sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

De la diesel la benzina sfaturi ceva?:) Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 02-March 07

Scris 29 January 2008 - 10:48 AM

in primul rand al sigurantei in trafic...
nu poti controla bine masina in anumite conditii de drum si situatii neprevazute!
"omori" cardanul sau planetarele
0

#22 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 02-April 06

Scris 29 January 2008 - 10:48 AM

Vezi postareabuleala, la Jan 29 2008, 10:45 AM, a spus:

nu e bine subturat... "omori"multe componente mecanice si nu poti folosi masina optim in anumite situatii

Subscriu. :blink:
0

#23 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 January 2008 - 10:51 AM

Vezi postareaSomesh, la Jan 29 2008, 10:47 AM, a spus:

Exista la Diesel o explicatie care m-a convins... oarecum... e turbina, care cica, incepe sa functioneze la 2000 de turatii. Daca conduci mereu sub 2000 turbina nu functioneaza si, in timp, se blocheaza. Asa ca e preferabil, la diesel, sa ai mereu peste 2000, sau, marog, in marea majoritate a timpului. Asa am auzit.... :blink:

nu-i asa ...turbina ii da un plus de putere...un "zvac" printr-o ardere mai bogata in oxigen...sufla aer cu putere ;ca si cum ai sufla intr-un foc sau intr-o tigara!
0

#24 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 January 2008 - 10:51 AM

Vezi postareaSomesh, la Jan 29 2008, 10:47 AM, a spus:

Exista la Diesel o explicatie care m-a convins... oarecum... e turbina, care cica, incepe sa functioneze la 2000 de turatii. Daca conduci mereu sub 2000 turbina nu functioneaza si, in timp, se blocheaza. Asa ca e preferabil, la diesel, sa ai mereu peste 2000, sau, ma rog, in marea majoritate a timpului. Asa am auzit.... :blink:

Motoarele Diesel nu au avut dintotdeauna turbină. Şi nu se blochează, poţi īncadra asta la urban myths.

Turbina nu face decāt să mărească debitul de aer. Ai nevoie cam de 14 litri de aer pentru fiecare litru de combustibil pe care vrei să-l arzi şi poţi dubla oricānd debitul de combustibil introdus īn motor, dar trebuie majorat corespunzător şi debitul de aer. La asta foloseşte turbina. Şi nu numai la obţinerea de turaţii mari pe perioade lungi, ci şi la creşteri scurte de sarcină, de ordinul cātorva secunde.

Vezi postareabuleala, la Jan 29 2008, 10:51 AM, a spus:

nu-i asa ...turbina ii da un plus de putere...un "zvac" printr-o ardere mai bogata in oxigen...sufla aer cu putere ;ca si cum ai sufla intr-un foc sau intr-o tigara!

Propriu-zis, nu e o ardere mai bogată īn oxigen, amestecul e oricum controlat, la maşinile cu catalizator. Dar cantitatea suplimentară de oxigen este necesară pentru a arde mai mult combustibil īn aceeaşi unitate de timp. Deci pentru a obţine un plus de putere.

Aceasta postare a fost editata de harald: 29 January 2008 - 10:59 AM

0

#25 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 January 2008 - 10:57 AM

ca sa concureze motoarele pe benzina -cele diesel erau cam "puturoase" s-a introdus turbina ...si pt o ardere mai buna!
insa trebuie retinut si inteles si diferenta de consum intre diesel si benzina
e mult mai mic la diesel cu cel putin 30,40% la aceiasi cap. cilindrica
tot datorita modului de aprindere a combustibilului..
din benzina arsa se foloseste cam 25% efectiv, restu-i pierdere
in timp ce la motorina randamentul e de aprox. 40%
0

#26 Utilizator offline   Rodica` 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 25-May 06

Scris 29 January 2008 - 11:02 AM

multam, drajilor... faza cu turbina este, cica, un motiv pentru a conduce mai turat un diesel. am inteles ca nu aveti aceeasi opinie...

amu` asa, ca pentru blonde.... e corect mai turat decat subturat, right? :blink:
0

#27 Utilizator offline   Paul Brahtl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 25-July 07

Scris 29 January 2008 - 11:08 AM

cea mai pertinenta explicatie a fost: la turatii scazute fluxul mic de aer permite depunerea de reziduuri de ardere pe traseul de evacuare (incepand de la supape), ceea ce la turatii mari nu se intampla
O masina diesel condusa subturat se observa cand ii dai un puls de 4000 rot/min si scoate un fum negru ......
0

#28 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 January 2008 - 11:09 AM

Vezi postareaSomesh, la Jan 29 2008, 11:02 AM, a spus:

multam, drajilor... faza cu turbina este, cica, un motiv pentru a conduce mai turat un diesel. am inteles ca nu aveti aceeasi opinie...

amu` asa, ca pentru blonde.... e corect mai turat decat subturat, right? :blink:

avem aceleasi opinii ...
motorul tr sa-l tii la turatia optima nici prea turat nici subturat...atunci se simte el bine...e ca alimentatia la oamenii subalimentat sau obez..
insa la diesel -in comparatie daca-l comparam cu benzina- e turatia mult mai mica...la 2000 de ture e limita ralantiului(in mers)...
la 3000 deja "il omorI" ...
0

#29 Utilizator offline   harald 

• bad dog
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 January 2008 - 11:09 AM

Vezi postareabuleala, la Jan 29 2008, 10:57 AM, a spus:

ca sa concureze motoarele pe benzina -cele diesel erau cam "puturoase" s-a introdus turbina ...si pt o ardere mai buna!
insa trebuie retinut si inteles si diferenta de consum intre diesel si benzina
e mult mai mic la diesel cu cel putin 30,40% la aceiasi cap. cilindrica
tot datorita modului de aprindere a combustibilului..
din benzina arsa se foloseste cam 25% efectiv, restu-i pierdere
in timp ce la motorina randamentul e de aprox. 40%

Cānd s-a introdus şi la motoarele Otto injecţia īn locul carburatorului, s-a rezolvat şi cu arderea mai bună.

Diferenţa de consum e valabilă doar la turaţii şi sarcini reduse. La turaţii şi sarcini mari, un Diesel consumă uneori chiar mai mult decāt un Otto de aceeaşi capacitate cilindrică. La 180 km/h, obţii un consum de 17-18 litri la suta de kilometri fără prea mare efort :blink: la un Diesel de 1,9.
0

#30 Utilizator offline   Ghijoi 

• matza
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 29 January 2008 - 11:22 AM

s-apoi turatia difera de la motor la motor ....unele sunt mai turate altele mai putin..e in funct de capacit cilindr. de nr de cilindri etc!

Vezi postareaharald, la Jan 29 2008, 11:09 AM, a spus:

Cānd s-a introdus şi la motoarele Otto injecţia īn locul carburatorului, s-a rezolvat şi cu arderea mai bună.

Diferenţa de consum e valabilă doar la turaţii şi sarcini reduse. La turaţii şi sarcini mari, un Diesel consumă uneori chiar mai mult decāt un Otto de aceeaşi capacitate cilindrică. La 180 km/h, obţii un consum de 17-18 litri la suta de kilometri fără prea mare efort :blink: la un Diesel de 1,9.

cate ture are atunci??!...si cat fum(pierdere) ii da ??
si nu-i corect a vb. -raportata la consum,ci de cilindree ci de putere si cuplu !

Vezi postareaPaul Brahtl, la Jan 29 2008, 11:08 AM, a spus:

cea mai pertinenta explicatie a fost: la turatii scazute fluxul mic de aer permite depunerea de reziduuri de ardere pe traseul de evacuare (incepand de la supape), ceea ce la turatii mari nu se intampla
O masina diesel condusa subturat se observa cand ii dai un puls de 4000 rot/min si scoate un fum negru ......

scoate fum negru din cauza surplusului de combustibil...a motorinei nearse;harald a specificat:creste puterea dar creste si consumul!...orice diesel cu turbina face asta...indiferent cum l-ai condus!

problema e cum ii dai tu "blana"!nu apuca sa arda motorina
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic