lavvinya, la Jan 29 2008, 05:29 PM, a spus:
astazi am fost martora cand o echipa de hingheri au venit sa ridice mai multi cani vagabonzi dintr-un loc public.
ceea ce am vazut a fost ......fara cuvinte...cainii scheunau, laturile erau prinse in jurul pieptului catzeilor, aruncau cu plase peste ei...ingrozitor
saracii caini mai plangeau si in custi...probabil ca stiau ce urmeaza sa se intample. acei zisi hingheri care prindeau cainii nevinovati, aveau niste fetze....si trageau de latzurile alea....
la noi in Romania chiar nu se poate face nimika?/?exista metode mult mai eficiente de prindere a cainilor vagabonzi: prin amplasarea de custi cu mancare, prin incercarea de a te apropia de ei prieteneste, etc Latzul ar fi ultima varianta si asta in cazul cainilor agresivi.
ca si tzara nu reusim sa avansam deloc nu numai in acest domeniu dar si in mai multe altele...pacat de acele suflete nevinovate care nu au nici o vina
Depinde si ce laturi folosesc.Eu ma uit des pe Animal Planet,la emisiuni ca Pet Rescue,Politia veterinara din Miami,iar ei au explicat ca metoda prinderii cu latul pare foarte dura,animalul se agita mult (la ei latul arata ca un bat din ala ca la mopul pentru podea si cu o franghie care se strange si se largeste,e usor manevrabil),dar metoda asta e folosita atat pentru siguranta celui care prinde cainii cat si pentru animal.Tu ca om nu ai garantia ca un caine vagabond,oricat de bland ar fi,nu te-ar musca,fiind speriat ca il iei in brate (in caz ca nu stiai,orice caine sanatos la cap si care nu are incredere in oameni,cand se simte in pericol,face orice ca sa scape,chiar si sa muste,din cauza fricii).Zilele trecute am intalnit in zona mea un pitbull femela,mi s-a facut mila de ea,se oprise chiar la picioarele mele,avea si un chip bland si mi-am dat seama ca ori a fost pierduta ori abandonata,dar cum n-avea zgarda ... Chiar si asa,am avut o retinere sa o mangai,desi voiam,stiam ca e blanda,dar nu aveam garantia ca nu isi schimba comportamentul in secunda urmatoare si ma trezesc cu botul ei pe mana mea.Daca era pui,ar fi fost altceva,dar cum era caine adult,am preferat sa fiu prudenta.Nici eu nu sunt de acord cu hingherii din Romania,dar nu ma mai mira nimic,doar e "tara tuturor posibilitatilor"