sau Inregistrare

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Sacrificiul uman Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 31 January 2008 - 08:46 PM

O idee “pescuită” de la Enki m-a dus cu gândul la această problemă: care este motivaţia, dreptul şi raţionamentul conform cărora o viaţă este sacrificată pentru a salva alta?

Avem dreptul să ne sacrificăm sau să îi sacrificăm pe alţii? În ce condiţii?

Vezi postareaEnki, la Jan 31 2008, 07:20 PM, a spus:

Ba tin sa te contrazic. Cercetatorii au creat spermatozoizi din celule stem prelevate de la femei. Dar se pare ca pe vremea cand au scris misoginii aia biblia se credea ca barbatul e buricul pamantului si capul femeii si imaginea lui Dumnezeu si alte tampenii. Na, iote ca se poate duce neamul inainte si fara ei. :think:
Desi e mai placut cu. :cheer:

Ce te faci cu religioşii care situează viabilitatea sufletului potenţial deasupra necesităţii iminente a sufletelor certe? (sursa). După raţionamentul unora, medicina n-ar trebui să înregistreze progrese pentru că ar fi imoral să experimentăm cu acest tip de celule. Trebuie să înţelegem că descoperirile revoluţionare nu au loc pocnind din degete. E nevoie de multă cercetare, care implică multe riscuri. Într-adevăr, momentul din care un embrion este considerat un organism viu independent tinde să se apropie de momentul concepţiei, pe măsură ce tehnica medicală evoluează. Dar noi putem doar să aproximăm acest moment. De unde ştim când îşi face apariţia sufletul? Este el un element indisolubil al vieţii?

Aşadar, care este valoarea vieţii din punctul vostru de vedere? În ce moment este admisă – în cazul în care sunteţi de acord cu o astfel de decizie – sacrificarea ei? Pe ce fundament etic, legal, religios?
0

#2 Utilizator offline   Ravl 

• simplu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 30-April 06

Scris 31 January 2008 - 10:56 PM

Vezi postareaFr0z3nasic3, la Jan 31 2008, 10:46 PM, a spus:

Aşadar, care este valoarea vieţii din punctul vostru de vedere? În ce moment este admisă – în cazul în care sunteţi de acord cu o astfel de decizie – sacrificarea ei? Pe ce fundament etic, legal, religios?

fiecare societate isi are propriile valori ; la fel si indivizii ce alcatuiesc societatea respectiva isi formeaza ideea de sacrificiu pe fundamentele enumerate de tine .

daca tot esti curios, incearca sa faci o radiografie a societatii romanesti din prisma sacrificiului de sine, care poate fi relevant pentru poporul asta . :think:
0

#3 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 31 January 2008 - 11:00 PM

Pai sacrificiul de sine al romanului este echivalent cu tradarea. Nu cred sa existe tara in europa a carei armate sa tradeze de mai multe ori ca a noastra.
0

#4 Utilizator offline   Fr0z3nasic3 

• piticul de pe creier
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 09-August 06

Scris 31 January 2008 - 11:44 PM

Enigma sacrificiilor aztece

Aztecii practicau la scară largă sacrificii umane destinate zeilor. Numărul acestora este atestat documentar la aproximativ 20.000 pe an (după unele surse, acest număr ar reprezenta doar numărul celor din capitală, doar al copiilor sau dintr-o singură zi). Obiectivul principal al războaielor aztece ar fi fost capturarea de prizonieri pentru sacrificare. Există dovezi care susţin canibalismul drept o practică obişnuită, asociată ritualurilor religioase. Detaliile “savuroase” se regăsesc la adresa de mai sus.
Ceea ce mi se pare interesant este că Michael Harner încearcă să justifice canibalismul prin acţiunea instinctuală a organismului de a căuta substanţele nutritive deficiente, într-un mediu slab dezvoltat agro-zootehnic, afectat de secete prelungite. Învelişul religios de staniol este înlăturat, descoperindu-se că mobilul criminal al omului este nevoia primară materială. Oricât de înălţătoare ar fi ea, tot trece prin … aminoacizii de bază.
0

#5 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 01 February 2008 - 02:45 PM

Vezi postareaFr0z3nasic3, la Jan 31 2008, 08:46 PM, a spus:

Avem dreptul să ne sacrificăm ? În ce condiţii?

Asta vei simţi atunci când vei avea copii !

Vezi postareaDarkBringer, la Jan 31 2008, 11:00 PM, a spus:

Pai sacrificiul de sine al romanului este echivalent cu tradarea. Nu cred sa existe tara in europa a carei armate sa tradeze de mai multe ori ca a noastra.

Tu dacă ai fi condamnat la moartea, nu ai încerca să scapi ?

Aceasta postare a fost editata de lupini: 01 February 2008 - 02:44 PM

0

#6 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 01 February 2008 - 09:47 PM

Citeaza

Tu dacă ai fi condamnat la moartea, nu ai încerca să scapi ?

Hmm nu cred ca ai inteles ce am vrut sa zic eu, sau eu nu am inteles. Te referi cumva la vreun conducator sau...? Nu vad legatura.
0

#7 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 February 2008 - 02:27 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Feb 1 2008, 09:47 PM, a spus:

Hmm nu cred ca ai inteles ce am vrut sa zic eu, sau eu nu am inteles.

Mă refeream la ceea ai spus despre trădare : că nu există ţară în Europa care să fii trădat mai mult decât România. Oricine trădează dacă prin asta se poate salva.
0

#8 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 February 2008 - 03:52 AM

Vezi postarealupini, la Feb 2 2008, 04:27 AM, a spus:

Mă refeream la ceea ai spus despre trădare : că nu există ţară în Europa care să fii trădat mai mult decât România. Oricine trădează dacă prin asta se poate salva.

Numai gunoaiele tradeaza, oamenii fara caracter, onoare. Scuze nu exista. Dar normal, pentru ca altul ar fi fost cursul istoriei daca oameni ca Napoleon, Cezar, Spartacus si multi ca ei nu ar fi fost tradati de gunoaie.
0

#9 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog

Scris 02 February 2008 - 04:05 AM

Vezi postareaDarkBringer, la Feb 2 2008, 03:52 AM, a spus:

Numai gunoaiele tradeaza, oamenii fara caracter, onoare. Scuze nu exista. Dar normal, pentru ca altul ar fi fost cursul istoriei daca oameni ca Napoleon, Cezar, Spartacus si multi ca ei nu ar fi fost tradati de gunoaie.

Toţi oamenii sunt la fel. Aşa au fost, aşa sunt şi aşa vor fi.
0

#10 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 02 February 2008 - 01:42 PM

Vezi postarealupini, la Feb 2 2008, 06:05 AM, a spus:

Toţi oamenii sunt la fel. Aşa au fost, aşa sunt şi aşa vor fi.

Asta spera cei mai multi. Deh, cine se aseamana se aduna.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Poll (No New) Chestionar:    Intrarea Romaniei in UE
din punct de vedere religios...
Arcadia@  15 7.234
Replici noi Voinţa divină tota_puri  3 1.355
Hot Topic (New) Ce s-a intamplat cu sufletele dinainte de Isus?
intrebare foarte incomoda
Arcangelo  94 9.363
Replici noi Ajutor Pitar  0 2.644
Topic inchis Dumnezeu vs. Omul ?
de ce a creat Dumnezeu Omul ?
Ravl  353 32.968