hans, la Nov 19 2009, 08:17 PM, a spus:
"Apoi a luat un pahar, si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicand: "Beti toti din el; caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor. "(Mat.26.27,28)
"Apoi a luat un pahar, si, dupace a multamit lui Dumnezeu, li l-a dat, si au baut toti din el. Si le-a zis: "Acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi."(Mar.14.23,24)
Asa ca, da-mi definitia biblica a legamantului celui nou. Asa cam cum il definea Ieremiah:"Ci iata legamantul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea inlauntrul lor, o voi scrie in inima lor; si Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu." (Ier.31:33) Care Lege? A lui Dumnezeu! Aia pe care Ieremiah o recunostea foarte bine, spre deosebire de "drept credincioasa".
UNDE AM SPUS EU CA PAHARUL E NOUL LEGAMINT?????? hans tu nu ai ce sa spui si atunci INVENTEZI???? desigur ca da ca de cite ori deschizi gura vorbesti timpenii .... deci iara o luam de la capat cu ieremia , bine fie .... ia uite ce scrie acolo CIND NU SCOTI DIN CONTEXT CUM AI INCERCAT SI IN TRECUT ....
31. Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda legământ nou.
32. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinţii lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deşi Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul.
33. Dar iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel, după zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea înăuntrul lor şi pe inimile lor voi scrie şi le voi fi Dumnezeu, iar ei Îmi vor fi popor.
deci am mai vorbit asta dar UITI DE LA MINA PINA LA GURA SI UITI SI CA CU ACESTE VERSETE TE FAULTEZI SINGUR .... iara habarnist CA DE OBICEI
luca 22
19.si luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea MeaDECI VERBUL sa faceti CE ITI SPUNE???? si POMENIRE SE TRADUCE PRIN aducere aminte .... stiu hans ca e greu cu logica DAR FA UN EFORT..... ADUCERE MINTE =POMENIRE , SA FACETI - e porunca .... deci hans daca taceai SI GINDEAI inainte de timpeniile scoase ramineai filozof , asa doar HABARNIST (SPECIFIC SECTARILOR)
CA NU IL TI SABATUL nu te poate judeca nimeni .... caci continuarea spune clar UMBRA CELOR viitoare .....asa ca GINDESTE
multa iubire
Aceasta postare a fost editata de Enki: 19 November 2009 - 09:07 PM
Motiv editare: scos citat, redus font, culoare standard
Contact
Facebook
Twitter
RSS