Nu poti intelege nimic daca te bazezi doar pe biblie , si sa transpui totul in Diavol si Dumnezeu . Realitatea e mult mai complexa si mai abstracta decat putem intelege cu mintile noastre umane .
De ex. eu faceam un exercitiu de imaginatie si ma intrebam : unde se termina universul asta ? Ce mai poate fi ? Multivers , Mega-Multivers.... Si cine e in capatul ala al realitatii ? Cum se vad lucrurile pentru cineva de acolo , pentru ca pana la urma cineva , ceva trebuie sa fi dat nastere lucrurilor ! Dar lui , ei , cine i-a dat nasterea cine l-a creat ?!....si pe ala care l-a creat cine l-a creat , si tot asa . Pana cand ? Unde se termina ?
Si apoi am realizat ! ca astfel nu ajung nicaieri , si deci mai mult ca sigur ca pun problema gresit ! Raspunsurile pe care le caut eu care sa imi indentifice dimensiunile creatorului/creatiei ultime , distanta , timpul... si tot ceea ce m-ar satisface sa inteleg , cu conceptele pe care le stiu pana acuma despre lucruri , pleaca de la baze si ipoteze false . Asta nu e realitatea , asta e doar o reflectie a ei . Realitatea e o dimensiune mai complexa , in care timpul - distanta si dimensiunile < marimile fizice > nu sunt puncte de reper , nu exista . Exista doar in povestea ei , in reflexia ei.... in dimensiunea fizica .
Deci ceea ce vreau eu sa aflu nu exista iar scalarea lucrurilor s-ar putea continua cu usurinta pana la infinit fara a exista nici un paradox . Adevarata dimensiune a realitatii , cea spirituala , probabil ca exista din totdeauna si doar ea e tot ce exista ! Fara sa aiba nevoie sa fie creata de cineva sau sa fie delimitata in vre-un fel . Dar eu nu pot percepe asta pentru ca lucrez cu conceptele povestii - spatiu , timp , marime fizica .
La fel cum nu imi pot face o reprezentare clara precum ca spatiul este plinul , si obiectele si fiintele sunt vidul , raportate la dimensiunea originala !.... la realitate ! Dimensiunea noastra e negativul < ca in filmul fotografic > al unei dimensiuni superioare . Iar incercarea de intelegere a unor entitati , energii , forte , concepte sau mecanisme ale dimensiunii spirituale prin mentalitatea iluziei este gresita si nu va duce prea aproape de adevara ! Ca sa nu mai zic de interpretarea lucrurilor , orbeste prin "cuvantul Bibliei"
Universul/Creatia a pus in coconul uman si energii "joase" si "inalte" pentru a il transforma in fluture . Daca era perfect de la inceput , viata nu mai avea rost ! E adevarat ca gandurile si sentimentele ne invadeaza deseori - fara acordul nostru , si ne imping la lucruri ciudate-irationale-periculoase-pripite dar e intocmai pentru a avea activitate . De capul nostru nu am face nimic singur , pentru ca nu am avea contextul actiunii - ce am face ? am lenevi toata ziua/eternitatea ?
Iar ceea ce religia considera diavol e exact ce avem nevoie pentru a ne dezvolta si cizela . Trebuie sa folosim efectul de catharsis pentr a ne transforma , nu-i nimic rau in asta ! Oricum aruncand toata vina pe "diavol" pentru rautatea omului este gresit si prostesc pentru ca REZONANTA este baza . Daca rezonezi cu forte brute - distructive , e ipocritic sa dai vina pe ele pentru ceea ce faci tu ! chiar daca te imping de la spate .
Cum e aia ? : va invinge lupul pe care il hranesc , ala bland sau ala salbatec !
"Diavolul" nu e niciodata in exeterior ci in interior . Nici un crestin nu intelege ce inseamna cu adevarat fraza ca "cel mai mare atuu al diavolului e ca a convins omenirea ca el nu exista" . Toti crestinii sar cu citate , incercand sa demonstreze alb pe negru ca diavolul exista si e la fiecare colt , dar nu isi dau seama ca exact "el" ii face sa actioneze orbeste cu misionarimul lor destructiv si impunator . Paradoxal ei sunt convinsi ca nu e asa , ca fac asta din proprie initiativa - ca diavolul nu exista !
Credeti ca vorba : cand moare un om , moare o lume ! e doar o simpla metafora ?
Cand noi mancam , si altinceva-ceva se hraneste prin noi ! Cand facem sex , si altcineva simte placerea ! Cand uram si altcineva simte satisfactia ! Cand iubim si altcineva se simte diafan ! Cand avem ganduri frumoase si altcineva le impartaseste si se bucura !
In nici un moment nu facem asta singuri , fara observatie , fara inspiratie sau fara sa impartasim si cu < de la > ceilalti locuitori ai "lumii noastre" , in functie de rezonanta faptelor - bune sau rele .
Deci daca vrem sa spunem daca exista sau nu diavolul prin prisma religiei , putem sa spunem ca exista ! Dar el e doar mana stanga a omului , iar ingerul e mana dreapta . Fara o mana omul nu ar fi o fiinta completa si nu ar putea face treaba pe care o are de facut , in lumea aceasta ! - sa renasca intr-o fiinta superioara ! Zic eu....
Contact
Facebook
Twitter
RSS