sau Inregistrare

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia ortodoxa - origine, crez Teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#431 Utilizator offline   zexelica 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 25-February 07

Scris 03 July 2008 - 01:50 PM

Tu nu īnţelegi principiile salvării.
ĪNAINTE de salvare nu poţi face NIMIC plăcut lui Dumnezeu

Romani 3

10după cum este scris: ,,Nu este nici un om neprihănit, niciunul măcar.

11Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu.

12Toţi s'au abătut, şi au ajuns nişte netrebnici. Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar.

Acum, tu dacă afirmi că te lepezi de păcate, īnsemnă că ai face bine. Iar mai sus scrie că nu este niciunul.

Ioan 3

27Drept răspuns, Ioan i -a zis: ,,Omul nu poate primi decīt ce -i este dat din cer.

DUPĂ salvare, da, ai fapte, īnsă tot nu poţi lua credit, ci toată slava tot lui Dumnezeu trebuie s-o dai.

Aceasta postare a fost editata de zexelica: 03 July 2008 - 01:52 PM

0

#432 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 03 July 2008 - 08:04 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 3 2008, 01:52 PM, a spus:

Nimeni nu poate spune cu siguranta ca va ajunge in Rai [...] Prin credinta si prin fapte am putea spera la Imparatia lui Dumnezeu. :jester:

Da, Nexus, ai dreptate, si este corect ceea ce spui,
dar cum imi explici fraza de mai sus, astfel incat sa continue sa mai aiba sens, dupa ce o intersectezi cu:
"Imparatia lui Dumnezeu e in noi"?

Iar daca nu poti, te gandesti, o clipa, ca poate, spun p o a t e, nu te afli pe drumul cel bun?

Discutia asta imi aminteste o vorba:
"Ca sa-ti realizezi obiectivele trebuie sa fii un visator... Asa ca nu
mai pierde vremea, lasa totul balta si du-te sa te culci!!."

Ma intelegi?

Tu crezi ca Dumnezeu ne-a dat lumina constiintei, inteligenta si ratiunea, doar pentru a sta in genunchi si cu capul intr-o carte de neinteles?
Ori se asteapta sa ridicam ochii, si, cu curaj, sa-i aparam Imparatia?

Daca mai continuam sa tragem barca pe uscat, asa cum o facem de doua mii de ani incoace, in loc sa ne punem mintea la contributie si energia in dezvoltarea unor tehnologii care sa apere planeta de asteroizi, comete, pericolul nuclear, sau gauri in stratul de ozon, nu va mai fi nici o Imparatie a lui Dumnezeu, pentru ca nu va mai exista nimic din creatia lui, si pentru ca nu vom mai fi nici noi...
Ce crezi ca isi doreste Dumnezeu?

Judecata sau Viata?
0

#433 Utilizator offline   octavc 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 02-April 07

Scris 04 July 2008 - 12:44 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 3 2008, 01:52 PM, a spus:

Prin credinta si prin fapte am putea spera la Imparatia lui Dumnezeu. :P

Uite, Nexus, un citat de pe un site ortodox.
Poate ne asteptam la un gest de unitate, si de iubire, cerut de Iisus,
poate ne asteptam ca sutele de mii de fete bisericesti, impreuna cu toate institutele lor de cercetare a textelor sacre, sa ne aduca mici cartulii cere sa cuprinda texte selectate, precum pildele lui Iisus, sau intelepciunea lui Solomon, ori pur si simplu sinteze ale 'descuierii' mesajelor textelor sacre...

Uite insa ce preocupari au dansii...
Ce iubire si ce unitate...

