sau Inregistrare

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

A citit cineva Cartea egipteana a mortilor? credeti ca are "efecte negative" ? Evaluare topic: - - - - -

#11 Utilizator offline   Two 

• Last Aristocrat Dandy
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-September 06

Scris 12 January 2008 - 05:54 AM

Vezi postareaInfinitus, la Jan 12 2008, 04:51 AM, a spus:

Parerea mea subiectiva....
Astfel de carti...precum Cartea Tibetana a MOrtilor/Bardo Thodol si Cartea Egipteana a Mortilor/Papirusul lui Ani....sunt adevarate programe "energetice" de conectare/integrare in "canale astrale"....

Parerea ta , ramane doar parerea ta si adevarat ca foarte subiectiva .
Prima, respectiv Cartea Mortiilor, tradusa la noi sub numele Cartea egipteana a mortiilor, este de fapt o culegere de formule sau descantece, menita sa il ajute pe cel ce murea, sa infrunte orice primejdie a lumii de apoi. Este o compozitie foarte eterogena , cu formule mostenite din"Textele piramidelor” si din cele ale sarcofagelor , cu imprumuturi din diverse epoci.
Spre deosebire de Cartea tibetana a vietii si a mortii, care pune accent pe o mai buna intelegere a vietii si acceptare a mortii.
Moartea fiind o parte natura a vietii noastre, ce in final trebuie acceptata .
Pentru cine este pasionat de istorie si antropologie, este o lectura placuta, ambele carti reliefand destul de bine anumite aspecte ce nu se intalnesc in viata moderna care o traim .
0

#12 Utilizator offline   .I. 

• ...mergand prin culoarele iluziei...
  • PipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 12-June 07

Scris 12 January 2008 - 06:03 AM

pai in primul rand....tu ai "combatut" parerea mea si al altora ca mine...cu ce gasesti pe wikipedia...
faptul ca gasesti pe wikipedia informatii de genu...nu inseamna ca si cunosti adevaratele detalii ale "faptelor in cauza"...
eu am studiat cartile...din plin...si stiu despre ce vorbesc...
nu mi-o lua in nume de rau...dar trebuia sa precizez...ca parerea mea vine dupa studiu...si nu invers...

:P

nu sunt simple "lecturari"....sunt adevarate "carti de magie"....

o paralela...

avem in fata o zona frumoasa de natura plina cu copaci...
unul vede in acea zona...o afacere imobiliara...
altul vede in ea...material lemnos...
altcineva vede ... un bun refugiu...
un altul...vede ce e de fapt...un loc ce exprima frumusetea si perfectiunea naturii...

Aceasta postare a fost editata de Infinitus: 12 January 2008 - 06:11 AM

0

#13 Utilizator offline   părere 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 05-March 07

Scris 12 January 2008 - 08:53 AM

[quote name='Infinitus' date='Jan 12 2008, 06:03 AM' post='127045

avem in fata o zona frumoasa de natura plina cu copaci...
unul vede in acea zona...o afacere imobiliara...
altul vede in ea...material lemnos...
altcineva vede ... un bun refugiu...
un altul...vede ce e de fapt...un loc ce exprima frumusetea si perfectiunea naturii...
[/quote]
ce argumenteaza ca ultimul vede "ce e" si nu vede si acesta doar un punct de vedere?
0

#14 Utilizator offline   Kahila 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 04-September 07

Scris 12 January 2008 - 10:19 AM

O a re cineva in format electronic?
0

#15 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 03-December 07

Scris 12 January 2008 - 12:11 PM

Merci Infinitus......
Din cate inteleg, in Cartea egipteana o sa dau de formule, vraji......Am sanse sa "inteleg " ceva? Sa citesc ceva concret despre aceste ritualuri ale mortilor.....?

Vezi postarealaurent-III-rd, la Jan 12 2008, 06:54 AM, a spus:

Parerea ta , ramane doar parerea ta si adevarat ca foarte subiectiva .
Prima, respectiv Cartea Mortiilor, tradusa la noi sub numele Cartea egipteana a mortiilor, este de fapt o culegere de formule sau descantece, menita sa il ajute pe cel ce murea, sa infrunte orice primejdie a lumii de apoi. Este o compozitie foarte eterogena , cu formule mostenite din"Textele piramidelor” si din cele ale sarcofagelor , cu imprumuturi din diverse epoci.
Spre deosebire de Cartea tibetana a vietii si a mortii, care pune accent pe o mai buna intelegere a vietii si acceptare a mortii.
Moartea fiind o parte natura a vietii noastre, ce in final trebuie acceptata .
Pentru cine este pasionat de istorie si antropologie, este o lectura placuta, ambele carti reliefand destul de bine anumite aspecte ce nu se intalnesc in viata moderna care o traim .

