sau Inregistrare

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Religia ortodoxa - origine, crez Teme combinate Evaluare topic: - - - - -

#2481 Utilizator offline   the_listener 

• Orhidee
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Inregistrat: 25-April 09

Scris 15 November 2009 - 07:40 PM

Vezi postareaAujourdhui, la Nov 15 2009, 07:24 PM, a spus:

de ce ai pus faptele bune in ghilimele?
faptele bune sunt fapte bune si gata .
de unde stii tu ce fel de fapte fac si ce fel de credinta am si ce o sa faca dumnezeu cu mine ?
voua va e frica de moarte pentru ca nu stiti unde veti merga ( in rai sau iad ),si pentru ca nu stiti daca aia care raman dupa voi va vor mai face sau nu parastase si rugaciuni sa va scoata din iad (daca veti ajunge acolo ).
eu stiu unde merg pentru ca iau cuvantul lui dumnezeu ca adevarat . el mi-a promis un loc in cer si prin credinta si traire in adevar (prin duhul lui ) voi ajunge acolo daca voi fi vigilent si nu voi pierde ceea ce am primit (mantuirea ).
tu nu poti spune asta oricat de ortodox te-ai pretinde .
am fost nascut si crescut ca si crestin ortodox si am vrut sa ascult de dumnezeu prin metodele bisericii ortodoxe .
de ce nu am reusit ?

SECTARE ,
tu combati CE NU CUNOSTI???? :sweating: mor de ras.... mai sunt destui pe aici care HABAR NU AU CU CE SE MANINCA ORTODOXIA dar au '' mandria '' ca ei cunosc adevarul.... deci sa recapitulam asa pentru toti
1. ortodoxia este de 2000 de ani - SECTARII NU EXISTAU
2. orodoxia vine de la apostoli
3. a fost transmisa episcopilor
4 episcopii preotilor
5.preotii ortodcsilor
TOTI AVEAU DUHUL SFINT.... FIIND SANGELE SI TRUPUL LUI HRISTOS ..... HRISTOS FIIND CAPUL BISERICII ....

CREDINTA TA SI SFINTA SCRIPTURA de acum ESTE DaTORITA ORTODOCSILOR ADICA SFINTI , MARTIRI , MUCENICI , ETC care AU FOST OMORITI CA NU S-AU LE[PADAT .... deci SECTARE minciunile cu '' matuire directa '' TIN DOAR LA HABARNISTI ( DIAVOLUL STIE ASTA FOARTE BINE ) ..... cit despre ''frica'' ia uite ce spune Sfinta scriptura '' FRICA DE DUMNEZEU ESTE INCEPUTUL INTELEPCIUNII ''( te las pe tine sa descoperi de unde e) ..... deci degeaba fapte daca credinta este falsa CACI SI UN ATEU face fapte bune SI DEGEABA caci NECREDINCIOSII nu intra in imparatia cerurilor , sau degeaba ai credinta daca nu ai fapte CACI si diavolul crede SI NU ARE FAPTE ..... DECI CREDINTA FARA FAPTE , SI FAPTE FARA CREDINTA ESTE moarta ..... concluzia este foarte simpla ..... credinta FALSA nu determina CA PACATOSUL SA POATA FI MANTUIT , SI FARA CREDINTA , fapta ESTE SUPUSA JUDECATII si NIMENI NU E FARA DE PACAT .... si daca am fi judecati DPAR DUPA FAPTA nimeni nu intra in rai , toti merg in iad..... de ce nu ai reusit???? e simplu.... pentru ca NU AI APROFUNNDAT , si te-aluat valul SATANIC cu '' minciunile blinde '' ca daca '' esti pe direct'' si daca '' crezi'' esti in rai.... NU VEI FI .... si asta ti-o spun ca sa iti arat CA DIAVOLUL AMAGESTE FARA SCRUPULE pe cei slabi in credinta ..... si esti un exemplu viu din miile care se lasa de ortodoxie ...... deci :fingers:
multa iubire

