Vi se pare buna ideia lui Mircea Badea Cu deconspirarea securitati
Scris 01 February 2008 - 10:26 AM
Exprimativa parerea despre publicarea pe net a Dosarelor securitati
Scris 01 February 2008 - 10:27 AM
da ! ar reprezenta cea mai transparentă alternativă de deconspirare , cu condiţia īnsă ca verdictul final să'l aibă instanţele de judecată .
Scris 01 February 2008 - 11:29 AM
Ravl, la Feb 1 2008, 10:27 AM, a spus:
da ! ar reprezenta cea mai transparentă alternativă de deconspirare , cu condiţia īnsă ca verdictul final să'l aibă instanţele de judecată .
Nu văd de ce ar fi nevoie de un verdict. Activitatea lor era legală, īn epoca respectivă, dar imorală. Nu cred că e nevoie de o instanţă care să decidă "a făcut" sau "n-a făcut" poliţie politică. Cred că e suficientă prezentarea faptelor: "cutare a semnat un angajament, dar nu s-au găsit şi note informative semnate de el". Nu s-au găsit īnseamnă că nu s-au găsit, nu că nu au existat. Instanţa te declară nevinovat atunci cānd nu ţi se poate demonstra vinovăţia, dar asta nu īnseamnă că n-ai comis fapta.
Sau: "cutare a semnat note informative despre cetăţeni străini care activau īn domeniul industriei extractive". Ar avea cineva ceva īmpotrivă? Presupun că nu. Iar dacă ai scris note informative despre vecini care ascultau Europa Liberă sau spuneau bancuri cu Ceauşescu, e util ca oamenii să ştie despre tine chestia asta. Fără să fie nevoie de decizia unei instanţe.
Deci publicarea faptelor ar fi suficientă, cred eu.
Aceasta postare a fost editata de harald: 01 February 2008 - 11:31 AM
Scris 01 February 2008 - 11:33 AM
harald, la Feb 1 2008, 11:29 AM, a spus:
Nu văd de ce ar fi nevoie de un verdict. Activitatea lor era legală, īn epoca respectivă, dar imorală. Nu cred că e nevoie de o instanţă care să decidă "a făcut" sau "n-a făcut" poliţie politică. Cred că e suficientă prezentarea faptelor: "cutare a semnat un angajament, dar nu s-au găsit şi note informative semnate de el". Nu s-au găsit īnseamnă că nu s-au găsit, nu că nu au existat. Instanţa te declară nevinovat atunci cānd nu ţi se poate demonstra vinovăţia, dar asta nu īnseamnă că n-ai comis fapta.
Sau: "cutare a semnat note informative despre cetăţeni străini care activau īn domeniul industriei extractive". Ar avea cineva ceva īmpotrivă? Presupun că nu. Iar dacă ai scris note informative despre vecini care ascultau Europa Liberă sau spuneau bancuri cu Ceauşescu, e util ca oamenii să ştie despre tine chestia asta. Fără să fie nevoie de decizia unei instanţe.
De acord cu parerea ta.
Scris 01 February 2008 - 11:34 AM
Si daca se desconspira, ce? Va avea vreun efect? Never
De Stolnici ,Plesita...sa mai zic?
Aceasta postare a fost editata de Kahila: 01 February 2008 - 11:38 AM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Chestionar:
Cu cine ati votat ?
Optiuni: Am votat, nu am votat, am anulat buletinul de vot |
marinaru | 334 | 21.986 |
|
Romanii ... Xenofobia si Italia
Sa combatem xenofobia prin xenofobie! |
Sikaryan | 134 | 16.789 |
|
Ce sanse ii dati lui Crin Antonescu? | ActorGrabit | 100 | 10.500 |
|
Chestionar: Nastase vs Basescu | mariuschm | 159 | 18.194 |
|
Chestionar: De ce sa-l votam pe NASTASE la primaria Bucurestiul? | bunicutzuION | 89 | 13.039 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS
Acest topic e inchis