KeRenSa, la Jan 27 2008, 10:12 PM, a spus:
Salutare la toata lumea...
Care e baiu de am scris pe forum? pai de aproximativ doi ani de zile am dureri de abdomen unerori in partea stanga alteori in partea dreapta...mai nu si musculare si de articulatii, uneori ameteli. Am facut extrem de multe teste si toate iasa bune...Doctorita de familie imi spune ca e totul pe baza de stres si ar trebui sa incerc sa vorbesc si cu un psiholog. Este adevarat ca aproximativ doi ani in urme s-a intamplat ceva ce m-a marcat extrem de mult iar starile acestea au aparut pe urme...inclusiv eruptii pe piele...Okay ajung sa cred ca sunt ipohondra si poate chiar e imaginat(al naibii ca durerea aia nu e imaginara de loc) ...chiar nu stiu ce sa mai fac. Este posibil ca acel eveniment sa ma fi marcat atat de tare incat si acum dupa doi ani sa ii simt consecintele?
Mentionez ca acel eveniment m-a creat un sentiment puternic de teama, si chiar si acum daca ma gandesc resimt mult mai vag insa teama aceea...
Care ar fi...modalitati de a trece peste acel moment...? are cineva ceva sfaturi...sau a fost cineva in situatie similara....
O seara faina la toti

da, intr adevar ipohondria este un fel de autosugestie care te face sa crezi ca ai o anumita boala, sau daca auzi de una, crezi k o ai si tu, asta inseamna . dar faptul ca tu ai ramas marcat de ceea ce s a intamplat atunci , organismul tau reactioneaza din plin, ai trait acel moment foarte intens si subconstientul tau elibereaza acel moment trait devenind constient. trebuie sa fii puternic si sa incerci sa faci o terapie la psiholog sau chiar psihiatru. poti simti consecintele unui eveniment, chiar si dupa 20 de ani, imi pare rau ca nu ai spus exact despre ce este vorba si te a facut sa t sperii atat de tare. ca sa poti ajuta o persoana, trebuie sa ii cunosti problema, este primordial. iti dau un sfat. gandeste te la ce s a intamplat atunci, si nu te gandi direct tu, nu mai analiza problema ca fiind tu personajul principal, scrie pe o hartie ce s a intamplat atunci, deseneaza niste omuleti si orienteaza te daca toti au trecut cu bine peste acel moment. asta in cazul in care au fost implicati mai multi, iar daca nu , deseneaza numai unul, care esti tu si concentreaza te, apoi spune asa: am trait acest moment, a fost acum 2 ani, inca il am in imagine,si este cu mine si acum. vreau sa ma despart de el, nu trebuie sa il uit pentru ca mi a marcat intr un fel viata, dar am trecut cu bine si sant in viata ,sant sanatos si dc am trecut peste acel moment si azi sant aici, inseamna ca sant un om puternic. respira adanc cand te gandesti la teama, detaseaza te de tine si urmareste scenariul ca fiind un spectator, nu un personaj. incearca sa iti gasesti activitati care iti fac placere, fa sport, citeste o carte buna, uita te la filme fara violenta sau cu tente de sinucidere si crima. daca vrei sa vorbim mai deschis despre acest subiect si daca vrei pe cineva sa te ajute sa treci peste asta, da mi id-ul tau de mess. incearca totusi sa nu te mai gandesti la ce a fost atunci, iar daca mai apare, orienteaza te in ce loc apare din nou teama si in ce circumstante iti revine in minte acel moment?