sau Inregistrare

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia ortodoxa - origine, crez Teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#491 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 10 July 2008 - 05:29 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 10 2008, 06:28 PM, a spus:

Ca sa ajungi la Adevar trebuie sa urmezi cele doua cai : Credinta si Smerenia :)

Nu TREBUIE să faci nimic. Îl primeşti sau nu. Îţi este DAT sau nu.
0

#492 Utilizator offline   Sleeping Ashes 

• Ateu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 16-August 07

Scris 10 July 2008 - 05:34 PM

Vezi postareaoctavc, la Jul 10 2008, 05:21 PM, a spus:

1. Fara suflet? Tu, daca ai de ales intre a-ti salva de la moarte fiul sau pe altcineva strain...

Dupa cum descriai tu ( daca nu era Ion sau Edison erau altii ) asa se intelegea. :) Ca si cum ar fi piese de schimb intr-un mecanism.

3. Aievea? Nu avertiza oare asupra diferentelor:
"Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela şi învierea cea din morţi, nici nu se însoară, nici nu se mărită" "Căci, când vor învia din morţi, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri" "Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer. "....
Mirada, ingerii din cer sunt gandurile bune din mintile oamenilor. Aici este Raiul. "Aici este Imparatia lui Dumnezeu: in voi". Incearca sa accepti asta si ai sa vezi cum deodata totul va capata claritate si sens!

Dupa crestinism ingerii sunt entitati spirituale sau duhuri care traiesc in cer ( lumea spirituala de apoi ) impreuna cu duhul sfant si toti sfintii. Nu sunt doar gandurile pozitive din mintile oamenilor. Nu ca as sustine aceste credinte, dar trebuie sa avem o viziune clara in legatura cu imaginile prezentate in scriptura. Ce propavaduiesti tu e o doctrina ateista, cu toate ca e mai apropiata de adevar.
Din perspectiva mea ingeri sau demoni sunt oamenii care sunt singurii raspunzatori de gandurile si faptele lor.

4. Adevarul.
Tolstoi spunea sa nu incerci sa-i dai raspunsuri cuiva, la intrebari pe care inca nu si le-a pus.
Dar vad ca tu ti le pui.
Poti lua adevarul din diverse surse, numai sa vrei.
Eu iti pot oferi doar una, cartea: 'civilizatia inilor", pe care o poti downloada de la:

http://civilizatiain....wordpress.com/

De asemenea, iti pot sta la dispozitie cu lamuriri.

Acesta e adevarul tau asa cum ceea ce sustin crestinii e adevarul lor. Deocamdata adevarul suprem nu-l cunoaste nimeni. :roll:

Aceasta postare a fost editata de Mirada-Dicovici: 10 July 2008 - 05:36 PM

0

#493 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• sometimes I get a good feeling...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-June 08

Scris 10 July 2008 - 05:43 PM

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Jul 10 2008, 06:34 PM, a spus:

Acesta e adevarul tau asa cum ceea ce sustin crestinii e adevarul lor. Deocamdata adevarul suprem nu-l cunoaste nimeni. :roll:

Aici is dau pentru prima data dreptate de cand scriu pe aceste topicuri de pe forum. Adevarul Suprem nu-l cunoaste decat Dumnezeu.... :)

Aceasta postare a fost editata de NeXuS-2008: 10 July 2008 - 05:44 PM

0

#494 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 10 July 2008 - 09:46 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 10 2008, 06:28 PM, a spus:

Ca sa ajungi la Adevar trebuie sa urmezi cele doua cai : Credinta si Smerenia :idea:

Cele doua cai?
Credinta?
Care din ele?
Tu urmezi calea crestin ortodoxa, asa-i?
Ai spus ca i-ai omora pe toti ceilalti, nu?
Si o urmezi, nu pentru ca ai ales dintre toate celelalte, asa-i?
Ci pentru ca in asta te-ai nascut, da?

Spune-mi, daca te nasteai intr-o familie de pocaiti, sau musulmani, sau budisti, CE FACEAI?
Credeai tu tot in crestin ortodoxie, Nexus?

Asa ca ce-i credinta?

Acesta e adevarul tau asa cum ceea ce sustin crestinii e adevarul lor. Deocamdata adevarul suprem nu-l cunoaste nimeni. :blink:

Bineinteles, si fara discutie ca asa este.
Doar ca gandind asa, si refuzand adevar dupa adevar, nici nu o sa-l aflam vreodata...

Avem acel avantaj, unic in univers pana una alta, de a putea filtra informatiile, folosindu-ne de inteligenta, logica si ratiune.
Nu ar trebui sa ne fie nici lene si nici frica.

Oricum, avem o Scriptura, buna - rea, cum este ea, la care se poate raporta orice teorie.
Numai sa vrem sa aflam...

PS.
Si in plus, trebuie sa ne mai ferim si de potopul de 'profeti' falsi, si de Satana...
E greu, mai bine ne uitam la OTV...
(nu ma refer la tine, ci in general)

Dupa cum descriai tu ( daca nu era Ion sau Edison erau altii ) asa se intelegea. :blink: Ca si cum ar fi piese de schimb intr-un mecanism.

Uite, cum denumesc eu, o linie sau scara evolutiva:

cantatul live pe scena, cantatul live prin radio, gramofon, patefon, disc vinil, casetofon, magnetofon, videocasetofon, CD, DVD, Hard Disk...

Fiecare din aceste trepte a fost, la origine, rodul gandirii unui om.
Pentru fiecare inventie, altul.

Acum, daca sa spunem ca unul dintre ei ar fi murit inainte de a-si duce visul pana la cap, crezi cumva ca s-ar fi sarit de la casetofon la VHS, si nu s-ar fi inventat magnetofonul?
In nici un caz, Mirada.
Cum spui tu, Dumnezeu are multe piese de schimb...

Aceasta postare a fost editata de octavc: 10 July 2008 - 09:47 PM

0

#495 Utilizator offline   Sleeping Ashes 

• Ateu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 10 July 2008 - 10:20 PM

Vezi postareaoctavc, la Jul 10 2008, 10:46 PM, a spus:

Cum spui tu, Dumnezeu are multe piese de schimb...

Da... si celelalte "piese" care nu mai indeplinesc criteriile de functionare sunt bune de aruncat la gunoi, nu ?! Aceasta infamie care reiesea din modul tau de a percepe lumea am vrut sa o subliniez de la bun inceput, dar se pare ca tu consideri firesc ( chiar bun ) acest circuit inchis al societatii capitaliste in care traim, dar omiti un fapt esential - acela ca suntem suflete vii si nu masinarii intr-un mecanism evolutiv pe care le schimba divinitatea dupa bunul ei plac.
0

#496 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 11 July 2008 - 12:14 AM

Vezi postareaMirada-Dicovici, la Jul 10 2008, 11:20 PM, a spus:

Da... si celelalte "piese" care nu mai indeplinesc criteriile de functionare sunt bune de aruncat la gunoi, nu ?! Aceasta infamie care reiesea din modul tau de a percepe lumea am vrut sa o subliniez de la bun inceput, dar se pare ca tu consideri firesc ( chiar bun ) acest circuit inchis al societatii capitaliste in care traim, dar omiti un fapt esential - acela ca suntem suflete vii si nu masinarii intr-un mecanism evolutiv pe care le schimba divinitatea dupa bunul ei plac.

Eu incerc sa observ si mai apoi sa constat, atat cat pot de corect.
Pentru sugestii si reclamatii, stii unde trebuie sa te adresezi...

Au mai fost si alte oranduiri, de la sclavagiste la comuniste, dar nu de oranduirile omului vorbim, Mirada, ci de ale lui Dumnezeu.

Acele 'piese care nu mai indeplinesc criteriile de functionare', chiar daca asa cum spui tu, ar fi 'bune de aruncat la gunoi', tocmai ca in sistemul de care vorbim sunt pretuite, ca si simboluri si exemple de urmat.
Cum spuneam, multe dintre ele sunt afisate in forma de tablouri prin universitati si de ganduri in manuale si minti de profesori.

Piesele care ar fi putut aduce ceva important pentru omenire, dar nu au apucat sa o faca deoarece, cum spuneam in exemplul meu pur imaginativ, au murit la nastere, nu ajung la gunoi ci in cimitir.
Consideri normal sa le fi atarnat cineva in tablouri? Sau in manuale?

Eu asta sustin, dar daca tu intelegi altceva, te rog mult nu da calificative eronate.
(Ca sa nu spun tot infame, ok?)
0

#497 Utilizator offline   Liviu. 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 26-January 06

Scris 11 July 2008 - 03:49 AM

3. Aievea? Nu avertiza oare asupra diferentelor:
"Iar cei ce se vor învrednici să dobândească veacul acela şi învierea cea din morţi, nici nu se însoară, nici nu se mărită" "Căci, când vor învia din morţi, nici nu se mai însoară, nici nu se mai mărită, ci sunt ca îngerii din ceruri" "Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer. "....
Mirada, ingerii din cer sunt gandurile bune din mintile oamenilor. Aici este Raiul. "Aici este Imparatia lui Dumnezeu: in voi". Incearca sa accepti asta si ai sa vezi cum deodata totul va capata claritate si sens!

Se poate oare si fara prea mult prozelitism?
0

#498 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• sometimes I get a good feeling...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-June 08

Scris 11 July 2008 - 03:13 PM

Ingerii din cer exista in Imparatia Cerurilor si nu in Imparatia Mintii ca asa ceva exista doar la nivel cerebral adica a gandirii si de aflare a Cunoasterii. Nu este aici pe pamant Imparatia lui Dumnezeu ci in Cer. Nu ai formulat bine : "Aici este Raiul", ci aici a fost odata Raiul, el se afla in Gradina Eden. El a fost distrus odata cu savarsirea pacatului, Adam si Eva au fost izgoniti din Rai. Asa cum e vorba aceea: "Dumnezeu este in voi" se refera la Binele pe care Dumnezeu l-a sadit in noi de la Facere, el se afla in inima fiecarui om.Eu am o conceptie foarte vasta asupra vietii si cunosc multe legate de lumea care ne inconjoara.

Cele doua cai?
Credinta?
Care din ele?
Tu urmezi calea crestin ortodoxa, asa-i?
Ai spus ca i-ai omora pe toti ceilalti, nu?
Si o urmezi, nu pentru ca ai ales dintre toate celelalte, asa-i?
Ci pentru ca in asta te-ai nascut, da?

Spune-mi, daca te nasteai intr-o familie de pocaiti, sau musulmani, sau budisti, CE FACEAI?
Credeai tu tot in crestin ortodoxie, Nexus?

Asa ca ce-i credinta?.

Da cele doua cai: Credinta si Smerenia, amandoua trebuie urmate in viata. Calea Adevarata a credintei in Bunul Dumnezeu este Ortodoxia. Nu am spus neaparat ca i-as omora pe toti, ci doar pe aceia care imi vor mie raul sau al familiei mele, si cei care vor sa imi faca nedreptate, caci pe acestia i-as omora fara sa-mi para rau, si nu as pacatui, fiindca si Dumnezeu ii uraste pe acesti oameni, el nu-i slujesc Lui, ci lui Satana. Cel mai groaznic lucru pe care Dumnezeu isi varsa toata mania lui este NEDREPTATEA.
Urmez calea Ortodoxiei pentru ca ea ii va salva pe multi de la pieire si ii va indulci cu viata vesnica.
M-am nascut in ea si Slava Domnului, ca ii multumesc in fiecare zi ca sunt in aceasta credinta.
Daca ma nasteam in alte familii de alte religii, luam o decizie in ce religie sa raman doar daca cercetam ce religie este cea adevarata si dreapta, cu siguranta ca alegeam Ortodoxia.
Ortodoxia este Calea spre Adevar.

Aceasta postare a fost editata de NeXuS-2008: 11 July 2008 - 03:15 PM

0

#499 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 11 July 2008 - 03:39 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 11 2008, 04:13 PM, a spus:

Nu am spus neaparat ca i-as omora pe toti, ci doar pe aceia care imi vor mie raul sau al familiei mele, si cei care vor sa imi faca nedreptate, caci pe acestia i-as omora fara sa-mi para rau, si nu as pacatui, fiindca si Dumnezeu ii uraste pe acesti oameni, el nu-i slujesc Lui, ci lui Satana.

Superb, esti un exemplu superb! Ai reusit sa-ti rationalizezi crima! Ai reusit sa gasesti o explicatie si o motivatie pentru a ucide.
Esti un exemplu superb de spalare de creier. Sincer nu stiu ce tehnici au fost folosite in cazul tau dar se pare ca fundamentalismul crestin este cel putin la fel de eficient pe cat e fundamentalismul islamic. Au reusit sa te transforme intr-o arma. Non-violenta exprimata de Cristos in biblie a devenit pentru tine un detaliu marunt de care nu trebuie tinut cont. Tot ce mai e nevoie acum e sa apara un om care sa te foloseasca, un om care sa apese pe tragaci, unul care sa-ti puna in brate un calup de dinamita si sa te trimita in mijlocul unei moschei pline de oameni sau in mijlocul unui grup de atei sau de homosexuali. Ti-ai da fericit viata "pentru Dumnezeu" si i-ai ucide pe acesti "slujitori ai Satanei" asa dupa cum ai spus... FARA SA-TI PARA RAU!
0

#500 Utilizator offline   Sleeping Ashes 

• Ateu
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie

Scris 11 July 2008 - 03:41 PM

Bineinteles, si fara discutie ca asa este.
Doar ca gandind asa, si refuzand adevar dupa adevar, nici nu o sa-l aflam vreodata...

Avem acel avantaj, unic in univers pana una alta, de a putea filtra informatiile, folosindu-ne de inteligenta, logica si ratiune.

Octav, tu ai dreptate, dar am fortat eu putin nota incercand sa descopar adevarul absolut. :lol2:

Vezi postareaoctavc, la Jul 11 2008, 01:14 AM, a spus:

Acele 'piese care nu mai indeplinesc criteriile de functionare', chiar daca asa cum spui tu, ar fi 'bune de aruncat la gunoi', tocmai ca in sistemul de care vorbim sunt pretuite, ca si simboluri si exemple de urmat.
Cum spuneam, multe dintre ele sunt afisate in forma de tablouri prin universitati si de ganduri in manuale si minti de profesori.

Piesele care ar fi putut aduce ceva important pentru omenire, dar nu au apucat sa o faca deoarece, cum spuneam in exemplul meu pur imaginativ, au murit la nastere, nu ajung la gunoi ci in cimitir.
Consideri normal sa le fi atarnat cineva in tablouri? Sau in manuale?

Eu asta sustin, dar daca tu intelegi altceva, te rog mult nu da calificative eronate.
(Ca sa nu spun tot infame, ok?)

Cimitirul asta seamana cu un fel de recycle bin. Dar in fine... fiecare cu viziunea lui despre existenta.
Ceea ce am vrut eu sa subliniez mai mult a fost faptul ca oamenii sunt uitati prea usor de semenii lor de parca nu ar insemna nimic. Nu sa fie glorificati precum savantii ar trebui, ci macar pastrati ca o amintire intr-un colt de memorie colectiva in semn de minim respect pentru efortul depus in aceasta viata. Dar se pare ca soarta e mai cruda de atat. Nici macar nu mai conteaza ce-ai trait, ce-ai gandit, ce-ai visat. Vor fi altii, iar tu vei fi uitat.
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) ce parere aveti de Armata Salvarii
Armata Salvarii
Valibibi  60 8.639
Replici noi Din filozofia lui Petre Tutea ben_gal_1  10 2.302
Hot Topic (No New) Atasamente Despre cultul adventist
teme combinate
nelu28  3.264 144.694
Hot Topic (New) CE ESTE PECETEA VIULUI DUMNEZEU DIN APOC 7 , 2-3.? Dumitru56  48 6.120
Replici noi Opus Dei
Ce parere aveti despre secta lui Josemaria Escriva?
Mashime  2 1.443