De la diesel la benzina sfaturi ceva?:)
Scris 29 January 2008 - 10:48 AM
nu poti controla bine masina in anumite conditii de drum si situatii neprevazute!
"omori" cardanul sau planetarele
Scris 29 January 2008 - 10:51 AM
Somesh, la Jan 29 2008, 10:47 AM, a spus:
nu-i asa ...turbina ii da un plus de putere...un "zvac" printr-o ardere mai bogata in oxigen...sufla aer cu putere ;ca si cum ai sufla intr-un foc sau intr-o tigara!
Scris 29 January 2008 - 10:51 AM
Somesh, la Jan 29 2008, 10:47 AM, a spus:
Motoarele Diesel nu au avut dintotdeauna turbină. Şi nu se blochează, poţi īncadra asta la urban myths.
Turbina nu face decāt să mărească debitul de aer. Ai nevoie cam de 14 litri de aer pentru fiecare litru de combustibil pe care vrei să-l arzi şi poţi dubla oricānd debitul de combustibil introdus īn motor, dar trebuie majorat corespunzător şi debitul de aer. La asta foloseşte turbina. Şi nu numai la obţinerea de turaţii mari pe perioade lungi, ci şi la creşteri scurte de sarcină, de ordinul cātorva secunde.
buleala, la Jan 29 2008, 10:51 AM, a spus:
Propriu-zis, nu e o ardere mai bogată īn oxigen, amestecul e oricum controlat, la maşinile cu catalizator. Dar cantitatea suplimentară de oxigen este necesară pentru a arde mai mult combustibil īn aceeaşi unitate de timp. Deci pentru a obţine un plus de putere.
Aceasta postare a fost editata de harald: 29 January 2008 - 10:59 AM
Scris 29 January 2008 - 10:57 AM
insa trebuie retinut si inteles si diferenta de consum intre diesel si benzina
e mult mai mic la diesel cu cel putin 30,40% la aceiasi cap. cilindrica
tot datorita modului de aprindere a combustibilului..
din benzina arsa se foloseste cam 25% efectiv, restu-i pierdere
in timp ce la motorina randamentul e de aprox. 40%
Scris 29 January 2008 - 11:02 AM
amu` asa, ca pentru blonde.... e corect mai turat decat subturat, right?
Scris 29 January 2008 - 11:08 AM
O masina diesel condusa subturat se observa cand ii dai un puls de 4000 rot/min si scoate un fum negru ......
Scris 29 January 2008 - 11:09 AM
Somesh, la Jan 29 2008, 11:02 AM, a spus:
amu` asa, ca pentru blonde.... e corect mai turat decat subturat, right?
avem aceleasi opinii ...
motorul tr sa-l tii la turatia optima nici prea turat nici subturat...atunci se simte el bine...e ca alimentatia la oamenii subalimentat sau obez..
insa la diesel -in comparatie daca-l comparam cu benzina- e turatia mult mai mica...la 2000 de ture e limita ralantiului(in mers)...
la 3000 deja "il omorI" ...
Scris 29 January 2008 - 11:09 AM
buleala, la Jan 29 2008, 10:57 AM, a spus:
insa trebuie retinut si inteles si diferenta de consum intre diesel si benzina
e mult mai mic la diesel cu cel putin 30,40% la aceiasi cap. cilindrica
tot datorita modului de aprindere a combustibilului..
din benzina arsa se foloseste cam 25% efectiv, restu-i pierdere
in timp ce la motorina randamentul e de aprox. 40%
Cānd s-a introdus şi la motoarele Otto injecţia īn locul carburatorului, s-a rezolvat şi cu arderea mai bună.
Diferenţa de consum e valabilă doar la turaţii şi sarcini reduse. La turaţii şi sarcini mari, un Diesel consumă uneori chiar mai mult decāt un Otto de aceeaşi capacitate cilindrică. La 180 km/h, obţii un consum de 17-18 litri la suta de kilometri fără prea mare efort
Scris 29 January 2008 - 11:22 AM
harald, la Jan 29 2008, 11:09 AM, a spus:
Diferenţa de consum e valabilă doar la turaţii şi sarcini reduse. La turaţii şi sarcini mari, un Diesel consumă uneori chiar mai mult decāt un Otto de aceeaşi capacitate cilindrică. La 180 km/h, obţii un consum de 17-18 litri la suta de kilometri fără prea mare efort
cate ture are atunci??!...si cat fum(pierdere) ii da ??
si nu-i corect a vb. -raportata la consum,ci de cilindree ci de putere si cuplu !
Paul Brahtl, la Jan 29 2008, 11:08 AM, a spus:
O masina diesel condusa subturat se observa cand ii dai un puls de 4000 rot/min si scoate un fum negru ......
scoate fum negru din cauza surplusului de combustibil...a motorinei nearse;harald a specificat:creste puterea dar creste si consumul!...orice diesel cu turbina face asta...indiferent cum l-ai condus!
problema e cum ii dai tu "blana"!nu apuca sa arda motorina
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Lada Niva
Lada Niva 4x4 |
piesesiaccesorii | 10 | 17.184 |
|
problema golf 4 tdi
am o problema cu masina mea |