"Cazul "episcopilor apostati" va marca evolutia BOR pe termen lung

Martea viitoare, Sfantul Sinod va lua o hotarare cruciala pentru viitorul Bisericii Ortodoxe Romane: caterisirea sau nu, pentru apostazie, a Mitropolitului Nicolae Corneanu, care s-a impartasit din acelasi potir cu catolicii, si Sofronie Drincec, Episcopul Oradei, care a sfintit agheasma cu un episcop greco-catolic.
Cele doua cazuri au starnit o adevarata furtuna in tara, si chiar in afara ei. Informatii de ultima ora acrediteaza ipoteza ca actul Mitropolitului Corneanu a fost premeditat si gestionat din umbra de forte care doresc deteriorarea unitatii BOR. Primul vizat insa este Patriarhul Daniel. Indiferent care va fi hotararea Sinodului, vor fi nemultumiri care vor afecta, mai grav sau mai putin grav, rolul Bisericii si al ierarhilor sai in relatiile cu celelalte biserici si cu propriii enoriasi.

O analiza mai atenta a situatiei create in jurul cazului "Corneanu" denota nu numai premeditarea lui, ci si implicarea unor servicii secrete, a unor defaimatori ai BOR, stipendiati din fonduri dubiose venite din afara, si chiar a unor confesiuni religioase de la noi. Ceea ce se intampla in aceste zile aminteste de campania din 1990 cand anumite forte doreau cu orice pret spargerea unitatii Bisericii Ortodoxe Romane. Cat ar parea de surprinzator, aceasta miscare concertata il vizeaza, in primul rand, pe Patriahul Daniel, apoi unitatea Bisericii Ortodoxe Romana.
"

mai multe pe: http://www.crestinortodox.ro:80/ultimele_s...g-86-23352.html

Tu, ce spui?
Dumnezeu ce ar spune?
Iisus ce le-ar spune?

In cine crezi tu, Nexus?
0

#434 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• sometimes I get a good feeling...
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie
  • Inregistrat: 08-June 08

Scris 04 July 2008 - 04:05 PM

Vezi postareaoctavc, la Jul 3 2008, 09:04 PM, a spus:

Da, Nexus, ai dreptate, si este corect ceea ce spui,
dar cum imi explici fraza de mai sus, astfel incat sa continue sa mai aiba sens, dupa ce o intersectezi cu:
"Imparatia lui Dumnezeu e in noi"?

Iar daca nu poti, te gandesti, o clipa, ca poate, spun p o a t e, nu te afli pe drumul cel bun?

Discutia asta imi aminteste o vorba:
"Ca sa-ti realizezi obiectivele trebuie sa fii un visator... Asa ca nu
mai pierde vremea, lasa totul balta si du-te sa te culci!!."

Ma intelegi?

Tu crezi ca Dumnezeu ne-a dat lumina constiintei, inteligenta si ratiunea, doar pentru a sta in genunchi si cu capul intr-o carte de neinteles?
Ori se asteapta sa ridicam ochii, si, cu curaj, sa-i aparam Imparatia?

Daca mai continuam sa tragem barca pe uscat, asa cum o facem de doua mii de ani incoace, in loc sa ne punem mintea la contributie si energia in dezvoltarea unor tehnologii care sa apere planeta de asteroizi, comete, pericolul nuclear, sau gauri in stratul de ozon, nu va mai fi nici o Imparatie a lui Dumnezeu, pentru ca nu va mai exista nimic din creatia lui, si pentru ca nu vom mai fi nici noi...
Ce crezi ca isi doreste Dumnezeu?

Judecata sau Viata?

