acelasi timp apropiat dar si exigent cu elevii, fiecare dupa nivelul sau. Subiectul orei sa ma pasioneze e cel mai important, iar profesorul sa-si faca meseria din dragoste nu pt bani
6.Impactul consilierii scolare...unul mare...scoala din Ro reflecta si realitatea din Ro...in ambele spaga decide...decizii pe care mi le-a influentat?Una din ele e ca vreau sa studiez in strainatate...in Anglia sau Germania...
7.Nicio calitate. Daca ma pasioneaza ceva invat cu sau fara profesor...nu ma conditioneaza de ex un profesor prost de mate sa nu invat mate.
8.Rolul scolii e f important pt ca educatia conteaza cel mai mult la un om...insa sistemul asta vrea sa te scoata un DaVinci sa stii de toate si mult...nu mai stiu cine a zis asta intr-un articol despre invatamant: dupa scoala poti stii eventual diferenta intre un atribut si un complement, insa nu poti stii diferenta intre bine si rau.
9.Cel mult parintii...in rest eu singur...
0

#3 Utilizator offline   dAImon 

• dragon
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 11-May 05

Scris 04 February 2008 - 08:22 AM

1. sentimente sau actiuni concrete? sentimentul este de a ma ridica, pentru ca este ideal sa merg .. actiunea este de a ma intoarce pe partea cealalta, si sa pun telefonul pe snooze. cu speranta ca peste 10 minute voi fi incantat de ideea de a ma ridica din pat.
2. depinde f. mult de sentimentele mele fata de sarcina de indeplinit. in principiu o tema sufera amanare, nu sunt genul care sa fie direct interesat de note cat mai mari sau evaluari pozitive.
3. evaluez sursa dezinteresului. daca este ceva neuzual (de ex. e o zi mohorata si nimeni nu este in apele lui), apas pedala mai putin si incerc ca macar notiunile fundamentale sa le expun. daca in schimb este un dezinteres cronic, este cazul sa vad ce nu functioneaza in relatia mea cu elevii respectivi, chiar daca asta inseamna sa renunt la predare pentru un mic sondaj de opinie.
4. de obicei astept, notiunile se leaga intre ele. daca la sfarsitul lectiei, nu am prins imaginea de ansamblu, inseamna ca e cazul sa cer ajutor. insa nu ma disper dupa primele 3 teoreme care seamana cu limba rusa.
5. doar prezent? fie colegi care sa ma distraga de la aberatiile profului, fie un profesor de care imi este drag in vreun fel, fie notiuni care ma intereseaza si le prefer explicate de un om, in loc de un research pe net. fie, evident, o combinatie a ultimilor doi factori.
6. ce-i aia?
7. in principiu, sa nu se enerveze dupa ce nu mi-am facut tema jumatate de semestru, sa nu se supere ca la unele din orele lui dorm sau nu pot fi atent, si sa vina mereu cu ceva nou pentru mine. pe scurt, sa imi suporte toanele, pentru ca si eu, la randul meu, sa il vad ca pe un dascal si nu ca pe un zbir.
8. e o societate in miniatura. depinde fiecare ce vrea sa invete din experientele pe care le are in scoala. nu totdeauna legate de informare (materia predata), ci si de formarea ca individ. dar, crede'ma, in scoala fiind, nu prea te gandesti ce este ala "proiect in viata".
9. deciziile sunt ale mele, nu-mi place sa pasez altuia raspunderea de a decide in locul meu. cer, bineinteles, date tehnice (cotarea pe piata joburior a unei anumite slujbe, castiguri, riscuri), dar le evaluez eu. eventual intreb o persoana care ma cunoaste bine, daca ma crede capabil sa rezist unui anume factor perturbator (stresul implicat, munca fizica) .. chiar daca asta implica sa primesc un raspuns ce m-ar putea determina sa renunt inainte sa fiu convins.

Am incercat sa raspund reflectand modul cum gandeam acum un an, in clasa a 12a. Cat despre chestionarul tau .. sunt absolut sigur ca te vei distra incercand sa ne introduci raspunsurile intr'un pat procustian, folosind tot felul de rigle si scale pentru evaluarea liniara, pentru a putea produce o statistica. Pentru ca daca ai fi vrut mai mult decat statistica, te-ai fi straduit sa creezi intrebari mai apropiate de modul nostru de gandire, nu decupate din filmele cu adulti seriosi.
0

#4 Utilizator offline   cerasela2 

• Ghiocel

Scris 04 February 2008 - 11:32 AM

Pentru Daimon

Sunt perfect de acord cu tine in privinta formularii itemilor!Dupa cum bine sti(sau vei afla), aceste intrebari sunt supervizate de profesorul coordonator,care, om ca si noi de altfel,(in cazul meu) si-a format reprezentarea legata de adolescenta undeva prin anii '60.Felul in care percepe "modul nostru de gandire "de la inaltimea fotoliului ministerial pe care-l ocupa, cu siguranta ca e diferit de modul nostru de gandire si de realitate insasi.Important pentru noi e ca atunci cand vom avea puterea sa schimbam ceva(si sper sa vina si ziua asta)sa nu uitam ca la 16 ani am fost adolescenti si nu "adulti seriosi".

Iti multumesc pentru sinceritate!
0

#5 Utilizator offline   dubito 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 09-May 06

Scris 06 February 2008 - 06:17 PM

SPer sa nu fie expirat, raspund si eu :crazy: :
1. Depinde de ziua de scoala, in general ma simt frustrata si deja obosita doar cand revad in minte orarul. Vreau doar sa ma culc la loc.
2. Nu ma duc la munte.
3. Fac o gluma sau invit cativa sa stea langa mine, sa purtam o discutie, sa citeasca ei eventualele stiri importante...
4. Nimic. Se intampla asta de 4 ani, daca intreb o sa spuna ca trebuia sa stiu sau ma scoate la tabla sa ''imi explice mai bine'', ceea ce cu siguranta nu vreau.
5. O ora de povesti, in care profesorii sunt mai ..umani, interesati sa ne faca sa invatam, nu sa isi predea materia si gata.
6. Am fost la o ora de consiliere scolara si m-a pus sa fac un test pe calculator, test care se gaseste si pe internet. In rest...foarte dezamagitor, dar foarte...Poate ma asteptam eu la mai multe, ma gandeam la ceva de genul 'psihologul american'', toata lumea se gandeste la asta. Dar tanti nici nu mi-a explicat, m-a pus sa citesc acolo interpretarile...altceva nu cred ca am vorbit. Cred ca avea o zi proasta. Nu mi-a elucidat deloc misterul ''profesiei'', facultatii etc...
7. In general, invat pentru profesorii tineri care isi dau silinta si totusi sunt luati la misto de colegii mei. E un sentiment de compasiune asa, profesorii de care zic sunt chiar cinstiti si pun note pe merit. Invat sa aiba si ei cu cine discuta :yahoo: Pentru profi mai experimentati, invat din respect. (imi plac profesorii care ne dau sfaturi bazandu-se pe ce traiesc ei, cei care poarta discutii, ci nu monolog..)
8. Obisnuirea cu stresul. Si mai e ceva, competitia asta intre noi, daca in generala era cinstita si copilul invata, acum la liceu e ''care fraiereste profu mai bine''. O mica demonstratie a ceea ce ne asteapta in societate..
9. Pe profesori nu are rost, nu isi cunoaste nimeni elevii..unii ne supraestimeaza, unii subestimeaza...pe parinti, cel putin pe ai mei, nu e cazul, pe prieteni nici atat (cei nehotarati mai degraba iti cer tie sfatul iar cei hotarati dau sfaturi la nimereala, sa zica si ei ceva). Deci...internetul ramane baza. Formuri, pareri, articole..
0

#6 Utilizator offline   cerasela2 

• Ghiocel

Scris 06 February 2008 - 11:51 PM

Pentru Dubito

Multumesc pentru raspunsuri!Sincer,mai am nevoie de 4.Dar e timp!
Legat de orientarea ta profesionala,te pot ajuta cu informatii despre Facultatea de Psihologie si profesiile pe care ai putea sa le practici in urma absolvirii ei.(daca esti interesata anunta-ma!)
0

#7 Utilizator offline   aaa1234 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 12-February 06

