sau Inregistrare

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia ortodoxa - origine, crez Teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#441 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 05 July 2008 - 10:38 AM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 5 2008, 11:32 AM, a spus:

Asta este religia care va salva aceasta lume...

De ce sa o salveze pe aceasta atunci cand se stie clar ca "mantuirea" vine doar pe lumea aialalta!
Sa intelegem ca aceasta religie ii va face pr toti credinciosii nemuritori?
OK ...accept si asta ...dar ce legatura are asta cu "aceasta lume" cand totul se petrece pe lumea aialalta?

Citeaza

Cu ce s-a intamplat la Tanacu a fost un caz rar, ca din cate stiu si din cate am vazut eu la slujbele de exorcizare, oamenii scapa de duhurile necurate, dar acolo a fost.......ceva :cry:

Ai uitat sa spui ca doar religiosi pot fi exorcizati (pentru ca pe acestia ii patrubde satana) ...ateii si oamenii cu ratioune si constiinta nu pot fi exorcizati ... motiv p[tr care cand au probleme psihice se duc la medicii de specialitate ...si nu la sarlatanul de preot!
0

#442 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 05 July 2008 - 11:47 AM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 4 2008, 10:21 PM, a spus:

Nu vorbiţi cu cei ce hulesc Biserica, pe sfinţi, icoanele şi Crucea. Ci rămīneţi īn Biserica Vieţii, īn Biserica iubirii şi ascultării. Aici īn Biserică este Hristos, aici sīnt Sfintele Taine, aici sīnt īngerii şi sfinţii din cer, aici sīnt oamenii credincioşi şi toţi părinţii din neam īn neam.

Gratiile ii protejeaza pe detinuti de nebunia lumii de afara.
0

#443 Utilizator offline   Glamorous_witch_girl 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 29-May 07

Scris 05 July 2008 - 02:35 PM

Si in Coran scrie ca exista o singura religie adv,Islamul.Si in Tora scrie ca este o singura religie adevara,si aceea este Iudaismul.Si in textele Yezidi scrie ca exista o singura religie adevarata..........ce ne facem cu atatea adevaruri?

Vezi sa nu iti spuna Dumnezeu prea multe.........nu de alta,dar ultima persoana care a avut o "convorbire" cu Dumnezeu si-a ucis cei 5 copii

Aceasta postare a fost editata de Glamorous_witch_girl: 05 July 2008 - 02:42 PM

0

#444 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 05 July 2008 - 03:13 PM

Vezi postareaGlamorous_witch_girl, la Jul 5 2008, 03:35 PM, a spus:

Vezi sa nu iti spuna Dumnezeu prea multe.........nu de alta,dar ultima persoana care a avut o "convorbire" cu Dumnezeu si-a ucis cei 5 copii

]
Nu ne fa curiosi ...spune-ne mai multe!
0

#445 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• sometimes I get a good feeling...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-June 08

Scris 06 July 2008 - 09:51 AM

Vezi postareaSikaryan, la Jul 5 2008, 11:38 AM, a spus:

De ce sa o salveze pe aceasta atunci cand se stie clar ca "mantuirea" vine doar pe lumea aialalta!
Sa intelegem ca aceasta religie ii va face pr toti credinciosii nemuritori?
OK ...accept si asta ...dar ce legatura are asta cu "aceasta lume" cand totul se petrece pe lumea aialalta?

Ai uitat sa spui ca doar religiosi pot fi exorcizati (pentru ca pe acestia ii patrubde satana) ...ateii si oamenii cu ratioune si constiinta nu pot fi exorcizati ... motiv p[tr care cand au probleme psihice se duc la medicii de specialitate ...si nu la sarlatanul de preot!

Credinta Ortodoxa ii va salva pe oameni de pacate si de viata aceasta, iar daca traiesc exact cum scrie in Sfanta Scriptura, pot ajunge temple ale Duhului Sfant adica oameni sfinti....ajungand in Rai. Mantuirea oamenilor se face de pe lumea asta, asa cum Dumnezeu ne-a dat o singura sansa de mantuire, o singura viata in aceasta lume. Totul ramane la mintea omului, daca vrei sa ajungi in Rai trebuie sa crezi intru totul in Dumnezeu si in Poruncile Lui si sa faci Voia Lui, sau alegi Iadul si acolo, nu mai este cale de intoarcere, acolo suferi vesnic. Asa cum omul fara credinta, traieste ca un animal. Viata asta este trecatoare, iar cealalta viata este vesnica...atentie la cele doua parti, de aceea omul nu poate sintetiza si realiza ca avem o singura sansa de salvare, iar daca nu ne folosim de ea ne va parea amarnic rau.
Nu doar cei religiosi pot fi exorcizati, pentru ca ateii si alti oameni ciudati, care nu stiu nici pe ce lume traiesc si care este scopul lor in viata, pot fi la randul lor exorcizati, dar.......nu cred ca mai are nici un rost ca si asa is pierduti cu mintea lor bolnava, ei instrainandu-se de biserica si de Dumnezeu, apartin Diavolului. Toata lumea stie ce s-a intamplat cu oamenii de stiinta, pictori celebri, filozofi, etc. foarte multi dintre acesti au ajuns dupa varsta de 35-40 de ani in prag de nebunie si au sfarsit tragic, ei punandu-si capat zilelor. Pacat de atatea minti stralucite ca au ajuns atat de rau. Sinuciderea este cel mai groaznic pacat posibil, iar cei care fac lucrul acesta ajung automat in Iad. Sinuciderea inseamna practic mandrie, adica auto-supradimensionarea propriei existente, tu crezand ca viata ta ti-a fost data sa faci ce vrei cu ea, dar lucrurile stau invers. Cei care se sinucid considera ca luandu-si viata vor puna capat suferintelor, si vor trai mai bine poate intr-un alt loc, dar ei nu isi dau seama ca isi omoara practic si viata si sufletul si nici pe Dumnezeu nu-l mai iubesc, iar prin faptul acesta nu mai primesc mila de la Dumnezeu ajungand direct in Iad chinuindu-se vesnic.
0

#446 Utilizator offline   CavalerulJedi 

• infantil
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 06 July 2008 - 11:58 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 6 2008, 10:51 AM, a spus:

ateii si alti oameni ciudati, care nu stiu nici pe ce lume traiesc si care este scopul lor in viata, pot fi la randul lor exorcizati, dar.......nu cred ca mai are nici un rost ca si asa is pierduti cu mintea lor bolnava, ei instrainandu-se de biserica si de Dumnezeu, apartin Diavolului.

Spunea un Maestru ceva de genul: "Se pare ca persoanele care nu stiu ce sa faca cu viata asta scurta sunt cele mai preocupate cum sa-si petreaca vesnicia" :pardon:

Tot Maestru respectiv mai spunea un lucru care mie mi-a deschis ochii.... Vesnicia nu apartine timpului. E dincolo de timp. Nu e o perioada de timp din momentul mortii si pana la infinit... ci e dincolo de timp. Mintea umana nu poate intelege ceva in afara timpului... si totusi... vesnicia e dincolo de timp... vesnicia e ACUM. Iar daca vrei sa ajungi in paradis... intelege ca e un drum fara distanta pana acolo. Paradisul e aici, acum... singurul motiv pentru care nu te poti bucura de el e faptul ca nu reusesti sa-l vezi.

Nu mai alerga dupa himerele pe care incearca unii sau altii sa ti le bage pe gat. Deschide ochii, fii mai atent. ATENT ATENT ATENT.... si la un moment dat ai sa incepi sa vezi Lumina... ai sa incepi sa vezi binele din cei pe care ii credeai incapabil de bine... ai sa incepi sa vezi sfintenia pacatosilor ce nu fac ceea ce fac pentru ca ar fi rai, necurati, sau nevrednici... ci o fac pentru ca la fel ca si tine, la fel ca si mine.... dorm... dorm si au cosmaruri... dorm si cauta calea spre Lumina... neintelegand ca tot ce trebuie sa faca pentru a o avea e sa deschida ochii... sa se trezeasca. :D
0

#447 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 07 July 2008 - 12:49 AM

Vezi postareacatelusulschiop, la Jul 7 2008, 12:58 AM, a spus:

Spunea un Maestru ceva de genul: "Se pare ca persoanele care nu stiu ce sa faca cu viata asta scurta sunt cele mai preocupate cum sa-si petreaca vesnicia" :)

Tot Maestru respectiv mai spunea un lucru care mie mi-a deschis ochii.... Vesnicia nu apartine timpului. E dincolo de timp. Nu e o perioada de timp din momentul mortii si pana la infinit... ci e dincolo de timp. Mintea umana nu poate intelege ceva in afara timpului... si totusi... vesnicia e dincolo de timp... vesnicia e ACUM. Iar daca vrei sa ajungi in paradis... intelege ca e un drum fara distanta pana acolo. Paradisul e aici, acum... singurul motiv pentru care nu te poti bucura de el e faptul ca nu reusesti sa-l vezi.

Nu mai alerga dupa himerele pe care incearca unii sau altii sa ti le bage pe gat. Deschide ochii, fii mai atent. ATENT ATENT ATENT.... si la un moment dat ai sa incepi sa vezi Lumina... ai sa incepi sa vezi binele din cei pe care ii credeai incapabil de bine... ai sa incepi sa vezi sfintenia pacatosilor ce nu fac ceea ce fac pentru ca ar fi rai, necurati, sau nevrednici... ci o fac pentru ca la fel ca si tine, la fel ca si mine.... dorm... dorm si au cosmaruri... dorm si cauta calea spre Lumina... neintelegand ca tot ce trebuie sa faca pentru a o avea e sa deschida ochii... sa se trezeasca. :P