Incerc sa iti raspund pe rand la intrebari,....... deci Imparatia lui Dumnezeu se afla doar in Rai. In noi se afla Dumnezeu, adica se afla Binele, daca facem bine, ii facem Voia Lui. Deci nicidecum Dumnezeu nu poate fi in noi in toata fiinta Lui fiindca este imposibil, atat Dumnezeu, cat si mintea Lui nu o poate cuprinde nimeni niciodata, nici macar ingerii.
Eu ma aflu pe drumul cel bun si adevarata credinta este Ortodoxia. Asta nu inseamna ca trebuie sa dam exemple de preoti sau calugari care te mai miri ce poate sa faca, ei mai fiind si dreptcredinciosi. Toti suntem oameni si nu trebuie sa ii judecam pe altii, ca sa nu fim la randul nostru judecati.
Dreapta credinta inseamna sa crezi cu adevarat in Dumnezeu in Sfinti, in Sfintele Puterii Ceresti si in Maica Domnului. Sa respecti Sfanta Scriptura, Sfanta Traditie si Sfintele Porunci Dumnezeiesti. Pe langa toate aceste trebuie sa adaugi multe fapte bune de milostenie si multa Smerenie si doar atunci poti spera la Imparatia lui Dumnezeu.
Bineinteles ca Dumnezeu ne-a dat tuturor lumina constiintei, inteligenta si ratiunea, dar multi nu stiu sa le foloseasca, ei ramanand la stadiul de minte de om pamantesc si nu reusesc sa depaseasca acest stadiu. Mintea inseamna mult mai mult decat insasi faptul de a procesa un gand si de a-l folosi, ea fiind o fereastra spre cunoasterea universala. Cu ajutorul mintii poti face o gramada de lucruri, cu totii stim lucrul acesta, cel mai bun exemplu este cel al calugarilor shaolini.
Asa cum am mai zis fiecare persoana in parte reprezinta cate un templu al lui Dumnezeu, de aceea trebuie sa avem grija cum il folosim, fara a-l strica. Dumnezeu a facut omul de la inceput spre desavarsire trupeasca si spirituala si spre Cunoasterea Adevarata, omul avand cel mai complex creier existent la vreo fiinta vie de pe acest Pamant.
Da, dar ce ziceai ca omul ar trebui sa-si puna mintea la contribtie si sa dezvoltam tehnologii, nu prea merge fiindca mintea omului o cam luat-o razna, omul in loc sa aiba grija de acest Pamant si sa locuiasca linistit pe el, mai mult il distruge cu: razboaie, bombe nucleare, poluare care distruge ecosisteme intregi si mai distruge si stratul de ozon care da peste cap procese atmosferice ale vremii ajungand la: furtuni tropicale extreme, tornade, secete extreme in multe tari, incendii de padure uriase. Cu toate acestea conduc la un lant continuu al evenimentelor care se vor mai agrava in viitorul apropiat. Daca azi este rau, maine va fi si mai rau si tot asa. Omul si-o face cu propriile lui maini si isi merita soarta.
0

#435 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 04 July 2008 - 04:12 PM

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 1 2008, 02:55 PM, a spus:

. Pentru ca exista Raul si el poate intuneca mintea oamenilor ca sa nu poata vedea Dreapta Credinta

Te referi cumva la raul adus de crestinism?
Pai atunci ai dreptate ...nimic in Istoria omenirii nu a adus mai mult rau decat aceasta biserica care s-a cladit pe crima si pre uciderea adevaratilor crestini!

Citeaza

. Diavolii cred si in sfintii, Maica Domnului, in toate Puterile Ceresti si in Dumnezeu si se cutremura.

Se cutremura cand vede ca tocmai ucigasii urmasilor lui Isus se dau sfinti ...desi s-au remarcat nu prin sfintenie ci prin bicisnicie!

Citeaza

La oamenii care nu cred in aceste lucruri cum ii poti numi ??? :P :P

De exemplu oamenii care STIU dar nu cred v...se pot denumi oameni rational si informati!
Iar cei care cred orice a proasta ...fara A STI nimic ... nu sunt decat niste prosti!
Si baba Veta proasta satului poate crede ca porcii zboara ...dar asta nu o face mai desteapta!
0

#436 Utilizator offline   Amarena 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Vezi blog
  • Grup: Super Moderator
  • Inregistrat: 02-March 06

Scris 04 July 2008 - 04:27 PM

ma, unde naiba scrie ca diavolii cred in maica Domnului, da-mi foaia aia din Biblie si o mananc!
0

#437 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 04 July 2008 - 09:21 PM

