Salut!
Hard-ul meu are 80 Gb si e aproape plin.
As vrea sa stiu daca pot sa mai pun un hard (am observat ca mai e loc) si daca da, care sunt problemele de compatibilitate pe care le impune situatia.
Orice informatie in privinta asta imi este foarte utila, va multumesc!
Pagina 1 din 1
despre hard-disk
Scris 25 January 2008 - 11:19 PM
Probleme de compatibilitate?
Daca e pe interfata IDE si il pui ce aceelasi cablu cu un hard-disk sau CDROM existent, asigura-te ca are aceeasi setare MASTER/SLAVE cu el.
In rest, bafta multa!
Daca e pe interfata IDE si il pui ce aceelasi cablu cu un hard-disk sau CDROM existent, asigura-te ca are aceeasi setare MASTER/SLAVE cu el.
In rest, bafta multa!
Scris 19 February 2008 - 07:12 PM
Prima oară, uită-te pe site-ul producătorului plăcii tale de bază, şi verifică dacă cāte slot-uri ata/sata are. Apoi, alege hard-disk-ul. Dacă hdd-ul pe care īl ai acum este pe IDE, aş cumpăra un hdd, tot pe IDE. Merge şi īn combinaţii (IDE/SATA). Apoi cumpără cablurile necesare (dacă e pe sata, īţi trebuie cablu sata şi adaptor alimentare pentru hdd sata, şi tot aşa..). Singura problemă, e că s-ar putea să crească temperatura celor 2 hdd-uri, şi dacă e prea mare, nu e bine.
Scris 23 February 2008 - 01:08 PM
Paul Brahtl, la Jan 25 2008, 11:19 PM, a spus:
Asigura-te ca NU are aceeasi setare de Master/Slave ca si "colegul" de cablu.
Big.Brother, la Feb 19 2008, 07:12 PM, a spus:
s-ar putea să crească temperatura celor 2 hdd-uri, şi dacă e prea mare, nu e bine.
... asta daca le montezi unul langa celalalt. Daca nu le montezi unul langa celalalt si TOTUSI creste temperatura inseamna ca ai o petarda de sursa care din cauza ca ii scade amperajul isi creste voltajul si faptul ca iti incinta hdd-urile e neglijabil pe langa alte efecte pe care le poate avea...
Scris 23 February 2008 - 01:16 PM
Mai ai o solutie, sa-ti cumperi un hard-drive extern, care are ventilator si alimentare proprie si ai scapat de toate problemele de ventilatie, sursa sau compatibilitate, o sa fie insa mai scump, dar il poti folosi si ca pe un suport portabil de memorie (ca pe un stick adica, dar mult mai mare). In general au 100-150 G.
Impartaseste acest subiect:
Pagina 1 din 1
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Sfat achizitie Cd-player ...
...care sa redea fişiere de muzică |
Trixi | 1 | 1.202 |
|
Sfaturi pt achizitionarea unei camere video | nini nino | 0 | 2.475 |
|
Achiziție multifuncțională laser color Canon MF8350Cdn | unabletobenarcis | 0 | 977 |
|
Placa video
Vizionare filme HD |
Marian Iovanel | 1 | 276 |
|
Editare Full HD!
unitate de cca 5000-5500 ron |
Zenus | 0 | 2.461 |
Contact
Facebook
Twitter
RSS