Scris 07 February 2008 - 02:51 AM

1 ) Ma cuprinde un sentiment de sila, prin urmare as dori sa ma culc la loc.
2 ) Incerc sa-mi planific timpul in asa fel incat sa pot pleca la munte si sa pot scrie lucrarea.
3 ) Observ ca elevii sunt plictisiti, asa ca le promit ca-i voi lasa in pace in ultimele 10 minute daca stau cuminti si sunt atenti. Le spun ca am ceva important de zis si incep sa le vorbesc, si bineinteles, incerc sa nu le umflu capul.
4 ) Repet acasa. Daca totusi nu reusesc sa inteleg, intreb un coleg de incredere, un parinte, sau caut raspunsuri pe internet, dar nu voi intreba profesorul.
5 ) Un profesor intelegator si corect, o atmosfera placuta, si un subiect interesant.
6 ) Nu am avut parte de "consiliere scolara".
7 ) Un profesor ar trebui sa-si faca meseria cu placere, sa fie calm, prietenos cu elevii, dar in acelasi timp sa stie sa mentina ordinea si disciplina in clasa. Cu alte cuvinte, ar trebui sa fie corect, sa-i sanctioneze numai pe cei lipsiti de bun simt. De asemenea, n-ar trebui sa clasifice elevii dupa propriile preferinte.
8 ) Dupa parerea mea, cele mai importante scopuri ale scolii le constituie socializarea, obisnuinta cu un anumit nivel de stres sau de solicitare mintala, si, evident, obtinerea unei diplome. Informatia invatata in scoala oricum va fi uitata.
9 ) Daca as avea nevoie de o opinie, le-as cere-o parintilor, sau unor oameni din domeniul care ma intereseaza, dar asta dupa ce deja am facut o alegere.

Aceasta postare a fost editata de Scythe: 07 February 2008 - 03:00 AM

0

#8 Utilizator offline   dubito 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 09-May 06

Scris 07 February 2008 - 08:11 PM

Vezi postareacerasela2, la Feb 7 2008, 01:51 AM, a spus:

Pentru Dubito

Multumesc pentru raspunsuri!Sincer,mai am nevoie de 4.Dar e timp!
Legat de orientarea ta profesionala,te pot ajuta cu informatii despre Facultatea de Psihologie si profesiile pe care ai putea sa le practici in urma absolvirii ei.(daca esti interesata anunta-ma!)

Sunt, chiar inclin mult spre psiho...Da-mi un mail te rog la dubito14@yahoo.com :lol2: As dori si cateva detalii despre admitere, mai exact manualul de studiu. Eu deocamdata rasfoiesc unul de Mihai Golu, de a X-a. Dupa el planuiesc sa invat... crezi ca e ok? Mai auzisem de unul al lui Neculau, mi l-a recomandat cineva, dar nu se gaseste pe nicaieri. Ti-as fi recunoscatoare :lol2:
Mersi frumos.
0

#9 Utilizator offline   qeq 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 12-January 07

Scris 09 February 2008 - 03:57 PM

1. Imi vine sa ma culc la loc.
2. As realiza lucrarea.
3. As incerca sa fac ora mai interesanta, sa ma apropii mai mult de elevi.
4. Repet singur pana inteleg.
5. Un subiect interesant si care chiar te ajuta cu ceva combinat cu un profesor apropiat de elevi fac ora perfecta.
6. Nu am participat la asa ceva. :crazy:
7. Sa fie apropiat de elevi, calm si sa ne faca sa ne intereseze ceea ce preda.
8. Un "demo" la ceea ce va urma.
9. Parintii si prietenii.
0

#10 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 February 2008 - 12:38 AM

Asocieri între şcoală şi emisiuni tv sau filme : :lol2:

1)Fiţuică - Te uiţi şi câştigi.

2)Elevul chiulangiu - Tânăr şi neliniştit.

3)Şedinţa cu părinţii - Întâlnire de gradul III.

4)După şedinţă -Spitalul de urgenţă.

5)Caiet de teză - Verdict: Crimă.

6)Sfârşitul orelor: Am întâlnit şi români fericiţi.

7)Cancelaria - Cafeneaua groazei.

8)Sala de clasă - Zona Crepusculară.

9)Orele de fizică - La limita imposibilui.

10)Diriginta - Xena, prinţesa războinică.

11)Dirigintele - Superman.

12)Catalogul - Adevărul gol-goluţ.

13)Încheierea mediilor - Memorialul durerii.

14)Chiulul de la ore - Sport la minut.

15)Lucrarea de control - Albă-ca-zăpada.

16)Directorul şcolii - Inamicul public nr. 1.

17)Şeful clasei - Asasinul din umbră.

18)Perioada tezei - Spionaj şi contraspionaj.

:o:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Cidul de Pierre Corneille
As dori o caracterizare a unui personaj.
Danyells  6 2.518
Replici noi Posturi ramase libere
titularizare
Alecu87  2 1.214
Replici noi Atestate Informatica (HTML)
atestat
Broskutza02  0 953
Replici noi Radio GSB Glasul Adolescentei
Primul Radio Scoala din Romania, unde elevii deprind competente jurnal
RadioGSB.eu  0 460
Replici noi Radicali Seriosul  11 571