Luni (27.01.08) m-am hotarat sa fac un control de rutina la ochi. Am fost la oftalmologie, mi s-au pus picaturi de 3 ori in ambii ochi la interval de 5 minute, pentru a mi se dilata pupila. Apoi am fost pus cu ochii la un aparat. unde doctorita mi-a examinat ochii. Mi s-a spus ca mi-ar prinde bine ca macar atunci cand sunt la pc, la tv sau in fata unei carti sa port ochelari cu dioptria de 0.50.
Dupa ce am primit picaturile, primele cateva ore sau chiar toata ziua aproape am fost ca orb, totul se vedea neclar si in ceata, apoi pe zi ce trece vederea a revenit dar nu asa cum trebuie. Chiar si azi, joi(31.01.08) dupa 3 zile nu vad la fel de clar ca pana a-mi pune asistenta in cohi acele picaturi, care dupa spusele doctoritiei, sunt din Germania si se pun in ochii multor pacienti, printre care si copii de 2-3 ani,(eu am 21 de ani) la care se pare ca vederea neclara persista dupa aceste picaturi timp de mai multe zile, fiind aplicate si chiar in ochii celor de 40-50-60, carora vederea clara le revine mai repede.
Azi joi, am mers din nou la doctorita relatandu-i cazul, mi-a mai pus de verificare diferite lentile la ochi, mi-a spus ca acum as avea nevoie de 0.25, si mi-a dat sa iau pastile dimp de doua luni pentru a-mi revenii vederea ca inainte de picaturi, zicandu-mi ca nu s-au contractat pupilele cum trebuie, iar aceste medicamente ma vor ajuta. Inca nu am cumparat pastilele, deoarece am de gand sa merg sa povestesc cele intamplate si unui alt oftalmolog. Dupa cate vad aici pe reteta pastilele se numesc birtiene(ceva de genul). De luni, ochii imi obosesc mai ales cand ies ziua pe strada. Pe noua reteta data azi diagnosticul este oboseala oculara.
A mai auzit cineva de astfel de cazuri, cu aceste picaturi, sau ceva pareregi sugestii avizate pentru situatia mea? Ma voi duce la doctorita s-o intreb cum se numesc picaturile aplicate, in caz ca ajuta pe cineva.
Multumesc
Pagina 1 din 1
CONTROL LA OCHI
Scris 31 January 2008 - 11:24 AM
Morientes, la Jan 31 2008, 11:04 AM, a spus:
..................
acele picaturi se numesc ATROPINA
atropina este o substanta care se foloseste foarte des in oftalmo...
probabil ca doctorita ti-a pus prea multa atropina...
atropina dilata foarte mult pupila pentru a facilita studierea fundului de ochi ...
in urma dilatarii pupilei te vei simti ca un om cu un binoclu dereglat la ochi...
nu este motiv de ingrijorare.
................
si fa-ti ochelari si poarta-i ( de preferat lentila cu antireflex )
Aceasta postare a fost editata de Cristinick: 11 February 2011 - 12:29 PM
Motiv editare: scos citat
Scris 31 January 2008 - 11:30 AM
newtask, la Jan 31 2008, 11:24 AM, a spus:
..................
atropina dilata foarte mult pupila pentru a facilita studierea fundului de ochi ...
in urma dilatarii pupilei te vei simti ca un om cu un binoclu dereglat la ochi...
................
................
Sunteti de specialitate? Ati mai intalnit astfel de cazuri, credeti ca acele pastile recomandate pentru contractarea pupilei imi sunt necesare? Merita sa ma consult si alt oftalmolog ? Sa mai astept cateva zile pana voi vedea la fel de clar ca pana acum ?
Scris 27 February 2009 - 12:49 PM
Buna ziua! ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la controalele orl? vreau sa-mi fac un control la ochi,deoarece stau 9 ore pe zi in fata calculatorului,la serviciu,si deja simt ca ceva nu e in regula.As putea cu o adeverinta de salariat sa imi cumpar ochelari sau macar sa-mi foloseasca la control,deoare am inteles ca sunt foarte scumpi ochelarii si sunt convinsa ca am nevoie.Va multumesc anticipat! O zi buna!
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
conjunctivita?
pleoapa umflata |
printy | 5 | 6.079 |
|
Dioptrie gresita?
daca ma poate ajuta cineva.. |
Sleve | 3 | 3.338 |
|
miopie forte cu astigmatism miopic
operatie |
Ciuky | 0 | 1.424 |
|
operatie de cistalin dupa operatie de dezlipire de retina? | felicica1 | 0 | 452 |
|
Corectarea vederii
Cu si despre ochelari |
«Nsl» | 6 | 4.173 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS