sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

A citit cineva Cartea egipteana a mortilor? credeti ca are "efecte negative" ? Evaluare topic: - - - - -

#21 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 13 January 2008 - 03:23 AM

Vezi postareajoannahart, la Jan 12 2008, 12:11 PM, a spus:

...In plus, ce zici, daca citesc ceva acolo si te "teleportez" in gara din Aachen?

Ce sa zic..ca poate chiar ar trebui sa le citesti. :P

Vezi postareaInfinitus, la Jan 12 2008, 09:47 PM, a spus:

nu integral...ci numai ceea ce am simtit ca trebuie prin sicronicitate... :)
De obicei este suficient chiar si un fragment foarte scurt...pentru a extrage multa cunoastere....

Totusi nu ti-ar strica chiar sa le si citesti, poate apoi nu te vei mai da cu parerea, despre ceva ce nici titlul intreg nu il cunosti. ;)
Iar in cazul tau ,cred ca ti-ar ajuta wikipedia, ca doar de acolo citesti.

Aceasta postare a fost editata de laurent-III-rd: 13 January 2008 - 03:24 AM

0

#22 Utilizator offline   .I. 

• ...mergand prin culoarele iluziei...
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 12-June 07

Scris 13 January 2008 - 07:30 AM

[The Chapter] Of Making The Transformation Into A Hawk Of Gold

The Osiris Ani saith:- I have risen up out of the seshett chamber, like the golden hawk which cometh forth from his egg. I fly, I alight like a hawk with a back of seven cubits, and the wings of which are like unto the mother-of-emerald of the South. I have come forth from the Sektet Boat, and my heart hath been brought unto me from the mountain of the East. I have alighted on the Atet Boat, and there have been brought unto me those who dwelt in their substance, and they bowed in homage before me. I have risen, I have gathered myself together like a beautiful golden hawk, with the head of the Benu, and Ra hath entered in [to hear my speech]. I have taken my seat among the great gods, [the children of] Nut. I have settled myself, the Sekhet-hetepet (the Field of Offerings) is before me. I eat therein, I become a Spirit-soul therein, I am supplied with food in abundance therein, as much as I desire. The Grain-god (Nepra) hath given unto me food for my throat, and I am master over myself and over the attributes of my head.

se baga careva la o interpretare...??? ;)
0

#23 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 06-January 08

Scris 13 January 2008 - 01:46 PM

Incerc sa raspund intrebarii initiale puse de joannaheart.
Le-am citit integral pe amindoua si o poate face oricine. Trebuie doar sa intelegi despre ce e vorba. Personal cea tibetana mi-a placut mai mult.
Infinitus are in mare parte dreptate, dar exagereaza un pic..
Ambele carti sint manuale de instructiuni ("ghid turistic" as spune in gluma) prin care dupa moarte sufletul este pilotat catre planuri mai inalte de existenta, catre lumi mai avansate spiritual si pentru a evita reincarnarea pe Pamint, folosind moartea ca pe o ocazie de evolutie spirituala. Pentru a trasa acel "drum" se folosesc practici, zeitati si simboluri specifice religiilor respective.
De ce spun ca Infinitus exagereaza un pic...
Vechimea textelor (citeva mii de ani) face ca traducerea lor sa fie destul de discutabila, in citeva mii de ani de obicei cuvintele isi pot modifica forma sau intelesul (comparati limba romana de azi cu cea de acum o suta de ani), zeitatile isi pot modifica atributele iar simbolurile isi pot schimba semnificatia.
Scrierea hieroglifica egipteana este dificil de tradus (de exemplu in limba chineza care e tot hieroglifica unei hieroglife ii pot corespunde mai multe cuvinte cu mai multe intelesuri), iar religia lor e disparuta de mult, Expertii in religia si filosofia vechilor egipteni de multe ori se contrazic intre ei pe seama zeitatilor si simbolurilor acestei religii.
Cartile au fost scrise pentru oamenii de rind din acea perioada, care erau analfabeti si needucati, de acea folosesc imagini cit mai impresionante si mai sugestive pentru a se intipari in subconstientul acestora si a-i indrepta catre sfere mai ridicate de existenta. Repet, nu au fost scrise pentru cei "initiati" care ar fi trebuit sa aiba acces automat dupa moarte sau sa se ridice singuri la acele sfere de existenta, ci pentru cei multi care aveau nevoie de ajutor. Deci nu va asteptati sa gasiti mari secrete oculte aici ca nu e cazul...
Nu se pot folosi de catre un crestin din ziua de azi cu o educatie moderna ca mijloc de dirijare a sufletului dupa moarte deoarece nu cunoaste practicile, zeitatile si simbolurile acelor religii (si conforme cu perioada in care au fost scrise - religiile evolueaza si ele in timp), riscind sa ajunga la o destinatie gresita. De exemplu, pentru un crestin obisnuit cu sfintii si ingerii crestini milostivi si blajini e greu sa inteleaga aspectul inspaimintator, terifiant si demiurgic sub care e prezentata o zeitate tibetana iar subconstientul sau sa ajunga la o destinatie total opusa.
In plus, tinind cont ca arabii din ziua de azi sint de neam arab, vorbesc limba araba, sint musulmani si nu au nici o legatura cu poporul egiptean din vechime si religia lor care au disparut de mult, e posibil ca drumul descris de cartea egipteana sa fie acum "inchis". Asta deoarece la capatul drumului se afla "cineva" care primea sufletul respectiv, iar daca de mii de ani nu a mai venit nimeni pe acel drum...
Scuze pentru textul prea lung sper sa iti fie de folos.
0

#24 Utilizator offline   .I. 

• ...mergand prin culoarele iluziei...
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 12-June 07

Scris 13 January 2008 - 05:57 PM

pai daca zici tu ca sunt asa pentru...masele "oarbe"...si ca nu contin secrete....

ia fa o interptretare la "citatul" de mai sus...sa vedem daca ai dreptate sau nu...

daca stai bine sa studiezi cartea...care e o ramasita a ceva mult mai vast si mai bine pus la punct...gasesti lucruri care atesta si detaliaza "istoria zeilor"...

si ce e mai important in studierea unor culturi ... decat intelegerea "fauritorilor" ei si a "cunoasterii lor"...???

cat despre traducere...ai dreptate...dar ea nu a fost tradusa in anumite locuri aiurea pentru ca limba e dificila ci pentru ca a fost tradusa de masoni si practica lor pincipala in astfel de cazuri este manipularea traducerii...si acest lucru nu este decat un bila alba pentru intelgerea faptului ca daca sti sa cauti dai de informatii "puternice" care cand se uita la "aberatiile spuse" pe discovery...rad de se tavalesc pe papirusuri...

Aceasta postare a fost editata de Infinitus: 13 January 2008 - 06:06 PM

0

#25 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 January 2008 - 08:57 PM

The Osiris Ani saith:- I have risen up out of the seshett chamber, like the golden hawk which cometh forth from his egg. I fly, I alight like a hawk with a back of seven cubits, and the wings of which are like unto the mother-of-emerald of the South. I have come forth from the Sektet Boat, and my heart hath been brought unto me from the mountain of the East. I have alighted on the Atet Boat, and there have been brought unto me those who dwelt in their substance, and they bowed in homage before me. I have risen, I have gathered myself together like a beautiful golden hawk, with the head of the Benu, and Ra hath entered in [to hear my speech]. I have taken my seat among the great gods, [the children of] Nut. I have settled myself, the Sekhet-hetepet (the Field of Offerings) is before me. I eat therein, I become a Spirit-soul therein, I am supplied with food in abundance therein, as much as I desire. The Grain-god (Nepra) hath given unto me food for my throat, and I am master over myself and over the attributes of my head.

se baga careva la o interpretare...??? :roll:
[/quote]

Hmmm...Ok! (iar o sa ajung la texte lungi, scuze!)

Scurta introducere:

Osiris este considerat de catre egiptologi un zeu al fertilitatii (eu cred ca initial era zeul nasterii si al mortii) la vechii egipteni, cultul sau este foarte vechi cam 3000 de ani inainte de Hristos - deci cam cu 5000 de ani in urma.

Osiris este varianta greaca a numelui sau, forma originala se considera a fi Uzirii sau Uazirii sau Vazirii (fonetica e cea obisnuita romaneasca) in egipteana veche deoarece nume asemanatoare se mai gasesc si azi la populatia copta si la cea araba din Egipt. Este omorit de un zeu rival Set iar cadavrul sau este facut bucati si "ascuns" in mai multe locuri diferite - traducatorii toti prefera termenul "ingropat" (eu nu - ghici de ce!). Sotia lui zeita Isis (Iziz sau Aziz probabil in egipteana veche) il invinge pe Set si il reinvie pe Osiris refacindu-l din bucati. In asta toti egiptologii prefera sa vada un mit al fertilitatii (saminta ingropata in pamint care rodeste), desi poate fi interpretat si ca un mit al reincarnarii si al vietii dupa moarte. Perechea Osiris - Isis si cultul lor este preluat cu modificari de greci si apoi de romani sub forma Hades si Cora-Persefona. Asa cum am mai spus, in timp zeitatile ajung sa isi modifice atributele, astfel Hades este doar zeul mortii in timp ce sotia lui preia partea cu fertilitatea.

Acum trec la traducerea si interpretarea textului tau, care prezinta de fapt calatoria lui Osiris dupa moarte (textul abunda in metafore si imagini figurate ca sa poata pricepe si omul de rind):

"Osiris spune: M-am inaltat din camera mortuara ca un soim de aur care iese din ou."- e de fapt parasirea trupului de catre suflet

"Am zburat, m-am inaltat ca un soim cu spatele (corpul) de sapte coti si cu aripi asemenea sursei (mamei) de smarald din sud." - aici traducerea e complet cretina: mama de smarald din sud este de fapt Nilul, fluviul care hranea practic Egiptul, care are apele verzi, care izvoraste (se naste) in sudul Egiptului si se varsa in nordul acestuia in Mediterana. Ma incurca foarte mult cei 7 coti care n-au ce cauta aici, un cot are 45 de centimetri deci soimul ar fi avut un corp de 3,15 m- cam mare nu? Va ofer direct varianta mea: Asa cum Nilul curge de la sud la nord ma ridic strabatind ca un soim cele 7 chakre (hehe! ca sa vezi ce era de fapt!)

"Am coborit sau inima mea a coborit dinspre rasarit cu Barca Apusului" - Am murit sau am murit prematur (omorit) asa cum moare (aparent) Soarele cind apune.

"Am ajuns la sau m-am ridicat cu Barca rasaritului unde am fost intimpinat de cei ce rezida in propria substanta (inclusiv Ra). Am ajuns printre zei, (fii lui Nut)" - M-am ridicat si am ajuns intr-o lume superioara unde i-am intilnit pe cei ce rezida in substanta proprie - deci cei ce traiesc in propriul spirit nu intr-o substanta straina (carnea corpului muritor) adica spiritele sau zeitatile.

"M-am asezat in fata altarului de ofrande, sint hranit acolo, mi se ofera acolo hrana cit doresc pina cind devin un suflet-spirit"- in fata altarului mi se ofera initierea, cunoasterea de care am nevoie pentru a-mi elibera spiritul - ca in cina cea de taina din crestinism, cunoasterea spirituala este descrisa drept hrana pentru suflet

"Zeul graului (granelor) Nepra mi-a dat hrana pentru gura mea pina cind am ajuns stapin pe mine insumi si pe atributele capului meu" - tembelul de englez care a tradus cartea face confuzia intre cunoastere ca hrana spirituala si mincare, Nepra era probabil zeul intelepciunii sau cunoasterii care ii ofera cunoastere initiatica pina devine intelept (oricita mincare ar fi bagat in el nu devenea mai intelept lmao!)

Cam asta e... in afara de smecheria cu "sapte coti" mult ezoterism nu contine. Repet, aceste carti erau scrise pentru cei multi si nestiutori care trebuiau ajutati in calatoria de dupa moarte, cei "initiati" erau in stare sa-si gaseasca drumul singuri.

In ce priveste traducerile asa zisilor "experti" egiptologi vedeti si voi in ce hal sint...

Personal recomand cartea tibetana pentru ca poporul si religia care a creat-o mai exista inca asa ca e mai greu pentru un traducator tembel sa isi bata joc de traducere cum vrea el.

Scuze pentru textul prea lung! ( e vina lui Infinitus :wub: )
0

#26 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 13 January 2008 - 09:15 PM

Multumesc florianb!

Oricum, va dati seama ca nu ma intereseaza cartiel din p de vedere spiritual ci ca beletristica.......Nici nu mi-ar surade ideea sa ma intalnesc cu vreun zeu egiptean sau tibetan :roll:
0

#27 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 January 2008 - 09:15 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 13 2008, 09:10 PM, a spus:

joannaheart ti-a fost de vreun folos faptul ca am batut cimpii pe spatii largi sau sa ma abtin pe viitor?
0

#28 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 13 January 2008 - 09:22 PM

Nota 10 Florian, o interpretare f buna :roll:

joannaheart ti-a fost de vreun folos faptul ca am batut cimpii pe spatii largi sau sa ma abtin pe viitor?

Ce ai scris tu mi se pare f plauzibil si concret......Nu ai batut campii

Relatarile egiptenilor despre moarte seamana mult cu ceea ce am citit in cartea dr ului Moody- despre relatarile din moartea clinica a "contemporanilor "nostrii.......
Bine, interpretarea termenilor e diferita. Cum crezi ca si-au "facut ei o idee" despre moarte?......Tot prin fenomenul mortii clinice, reintoarceri in trup? Sau pur si simplu, vise premonitorii?
0

#29 Utilizator offline   florianb 

• Cactus
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 13 January 2008 - 09:36 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 13 2008, 09:22 PM, a spus:

Cum crezi ca si-au "facut ei o idee" despre moarte?......Tot prin fenomenul mortii clinice, reintoarceri in trup? Sau pur si simplu, vise premonitorii?

Cam asa ceva... Chiar in biblia noastra crestina sint amintiti acei prooroci la care evreii apelau adesea si care erau niste oameni sfinti care stapineau canale speciale de comunicare cu divinul, visele premonitorii fiind unul din aceste canale. Probabil ca aveau si egiptenii astfel de oameni, nu doar evreii.
In societatea moderna de azi daca mai exista citiva ori nu-i crede nimeni ori sint bagati direct la balamuc...
0

#30 Utilizator offline   xyxyx 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 19-September 07

Scris 13 January 2008 - 10:42 PM

Osiris este varianta greaca a numelui sau, forma originala se considera a fi Uzirii sau Uazirii sau Vazirii (fonetica e cea obisnuita romaneasca) in egipteana veche deoarece nume asemanatoare se mai gasesc si azi la populatia copta si la cea araba din Egipt. Este omorit de un zeu rival Set

.....pai Seth era fratiorul nu un zeu la intamplare .....

.... :blink: si ca sa fie si mai si, unii zic ca si Isis era sora lor....! :lol2:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Tabere tematice
despre tabere din Romania cu tematica in domeniile acestui forum
AdiM  1 4.380
Topic inchis evolutia umana bidiu  33 13.264
Topic inchis puteti fi mediu?testati-va...sa vedem daca puteti fi mediu mo089  146 13.314
Topic inchis Atasamente Iadul - descriere detaliata Cleric Prestųn  13 9.352
Topic inchis Intalnire Bucuresti - 25 aprilie, ora 14.00, in cismigiu
pentru aria de Paranormal
luminos1  46 9.709