sau Inregistrare

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

SPALATUL PICIOARELOR din cartea EFECTUL DA VINCI Evaluare topic: * - - - -

#1 Utilizator offline   Da Vinci 

• Boboc
  • Pip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 24 January 2008 - 02:07 PM

Isus,mereu vorbea in pilde, astfel că ,de multe ori nu il inţelegeau nici chiar apostoli şi il puneau pe Isus ca să le explice mai clar.
Dar iata că, chiar şi in ziua de astazi, multe din biserici nu pot să inţeleagă pildele lui Isus şi, introduc in biserică diferite practici nebiblice crezând că fac bine imitându-l pe Isus chiar şi in exemplele(pildele) Lui.
La una din pildele date de El ,(Spălatul picioarelor,)Isus le spune ucenicilor ca să facă şi ei, la fel cum a facut şi El. Ioan 13:15.
Dar , Isus se referea la fructificarea invăţăturii a acelei pilde şi nu in imitarea demonstraţiei care a fost făcută ca un exemplu,şi in sensul invăţăturii să-L urmeze ucenicii pe Isus.
Dar ce a facut Isus, ca ucenici să-l urmeze ?
După ce Isus le-a spălat picoarele ucenicilor,le-a zis: “ inţelegeţi voi ce am facut ? El nu se referea aici la spălatul picioarelor ci, dacă au inţeles invăţătura ca urmare a demonstraţiei şi dacă aceasta a dat rezultat,adică dacă a fost şi inţeleasă.
Voi mă numiţi mai marele vostru şi, aşa este .Dacă ,Eu in calitatea mea,v-am spălat picioarele şi voi sunteţi datori să o faceţi unii altora.”
Isus vorbea in pilde . Prin acestă pildă Isus arăta ucenicilor cum, cel mai mare trebuie să fie servitorul celui mai mic, prin comportament .
Deşi mai multe biserici (au inţeles greşit şi) practică spălatul picioarelor ,dar cu toate acestea, mulţi credincoioşi din biserică stau cu nasul pe sus şi privesc dispreţuitor la cel slab.Spălatul picioarelor in biserici este o formalitate care se face in fiecare lună dar, nu işi are efectul dorit de Isus.Aceste biserici fac ceva ce Isus nu a cerut .Isus a cerut ingăduinţă.Fraţii să fie egali intre ei iar,capii bisericii sa fie la acelaşi nivel cu fratele cel mai sărac in duh din adunare.
Pentru unii este greu pentru că, una este să speli formal unul la altul picioarele,şi alta este in realitate să poţi să realizezi o egalitate intre fraţi, fără să se ţină cont de clase sociale ,studii sau de funcţziile unora din biserică. Trebuie să existe un repect reciproc sau cum spune Isus, să fi slujitorul unul altuia. Ioan 13:12-14. Luca 22:26.
0

#2 Utilizator offline   zeitgeist 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 01-October 07

Scris 24 January 2008 - 02:16 PM

bun..si ? care e ideea?
0

#3 Utilizator offline   Da Vinci 

• Boboc
  • Pip
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 24 January 2008 - 02:48 PM

Vezi postareazeitgeist, la Jan 24 2008, 02:16 PM, a spus:

bun..si ? care e ideea?

Imi pare rau ca nu intzelegi.Ideea este ca :spalatul picioarelor nu este o operatzie biblica si bisericile cu toate ligheanele lor in care se spala ,nu fac pe placul lui Isus care doireste ca cel mai mare sa fie CEL MAI MIC
0

#4 Utilizator offline   ellla 

• eu insami
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 22-July 05

Scris 24 January 2008 - 03:00 PM

da...sa iti iubesti aproapele la fel de mult ca pe tine

asa cum slujesti tie sa-ti fie bine asa sa slujesti si aproapelui :)
0

#5 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 24 January 2008 - 03:05 PM

Vezi postareaDa Vinci, la Jan 24 2008, 02:48 PM, a spus:

Imi pare rau ca nu intzelegi.Ideea este ca :spalatul picioarelor nu este o operatzie biblica si bisericile cu toate ligheanele lor in care se spala ,nu fac pe placul lui Isus care doireste ca cel mai mare sa fie CEL MAI MIC

De acord.Care-i problema?
Cei care practica acest ritual sunt o minoritate care nu merita luata in considerare sau discutata pe forum.
Nu ai altceva de lucru?
0

#6 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 24 January 2008 - 03:08 PM

Vezi postareaDa Vinci, la Jan 24 2008, 02:48 PM, a spus:

De abia acum te-ai prins?
Isus doreste de asemenea ca cel mai bogat sa fie saracul !

ba in plus ma surprinde sa vad ca in Biblia romaneasca textul prin care Isus indeamna la saracie este modificat si pervertit!

De ex in biblia lui Luther este scris "Fericiti cei saraci" iar la romani ..."fericiti cei saraci cu duhul" ...pe semne ca popilor nu prea le iasa saracia la socoteala!
0

#7 Utilizator offline   DarkBringer 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-June 06

Scris 24 January 2008 - 03:08 PM

Ba eu cred ca a incercat sa usureze contactul dintre oameni si apa, tinand cont de gradul avansat de jeg al acelor timpuri. Si cum nu putea sa inceapa de la cap a plecat de la picioare. Ce faci prima oara cand te duci la un om in casa? Te descalti. Pai logic ca biserica si preotii nu o sa inteleaga niciodata atata timp cat la ei in biserica pute a jeg. Bietul Isus nu a reusit cu apa, dar daca scotea si un sapun cred ca il acuzau de vrajitorie.

Aceasta postare a fost editata de DarkBringer: 24 January 2008 - 03:09 PM

0

#8 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-November 06

Scris 24 January 2008 - 03:14 PM

ptiu,credeam ca-i vorba de spalatul picioarelor cu lacrimi si uscatul cu ...parul....nu cu parul, bata :jester: ca te usuca prea rau ..parul :jester:

Vezi postareaellla, la Jan 24 2008, 03:00 PM, a spus:

da...sa iti iubesti aproapele la fel de mult ca pe tine

asa cum slujesti tie sa-ti fie bine asa sa slujesti si aproapelui :)

si ..care e legatura cu spalatul picioarelor?

mda,cred ca mirosul te-ar impiedica sa-l tii aproape ..pe aproapele tau :jester:
0

#9 Utilizator offline   s_s_s 

• daddy's girl
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 06-July 06

Scris 24 January 2008 - 03:15 PM

in ce biserici se practica spalatul picioarelor ?
0

#10 Utilizator offline   red2shoes 

• red
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 08-November 06

Scris 24 January 2008 - 03:16 PM

Vezi postareas_s_s, la Jan 24 2008, 03:15 PM, a spus:

in ce biserici se practica spalatul picioarelor ?

acolo m-as duce si eu :)
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Actrita Elena Bog, dupa viata dedicata teatrului,se dedica Cuvantului lui Dumnezeu Raluca 74  1 1.551
Topic inchis subtila cadere in pacat ellla  31 5.584
Hot Topic (New) Atasamente DIAMANTELE ÎNVĂŢĂTURILOR RELIGIOASE
fara polemica si pareri personale, va rog!
CONSTANTIN*  35 8.279
Topic inchis NEDUMERIRI referitoare la Moderare
De ce este sustinut si inbcurajat fanatismul religios pe ROPORTAL?
Soimos  5 4.416
Hot Topic (New) CONTINUITATEA
crede si nu cerceta?
fericirea  69 17.736