Religia ortodoxa - origine, crez Teme combinate
Scris 06 January 2008 - 01:25 PM
eu nu am spus ca nu este suficient sa-L ai pe Dumnezeu alaturi... Am spus ca nu oricine se numeste crestin iL are pe Dumnezeu alaturi. E o diferenta, nu vezi?
Scris 06 January 2008 - 11:35 PM
pastorul, la Jan 6 2008, 01:25 PM, a spus:
Nu, ai spus asta :
pastorul, la Jan 6 2008, 12:03 PM, a spus:
Deja o dai l-antors ?
Scris 07 January 2008 - 07:15 AM
A FI CRESTIN, NU ESTE SUFICIENT A FI MANTUIT! tu crezi ca daca esti crestin si bei de cazi prin santuri, sau furi , sau minti, sau desfranezi, MAI POTI FI MANTUIT, OMULE?
Crezi ca a merge la Biserica si a pupa o icoana... este suficient? TE INSELI DACA MERGI PE VARIANTA ASTA!
imi sustin afirmatiile!
mai da ieftin vreti sa mai intrati in Rai!
Scris 07 January 2008 - 09:51 AM
pastorul, la Jan 7 2008, 08:15 AM, a spus:
A FI CRESTIN, NU ESTE SUFICIENT A FI MANTUIT! tu crezi ca daca esti crestin si bei de cazi prin santuri, sau furi , sau minti, sau desfranezi, MAI POTI FI MANTUIT, OMULE?
Crezi ca a merge la Biserica si a pupa o icoana... este suficient? TE INSELI DACA MERGI PE VARIANTA ASTA!
imi sustin afirmatiile!
mai da ieftin vreti sa mai intrati in Rai!
pai normal........lumea ......cum zice scriptura........zace in cel rau........dar considera ca D-zeu are obligatia
sa mantuiasca ..........ca doar de-aia s-a jertfit Hristos.........asa ca ii da inainte cu betiile , injuraturile, furturile mai
ales cu acte in regula , adulter, minciuni cu caru , idolatria banilor si averilor.....etc.........uitand ca D-zeu ne cheama la
,, sfintire ,, ........pai atunci ce rost mai are ,, viata de credinta ,, .........ca doar D-zeu a ,, platit ,, si ne iarta.....
noi tot pacatuim ca dee ........e greu sa nu pacatuiesti........iar la urma ,, brusc ,, ne va transforma D-zeu caracterul......
oare a cui este aceasta ,, invatatura,, ?........credinta ortodoxa are ea,, lacunele ,, ei ......dar ea indruma spre
,, sfintire ,, si accentueaza ca omul ,, crestinat ,, va trai dupa Legea lui D-zeu ........
un exemplu este Nicodim......chiar acela din calendarul ortodox
care a trait in conformitate cu Legea D-lui ........si chiar ,, pazind ,, ziua a 7 a sambata.......asa cum mentioneaza
si manuscrisele despre acesta........
Scris 07 January 2008 - 11:54 AM
pastorul, la Jan 7 2008, 07:15 AM, a spus:
imi sustin afirmatiile!
Dacă eşti creştin nu mai furi, nu mai bei de cazi prin şanţuri şi nu te mai desfrânezi. Eu unul nu merg le biserici.
Dacă l-ai cunoaşte pe Dumnezeu, ai şti despre ce e vorba, dar aşa, îţi susţii afirmaţiile.
Scris 07 January 2008 - 12:12 PM
pastorul, la Jan 7 2008, 07:15 AM, a spus:
EVIDENT!!!!! .... ptr asta e suficient sa se pocaiasca!
De ce crezi ca la casa de Adunare a Zeciuielii se aduna tota tulvele imbatranite si toti excrocii deveniti impotenti ? ... Bineinteles ptr ca li se iarta toate pacatele si vor fi mantuiti!
Sau nu e asa? Nu e suficient sa te pocaiesti sincer si sa fi iertat si mantuit?
Scris 07 January 2008 - 06:50 PM
Da Shikarian, este suficient sa te pocaiesti, dar pocainta inseamna sa parasesti pacatul, sa nu-l mai faci! Dar daca desfranezi, Dumnezeu te iarta... o data, cazi si a doua oara, te iarta din nou; dar cat crezi ca se poate continua asa? Pocainta presupune marturisirea pacatelor si continua ferire de a le mai face.
Pocăinţa cuprinde în sine o adâncă părere de rău de păcatele săvârşite şi o continuă ferire de a le mai face. Noi nu vom renunţa pe deplin la păcat până când nu vom ajunge să simţim păcătoşenia lui; până când nu vom ajunge să-l părăsim cu toată inima noastră, până atunci nu se va produce adevărata schimbare în viaţa noastră.
Sunt mulţi aceia care dau greş în a înţelege adevărata natură a pocăinţei. Multora le pare rău că au păcătuit şi chiar ajung să facă o schimbare vizibilă în viaţa lor, aceasta pentru că se tem că păcatele lor vor aduce asupra lor suferinţe. Dar nu aceasta este pocăinţa, în sensul biblic. Unii ca aceştia deplâng mai degrabă suferinţa decât păcatul. Iuda Iscarioteanul, după ce a vândutbpe Domnul său, a strigat: "Am păcătuit, căci am vândut sânge nevinovat" (Matei 27,4).
Scris 07 January 2008 - 07:56 PM
Citeaza
iuda singur ..a recunoscut ca a pacatuit ...dar altii il scot basma curata ...si-l fac mantuit !!
Scris 07 January 2008 - 09:05 PM
nelu28, la Jan 7 2008, 07:56 PM, a spus:
De asta Satan e tatăl minciunii şi al înşelătoriei. El vrea prin orice mijloace să înşele pe om. Pe cei mai mulţi oameni, care nu cunosc adevărul, poate. Ce spune Satan : Iuda, chiar dacă a trădat pe Fiul lui Dumnezeu, va merge în paradis. Când văd asta oamenii, ce îşi zic ei ? Păi dacă Iuda l-a trădat pe Isus şi tot a ajuns în paradis, înseamnă că oricine care îl trădează, va merge în rai. Or , asta nu e aşa : Iuda a mers în iad, şi asta o spune chiar Isus ! E incredibil cum vrea diavolul să îi mintă pe cei care nu îl cunosc pe Dumnezeu !
Scris 07 January 2008 - 09:13 PM
43. Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu.
44. Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.
45. Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi.
corect lupini
Impartaseste acest subiect:
Subiecte similare
| Topic | Deschis de | Replici | Vizualizari | |
|---|---|---|---|---|
|
Teza tare a acestei teme este: neoprotestantii nu cunosc ortodoxia! |
philosopher | 285 | 21.626 |
|
Festanie | lllucci | 4 | 2.734 |
|
Desanca Nicolai