Si eu sunt destul de bine ancorata in realitate.....dar totusi, n-as vrea sa "distrug corola de minuni a lumii" :good: Imi place sa cred ca mai exista mistere,.......

Vezi postareajoannahart, la Jan 12 2008, 01:00 PM, a spus:

Merci Infinitus......
Din cate inteleg, in Cartea egipteana o sa dau de formule, vraji......Am sanse sa "inteleg " ceva? Sa citesc ceva concret despre aceste ritualuri ale mortilor.....?

Si eu sunt destul de bine ancorata in realitate.....dar totusi, n-as vrea sa "distrug corola de minuni a lumii" :P Imi place sa cred ca mai exista mistere,.....In plus, ce zici, daca citesc ceva acolo si te "teleportez" in gara din Aachen? :o:..

Uf ce aiurea am editat!!!!

Aceasta postare a fost editata de joannahart: 12 January 2008 - 12:10 PM

0

#16 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 January 2008 - 01:51 PM

Vreau sa va mai rog ceva.......
Daca gasiti vreun link....in romaneste putin probabil, eventual in engleza in legatura cu subiectul,postati-l aici
0

#17 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 January 2008 - 09:18 PM

Am gasit eu inaintea voastra :o:
http://interoz.com/egypt/bkofdead.htm
Ce parere aveti.....?
0

#18 Utilizator offline   .I. 

• PipPipPipPip

Scris 12 January 2008 - 09:21 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 12 2008, 09:18 PM, a spus:

Am gasit eu inaintea voastra :o:
http://interoz.com/egypt/bkofdead.htm
Ce parere aveti.....?

The Osiris Ani, whose word is truth, saith:- I am the holy lotus that cometh forth from the light which belongeth to the nostrils of Ra, and which belongeth to the head of Hathor. I have made my way, and I seek after him, that is to say, Horus. I am the pure lotus that cometh forth from the field [of Ra].

de acolo am citat prima oara... :good:
0

#19 Utilizator offline   joannahart 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 12 January 2008 - 09:46 PM

Infinitus,tu ai citit-o pe toata?
0

#20 Utilizator offline   .I. 

• PipPipPipPip

Scris 12 January 2008 - 09:47 PM

Vezi postareajoannahart, la Jan 12 2008, 09:46 PM, a spus:

Infinitus,tu ai citit-o pe toata?

nu integral...ci numai ceea ce am simtit ca trebuie prin sicronicitate... ;)

fac o interpretare pentru a te ajuta sa intelegi cam cum sa intelegi tot amalgamul de idei din carte...

The Osiris Ani, whose word is truth, saith:- I am the holy lotus that cometh forth from the light which belongeth to the nostrils of Ra, and which belongeth to the head of Hathor. I have made my way, and I seek after him, that is to say, Horus. I am the pure lotus that cometh forth from the field [of Ra].

Osiris....spune despre el....ca este lotusul sfant...care inseamna ca el este "incarnarea" sfanta in "glanda pineala" a geneticii sfinte....

El vine din lumina....sau energia 4d...ce apartine "narilor lui Ra"...care sunt portalurile/vortexurile mintii genetice RA... si care apartine capului lui Hathor...granita energetica dintre vortexul lui Ra si "lumea asta"...Hathor fiind "principiul feminin" care este "aeroportul" dintre "Zei" si "oameni"...

El a creat "calea"...si il cauta pe Horus..."un fel de problema politica genetica"....

revine si spune...din nou...intr-o exprimare mai putin simbolica....ca el este "Lotusul" care vine din Campul Ra...
Camp RA - "tribul/rasa" si memoria genetica a zeilor pre-egipteni...

ceva de genu'....Ideea este ca trebuie sa corelezi "metaforele" cu "sensul propriu" prin Cunoastere....

De obicei este suficient chiar si un fragment foarte scurt...pentru a extrage multa cunoastere....

Aceasta postare a fost editata de Infinitus: 12 January 2008 - 09:57 PM

0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 12 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Acest topic e inchis

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Topic inchis Atasamente Supernatural
Povestea a doi frati care se infrunta doar cu fiinte supranaturale
Inger Sedat  15 5.059
Topic inchis Ciudat
Astrologie si paranormal sau medicina
viseanicolae  21 10.132
Topic inchis Stie cineva care sunt ultimile predictii ale lui ION ISTRATE referitoare la cutremurul ce va veni? radu_vlad  3 19.050
Topic inchis [PROBLEME] Nu am vise
Nu am vise si atunci cand adorm simt ca ma lovesc de tavan..
tenie2k  26 4.652
Topic inchis Atasamente Ceva ciudat intr-o poza Knoppyx  45 9.872