octavc, la Jul 3 2008, 09:04 PM, a spus:
Da, Nexus, ai dreptate, si este corect ceea ce spui,
dar cum imi explici fraza de mai sus, astfel incat sa continue sa mai aiba sens, dupa ce o intersectezi cu:
"Imparatia lui Dumnezeu e in noi"?
Iar daca nu poti, te gandesti, o clipa, ca poate, spun p o a t e, nu te afli pe drumul cel bun?
Discutia asta imi aminteste o vorba:
"Ca sa-ti realizezi obiectivele trebuie sa fii un visator... Asa ca nu
mai pierde vremea, lasa totul balta si du-te sa te culci!!."
Ma intelegi?
Tu crezi ca Dumnezeu ne-a dat lumina constiintei, inteligenta si ratiunea, doar pentru a sta in genunchi si cu capul intr-o carte de neinteles?
Ori se asteapta sa ridicam ochii, si, cu curaj, sa-i aparam Imparatia?
Daca mai continuam sa tragem barca pe uscat, asa cum o facem de doua mii de ani incoace, in loc sa ne punem mintea la contributie si energia in dezvoltarea unor tehnologii care sa apere planeta de asteroizi, comete, pericolul nuclear, sau gauri in stratul de ozon, nu va mai fi nici o Imparatie a lui Dumnezeu, pentru ca nu va mai exista nimic din creatia lui, si pentru ca nu vom mai fi nici noi...
Ce crezi ca isi doreste Dumnezeu?
Judecata sau Viata?
Incerc sa iti raspund pe rand la intrebari,....... deci Imparatia lui Dumnezeu se afla doar in Rai. In noi se afla Dumnezeu, adica se afla Binele, daca facem bine, ii facem Voia Lui. Deci nicidecum Dumnezeu nu poate fi in noi in toata fiinta Lui fiindca este imposibil, atat Dumnezeu, cat si mintea Lui nu o poate cuprinde nimeni niciodata, nici macar ingerii.
Eu ma aflu pe drumul cel bun si adevarata credinta este Ortodoxia. Asta nu inseamna ca trebuie sa dam exemple de preoti sau calugari care te mai miri ce poate sa faca, ei mai fiind si dreptcredinciosi. Toti suntem oameni si nu trebuie sa ii judecam pe altii, ca sa nu fim la randul nostru judecati.
Dreapta credinta inseamna sa crezi cu adevarat in Dumnezeu in Sfinti, in Sfintele Puterii Ceresti si in Maica Domnului. Sa respecti Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie si Sfintele Porunci Dumnezeiesti. Pe langa toate aceste trebuie sa adaugi multe fapte bune de milostenie si multa Smerenie si doar atunci poti spera la Imparatia lui Dumnezeu.
Bineinteles ca Dumnezeu ne-a dat tuturor lumina constiintei, inteligenta si ratiunea, dar multi nu stiu sa le foloseasca, ei ramanand la stadiul de minte de om pamantesc si nu reusesc sa depaseasca acest stadiu. Mintea inseamna mult mai mult decat insasi faptul de a procesa un gand si de a-l folosi, ea fiind o fereastra spre cunoasterea universala. Cu ajutorul mintii poti face o gramada de lucruri, cu totii stim lucrul acesta, cel mai bun exemplu este cel al calugarilor shaolini.
Asa cum am mai zis fiecare persoana in parte reprezinta cate un templu al lui Dumnezeu, de aceea trebuie sa avem grija cum il folosim, fara a-l strica. Dumnezeu a facut omul de la inceput spre desavarsire trupeasca si spirituala si spre Cunoasterea Adevarata, omul avand cel mai complex creier existent la vreo fiinta vie de pe acest Pamant.
Da, dar ce ziceai ca omul ar trebui sa-si puna mintea la contribtie si sa dezvoltam tehnologii, nu prea merge fiindca mintea omului o cam luat-o razna, omul in loc sa aiba grija de acest Pamant si sa locuiasca linistit pe el, mai mult il distruge cu: razboaie, bombe nucleare, poluare care distruge ecosisteme intregi si mai distruge si stratul de ozon care da peste cap procese atmosferice ale vremii ajungand la: furtuni tropicale extreme, tornade, secete extreme in multe tari, incendii de padure uriase. Cu toate acestea conduc la un lant continuu al evenimentelor care se vor mai agrava in viitorul apropiat. Daca azi este rau, maine va fi si mai rau si tot asa. Omul si-o face cu propriile lui maini si isi merita soarta.