Eclesiastul - De ce a pacatuit Solomon? Ca lider Solomon a fost cel mai intelept in civilizatia de atunci.
Scris 26 January 2008 - 10:43 AM
Scris 26 January 2008 - 03:22 PM
luciappoint, la Jan 26 2008, 10:43 AM, a spus:
A ales să dea ascultării plăcerilor umane, adică soţiilor lui care l-au abătut de la credinţa īn Dumnezeu, īnchināndu-se unor obiecte din piatră.
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 11 "A avut şapte sute de neveste..."
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 11 "Cānd a īmbătrānit, Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei; şi inima nu i-a fost īn totul a domnului..."
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 10 "Īn privinţa aceasta Dumnezeu īi spusese să nu meargă după alţi dumnezei; dar Solomon n-a păzit poruncile Domnului."
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 11 "Şi Domnul a zis lui Solomon : <Fiindcă ai făcut aşa, şi n-ai păzit legămāntul meu şi legile mele pe care ţi le-am dat, voi rupe īmpărăţia de la tine, şi o voi da slujitorului tău>."
Solomon a permis să se īnchine omul oricui vrea, chiar şi unei statui de piatră, adică idolilor. Cum se spune īn prezent, a democratizat societatea. Asta se īntāmplă şi īn prezent : conducătorii actuali fac la fel !
Scris 26 January 2008 - 03:33 PM
Solomon a pacatuit ca nu a avut o minte evoluata in care sa se fi dezvoltat CONSTIINTA ...ci a avut o minte creata din lut ...care stim nine ca nu poate evolua caci ptr ce este creat din lut ...nu exista evolutie!
Alta ar fi fost si socoteala cu Solomon ...daca acesta evolua din maimuta ...dar ajungea Fiu de Dumnezeu ...adica Om cu Constiinta superioara...ca acestia NU PACATUIESC !
Cei drept mai gresesc ei din cand in cand ...dar invata din greseli si nu le mai repeta!
lupini, la Jan 26 2008, 03:22 PM, a spus:
Fals!
Oamenii de azi (mai ales cei de o anumita speta) ... se inchina singurului Dumnezeu Adevarat ...BANUL !
Ca e bine sau ca e rau ...asta discutam la alt topic!
Altii oamenii ...dar cei din categoria Mantuitorilor .... se dedica MUNCII lor, familiei lor si Dumnezeului din inima lor!!
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 26 January 2008 - 03:36 PM
Scris 26 January 2008 - 03:36 PM
Scris 26 January 2008 - 04:45 PM
Dupa viata plina si agitata pe care a avut-o sa hodorogit,a obosit si a devenit senil.Pacatul lui nu a fost unul constient ci doar circumstantial.Crezi ca Solomon la varsta la care ajunsese cu toate poverile adunate intr-o viata mai avea discenamant?
Scris 26 January 2008 - 08:09 PM
Gelupanda, la Jan 26 2008, 04:45 PM, a spus:
Dupa viata plina si agitata pe care a avut-o sa hodorogit,a obosit si a devenit senil.Pacatul lui nu a fost unul constient ci doar circumstantial.Crezi ca Solomon la varsta la care ajunsese cu toate poverile adunate intr-o viata mai avea discenamant?
Bineinteles ca avea discernamit, in concluzie nu ar mai fi scris "Eclesiastul".
Sikaryan, la Jan 26 2008, 03:33 PM, a spus:
Solomon a pacatuit ca nu a avut o minte evoluata in care sa se fi dezvoltat CONSTIINTA ...ci a avut o minte creata din lut ...care stim nine ca nu poate evolua caci ptr ce este creat din lut ...nu exista evolutie!
Alta ar fi fost si socoteala cu Solomon ...daca acesta evolua din maimuta ...dar ajungea Fiu de Dumnezeu ...adica Om cu Constiinta superioara...ca acestia NU PACATUIESC !
Cei drept mai gresesc ei din cand in cand ...dar invata din greseli si nu le mai repeta!
Fals!
Oamenii de azi (mai ales cei de o anumita speta) ... se inchina singurului Dumnezeu Adevarat ...BANUL !
Ca e bine sau ca e rau ...asta discutam la alt topic!
Altii oamenii ...dar cei din categoria Mantuitorilor .... se dedica MUNCII lor, familiei lor si Dumnezeului din inima lor!!
Ai auzit vreodata zicala... "Stiu cine esti dupa felul cum gindesti!"
lupini, la Jan 26 2008, 03:22 PM, a spus:
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 11 "A avut şapte sute de neveste..."
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 11 "Cānd a īmbătrānit, Solomon, nevestele i-au plecat inima spre alţi dumnezei; şi inima nu i-a fost īn totul a domnului..."
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 10 "Īn privinţa aceasta Dumnezeu īi spusese să nu meargă după alţi dumnezei; dar Solomon n-a păzit poruncile Domnului."
1 ĪMPĂRAŢI 11 : 11 "Şi Domnul a zis lui Solomon : <Fiindcă ai făcut aşa, şi n-ai păzit legămāntul meu şi legile mele pe care ţi le-am dat, voi rupe īmpărăţia de la tine, şi o voi da slujitorului tău>."
Solomon a permis să se īnchine omul oricui vrea, chiar şi unei statui de piatră, adică idolilor. Cum se spune īn prezent, a democratizat societatea. Asta se īntāmplă şi īn prezent : conducătorii actuali fac la fel !
Da este adevarat, dar intrebarea mea este - De ce a pacatuit? In general si astazi sint multi oameni care pacatuiesc. Stii tu de ce? Solomon cunostea legea lui Dumneze, totusi de ce a pacatuit? Raspunsul este in vechiul testament. Inca nu voi da nici o trimitere.
Scris 26 January 2008 - 08:28 PM
luciappoint, la Jan 26 2008, 08:09 PM, a spus:
Evident ca DA! ...si eu gandesc LIBER !!!
In schimb nu am auzit sa se zica ca : "Stiu cine este dupa felul in care refuzi sa gandesti ca e mai usor sa CREZI"
Desi si acest fel de logica ne-ar permite sa apreciem pe cei care nu gandesc ci CRED fara sa gandeasca!
Scris 26 January 2008 - 11:12 PM
Dar "probele" Biblice se pot realiza si astazi la fel ca pe vremea lui Constantin ...adica se ia Bibllia si se modifica acolo unde nu ne convine.....si o impunem ca cea oficiala!
Aceasta postare a fost editata de Sikaryan: 26 January 2008 - 11:13 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
1 Corinteni 15:5
Daca e vreun crestin pe aici care sa gaseasca un raspuns... |
adicel | 55 | 7.529 |
|
Biblia explicata din perspectiva metafizica
adica Diavolul nu ca personaj cu coarne, iar D-zeu nu ca mos cu barba |