sau Inregistrare

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia ortodoxa - origine, crez Teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#2491 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 18 November 2009 - 08:41 PM

Vezi postareaGhflorin, la Nov 18 2009, 08:16 PM, a spus:

am zis despre mine cumva?eu is al mai mare dintre pacatosi...
ortodoxia ca doctrina si religie...e credinta cea adevarata...cred si marturisesc asta...
cand o sa ajung sa slujesc toate canoanele ortodoxiei...oi fi pocait...pan atunci sunt un mare pacatos...
Doamne ajuta`mi sa merg pe calea cea buna!

Acelasi lucru si in cazul pocaitilor.
Desi sunt pocaiti, se recunosc ca fiind "cei mai mari pacatosi".Insa, daca vine vorba de doctrina, doctrina lor e credinta cea adevarata. Demonstrat biblic, porunca cu porunca. :)
0

#2492 Utilizator offline   Ghflorin 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 16-November 09

Scris 18 November 2009 - 09:00 PM

Vezi postareahans, la Nov 18 2009, 08:41 PM, a spus:

Acelasi lucru si in cazul pocaitilor.
Desi sunt pocaiti, se recunosc ca fiind "cei mai mari pacatosi".Insa, daca vine vorba de doctrina, doctrina lor e credinta cea adevarata. Demonstrat biblic, porunca cu porunca. :roll:

desi sunt nevoit sa vorbesc despre persoane care nu se afla pe forum...problema ii ca nu prea se vad a fi pacatosi...
pentru cei care nu se cred sfinti...jos palaria...tot respectu meu... :)
0

#2493 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 18 November 2009 - 09:19 PM

Vezi postareaGhflorin, la Nov 18 2009, 09:00 PM, a spus:

desi sunt nevoit sa vorbesc despre persoane care nu se afla pe forum...problema ii ca nu prea se vad a fi pacatosi...
pentru cei care nu se cred sfinti...jos palaria...tot respectu meu... :)

Ei vezi, de aceea zic eu ca ar trebui sa discutam despre doctrina si sa nu ne cramponam in oameni. :roll:
0

#2494 Utilizator offline   the_listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 25-April 09

Scris 19 November 2009 - 02:02 AM

Vezi postareahans, la Nov 18 2009, 09:19 PM, a spus:

Ei vezi, de aceea zic eu ca ar trebui sa discutam despre doctrina si sa nu ne cramponam in oameni. :doh:

matei 26
26. Iar pe când mâncau ei, Iisus, luând pâine şi binecuvântând, a frânt şi, dând ucenicilor, a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu.
27. Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi,
28. Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor.

MARCU 15
22. Şi, mâncând ei, a luat Iisus pâine şi binecuvântând, a frânt şi le-a dat lor şi a zis: Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu.
23. Şi luând paharul, mulţumind, le-a dat şi au băut din el toţi.
24. Şi a zis lor: Acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulţi se varsă
luca 22
19. Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea. :) :roll:
20. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi.

MATEI 28
20. Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin.

deci REIESE CLAR ca duminica este ZIUA DOMNULUI(am demonstrat in trecut) si inlocuieste sambata CA PORUNCA de tinut intre IISUS si CRESTINI ..... :yahoo: POMENIRE ESTE LEGAMINT(PORUNCA) adica LEGEA NOUA ESTE POMENIREA LUI IISUS HRISTOS IN ZI DE DUMINICA POMENIRE INSEAMNA AdUCERE AMINTE (VT are sambata ca aducere aminte , NT are duminica ca pomenire ) :spiteful: :blink:
LEGEA NOUA este NT MARCU 1 . .(1. Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu,)... adica biserica ortodoxa :think: .... upss asteptam sa devi popa ortodox DUPA CUM AI PROMIS IN FATA LUI DUMNEZEU .... deci SECTARE nu le cunosti :lol2:
multa iubire

ps popa ortodox hans sa nu uiti sa devii , PROMISIUNEA ramine valabila ca ti-am demonstrat ca sambata a fost desfintata SI INLOCUITA CU DUMINICA CA SI PORUNCA DATA DE IISUS .DECI POMENIREA si ZIUA INVIERII LUI ESTE DUMINICA ... ai ras la inceput , acum sa vedem cit de FAIR PLAY cu Dumnezeu pe care spuneai ca il respecti si DEVII POPA ORTODOX.... deci legamantul e pe gatul tau .... il respecti bine , nu il respecti vei da socoteala , desi ti-am spus sa nu te joci cu vorbele nu m-ai ascultat, acum demonstratia o ai .... :lol:
multa iubire

Aceasta postare a fost editata de the_listener: 19 November 2009 - 02:12 AM

0

#2495 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 November 2009 - 08:29 AM

Vezi postareathe_listener, la Nov 19 2009, 02:02 AM, a spus:

In cele de mai sus nu ai facut decat demonstratia la scara redusa a cum se face un popa ortodox astazi! :yahoo: Adica, printr-o ignorare totala a Scripturii combinata cu interpretarea lucrurilor ce nu au nici o legatura cu subiectul. :roll:

Deci :spiteful: , desi inchisesem deci :blink: subiectul cu inlocuirea sambetei cu duminica pentru ca nu ai fost capabil deci :think: sa-mi aduci porunca lui Dumnezeu deci :lol2: , totusi deci :lol: ma simt nevoit sa reiau deci :doh: , pentru ca nu vreau sa ma popesc deci :o: si sa invat pe oameni minciuna asa cum face ortodoxismul deci 8) .
Deci 8) inca o data:vreau porunca lui Dumnezeu deci :o: care spune:Ziua a saptea a fost inlocuita cu ziua intaia. Spor la search deci :o: Insa, eu nu pot fi multumit deci :o: cu basmele si supozitiile ortodoxe deci :o:, si prin urmare te rog deci sa-mi vi cu porunca din Scriptura deci :o:.
Proceed deci :o: caci daca afli porunca, popi-ma-voi. :)

Aceasta postare a fost editata de hans: 19 November 2009 - 08:29 AM

0

#2496 Utilizator offline   the_listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 25-April 09

Scris 19 November 2009 - 09:45 AM

Vezi postareahans, la Nov 19 2009, 08:29 AM, a spus:

In cele de mai sus nu ai facut decat demonstratia la scara redusa a cum se face un popa ortodox astazi! :lol: Adica, printr-o ignorare totala a Scripturii combinata cu interpretarea lucrurilor ce nu au nici o legatura cu subiectul. :lol2:

SECTARE , si cu SCRIPTURA nu pricepi.... deci recapitulam :)
luca 22
19. Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi;aceasta să faceţi spre pomenirea Mea.
20. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi. :roll: ACEASTA - SPRE POMENIREA MEA- LEGEA CEA NOUA
dex -ul
POMENÍRE, pomeniri, s.f. Acțiunea de a (se) pomeni. ♦ Ceremonie religioasă în cadrul căreia se comemorează amintirea unei persoane decedate sau a unui eveniment din trecut. ♦ Slujbă sau rugăciune pentru morți. ♢ Veșnica pomenire = cântare bisericească cu care se termină slujba de înmormântare sau un parastas. ♦ (Înv. și pop.) Aducere-aminte, amintire. – V. pomeni.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 21 Oct 2003 | Greșeală de tipar

POMENÍRE s. 1. amintire, citare, indicare, menționare, mențiune, semnalare, (rar) semnalizare. (~ unui fapt semnificativ.) 2. amintire, (înv.) pomană, pomelnic, pomină. (Pentru ~ cuiva.) 3. (BIS.) (înv.) pamente. (~ a unui mort, la biserică.)
Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greșeală de tipar

pomeníre s. f., g.-d. art. pomenírii; (binefaceri) pl. pomeníri
Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar

POMENÍR//E ~i f. 1) v. A POMENI. 2) Comemorare a amintirii unei persoane decedate sau a unui eveniment istoric. 3) Slujbă religioasă pentru cei morți. ♢ Veșnica ~ cântare bisericească de încheiere a prohodului. /v. a pomeni
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar

POMENÍ, pomenesc, vb. IV. 1. Intranz. și tranz. A aminti de cineva sau de ceva (în treacăt), fără a insista; a aduce (intenționat) vorba despre cineva sau despre ceva. ♦ Refl. impers. A se menționa lucruri, fapte a căror amintire se transmite (oral sau în scris) din generație în generație; a se aminti, a se cita. ♢ Expr. Nici că se pomenește! (sau unde se pomenește?) = nici vorbă, nici pomeneală. 2. Tranz. și intranz. A ține minte, a-și aduce aminte, a-și aminti. ♦ Tranz. (Înv. și pop.) A aniversa, a comemora, a sărbători. 3. Tranz. A apuca să vezi ceva (important), a trăi în timpul unui eveniment sau într-o anumită perioadă. 4. Tranz. A vedea sau a întâlni o persoană, un fenomen, o situație. ♦ Refl. A se afla, a se vedea (pe neașteptate) în fața cuiva sau a ceva care provoacă surpriză sau uimire, ori într-o situație neașteptată. ♢ Expr. Te pomenești că... = poate că..., se poate întâmpla că...; nu cumva... 5. Tranz. (În ritualul creștin) A rosti numele cuiva în cadrul unui serviciu religios, pentru a atrage harul divinității asupra lui, pentru a obține iertarea păcatelor lui etc. 6. Refl. și tranz. (Pop.) A (se) trezi din somn. – Din sl. pominĕti.
Sursa: DEX '98 | Trimisă de oprocopiuc, 30 Mar 2004 | Greșeală de tipar

POMENÍ vb. 1. v. aminti. 2. (BIS.) a comânda. (~ morții.) 3. a se întâmpla, (reg.) a se da. (Așa ceva nu s-a mai ~.) 4. a auzi. (Așa ceva n-am ~.) 5. a se afla, a se găsi, a se trezi, a se vedea. (S-a ~ încolțit de creditori.)

POMENÍ vb. v. chema, deștepta, numi, scula, spune, trezi, zice.

pomení vb., ind. prez. 1 sg. și 3 pl. pomenésc, imperf. 3 sg. pomeneá; conj. prez. 3 sg. și pl. pomeneáscă
Sursa: Dicționar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greșeală de tipar

A POMEN//Í ~ésc 1. tranz. 1) A aminti printre altele. 2) A păstra bine în memorie; a ține minte (pentru mult timp). ♢ Are să mă ~ească amenințare prin care cineva este avertizat că va avea de suferit pentru cele săvârșite. Nici că se ~ește nici nu poate fi vorba. 3) A aminti peste un anumit timp (într-un anumit fel). Mă va ~ de bine. 4) rel. (persoane) A numi în timpul slujbei (pentru a atrage harul divinității). 5) (în construcții interogative sau negative) A se întâmpla să vezi sau să auzi. Unde s-a mai ~it așa ceva? 2. intranz. A aduce vorba în treacăt (despre ceva sau despre cineva); a aminti. /<sl. pominĕti
Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greșeală de tipar

ti-am mai spus LASA-TE de ''interpretarea'' SFINTEI scriptura ca nu pricepi .... :yahoo: :spiteful:
deci repetam si versetele urmatoare si scriem si mare CA SA VEZI ....
1. ÎnceputulEvangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, .... asa ca LOGICA nu ai iar SFINTA SCRIPTURA are asa ceva .... mor de ras cum prins cu minciunile o dai cu '' vrajeli'' asa ca asa face un popa ortodox CACI RESPECTA SCRIPTURA .... sau acum nu mai ai ce spune CA ORTODOCSI TIN DUMINICA SI FAC ASTA IN AMINTIREA LUI IISUS HRISTOS (SPUSA DE EL) si tu imi spui ca respecti scriptura???? :blink: ..... desigur contrazice-l si pe iisus cum ai facut-o si cu apostolii.....tot ce am spus ramine valabil, orbilor.....deci hans ai hulit impotriva divinitatii cind ai spus ca devii popa ortodOx dupa ce iti demonstrez .... si am facut-o.... deci pacatul este mare SECTARE :think:
multa iubire

Aceasta postare a fost editata de the_listener: 19 November 2009 - 10:23 AM
Motiv editare: redus dimensiune font

0

#2497 Utilizator offline   AndreiMihail 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-September 09

Scris 19 November 2009 - 11:25 AM

Poi Noul Testament, nu este rezultatul "basmele si supozitiile ortodoxe"?

Hristos nu a scris nimic, iar Apostolii, aşa cum se poate foarte limpede vedea chiar din Scriptură, şi-au scris doar o mică parte din învăţătura pe care o propovăduiau şi au scris-o în nişte situaţii concrete şi unor comunităţi concrete.

Iniţial exista doar predica orală("basmele si supozitiile ortodoxe"), ca învăţătură a Bisericii.

Puţin mai târziu, în sânul Bisericii, ca un rezumat (dar nu sistematic, ci de conjunctură) al Tradiţiei("basmele si supozitiile ortodoxe") a apărut Scriptura.

Ca prim document scris, Scriptura NT are autoritate supremă în Biserică, dar nicidecum unică.

Traditia nu este altceva decat invatatura Mantuitorului care s-a transmis din generatie in generatie,prin viu grai sau prin mana unor oameni alesi de Dumnezeu.

" Multe avand a va scrie, n-am voit pe hartie si cu cerneala, ci nadajduiesc ca voi fi la voi si voi grai gura catre gura , ca bucuria noastra sa fie deplina" (II loan I, 12)

Daca astazi exista Noul Testament in forma scrisa, se datoreaza "basmele si supozitiile ortodoxe"!

În secolul 4, episcopii "idolatrii"au fixeat pentru prima dată Canonul biblic de astăzi.

Episcopii, preoţii "idolatrii" din sec 4, mai ales monahii din mănăstiri au copiat aceste texte şi aşa ele au ajuns până astăzi. Biserica avea grijă să înlăture variantele de text care erau greşite şi în dezacord cu majoritatea textelor existente.

Nu numai ca Biblia nu condamna Traditia("basmele si supozitiile ortodoxe"), ci chiar ne îndeamna sa o tinem.

"Fiti urmatori ai mei, precum si eu sunt al lui Hristos. Fratilor, va laud ca în toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile/taditiile/παραδόσεις cum vi le-am dat. "(1 Cor. 11,1-2)

"Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile/traditiile/παράδοσιν pe care le-ati învatat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastra". (2 Tes. 2,15)

"Fratilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, sa va feriti de orice frate care umbla fara rânduiala si nu dupa predania/traditia/παραδόσεις pe care ati primit-o de la noi." (2 Tes. 3,6)

Aceasta postare a fost editata de AndreiMihail: 19 November 2009 - 11:33 AM

0

#2498 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 November 2009 - 07:13 PM

Vezi postareaAndreiMihail, la Nov 19 2009, 11:25 AM, a spus:

Poi Noul Testament, nu este rezultatul "basmele si supozitiile ortodoxe"?

:yahoo: Ortodoxia exista doar de la Marea Cezariana din 1054.
Asa ca, nu, Noul Testament nu este rezultatul actiunilor ortodoxiei. :blink:

Vezi postareathe_listener, la Nov 19 2009, 09:45 AM, a spus:

deci hans ai hulit impotriva divinitatii cind ai spus ca devii popa ortodOx dupa ce iti demonstrez .... si am facut-o....

Ce ai demonstrat? Ca 1+1=0 in doctrina ortodoxa? Asta stiam :roll: Tocmai de aceea ti-am cerut sa imi dai porunca lui Dumnezeu in acest sens.Inca astept.

"Daca iti vei opri piciorul in ziua Sabatului, ca sa nu-ti faci gusturile tale in ziua Mea cea sfanta...".Dupa cum vezi, Ziua Domnului este ziua a saptea. O spune chiar Dumnezeu cu gura Sa, nu IPS-ul :think: . So, in momentul in care imi vei prezenta porunca lui Dumnezeu(nu parerea IPS-ului! :spiteful:) care spune ca trebuie sa tii ziua intaia in locul Zilei Domnului, popi-ma-voi dupa cum am spus! :)
0

#2499 Utilizator offline   AndreiMihail 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-September 09

Scris 19 November 2009 - 07:34 PM

Episcopii care au stabilit Noul Testament erau "idolatrii",logoc ca erau ortodocsi!

Uite de ex "idolatru" de Atanasie cel Mare (n. 295 - †. 373),episcop de Alexandria... în scrisoarea lui de Paste din 367, ne da pentru prima oara o lista care cuprinde exact cele 27 de carti din canonul modern al Noului Testament.

Tot el a scrie, despre cinstirea Sfintelor Icoane:

"Noi credinciosii ne închinam la icoane, nu ca la Dumnezeu cum fac elinii. Nu! Ci noi aratam buna închinare si iubire catre acea fata care este închipuita pe icoane. Pentru aceasta noi, de multe ori când chipul de pe dânsa se sterge, o ardem ca pe un lucru fara de folos".

Deci era episcopul cu pricina ortodox sau sectant?

Apoi ,tot "idolatrii "astia de episcopi ,aia de au stabilit forma Noului Testament au mai stabilit si necetatea botezului la copii!

Precum vezi ,aveti o biblie adunata de niste episcopi "idolatri"!

:)

Aceasta postare a fost editata de AndreiMihail: 19 November 2009 - 07:38 PM

0

#2500 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip

Scris 19 November 2009 - 08:17 PM

Vezi postareathe_listener, la Nov 19 2009, 08:40 PM, a spus:

luca 22
19.si luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea
20. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi. jester.gif ACEASTA SA FACETIsize] - SPRE POMENIREA MEA- LEGEA CEA NOUA :) asa vezi???? :roll:
multa iubire

Ai dat-o-n bara.Din nou, cum era de asteptat :spiteful: . Paharul, nu este Legamantul cel nou, ci sangele legamantului celui nou. Dupa cum bine vezi in toate evangheliile:
"Apoi a luat un pahar, si, dupa ce a multamit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicand: "Beti toti din el; caci acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi, spre iertarea pacatelor. "(Mat.26.27,28)
"Apoi a luat un pahar, si, dupace a multamit lui Dumnezeu, li l-a dat, si au baut toti din el. Si le-a zis: "Acesta este sangele Meu, sangele legamantului celui nou, care se varsa pentru multi."(Mar.14.23,24)
Asa ca, da-mi definitia biblica a legamantului celui nou. Asa cam cum il definea Ieremiah:"Ci iata legamantul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, dupa zilele acelea, zice Domnul: Voi pune Legea Mea inlauntrul lor, o voi scrie in inima lor; si Eu voi fi Dumnezeul lor, iar ei vor fi poporul Meu." (Ier.31:33) Care Lege? A lui Dumnezeu! Aia pe care Ieremiah o recunostea foarte bine, spre deosebire de "drept credincioasa". :lol:

ps 16. Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete,
17. Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos

Sa nu te judece ca ce? Ca te imbeti sau ca nu bei? Ca mananci din cele jertfite idolilor sau ca nu mananci? Ca nu tii sabatul sau ca-l ti? :think:

deci SECTARE nu ma poti judeca ca nu tin sabatul DAR EU TE POT JUDECA CoNFORM SCRIPTURII CA NU TI POMENIREA LUI IISUS HRISTOS DUMINICA si invierea lui .... deci MAI APROFUNDEAZA ....
multa iubire

:lol2: Unde scrie sa tii ziua intaia in locul Zilei Domnului(ziua a saptea)?
Dupa cum vezi, judecata ta este stramba, asa cum este intreaga doctrina "drept credincioasa" din care te inspiri.

unde a poruncit apostolilor sa pastreze sabatul??????? NICAIERI :yahoo: .... asa ca ti-am mai spus ca il hulesti pe dumnezeu , ..........
multa iubire

In porunca a patra:"Adu-ti aminte...".(Ex.20.8-11)
Insa, despre ziua intaia nici o porunca. In afara de cea data de Cezarul Constantin. :blink:
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou