hans, la Nov 19 2009, 08:29 AM, a spus:
In cele de mai sus nu ai facut decat demonstratia la scara redusa a cum se face un popa ortodox astazi!

Adica, printr-o ignorare totala a Scripturii combinata cu interpretarea lucrurilor ce nu au nici o legatura cu subiectul.

SECTARE , si cu SCRIPTURA nu pricepi.... deci recapitulam
luca 22
19. Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi;
aceasta să faceţi
spre pomenirea Mea.
20. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este
Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi.
ACEASTA - SPRE POMENIREA MEA- LEGEA CEA NOUA
dex -ul
POMENÍRE, pomeniri, s.f. Acțiunea de a (se) pomeni. ♦
Ceremonie religioasă în cadrul căreia se comemorează amintirea unei persoane decedate sau a unui eveniment din trecut. ♦ Slujbă sau rugăciune pentru morți. ♢ Veșnica pomenire = cântare bisericească cu care se termină slujba de înmormântare sau un parastas. ♦ (Înv. și pop.) Aducere-aminte, amintire. – V. pomeni.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 21 Oct 2003 | Greșeală de tipar
POMENÍRE s. 1. amintire, citare, indicare, menționare, mențiune, semnalare, (rar) semnalizare. (~ unui fapt semnificativ.) 2. amintire, (înv.) pomană, pomelnic, pomină. (Pentru ~ cuiva.) 3. (BIS.) (înv.) pamente. (~ a unui mort, la biserică.)
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar
pomeníre s. f., g.-d. art. pomenírii; (binefaceri) pl. pomeníri
Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar
POMENÍR//E ~i f. 1) v. A POMENI. 2) Comemorare a amintirii unei persoane decedate sau a unui eveniment istoric. 3) Slujbă religioasă pentru cei morți. ♢ Veșnica ~ cântare bisericească de încheiere a prohodului. /v. a pomeni
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar
POMENÍ, pomenesc, vb. IV. 1. Intranz. și tranz.
A aminti de cineva sau de ceva (în treacăt), fără a insista;
a aduce (intenționat) vorba despre cineva sau despre ceva. ♦ Refl. impers. A se menționa lucruri, fapte a căror amintire se transmite (oral sau în scris) din generație în generație; a se aminti, a se cita. ♢ Expr. Nici că se pomenește! (sau unde se pomenește?) = nici vorbă, nici pomeneală. 2. Tranz. și intranz. A ține minte, a-și aduce aminte, a-și aminti. ♦ Tranz. (Înv. și pop.)
A aniversa, a comemora, a sărbători. 3. Tranz. A apuca să vezi ceva (important), a trăi în timpul unui eveniment sau într-o anumită perioadă. 4. Tranz. A vedea sau a întâlni o persoană, un fenomen, o situație. ♦ Refl. A se afla, a se vedea (pe neașteptate) în fața cuiva sau a ceva care provoacă surpriză sau uimire, ori într-o situație neașteptată. ♢ Expr. Te pomenești că... = poate că..., se poate întâmpla că...; nu cumva... 5. Tranz. (În ritualul creștin)
A rosti numele cuiva în cadrul unui serviciu religios, pentru a atrage harul divinității asupra lui, pentru a obține iertarea păcatelor lui etc. 6. Refl. și tranz. (Pop.) A (se) trezi din somn. – Din sl. pominĕti.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de oprocopiuc, 30 Mar 2004 | Greșeală de tipar
POMENÍ vb. 1. v.
aminti. 2. (BIS.) a comânda. (~ morții.) 3. a se întâmpla, (reg.) a se da. (Așa ceva nu s-a mai ~.) 4. a auzi. (Așa ceva n-am ~.) 5.
a se afla, a se găsi, a se trezi, a se vedea. (S-a ~ încolțit de creditori.)
POMENÍ vb. v. chema,
deștepta,
numi, scula,
spune, trezi,
zice.
pomení vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. pomenésc, imperf. 3 sg. pomeneá; conj. prez. 3 sg. și pl. pomeneáscă
Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar
A POMEN//Í ~ésc 1. tranz. 1)
A aminti printre altele. 2) A păstra bine în memorie; a ține minte (pentru mult timp). ♢ Are să mă ~ească amenințare prin care cineva este avertizat că va avea de suferit pentru cele săvârșite. Nici că se ~ește nici nu poate fi vorba. 3) A aminti peste un anumit timp (într-un anumit fel). Mă va ~ de bine. 4) rel. (persoane) A numi în timpul slujbei (pentru a atrage harul divinității). 5) (în construcții interogative sau negative) A se întâmpla să vezi sau să auzi. Unde s-a mai ~it așa ceva? 2. intranz. A aduce vorba în treacăt (despre ceva sau despre cineva); a aminti. /<sl. pominĕti
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar
ti-am mai spus LASA-TE de ''interpretarea'' SFINTEI scriptura ca nu pricepi ....
deci repetam si versetele urmatoare si scriem si mare CA SA VEZI ....
1. Începutul
Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, .... asa ca LOGICA nu ai iar SFINTA SCRIPTURA are asa ceva .... mor de ras cum prins cu minciunile o dai cu '' vrajeli'' asa ca
asa face un popa ortodox CACI RESPECTA SCRIPTURA .... sau acum nu mai ai ce spune CA ORTODOCSI TIN DUMINICA SI FAC ASTA IN AMINTIREA LUI IISUS HRISTOS (SPUSA DE EL) si tu imi spui ca respecti scriptura????

..... desigur contrazice-l si pe iisus cum ai facut-o si cu apostolii.....tot ce am spus ramine valabil, orbilor.....deci hans ai hulit impotriva divinitatii cind ai spus ca devii popa ortodOx dupa ce iti demonstrez .... si am facut-o.... deci pacatul este mare SECTARE
multa iubire
Aceasta postare a fost editata de the_listener: 19 November 2009 - 10:23 AM
Motiv editare: redus dimensiune font