Aceasta postare a fost editata de the_listener: 15 November 2009 - 07:45 PM

0

#2482 Utilizator offline   Aujourdhui 

• Trandafir
  • PipPipPipPip
  • Grup: Full Members
  • Inregistrat: 11-August 09

Scris 15 November 2009 - 07:56 PM

Vezi postareathe_listener, la Nov 15 2009, 07:40 PM, a spus:

n-am cautat alta cale de mantuire ,decat cea din biserica ortodoxa .
dumnezeu nu stie asta ?
de ce nu a luat masuri sa nu apuc pe ''cai gresite ''?
nici macar nu stiam ca exista protestanti ,neoprotestanti sau mai stiu eu ce .

eu vorbesc din experienta proprie ,tu vorbesti din ceea ce ai fost indoctrinat de altii .

Aceasta postare a fost editata de Enki: 18 November 2009 - 06:56 PM
Motiv editare: refacut citat

0

#2483 Utilizator offline   AndreiMihail 

• Crin
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Advanced Member
  • Inregistrat: 28-September 09

Scris 17 November 2009 - 01:38 PM

Sfinţii Părinţi ai Bisericii primare ne-au lăsat o credinta fara erezii si Crezul, în care se cuprinde martirisirea de credinţă apostolica.

Şi atunci să mai avem trebuinţă de minciunile sectanţilor?

Falsi sunteti precum credinta voastra ,spune Domnul in biblie vor apare martori mincinosi asta sunteti.

"Dar au fost în popor şi prooroci mincinoşi, după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire; Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită" (2Petru 2,1-2).

"Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. "(Matei 7,15).

Nu ştiţi oare că în spatele oricărei misiuni economice, comerciale sau culturale, de origine americană, se găseşte şi un scop evanghelic, folosindu-se de primele ca de un cal troian.

Pentru ce să părăsim dreapta credinţă?

Pentru bunuri materiale, pentru a face un nume bun celor veniţi din lumea fărădelegii?

Este o singură credinţă şi un singur botez.

" Este un Domn, o credinţă, un botez, "(Efeseni 4,5)

„Au doară s-a împărţit Hristos ? ” (I Corinteni 1, 13)

Dar s-a trezit o mana de americani sa faca reforma?

Da ce cred ei ca Dumnezeu trebuie reformat?

Pai sectantule, crestinismul nu are nevoie de reforma, il tine Duhul Sfant.

Iar erezia stii de ce e pacat impotriva Duhului Sfant?Duhul Sfant nu a putut tine portile iadului departe de Biserica lui Hristos?

Adica pe scurt ca fost biruit Duhul Sfant de oameni?

Si astfel timp de cateva sute de ani credinta lui Dumnezeu nu a existat?

Daca Biserica ar fi pierdut Traditia Apostolica in puritatea ei, atunci Adevarul nu ar mai fi Adevar, caci Biserica este stalpul si temelia Adevarului (1 Timotei 3:15).

"Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului."(1 Tim .3,15)

Hristos este capul Bisericii (Efeseni 4:16) Biserica este trupul lui (Efeseni 1:22-23)

Aceasta afirmatie nu ar mai avea nici un sens daca, asa cum pretind sectantii, Biserica ar fi cazut in apostazie din timpul Sfantului Imparat Constantin (cinstit sa-i fie numele in veci) pana in vremea "reformei".

Daca Biserica ar fi incetat sa existe, chiar si pentru o zi, atunci s-ar putea spune ca in acea zi, portile iadului au biruit-o?

Aceasta postare a fost editata de AndreiMihail: 17 November 2009 - 01:39 PM

0

#2484 Utilizator offline   Aujourdhui 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2009 - 06:31 PM

si tu crezi ca vei fi felicitat intr-un mod deosebit de catre dumnezeu pentru ca urasti pocaitii ?
0

#2485 Utilizator offline   Ghflorin 

• Lalea
  • PipPipPip
  • Inregistrat: 16-November 09

Scris 18 November 2009 - 07:24 PM

Vezi postareaAujourdhui, la Nov 18 2009, 06:31 PM, a spus:

si tu crezi ca vei fi felicitat intr-un mod deosebit de catre dumnezeu pentru ca urasti pocaitii ?

ce inseamna pentru tine "pocaitii"?Ca termenul asta e atat de generalizat incat cunosc si un betiv care ii pocait...
0

#2486 Utilizator offline   Aujourdhui 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2009 - 07:45 PM

Vezi postareaGhflorin, la Nov 18 2009, 07:24 PM, a spus:

ce inseamna pentru tine "pocaitii"?Ca termenul asta e atat de generalizat incat cunosc si un betiv care ii pocait...

pocait betiv?
nu este o contradictie ?

sa fim seriosi .!

pocaiti sunt toti oamenii care isi dau seama ca sunt pacatosi ,care isi marturisesc pacatele si se lasa de ele .
care accepta ca duhul lui dumnezeu sa le conduca viata si care se lasa transformati de acest duh sfant .
pocaitii sunt oameni in care se produce o schimbare vizibila a gandirii ,un proces care dureaza toata viata .
sunt oamenii care-l pun pe dumnezeu in totdeauna pe primul loc in viata lor in toate aspectele vietii .
oameni cu inima curata si care au o partasie zilnica cu dumnezeu prin rugaciune .
toate acestea sunt manifestate in fiecare zi in viata unui pocait astea fiind roadele duhului sfant .

deci ,spune-mi tu daca un betiv poate fi pocait atat timp cat face faptele diavolului ?

cine spune ca este pocait si nu traieste ca un pocait este un mincinos care va avea parte de pedeapsa pregatita de dumnezeu pentru ei .
0

#2487 Utilizator offline   Ghflorin 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 18 November 2009 - 07:54 PM

Vezi postareaAujourdhui, la Nov 18 2009, 07:45 PM, a spus:

pocait betiv?
nu este o contradictie ?

sa fim seriosi .!

pocaiti sunt toti oamenii care isi dau seama ca sunt pacatosi ,care isi marturisesc pacatele si se lasa de ele .
care accepta ca duhul lui dumnezeu sa le conduca viata si care se lasa transformati de acest duh sfant .
pocaitii sunt oameni in care se produce o schimbare vizibila a gandirii ,un proces care dureaza toata viata .
sunt oamenii care-l pun pe dumnezeu in totdeauna pe primul loc in viata lor in toate aspectele vietii .
oameni cu inima curata si care au o partasie zilnica cu dumnezeu prin rugaciune .
toate acestea sunt manifestate in fiecare zi in viata unui pocait astea fiind roadele duhului sfant .

deci ,spune-mi tu daca un betiv poate fi pocait atat timp cat face faptele diavolului ?

cine spune ca este pocait si nu traieste ca un pocait este un mincinos care va avea parte de pedeapsa pregatita de dumnezeu pentru ei .

foarte corect!foarte frumoasa definitie...
da vezi...in ziua de azi...toata aproape toata lumea zice ca daca esti adeptul unei secte si te botezi in acea secta esti pocait...
ma repet...dar in urma cu doua saptamani am vorbit cu un unchi al meu...penticostal...care imi zicea ca pocait inseamna sfant...si l`am intrebat daca el este sfant...si mi`a raspuns ca da...
unde e pocainta din el...asta e mandrie curata...
dupa parerea mea un om cu adevarat pocait...nu trebuie sa afirme niciodata despre el ca este pocait...deoarece cade in pacatul mandrei...

un om pocait trebuie sa isi planga pacatele pana la sfarsitul vietii...un om pocait trebuie sa fie foarte foarte smerit...
viata unui pocait trebuie sa fie numai cu Hristos...viata unui adevarat pocait trebuie sa fie in orice secunda cu rugaciunea pe buze...abea at se poate numii pocait...dar nu de el...
Dumnezeu numai hotaraste cand am ajuns la nivelul pocaintei...
una este cand vrem sa ajungem acolo...si una cand chiar ajungem acolo...
sincer si eu ca si tine imi doresc sa ajung acolo...dar este foarte greu...
dar Dumnezeu este bun si ne ajuta pe toti...

termenul de betiv pocait l`am folosit in mod ironic...sa arat cat de tare sa degradat sensul termenului....
0

#2488 Utilizator offline   hans 

• Iuda
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Gold Member
  • Inregistrat: 21-January 06

Scris 18 November 2009 - 08:09 PM

Vezi postareaGhflorin, la Nov 18 2009, 07:54 PM, a spus:

dupa parerea mea un om cu adevarat pocait...nu trebuie sa afirme niciodata despre el ca este pocait...deoarece cade in pacatul mandrei...

Insa ortodoxia poate afirma, ba mai mult:sa se bata cu pumnul in piept ca ca este singura "drept credinciosa", si paradoxal, nu cade in acelasi pacat al mandriei... Cum explici asta fara sa fi partinitor? :)
0

#2489 Utilizator offline   Ghflorin 

• Lalea
  • PipPipPip

Scris 18 November 2009 - 08:16 PM

Vezi postareahans, la Nov 18 2009, 08:09 PM, a spus:

Insa ortodoxia poate afirma, ba mai mult:sa se bata cu pumnul in piept ca ca este singura "drept credinciosa", si paradoxal, nu cade in acelasi pacat al mandriei... Cum explici asta fara sa fi partinitor? :)

am zis despre mine cumva?eu is al mai mare dintre pacatosi...
ortodoxia ca doctrina si religie...e credinta cea adevarata...cred si marturisesc asta...
cand o sa ajung sa slujesc toate canoanele ortodoxiei...oi fi pocait...pan atunci sunt un mare pacatos...
Doamne ajuta`mi sa merg pe calea cea buna!
0

#2490 Utilizator offline   Aujourdhui 

• Trandafir
  • PipPipPipPip

Scris 18 November 2009 - 08:33 PM

[quote name='Ghflorin' date='Nov 18 2009, 07:54 PM' post='1060064419']
foarte corect!foarte frumoasa definitie...
da vezi...in ziua de azi...toata aproape toata lumea zice ca daca esti adeptul unei secte si te botezi in acea secta esti pocait...

poi ,asta nu stiu a cui greseala a fost dar ,daca ma gandesc mai bine ,diavolul este autorul acestei dezinformari .
in plus si printre pocaiti sunt multi care au impresia ca mergand la adunare si citind biblia sunt pocaiti si sfinti .
sfintenia este lucrata in caracterul unui om toata viata de catre duhul sfant .

vezi tu , oamenii se uita in jurul lor si ,merg ca oile unul dupa altul fara sa gandeaca fiecare daca este bine sau nu .

isus a spus ca noi trebuie sa facem ce a facut el . privirea mea trebuie sa fie la el si nu la oameni . daca-mi voi cauta model de viata in oameni ,voi fi dezamagit si chiar pot cadea de pe cale.
dar stiu ca eu voi da socoteala de faptele mele si nu altul .
eu trebuie sa am grija sa nu pacatuiesc ,nimeni nu ma poate scapa de urmarile faptelor mele .

ai spus ca-ti doresti sa ajungi acolo .
daca-ti doresti sincer ,dumnezeu iti va da si putere si intelepciune . vei reusi si vei descoperi asa cum zice scriptura : gustati si vedeti ce bun este domnul ''
si inca ceva , nu este greu .
0

Reclama

Impartaseste acest subiect:

• 284 Pagini +
  • « Prima
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • Ultima »
  • Nu poti crea un subiect nou
  • Nu puteti raspunde pe acest topic

Subiecte similare Collapse

Topic Deschis de Replici Vizualizari
Hot Topic (New) Atasamente Cultele crestine Neoprotestante sau "pocaitii"
Cine sunt ei, intrebari, curiozitati, raspunsuri.
cioanas  1.974 105.694
Hot Topic (New) Cum sa ne purtam cu cei ce sunt in necredinta Dimineata  150 8.257
Hot Topic (New) care este adevarul despre religia dacilor si similitudinile cu crestinismul 1 flogabriel  19 2.396
Replici noi Atasamente Simboluri cosmin231  7 1.458
Hot Topic (No New) Semnul fiarei = cipul ?
Sa fie oare cipul dusmanul "celor sfinte"?
hans  1.143 49.214