sau Inregistrare

• 40 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Exista Diavol ? cine-l influenteza pe om sa faca rau ? Evaluare topic: - - - - -

#1 Utilizator offline   nelu28 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-December 07

Scris 12 January 2008 - 11:55 PM

Multi oameni afirma ca nu exista Diavol ,,(asta e prima inspiratie a lui ),,si ca acesta este doar un personaj mistic ,inventat de catre religiosi ,totusi Dumnezeu nu poate inspira omul sa faca sau sa produc rau ,omul nu se naste ca sa omoare sau sa creeze haos si dezastre !Ce rol are Diavolul in planul lui Dumnezeu ? ;)
0

#2 Utilizator offline   stupid_me 

• Bauhambau roz cu picatele albe
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 19-July 07

Scris 12 January 2008 - 11:57 PM

diavoul isi baga coada, dar tu esti responsabil daca te joci cu coada lui sau nu.
0

#3 Utilizator offline   VanesaBet 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 14-October 07

Scris 12 January 2008 - 11:58 PM

Dumnezeu insusi fiind Unicul Creator, in lume exista Raul - fa tu silogismul.
Exista sau nu?

Cand YHWH indemna la starpirea si masacrarea canaaneenilor de exemplu, nu inspira omul sa faca un rau?
0

#4 Utilizator offline   nelu28 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 January 2008 - 12:06 AM

Citeaza

Cand YHWH indemna la starpirea si masacrarea canaaneenilor de exemplu, nu inspira omul sa faca un rau?

VERY NICE ...

ce zici de asta ...cand doctorul iti extirpeaza o tumoare ...face rau ? ;)
0

#5 Utilizator offline   VanesaBet 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 14-October 07

Scris 13 January 2008 - 12:10 AM

Vezi postareanelu28, la Jan 13 2008, 12:06 AM, a spus:

VERY NICE ...

ce zici de asta ...cand doctorul iti extirpeaza o tumoare ...face rau ? ;)

Uciderea unei populatii suporta comparatie cu primitivismele pe care le emani tu?
Carevasazica daca pe familia ta ii macelaresc calugarii shaolin ca asa le-a spus lor Maestrul Cerurilor, se justifica?

Alt exemplar...

Nelutu, du-te la culcare.
0

#6 Utilizator offline   nelu28 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 January 2008 - 12:17 AM

;)

intrebarea era: exista DIAVOL sau nu ?

...iar in privinta masacrarii ....

te intreb pe tine ...:<daca cineva iti ataca familia ,te vioaleaza ,iti da foc la casa ,cum procedezi ,intrii la negocieri cu ei sau le dai flori?> :P

si te mai intreb ceva ...de ce nu a disparut pop.evreu ..caci arabii sunt de 1000 de ori mai multi ca ei ...?

si de ce arabii se fac martiri ...asa de kiki ?

Aceasta postare a fost editata de nelu28: 13 January 2008 - 12:21 AM

0

#7 Utilizator offline   nelu28 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 January 2008 - 09:37 AM

Diavolul nu este nicidecum aşa cum īl descriu oamenii. Vom vedea cine este Diavolul şi ce spune Biblia despre el. Vom vedea că īn Biblie Diavolul nu este descris ca fiind o făptură urītă ci dimpotrivă una extrem de frumoasă.

Īn Ezechiel 28:12-19 Dumnezeu spune astfel despre Diavol:

- ajunsesei la cea mai īnaltă desăvīrşire, erai plin de īnţelepciune şi desăvīrşit īn frumuseţe
- stăteai īn Eden şi erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe, timpanele şi flautele erau īn slujba ta, pregătite pentru ziua cīnd ai fost făcut.
- erai un heruvim ocrotitor, cu aripele īntinse, pus pe muntele sfīnt al lui Dumnezeu şi umblai prin mijlocul pietrelor scīnteietoare
- ai fost fără prihană īn căile tale, din ziua cīnd ai fost făcut pīnă cīnd s-a găsit nelegiuirea īn tine
- te-ai umplut de sīlnicie, şi ai păcătuit, ţi s-a īngīmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat īnţelepciunea cu frumuseţea ta
- de aceea te arunc pe pămīnt, scot din mijlocul tău un foc , care te mistuie, şi te prefac īn cenuşă pe pămīnt, īnaintea celor ce te privesc.

Isaia 14:12-15
- cum ai căzut din cer Luceafăr strălucitor
- ziceai īn inima ta: Mă voi sui īn cer, īmi voi ridica scaunul de domnie mai presus de stelele lui Dumnezeu; mă voi sui pe vīrful norilor , voi fi ca Cel Prea Īnalt
- dar ai fost aruncat īn locuinţa morţilor, īn adīncimile mormīntului.

Diavolul a fost unul din cei mai frumoşi şi mai īnţelepţi īngeri, dar care din cauza că a vrut să se īnalţe mai presus de Dumnezeu, din cauză că s-a fălit cu frumuseţea lui, s-a umplut de sīlnicie a fost aruncat pe pămīnt şi scos din toate privelegiile sale. Īn cele mai dese cazuri, noi ca şi oameni procedăm asemeni acestui īnger: Dumnezeu ne dă tot ce dorim, ne binecuvīnteză cu ceea ce este mai bun pentru noi, ne ridică īn slavă, dar noi suntem acei care ne fălim cu ceea ce avem, inima ni se umple cu sīlnicie, si nu mai acordăm timpul necesar lui Dumnezeu, ci ne considerăm că suntem aproape ca Dumnezeu.Deci fii atent cum procedezi atunci cīnd Dumnezeu te īnalţă: te comporţi ca un om īnţelept sau asemeni Diavolului.
0

#8 Utilizator offline   sorinel_bucuresti 

• Garoafa
  • PipPip
  • Grup: Validating
  • Inregistrat: 10-January 08

Scris 13 January 2008 - 09:58 AM

m'da diavol cu siguranata exista ;) ca atunci nu avem cum sa explikam :P diferitele scene reale de exorcizari :) si dumnezeu ...... exista ........doar pt. cei care cred in el ..........dar orikum eu am o nelamurire ........ poate imi explika cineva ........ prima oara d-zeu la creat pe adam ..... dupa aceea.... pe eva ...... adam+eva= cain si abel ....... banuiesc ca aia au facut sex intre ei.... ca sa ne inmultim :D deci in concluzie toti suntem fratzi ...... si d-zeu este tatal tuturor............ dar atunci cum a aparut omu de culoare neagra .. cum a aparut chinezu ?........... cine a creat animalele ????......... furnicile ..... etc.:o:) daca stam sa gandim logic...sunt multe intrebari fara raspuns ......... sau poate avetzi voi raspunsu ........ ash fi bucuros sa aflu; si eu ...!!!!
0

#9 Utilizator offline   lupini 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Moderator Global
  • Inregistrat: 11-December 06

Scris 13 January 2008 - 12:13 PM

Vezi postareanelu28, la Jan 12 2008, 11:55 PM, a spus:

Multi oameni afirma ca nu exista Diavol

Cea mai mare mare victorie a lui Satan este să īl facă pe om să creadă că el, diavolul, nu există pentru ca īn acest fel omul să creadă că are voie să facă orice.
0

#10 Utilizator offline   erena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 03-November 07

Scris 13 January 2008 - 12:31 PM

atat timp cat cineva crede ca nu exista d-zeu nu exista nici diavol...insa cine crede in d-zeu atunci sigur crede si in diavol...eu nu cred ca diavolu exista...caci daca ar exista atunci ar exista si d-zeu si atunci probabil ca nu ar mai fi pedepsitim oamnenii nevinovatii ci numai cei vinovatii
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 40 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Dorinta de mai mult... Methala  47 4.587
Replici noi Vaticanul si.... "afacerile" ascunse! laursan3  10 2.922
Hot Topic (New) Transfuzii Estera_I  59 2.228
Hot Topic (New) cati dintre voi sunt ortodocsi
si cati ati ales sa fiti ortodocsi
Cupydon_blu  197 10.138
Hot Topic (New) Atasamente Biserica: intre ipocrizie si adevar Flavia2010  265 4.876