In general, dupa cuvantul 'Maestru', urmau tot felul de bazconii ilogice.
Nu si de data asta... :o:

"Oare virtuosul gras si cu voce mieroasa o sa fie chiar asa de bine primit la portile raiului precum crede el ?
- Ei, s-ar putea sa-i spuna Sf.Petru, deschizand nitel usa si privindu-l din cap pana in picioare. Ce e ?
- Am ... cum sa zic ... am venit, raspunde virtuosul, lipindu-si un zambet unsuros si multumit.
- Da, vad ca ai venit, dar ce ai facut ca sa meriti sa intri ? Ce ai facut in cei 70 de ani cat ai trait ?
- Ce am facut ?! zice virtuosul. N-am facut nimic, pe cuvant de onoare.
- Nimic ?!
- Nimic, asta-i punctul meu tare si de-aceea am venit aici. N-am facut niciodata nici un rau.
- Da’ vreun bine ai facut ?
- Bine ?!
- Da, ce "Bine ?!" ?
Nu stii ce inseamna asta ?
Ce om a castigat ceva de pe urma faptului ca tu ai mancat, ai baut si ai dormit in toti acesti ani ?
N-ai facut nici un rau, tie nu ti-ai facut nici un rau. Daca ai fi facut vreunul, poate ar fi adus dupa sine si vreun bine.
Dupa cate stiu eu, jos, pe pamant, astea merg de obicei mana in mana.
Ce bine ai facut ca sa poti intra aici ?
Asta nu-i casa pentru mumii, ci pentru oameni care au trait si au facut bine (si rau, n-ar mai fi facut!), o casa pentru pacatosi care lupta pentru bine, nu pentru virtuosi care fug de lupta mancand pamantul.

(Jerome K. Jerome - "Gandurile trandave ale unui pierde vara" - pag.229)"

Vesnicia nu apartine timpului. E dincolo de timp. Nu e o perioada de timp din momentul mortii si pana la infinit... ci e dincolo de timp. Mintea umana nu poate intelege ceva in afara timpului... si totusi... vesnicia e dincolo de timp... vesnicia e ACUM.

O singura observatie: ba poate.

Uite, esti student la Filosofie.
Stii ca in noul an vei invata Platon.
Il vei cunoaste.
Te va influenta.
Te va invata.
Si nu putin, ci, vreme de un an intreg, iti va fi dascal.
Si-ti va da sfaturi si in tot restul vietii tale.
Va sta cu tine, in gand, cum a stat si cu cei de dinaintea ta, si cum va mai sta si cu fiecare din cei vor veni dupa tine.
Il vei gasi in fiecare an, predand la facultate.
Desi este mort.
A murit cu vreo 400 de ani inainte sa se nasca Iisus.

In anul de curs, nu va fi mai putin activ, cu mintea ta, decat oricare alt profesor.
Desi e mort, lucreaza la facultate.
A trait atunci, traieste si ACUM.

De fapt, traieste in afara timpului...

PS.
Nu te simti' obligat sa ma contrazici.

...

De fapt, la Facultate, adevaratii profesori nu sunt cei ce-ti dau note, ci cei ce-ti dau cunoasterea lor.

Ai un rand de profesori vii, care predau,
si inca un rand de profesori,
cei a caror portrete le vezi in tablourile agatate pe coridoare.

Unii dintre cei vii, vor ajunge ei insusi, tablouri...

Aceasta postare a fost editata de octavc: 07 July 2008 - 12:51 AM

0

#448 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 07 July 2008 - 12:49 AM

de abia astept sa mor sa vad ce se intampla dupa
0

#449 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 07 July 2008 - 12:58 AM

Vezi postarearise_again, la Jul 7 2008, 01:49 AM, a spus:

de abia astept sa mor sa vad ce se intampla dupa

sa nu fi curioasa!

rise_again, sunt intradevar oameni care cred, ca dupa ce o basculanta i-ar strivi pe asfalt precum 'lipesti' tu un tantar intre palme, vor fi constienti si se vor duce intr-o alta lume.

aceiasi oameni care, daca le cade in cap o sticla de bere, devin total inconstienti...
0

#450 Utilizator offline   Ea. 

• Muză
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 23-January 08

Scris 07 July 2008 - 01:00 AM

sunt la religie . mai bine tac :o: Dumnezeu tot ma iubeste indiferent de ce ziceti voi
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Replici noi Budism - cursuri introductive (origini, arta, filosofie) Danau  0 508
Hot Topic (New) Atasamente Religia pagana Apopii  146 11.817
Hot Topic (New) Desanca Nicolai
Cum se naste un fenomen de acest gen?
bogdanvlad  128 36.664
Replici noi Atasamente ORDINUL IEZUIT ronin4tim  12 10.221
Hot Topic (New) Atasamente Ortodoxia pentru un penticostal nedumerit
Teza tare a acestei teme este: neoprotestantii nu cunosc ortodoxia!
philosopher  285 20.906