Sectele sīnt cancerul Bisericii. Ele se nasc din mīndrie şi neascultare. Că numai cei mīndri şi neascultători se rup de Biserică, hulesc pe Maica Domnului, aruncă din case icoanele şi Sfīnta Cruce, se leapădă de cele sfinte şi urăsc pe păstorii daţi lor de Hristos. De aceea, nu discutaţi cu ei, fiind răzvrătiţi şi fii ai neascultării. Nu vorbiţi cu cei ce hulesc Biserica, pe sfinţi, icoanele şi Crucea. Ci rămīneţi īn Biserica Vieţii, īn Biserica iubirii şi ascultării. Aici īn Biserică este Hristos, aici sīnt Sfintele Taine, aici sīnt īngerii şi sfinţii din cer, aici sīnt oamenii credincioşi şi toţi părinţii din neam īn neam.
0

#438 Utilizator offline   Gelupanda 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Silver Member
  • Inregistrat: 20-September 07

Scris 04 July 2008 - 09:26 PM

Tu ai sa ajungi pana la urma un nou popa "a la Tanacu".De ce nu infiintezi inchizitia ortodoxa a mileniului trei?
0

#439 Utilizator offline   Sikaryan 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Inregistrat: 13-March 07

Scris 04 July 2008 - 10:17 PM

Vezi postareaAmarena, la Jul 4 2008, 05:27 PM, a spus:

ma, unde naiba scrie ca diavolii cred in maica Domnului, da-mi foaia aia din Biblie si o mananc!

ma, unde naiba scrie ca Dumnezeu crede in maica Domnului, da-mi foaia aia din Biblie si o mananc!

Pai ce fel de Dumnezeu e ala care iese din nascatoare de muiere?

Vezi postareaNeXuS-2008, la Jul 4 2008, 10:21 PM, a spus:

Sectele sīnt cancerul Bisericii. Ele se nasc din mīndrie şi neascultare.

Daca o iei asa ...tot e mai bine decat o religie care s-a nascut din interzicerea si uciderea adevaratilor crestini!

Citeaza

Că numai cei mīndri şi neascultători se rup de Biserică, hulesc pe Maica Domnului,

da la cine te referi cand spui "maica Domnului" te referi la mama lui Stefan cel Mare "Domnul" Moldovei???
Sau la constelatia Casiopeea care stim ca are o gaura neagra? (Black Hole)

Citeaza

aruncă din case icoanele şi Sfīnta Cruce,

Asta e o prostie .., mai bine le-ar vinde la Consignatie!

Citeaza

.... şi urăsc pe păstorii daţi lor de Hristos.

Ultimii pastori ai lui Isus ..i-a ucis Constantin cel Mare ... personaj diabolic care a furat o religie ca sa o modifice si sa o puna in slujba intereselor sale!
Voi nu sunteti decat urmasii ucigasilor adevaratilor crestini!
Atat!

Citeaza

.... Nu vorbiţi cu cei ce hulesc Biserica,

Insasi institutia denumita biserica ...nu este altceva decvat inventia diabolica a Criminaluilui Constanyin ...ucigasul ultimilor crestini adevarati carora le-a furat Religia, zei si Scriptura!
0

#440 Utilizator offline   Raffael Aedrius 

• PipPipPipPipPipPip
  • Vezi galerie

Scris 05 July 2008 - 10:32 AM

Vezi postareaGelupanda, la Jul 4 2008, 10:26 PM, a spus:

Tu ai sa ajungi pana la urma un nou popa "a la Tanacu".De ce nu infiintezi inchizitia ortodoxa a mileniului trei?

Asta este religia care va salva aceasta lume...care este cam.....de mult pierduta in tot felul de secte sataniste. Cu ce s-a intamplat la Tanacu a fost un caz rar, ca din cate stiu si din cate am vazut eu la slujbele de exorcizare, oamenii scapa de duhurile necurate, dar acolo a fost.......ceva :cry:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou