Exista Diavol ? cine-l influenteza pe om sa faca rau ?
Scris 02 January 2010 - 07:54 AM
NASTYPRIMUL, la Jan 2 2010, 04:18 AM, a spus:
Inainte de crestinism nu exista ideea de entitate care sa reprezinte raul! Inventatorii sai au preluat un Zeu pasnic si protector (Pan) si l-au transformat intr-un Zeu al raului. Asta este realitatea, este simpla, mai greu de inteles este motivul pentru care atatia oameni timp de 2000 de ani au crezut in manipularea religioasa. Este un fenomen psihic interesant de studiat!
Recunoasteti personajul: http://ro.wikipedia....Pan_(mitologie) ?
Scris 03 January 2010 - 05:10 AM
Apopii, la Jan 2 2010, 07:54 AM, a spus:
Recunoasteti personajul: http://ro.wikipedia....Pan_(mitologie) ?
Asta vroiam sa aflu. Undeva se spune ca daca nu te intelegi cu oamenii, cum vrei sa te intelegi cu Dumnezeu. Diavolul parca era intermediarul. Oricum informatia asta acum am aflat-o cu Pan. Ceea ce de fapt banuiam.
Cine intelege din postarile noastre, isi da seama de fooooarte multe.
Scris 09 February 2010 - 05:14 PM
nelu28, la Jan 12 2008, 11:55 PM, a spus:
stiam de la profesoara de religie ca daca nu crezi in diavol nu crezi nici in Dumnezeu ..si in biblie se vorbeste despre diavol ...cum va veni apocalipsa (scrie in biblie:D) daca nu exista diavol?cu cine se ''lupta'' Dunmezeu?am citit undeva ca diavolul are rolul de a ne ispiti pentru a vedea ce viata meritam dupa moarte...asta am citit:D
Scris 09 February 2010 - 05:26 PM
Dumnezeu se lupta cu noi sa nu ne pierdem prin viata
Scris 09 February 2010 - 05:32 PM
NASTYPRIMUL, la Jan 2 2010, 04:18 AM, a spus:
Pasarea responsabilitatii.
gotik_angel, la Jan 2 2010, 01:06 PM, a spus:
Nu se poate dovedi ca exista. Actualmente stiinta psihologiei e asa de bine pusa la punct, incat nu reiese de nicaieri ca rautatea cuiva ar veni din alta parte decat de la individul insusi.
Cum anumte incoltesc in inconstient deciziile malefice (sub influenta parentala, apoi a mediului social), asta nu poate spune nici o stiinta. Si acolo s-ar putea ca demonii sa intefereze. Se considera (de catre unii autori) ca exista predispozitie genetica (structurala), spre rău. Erik Erikson spune ca exista copii rai (putini) de la mama natura, asa se nasc ei, structural.
Majoritatea terapeutilor si psihologilor spun ca un copil nu are cum sa ajunga malefic fara influenta parentala, sau a mediului.
Copiii din diverse culturi infiati de parinti OK din USA, nu au devenit malefici.
Ei, Biblia spune altceva, "Te-am cunoscut mai dintainte de a fi conceput in pantecele mamei tale", spune D-zeu despre diversi profeti. Probabil ca aceasta fraza se rezuma la cei predestinati. In rest, indivizii sunt rezultatul structurii si al mediului insumate.
Aceasta postare a fost editata de Thedumbunion: 09 February 2010 - 05:41 PM
Scris 09 February 2010 - 10:57 PM
Aceasta postare a fost editata de Ovidiu_v22: 09 February 2010 - 10:53 PM
Scris 15 February 2010 - 03:27 PM
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Resuscitarea Regulii de Aur | CavalerulJedi | 5 | 1.654 |
|
Revelatie sau schizofrenie!