catelusulschiop, la Jul 7 2008, 12:58 AM, a spus:
Spunea un Maestru ceva de genul: "Se pare ca persoanele care nu stiu ce sa faca cu viata asta scurta sunt cele mai preocupate cum sa-si petreaca vesnicia"
Tot Maestru respectiv mai spunea un lucru care mie mi-a deschis ochii.... Vesnicia nu apartine timpului. E dincolo de timp. Nu e o perioada de timp din momentul mortii si pana la infinit... ci e dincolo de timp. Mintea umana nu poate intelege ceva in afara timpului... si totusi... vesnicia e dincolo de timp... vesnicia e ACUM. Iar daca vrei sa ajungi in paradis... intelege ca e un drum fara distanta pana acolo. Paradisul e aici, acum... singurul motiv pentru care nu te poti bucura de el e faptul ca nu reusesti sa-l vezi.
Nu mai alerga dupa himerele pe care incearca unii sau altii sa ti le bage pe gat. Deschide ochii, fii mai atent. ATENT ATENT ATENT.... si la un moment dat ai sa incepi sa vezi Lumina... ai sa incepi sa vezi binele din cei pe care ii credeai incapabil de bine...
ai sa incepi sa vezi sfintenia pacatosilor ce nu fac ceea ce fac pentru ca ar fi rai, necurati, sau nevrednici... ci o fac pentru ca la fel ca si tine, la fel ca si mine.... dorm... dorm si au cosmaruri... dorm si cauta calea spre Lumina... neintelegand ca tot ce trebuie sa faca pentru a o avea e sa deschida ochii... sa se trezeasca.

In general, dupa cuvantul 'Maestru', urmau tot felul de bazconii ilogice.
Nu si de data asta...
"Oare virtuosul gras si cu voce mieroasa o sa fie chiar asa de bine primit la portile raiului precum crede el ?
- Ei, s-ar putea sa-i spuna Sf.Petru, deschizand nitel usa si privindu-l din cap pana in picioare. Ce e ?
- Am ... cum sa zic ... am venit, raspunde virtuosul, lipindu-si un zambet unsuros si multumit.
- Da, vad ca ai venit, dar ce ai facut ca sa meriti sa intri ? Ce ai facut in cei 70 de ani cat ai trait ?
- Ce am facut ?! zice virtuosul. N-am facut nimic, pe cuvant de onoare.
- Nimic ?!
- Nimic, asta-i punctul meu tare si de-aceea am venit aici. N-am facut niciodata nici un rau.
- Da vreun bine ai facut ?
- Bine ?!
- Da, ce "Bine ?!" ?
Nu stii ce inseamna asta ?
Ce om a castigat ceva de pe urma faptului ca tu ai mancat, ai baut si ai dormit in toti acesti ani ?
N-ai facut nici un rau, tie nu ti-ai facut nici un rau. Daca ai fi facut vreunul, poate ar fi adus dupa sine si vreun bine.
Dupa cate stiu eu, jos, pe pamant, astea merg de obicei mana in mana.
Ce bine ai facut ca sa poti intra aici ?
Asta nu-i casa pentru mumii, ci pentru oameni care au trait si au facut bine (si rau, n-ar mai fi facut!), o casa pentru pacatosi care lupta pentru bine, nu pentru virtuosi care fug de lupta mancand pamantul.
(Jerome K. Jerome - "Gandurile trandave ale unui pierde vara" - pag.229)"
Vesnicia nu apartine timpului. E dincolo de timp. Nu e o perioada de timp din momentul mortii si pana la infinit... ci e dincolo de timp. Mintea umana nu poate intelege ceva in afara timpului... si totusi... vesnicia e dincolo de timp... vesnicia e ACUM.
O singura observatie: ba
poate.
Uite, esti student la Filosofie.
Stii ca in noul an vei invata Platon.
Il vei cunoaste.
Te va influenta.
Te va invata.
Si nu putin, ci, vreme de un an intreg, iti va fi dascal.
Si-ti va da sfaturi si in tot restul vietii tale.
Va sta cu tine, in gand, cum a stat si cu cei de dinaintea ta, si cum va mai sta si cu fiecare din cei vor veni dupa tine.
Il vei gasi in fiecare an, predand la facultate.
Desi este mort.
A murit cu vreo 400 de ani inainte sa se nasca Iisus.
In anul de curs, nu va fi mai putin activ, cu mintea ta, decat oricare alt profesor.
Desi e mort, lucreaza la facultate.
A trait atunci, traieste si
ACUM.
De fapt, traieste in afara timpului...
PS.
Nu te simti' obligat sa ma contrazici.
De fapt, la Facultate, adevaratii profesori nu sunt cei ce-ti dau note, ci cei ce-ti dau cunoasterea lor.
Ai un rand de profesori vii, care predau,
si inca un rand de profesori,
cei a caror portrete le vezi in tablourile agatate pe coridoare.
Unii dintre cei vii, vor ajunge ei insusi, tablouri...
Aceasta postare a fost editata de octavc: 07 July 2008 - 12:51 AM